Securitatea parolelor: Cum să alegeți o parolă mai puternică

Cum să alegeți o mai puternică securitate prin parolă


Alegerea parolelor bune este la fel de esențială ca utilizarea unei conexiuni criptate pentru a păstra datele dvs. private în siguranță pe web. În acest ghid, voi explora câteva dintre cele mai bune practici și voi oferi câteva sfaturi rapide care vă vor ajuta să selectați o parolă sigură împotriva hackerilor!

Până acum, ar trebui să fiți conștienți de faptul că SaferVPN criptează conexiunea dvs. pentru a vă păstra în siguranță, mai ales atunci când utilizați hotspot-uri publice, care altfel nu sunt garantate.

Dar când vine vorba de a vă păstra în siguranță online, există, din păcate, unele lucruri care nu sunt din mâinile noastre.

Una dintre ele utilizează parole puternice și bune. Chiar și cu cel mai sofisticat anti-malware sau cel mai bun serviciu VPN din lume, sunteți încă vulnerabil dacă utilizați parole slabe.

Un fundal rapid pentru criptarea parolelor

În primul rând, ar trebui să luați mereu în considerare dacă site-ul web utilizează HTTPS pentru a asigura conexiunea dintre acesta și computer. Deși cele mai populare site-uri web îl folosesc astăzi, căutați întotdeauna simbolul de blocare în bara URL.

Există diferite modalități prin care site-urile web pot stoca parole, unele mai sigure decât altele. Ca utilizator, nu veți ști ce tip de securitate a parolei este utilizat de site-ul web. Dacă stocarea site-urilor web nu este suficient de sigură, toate parolele din întreaga lor bază de date pot fi fisurate simultan dacă un atacator reușește să intre în sistemul lor. În acest caz, sunteți foarte vulnerabil dacă utilizați aceleași certificate de autentificare pentru alte site-uri web.

Modul de parolă criptat (citit opțional)

Această parte devine semi-tehnică, cu scopul de a face securitatea parolei să fie înțeleasă pentru toată lumea, dar nu ezitați să treceți la secțiunea următoare.

Unele site-uri web își depozitează toate parolele în text simplu, ceea ce înseamnă că oricine reușește să-l pirateze poate citi toate parolele fără a avea nevoie chiar de fisuri sau instrumente suplimentare.

Când criptați parolele, site-urile web fac ceva numit „hashing”:

Hășirea parolelor este o funcție unidirecțională care transformă parolele într-un șir de numere și litere pentru a le păstra în siguranțăAceasta este cum arată parolele hashed

Un hash este o funcție unidirecțională care transformă parola într-un șir de litere și cifre cu lungime fixă. Orice modificare a parolei, cum ar fi majuscularea unei litere sau înlocuirea uneia cu un număr, are ca rezultat un hash complet diferit. Fiecare parolă va avea întotdeauna același hash, ceea ce înseamnă că „salut” se traduce întotdeauna în același șir de hash.

Ultimul punct este important, pentru că, chiar dacă un site web folosește un sistem de conținere pentru a-și codifica parolele, un atacator ar putea rula un întreg dicționar printr-un software de tip hashing și apoi să folosească un software care încearcă să se autentifice cu toate hashes-urile. De exemplu, dacă utilizați o parolă simplă precum „parolă”, „america” sau „secret”, nu va dura mult timp atacatorul să acceseze contul dvs..

Excepția de la cele de mai sus este dacă site-ul web utilizează o „sare” pentru a cripta parola. În esență (îmi pare rău că ai ajuns aici tehnic), adaugă un șir de caractere aleatoriu cu litere și numere înainte de a-l adăuga.

Există baze de date online, cu hash-urile tuturor parolelor cele mai des utilizate. Cu aceste instrumente, un hacker ar putea introduce practic toate parolele furate furate pentru a le converti în echivalentul de parolă text simplu.

Hackerii au la dispoziție o gamă largă de instrumente pentru a hack in baze de date sau pentru a utiliza forța brută pentru a ghici parolele. Dacă nu vă criptați conexiunea și o monitorizează, pot pune mâna pe parolele dvs. După ce se află în posesia hackerului, trebuie doar să ruleze hash-ul într-o astfel de bază de date pentru a-l descifra și a vă conecta la conturile personale. Dacă utilizați aceeași parolă pentru mai multe site-uri, hackerul se poate conecta la toate.

