Големият дебат: Поверителност онлайн срещу национална сигурност

Онлайн блог за поверителност срещу национална сигурност


Знаете ли, че 45% от американците казват, че поверителността в интернет е по-важна от националната сигурност? Прочетете, за да научите повече за последните събития в един от най-разгорещените дебати в Интернет.

Това е един от най-големите морални дебати около мрежата: Онлайн поверителност срещу национална сигурност. Къде точно започва сигурността и приключва поверителността?

С многобройни доклади за големи нарушения на киберсигурността, за това как терористичните групи като ISIS умело използват мрежата и въвеждането на противоречиви правителствени законопроекти за споделяне на данни като CISA и законопроекта за разследващите сили, въпросът влиза в игра все повече и повече. И както изглежда, няма лесен отговор …

Прессъобщение от последното издание на годишния TrusteConsumer доверителен индекс разкри, че 92% от американците са по-загрижени за своята онлайн поверителност; 42 процента са по-загрижени, отколкото преди година.

В действителност, когато са представени с изявлението: „Личната онлайн поверителност не е толкова важна, колкото националната сигурност“, 45% не са съгласни.

По-голямата част от анкетираните, 38 процента, бяха загрижени за възможността компаниите да споделят своите данни с други компании. Приблизително същия процент казва, че компаниите са по-прозрачни за начина, по който събират и използват данни, би бил един от най-добрите начини за намаляване на техните притеснения. Двадесет и седем процента заявяват, че приемането на повече законодателство за защита на личната им информация ще помогне за облекчаване на техните притеснения.

Защо нарастващата загриженост за поверителност онлайн?

Както изглежда, доверието на потребителите е нарастваща загриженост. И то с добра причина. В крайна сметка брокерът с данни е многомилионна индустрия.

В интервю с журналиста Стив Крофт от 60 минути Джули Брил, Федерален комисар по търговията, отбеляза:

„Никой дори не знае колко компании имат трафик на наши данни. Но със сигурност е в хилядите и ще включва изследователски фирми, всякакви интернет компании, рекламодатели, търговци на дребно и търговски асоциации. Най-големият брокер на данни е Acxiom, маркетингов гигант, който се хвали с него, като средно има 1500 информация за повече от 200 милиона американци. “

Тревожното е, че някои от тези мини могат да разпространяват вашата информация, без дори да знаете. Да вземем за пример, че последните новини за най-голямата онлайн аптека във Великобритания бяха глобени с 200 000 долара за продажба на лични данни на пациенти на измамници. Установено е, че Pharmacy2U е незаконно продал имената и адресите на повече от 21 000 пациенти, без да е получил съгласието им или дори да ги е информирал предварително. Още по-притеснително е, че една от компаниите, закупили тези данни, включва измамна австралийска лотарийна компания, която умишлено е насочена към възрастни мъже с хронични здравословни състояния.

За да се обединят тревогите от умишленото споделяне на данни, има неволното споделяне, което е резултат от кибер-нарушения и атаки. През изминалата година се случиха някои големи корпоративни данни и нарушения на сигурността, сред които:

 • Доставчикът на здравеопазване BlueCross BlueShield изпита две попадения. Нарушенията на Excelllus BlueCross BlueShield и Premera BlueCross BlueShield доведоха до потенциални течове на име, дата на раждане, номер на социално осигуряване, информация за банковата сметка, телефон и адрес за над 21,7 милиона абонати на здравни грижи..
 • Доставчикът на кредитни услуги Experian беше насочен от хакери, компрометирайки личните данни на своите 15 милиона T-Mobile клиенти. Компрометираните данни включват социалноосигурителни номера, дати на раждане и идентификационни номера.
 • CVS Pharmacy трябваше да изтегли популярния си онлайн сайт за поръчка на снимки за печат поради съмнения за хак. Данни от кредитната карта, имейл & бяха взети пощенски адреси, телефонни номера и пароли. Не е ясно колко милиона са засегнати.
 • Производителят на играчки VTech претърпя страшно нарушение, особено като се има предвид, че хакерската атака засегна неприкосновеността на невинните младежи. Течове на детски профили (включително име, пол и рожден ден), дневници за продажби, имейл, снимки на профили и регистрирани дневници на дейности губят за 5 милиона родители и повече от 6 милиона деца.

И разбира се, имаше скандалните атаки на Ашли Мадисън, които в добро или по-лошо състояние доведоха до излизането на 37 милиона потребители на изневери.

Компаниите вземат много данни, но разбираемо потребителите са притеснени, ако тези частни и ценни данни са адекватно защитени.

И все пак новите сметки за интернет, които бяха въведени, които в идеалния случай биха осигурили разширена защита, със сигурност не са обезсърчили никакви страхове.

Приемането на законопроекта за CISA беше изключително противоречиво, тъй като обсъдихме в нашия блог 10 неща, които трябва да знаете за законопроекта за CISA. Законопроектът, който, както беше посочено, има за цел „подобряване на киберсигурността“ с „засилено споделяне на информация за заплахите от киберсигурност“, по същество насърчава споделянето на информация за интернет трафика между частни субекти и федерални държавни агенции с надеждата да се предотвратят мащабни кибератаки.

