SaferVPN стартира отблокиране на уеб кампанията за справяне с интернет цензурата

Разблокиране на мрежата - свобода на изразяване и информация онлайн за всички.


Нашето мото е, че нецензурираният интернет трябва да е достъпен за всички. В някои от най-репресивните държави по света, блокираният достъп до конкретни уебсайтове е често срещано явление. Свободата в Интернет не идва лесно. Усилията за политическа и социална активност са смазани от правителствената цензура, насочена към сайтове като Facebook, YouTube и Twitter.

Заедно с Movements (платформа на Advancing Human Rights) стартирахме Unblock Web, кампания за насърчаване на свободата в интернет и помагаме на цензурираните граждани да получат средства за свободно изразяване в интернет. SaferVPN работи за набиране на средства без цензура и сигурен достъп до интернет за хора, живеещи по целия свят. Прочетете, за да разберете как можете да допринесете за глобалната свобода онлайн!

Проблемът: Интернет цензурата по целия свят

Различни правителства по света ограничават достъпа до интернет, както и нелегално наблюдават собствените си граждани. Неправилно е държавите, общините и организациите да определят кое съдържание може да бъде достъпно в Интернет. Ето някои от най-големите скандали за цензура в Интернет до 2014 г. досега:

Март 2014 г .: Турското правителство реши да блокира Twitter, затова SaferVPN предложи помощна ръка и даде средства на масите да анонимно заобикалят блока и да си възвърнат свободата на информация и реч. Нашите усилия доведоха до над 45 000 часа нецензуриран достъп до интернет за гражданите на Турция. Кампанията бе незабавен успех, като лицензите бяха заявени в рамките на часове.

Април 2014 г .: Русия прие нов закон, който изисква всички блогъри с над 3000 посетители на ден да се регистрират в държавния орган за надзор върху медиите. Най-лошото беше, че блогърите могат да станат отговорни за коментарите на трети страни на своите уебсайтове или социални медии. Високите глоби и строгите регулации имат за цел да успокоят дисидентите и да предизвикат самоцензура.

Септември 2014: Хиляди хора, предимно студенти, се събраха в Централен Хонконг, за да протестират за повече свобода от Китайската народна република. Снимки на полицията, които се опитват да спрат протестите, се разпространяват като пожар в социалните медии в Китай и доведоха до китайски блок на Instagram. Термини като „сълзотворен газ“, „хонконгски студенти“ и „заемат централни“ бяха блокирани в основните китайски търсачки.

 Нашето мото е, че Интернет е богатство от знания и глобална мрежа, която не е собственост на никого, за да се възползва от всички.

Решението: VPN за масите

В SaferVPN нашата мисия е да позволим на хората от цял ​​свят да имат достъп до сайтове, които не са достъпни в тяхната страна, да заобиколят правителствената цензура и да запазят личната си информация безопасна и криптирана, като сърфират напълно анонимно. От старта си през 2013 г. нашите експерти по киберсигурност помогнахме на хиляди потребители по света да преглеждат анонимно Интернет.

Като се имат предвид правилните инструменти, гражданите в затворени общества като споменатите по-горе са ефективни при разпространението на своите истории. Тези хора се нуждаят от инструменти, които гарантират тяхната поверителност и анонимност. Ние подкрепяме техните усилия, като им предоставяме достъп до виртуални частни мрежи (VPN) за криптиране на интернет връзките им и по този начин скриване на идентичността им. По този начин те ще останат в безопасност!

Планът: Разблокиране на уеб кампанията за нецензуриран Интернет

Сега ние разширяваме усилията си за работа с цел да издадем над един милион часа безплатни лицензи за настолен и мобилен софтуер на SaferVPN на хора, живеещи в страни по света, в които интернет е цензуриран. Можем да реализираме това благодарение на нашите партньори:

Насърчаването на правата на човека е организация с нестопанска цел, която се фокусира върху правата на човека. Те свързват активисти, овластяват дисидентите и усилват нови гласове за свобода, така че светът да чува и действа.

Movements.org е онлайн платформа, управлявана от Advancing Human Rights, която има за цел да свърже дисидентите в затворените общества с юридически, медии, PR и технологични експерти в отворените общества. Активистите публикуват своите нужди и искат съдействие, а експерти и професионалисти публикуват какво могат да предложат и да отговорят на молбите.

За да участвате в кампанията и да дадете безплатни часове за поверителност и анонимност онлайн на хората в силно цензурирани режими, всичко, което трябва да направите е:

Посетете Разблокиране на мрежата, за да научите за нашите усилия и дарете за каузата!

Бихме искали също така да помолим за вашата помощ, за да направите промяна. Моля, споделете кампанията за отблокиране на уеб чрез Facebook, Twitter и Google+. Помощта за всички се отчита, когато става въпрос за популяризиране на онлайн свободата!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map