 Pentru un ghid tehnic foarte aprofundat în ceea ce privește hașa, citiți mai multe aici.

Ce înseamnă pentru tine:

În termeni de profan, dacă utilizați o parolă foarte comună sau o variantă a acesteia, un hacker poate utiliza instrumente foarte simple pentru a-și testa calea în cont, deoarece există baze de date cu toate parolele cele mai utilizate pe care le pot utiliza. Pentru a rămâne în siguranță, trebuie să vă criptați conexiunea și să folosiți parole puternice. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre alegerea parolelor sigure!

Cum să alegeți parole bune

Bine, așa că acum știi cum sunt stocate parolele și cum pot fi fisurate, să aruncăm în considerare câteva sfaturi de securitate pentru parole.

 Acestea nu sunt parolele sigure:

 • Evitați să folosiți parole prea evidente, cum ar fi numele membrilor familiei iubite, locul de naștere, filmul preferat, zdrobirea adolescentului dvs. etc.

 • Nu folosiți parole constând dintr-un singur cuvânt pe care l-ați găsi în dicționar

 • Nu stocați parole în text simplu pe computer în căsuța de e-mail, doar în cazul în care un hacker are acces la ele

 • Nu folosiți aceeași parolă pentru toate conturile dvs. online – în acest mod vă reduceți riscul în cazul în care există o încălcare

Acestea sunt parolele sigure:

 • Folosiți parolele lungi: cu cât sunt mai lungi, cu atât durează mai mult pentru a sparge

 • Folosiți un amestec de litere mari și minuscule

 • Amestecă numerele în parola

 • Utilizați caractere speciale, cum ar fi!, @, #, $ Și &

 • Utilizați o parolă diferită pentru fiecare cont important

 • Utilizați un manager de parole de încredere și sigur pentru a vă aminti datele de autentificare

Deci, cum creezi o parolă foarte sigură?

Ei bine, iată un truc bun.

Memorizați corul melodiei preferate, citatul preferat, o linie dintr-un film pe care îl iubești sau doar ceva personal pe care ți-l amintești. Apoi, utilizați primele caractere ale fiecărui cuvânt ca parolă reală. Ați putea chiar să alternați între capace mici și mari și să adăugați un șir de numere la capăt, pentru a face și mai complex.

Un exemplu ar fi dacă plănuiești să călătorești în Spania pe 12 august, ai putea crea fraza: „Voi vizita Spania miercuri, 12 august 2015!” ca apoi să te transformi în „IwbvSoWA122015”. Acum nu folosiți acea parolă exactă, dar trebuie doar să ilustrez punctul meu de vedere. În schimb, fă-ți propria ta variantă!

Dacă vă confruntați cu o parolă bună, consultați generatorul de parole securizat gratuit al LastPass.

Începeți astăzi aruncând o privire la parolele dvs. curente și modificați-le pe cele care nu sunt sigure. Nu uitați să căutați întotdeauna criptarea HTTPS când vă conectați la conturile dvs. private și asigurați-vă că vă criptați conexiunea cu SaferVPN pentru a împiedica hackerii să vă fure parolele!

Dacă încă nu îl aveți, încercați gratuit SaferVPN acum!

Bonus: instrumente care vă ajută să vă amintiți parolele

Există o mulțime de instrumente pentru administrarea parolelor, dar aici sunt două dintre cele mai populare care vă vor începe:

LastPass

Cu LastPass, va trebui să vă amintiți doar o parolă, deoarece vă stochează în mod sigur toate parolele criptate în „bolta” lor. Poate chiar sugera parola automată pentru orice cont online nou creat, și completează automat datele de autentificare online.

Acces la cheie

Dacă sunteți pe un dispozitiv Apple, puteți utiliza managerul de parole încorporat. Vă permite să accesați toate parolele pe care le-ați stocat, dar puteți crea manual și noi elemente pentru a le aminti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map