Въпреки това той е критикуван от много защитници на киберсигурността и онлайн поверителност. Те изтъкват, че това стимулира предприятията, които споделят своите данни с правителството и други бизнеси, вместо да насърчава действителния тежък лифт, необходим за гарантиране на реална защита срещу кибератаки.

Национална сигурност: Другата страна на монетата

Разбира се, неотдавнашният ход на събитията, като нападенията в терора в Париж и стрелбите в Сан Бернардино, разкриват, че глобалният онлайн обхват на терористични групи като ISIS също не може да бъде пренебрегнат.

Използването на канали в мрежата и социалните медии е все по-популярно сред екстремистите, които успешно използват тези канали за набиране, радикализиране и набиране на средства. Както много от нас вече знаят, ISIS запалено използва всички форми на социални медии, включително YouTube, Twitter, Instagram и Tumblr. Един ден групата достигна най-високия максимум от почти 40 000 туита за един ден, докато те преминаха в северния иракски град Мосул.

Тъй като силно координираните атаки в Париж, отнели живота на 129 невинни хора, се говори много за мерките, които международните правителства трябва и ще предприемат.

Атаките подчертават нарастващите трудности западните разузнавателни агенции изпитват и осуетяват терористичните атаки, тъй като терористите увеличават присъствието си онлайн и преминават към сложни методи за шифрована комуникация.

Както Yahoo News съобщи, Ник Расмусен, настоящият директор на NCTC, Националния център за борба с тероризма, каза пред комисия на конгреса, че терористите проявяват нарастваща способност за комуникация „извън нашия обхват“, а трудността при проследяването на техните участъци „нараства с течение на времето . “

Агресивният и сложен подход на терористите към онлайн комуникацията, съчетан с новите пречки за проследяване на тяхната дейност, представлява уникално предизвикателство за правителствените разузнавателни агенции.

В отговор правителствените органи се стремят да създадат нови, по-мощни законодателства. Законопроектът за разследващите правомощия на Обединеното кралство например има за цел да обнови правилата, регулиращи начина, по който властите могат да имат достъп до комуникациите на хората, за да помогнат на правителството да се бори с престъпността, тероризма и други заплахи за националната сигурност.

Въпреки това, подобно на CISA, този законопроект предизвика сериозни опасения за поверителност. Например, тя включва нова енергия, изискваща комуникационни фирми, като широколентов или мобилен телефон, за да съхраняват комуникационните данни на потребителите на година. В миналото, съгласно действащия закон, правителствените агенции можеха да помолят фирмите да започнат да събират тези данни, но не можеха да имат достъп до историческа информация, тъй като компаниите не са я съхранявали.

Законопроектът за разследващите правомощия на Обединеното кралство също попадна под гореща вода поради подхода си към криптиране. Законопроектът включва клауза, която ще принуди компаниите от Обединеното кралство да предадат своя ключ за криптиране, така че кодираните съобщения да могат да бъдат декодирани и прочетени.

Наскоро Apple зае позиция, за да изрази загрижеността си по този въпрос, като посочи, че това може също така да създаде слабост, която другите могат да експлоатират, което прави данните на потребителите по-малко защитени.

Както съобщава BBC, компанията заявява: „Ключ, оставен под прага, няма да има само за добрите момчета. Лошите ще намерят и него. “

И така, какво следва?

Като цяло дебатът между онлайн поверителността и националната сигурност не предлага лесни отговори.

Като изпълнителен директор на Крис Бабел, TRUSTe отбеляза след публикуването на техните открития:

„С най-голям брой нарушения на данните през 2014 г., едва ли е изненадващо, че поверителността и сигурността на онлайн данните са проблем с горещи бутони за американците и нарастващ проблем. Но с честите терористични заплахи, съобщени в новините, е изненадващо, че толкова много хора смятат личната си поверителност за по-важна от противопоставянето на тази заплаха.

„Правителствата стъпват на фина граница между балансирането на националната сигурност и правата за поверителност на потребителите; за бизнеса залозите също са големи. В един все по-взаимосвързан свят, липсата на доверие може да ограничи растежа и да задуши иновациите, тъй като компаниите са лишени от необходимите данни за стимулиране на продажбите.

„Тези открития показват мащаба на въздействието, тъй като 3 от четирима американци, които са загрижени за личния си живот, са променили поведението си онлайн през последната година, което означава по-малко данни, по-малко кликвания и загубени продажби. Съобщението е просто: не чакайте законодателство или следващото нарушение на данните – действайте сега, за да получите стратегията си за поверителност, за да възстановите доверието с клиентите си. “

Междувременно, като обикновен потребител, няма нужда да се чувствате безпомощни. Можете да вземете поверителност в свои ръце, като проявите повишено внимание и използвате инструменти за защита на личната си информация.

Използването на VPN например предлага допълнителен слой защита чрез напълно защитена и частна интернет връзка. За да научите повече за начините за защита на вашите ценни и лични данни онлайн, прочетете нашия блог на 6 Бързи съвета за спиране на кражба на онлайн самоличност.

И така, какви са вашите мисли за този дебат? Къде стоиш? Отидете до нас и се присъединете към разговора. Ние сме във Facebook, Twitter и Google+ и ще се радваме да чуем вашата гледна точка.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map