Tot ce trebuie să știți despre Alerta de fraudă Equifax

Alertă de fraudă EquifaxAlertă de fraudă Equifax: iată tot ce trebuie să știți despre cea mai recentă criză de securitate cibernetică.


Joi, lumea a urmărit cum alertarea de fraudă Equifax și-a făcut drum în jurul internetului. Compania de carduri de credit a anunțat că a descoperit o încălcare semnificativă a datelor care a afectat identitățile și datele personale ale cât mai multor persoane 143 de milioane de consumatori din Statele Unite.

Informațiile personale identificabile, cum ar fi numerele de securitate socială care au fost incluse în breșă, au făcut ca masivul hack Equifax să fie o preocupare majoră. Domeniul de aplicare al acestei încălcări va afecta la cel mai puţin 44% din întreaga populație americană.

Să vorbim despre tot ce a avut de spus Equifax, despre controverse despre criză și despre ce înseamnă acest lucru pentru cei afectați.

Ce este Equifax?

Equifax este o companie globală de soluții informaționale care utilizează date personale pentru calcularea punctajelor de credit. Fiind una dintre cele trei organizații principale din SUA, Equifax deține detaliile private de până la 143 de milioane de consumatori. Aceasta include totul, de la datele personale până la datele financiare ale a aproape jumătate din fiecare adult american.

Ce este Alerta de fraudă Equifax?

Joi, 7 septembrie, Equifax a anunțat publicul că hackerii au accesat datele companiei încă de la mijlocul lunii mai. Majoritatea victimelor sunt în Statele Unite, dar unele locuiesc în Regatul Unit și Canada.

informațiile accesate de hackeri includ:

 • Nume
 • Numere de securitate socială
 • Datele de naștere
 • adrese
 • Numerele permisului de conducere
 • Aproximativ 209.000 de numere de card de credit
 • 182.000 de documente privind litigiile Equifax (reclamații care includ date de identificare personală)

Până în prezent, nu pare să existe nicio informație care să indice dacă și contractanții terți ai Equifax au fost afectați.

Încă nu se știe exact cine se află în spatele încălcării, iar Equifax nu a dezvăluit nicio informație, cu excepția faptului că forțele de ordine încă lucrează la acest caz. Cu toate acestea, documentele de dispută Equifax incluse în hack par să indice că hackerii ar fi putut accesa datele printr-un serviciu de trimitere a clienților sau similar.  

„Scuză” regizată de Equifax: Rick Smith, președinte și CEO al Equifax:

Ce se va întâmpla cu cei afectați?

Unul dintre cele mai vrednice aspecte ale alertelor de fraudă Equifax provine din faptul că, printre informațiile care au fost difuzate, numerele de securitate socială ale persoanei fizice pot fi cele mai dăunătoare.

Acest număr nu se schimbă niciodată, iar faptul că înseamnă că poate fi utilizat, vândut și revândut din nou pe piața neagră, presupunând că datele au fost furate de infractori și nu de un stat național. Din această cauză, cei afectați vor simți impactul acestei încălcări pentru mulți ani următori.

Alertă de fraudă Equifax Controversă

În afară de reacția publică evidentă cu privire la eveniment, există câteva elemente suplimentare de controversă cu privire la disputa Equifax.  

Iată câteva, care curg ușor de la rău la rău:

 • Salutări casual
  În timp ce mulți doar auzeau știrile, milioane de oameni au apelat la site-ul web și la liniile de telefon pentru ajutor. Din păcate, chatbots-urile Equifax au urat cu bucurie persoanelor frenetice un „Vinerea fericită” cu un mesaj (acum șters), stârnind indignare din partea clienților.
 • Linii telefonice imposibile
  Dacă doriți să contactați Equifax la telefon, este posibil să apelați la o problemă. Din păcate, centrul lor de apeluri a fost aproape imposibil de accesat, nu este deschis 24 de ore pentru a face față furtunii oamenilor care încearcă să înțeleagă criza de identitate și este posibil ca linia de servicii să nu fie angajată de angajați efectivi (oamenii au a raportat centre de apel care nu fac parte din Equifax).  
 • Detalii de tipărire fină
  O mișcare îngrozitoare de Equifax a fost încercarea lor de a avea victime în mod involuntar renunță la dreptul lor de a da în judecată dacă s-au înscris pentru monitorizarea gratuită a creditului oferită de companie. Din fericire, utilizatorii au descoperit imprimarea fină ascunsă în clauză și redactată pe rețelele de socializare, solicitând eliminarea acesteia.
 • Întârzierea anunțării
  O întrebare pe care v-ați pus-o deja este: „Dacă hack-ul a fost descoperit pe 29 iulie, de ce aflăm acum despre el?” Compania a refuzat să comenteze întârzierea.
  O teorie interesantă? Faptul că, imediat după descoperirea încălcării, Richard Smith, CEO-ul companiei Equifax, a fost numit unul dintre „cei mai admiși CEO-uri din Atlanta din 2017” și a fost onorat la o gală pe 24 august 2017. Se pare că ar fi vrut să aștepte să anunțe încălcarea până după ce și-a primit onoarea.
 • Acțiuni executive
  Bloomberg News a raportat că trei creșteri la nivel superior ale companiei, inclusiv ofițerul financiar șef John Gamble, a vândut acțiuni în valoare de 1,8 milioane USD în zilele următoare descoperirii. Cu toate acestea, Equifax a negat că executivii de top erau conștienți de hacking și „nu știau că a avut loc o intruziune la acea vreme”.

Pentru o companie care deține o cantitate semnificativă de date valoroase, cu caracter personal și chiar vinde produse de securitate personală și produse de apărare a furtului de identitate, nu este clar cum Equifax va recupera încrederea oricărui viitor clienți.

„Este clar un eveniment dezamăgitor pentru compania noastră și unul care lovește în centrul cine suntem și ce facem. Îmi cer scuze consumatorilor și clienților noștri de afaceri pentru îngrijorarea și frustrarea pe care le provoacă acest lucru ”, a declarat președintele și CEO-ul Equifax, Richard Smith, într-o declarație. „Ne mândrim că suntem lider în gestionarea și protejarea datelor.”

Cum pot afla dacă am fost afectat de disputa Equifax?

Pisica a ieșit din geantă. Singurul lucru pe care îl pot face utilizatorii este să verifice dacă au fost sau nu afectați personal.

În timp ce liniile telefonice par a fi destul de inutile, Equifax oferă un site web – www.equifaxsecurity2017.com – unde puteți verifica dacă datele dvs. au fost compromise.

În prezent, site-ul web nu vă oferă multe detalii despre Cum ați fost afectat, dar vă spune dacă nu ați făcut:

Alertă de fraudă Equifax - nu a fost afectată

Totuși, se pare că site-ul produce reacții la întâmplare. Techcrunch a avut o perioadă interesantă introducând nume și numere aleatorii în sistem, doar pentru a constata că acești oameni imaginari au fost afectați și de încălcare. Nu sună deloc ca un verificator real, nu?

Mulți utilizatori sunt convinși că site-ul web de alertă împotriva fraudei Equifax poate avea mai puțin în legătură cu protejarea consumatorilor și mai mult despre a-i determina să se înscrie la produsul lor TrustID..

Monitorizarea creditului gratuit Equifax

Equifax oferă un singur an de monitorizare gratuită a creditului și asigurare de furt de identitate. Deși oferta se simte autentică, victimele nu au durat mult timp să citească tipăritul, dacă decideți să optați pentru acest serviciu. După ce acceptați anul gratuit de monitorizare a creditului, puteți fi dezamăgit să aflați că ați ales simultan dreptul de a acționa în judecată compania (citiți mai sus dacă ați ratat acest lucru). Mișcare truditoare, Equifax.

Să reținem, de asemenea, că numerele de securitate socială sunt pentru totdeauna și că un singur an nu face mare lucru în marea schemă a lucrurilor.

Deci, ce acum?

S-ar putea să vă simțiți un pic lipsit de speranță în acest moment, așa că iată câteva măsuri de siguranță pe care ar trebui să le luați în zilele (sau anii) următoare:

 • Fii atent la finanțele tale.
 • Monitorizați-vă raportul și activitatea personală de credit.
 • Verificați dacă aveți aplicații de credit noi în numele dvs..
 • Luați în considerare plasarea unei înghețări de credit în fișiere, ceea ce face mai dificil pentru impostori să deschidă noi conturi folosind numele dvs..
 • Fișcați taxele din timp pentru a atenua riscul de fraudă fiscală (când cineva utilizează numărul dvs. de securitate socială pentru a obține o rambursare a impozitelor).

După alerta de fraudă Equifax, vor fi, fără îndoială, mai multe întrebări în zilele următoare.

Aveți feedback, sugestii sau solicitări de funcții? Nu ezitați să ne contactați și să ne alăturați-ne pe social media! Ne-am bucura sa primim vesti de la tine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map