Велика расправа: Приватност на мрежи насупрот националној безбедности

Слика приватности на мрежи у односу на националну сигурност


Да ли сте знали да 45% Американаца каже да је приватност на мрежи важнија од националне безбедности? Читајте даље како бисте сазнали више о недавним дешавањима у једној од најжешћих расправа о Интернету.

То је једна од највећих моралних расправа око интернета: приватност на мрежи насупрот националној безбедности. Где тачно почиње сигурност и завршава приватност?

Уз бројне извештаје о великим кршењима цибер-безбедности, о начину на који терористичке групе попут ИСИС-а вешто користе веб и увођењем контроверзних закона о дељењу података, попут ЦИСА-е и закона о истражним овлашћењима, питање постаје све више и више. А како изгледа, нема лаког одговора …

Изјава за штампу из последњег издања годишњег ТрустеЦонсумер поверења, открила је да је 92% Американаца више забринуто за своју приватност на мрежи; 42 одсто је више забринуто него пре годину дана.

Ако се, уз изјаву: „Лична приватност на мрежи није толико битна као национална безбедност“, 45% се не слаже.

Већина анкетираних, 38 посто, забринута је због могућности да компаније дијеле своје податке са другим компанијама. Отприлике исти проценат каже да би предузећа била транспарентнија у начину на који прикупљају и користе податке један од најбољих начина да умањују своје проблеме. Двадесет и седам процената рекло је да ће доношење више законодавства за заштиту њихових личних података помоћи у ублажавању њихове забринутости.

Зашто све већа брига о приватности на мрежи?

Као што се чини, поверење потрошача је све већа брига. И то с добрим разлогом. На крају крајева, посредовање података је вишемилионска индустрија.

У интервјуу са новинаром Стевом Крофтом у трајању од 60 минута, Јулие Брилл, федерална комесарка за трговину, приметила је:

„Нико не зна ни колико компанија има трговину нашим подацима. Али сигурно је на хиљаде, а укључивале би истраживачке фирме, све врсте интернет компанија, оглашивача, трговаца и трговачких удружења. Највећи посредник података је Ацкиом, маркетиншки гигант који се хвали, у просеку, 1.500 информација о више од 200 милиона Американаца. “

Оно што забрињава је да су неки од тих рудника података могли да дистрибуирају ваше податке, а да то нисте ни знали. Узмимо за пример, недавне вести о највећој веб продавници у Великој Британији новчано су кажњене са 200 000 долара због продаје личних података пацијената преварантима. Откривено је да је Пхармаци2У протузаконито продао имена и адресе више од 21.000 пацијената без да су добили сагласност или их претходно претходно обавестили. Још више забрињава чињеница да је једна од компанија која је купила ове податке лажна аустралијска лутријска компанија која је намерно циљала старије мушкарце са хроничним здравственим стањима.

Да би се сложиле бриге због намјерне размјене података, постоји ненамјерно дијељење које је резултат цибер кршења и напада. Прошле године се догодило неколико већих корпоративних података и кршења сигурности, а међу њима су:

 • Пружалац здравствене заштите БлуеЦросс БлуеСхиелд доживео је два поготка. Кршења Екцеллус БлуеЦросс БлуеСхиелд и Премера БлуеЦросс БлуеСхиелд резултирала су потенцијалним цурењем имена, датума рођења, броја социјалног осигурања, података о банковном рачуну, телефона и адресе за преко 21,7 милиона претплатника у здравству..
 • Пружалац кредитних услуга Екпериан био је на мети хакера, угрожавајући приватне податке својих 15 милиона Т-Мобиле клијената. Компромитирани подаци укључују бројеве социјалног осигурања, датуме рођења и матичне бројеве.
 • ЦВС Пхармаци морао је повући своју популарну интернетску страницу за наручивање фотографија због сумње на хацк. Подаци кредитне картице, е-пошта & преузете су поштанске адресе, телефонски бројеви и лозинке. Није јасно колико милиона је погођено.
 • Произвођач играчака ВТецх претрпио је застрашујуће кршење, поготово имајући у виду да је хакерски напад утицао на приватност невиних младих. Пропуштања дечијих профила (укључујући име, пол и рођендан), евиденције продаје, е-пошта, фотографије профила и евиденције активности погођени губе на 5 милиона родитеља и више од 6 милиона деце.

И наравно, уследили су злогласни напади Асхлеи Мадисон, који су за боље или горе резултирали изгоном 37 милиона корисника који варају.

Компаније узимају пуно података, али разумљиво је да су потрошачи забринути ако се приватни и вредни подаци адекватно заштите.

Ипак, нови рачуни за Интернет који су уведени, а који би идеално пружили напредну заштиту, сигурно нису умањили страх.

Доношење закона о ЦИСА-и било је крајње контроверзно, о чему смо говорили у нашем блогу 10 ствари које треба знати о предлогу закона о ЦИСА-и. Предлог закона, који, како је наведено, има за циљ „побољшати цибер-сигурност“ са „побољшаном дељењем информација о претњама од цибер-безбедности“, у суштини подстиче дељење информација о интернетском саобраћају између приватних ентитета и агенција савезне владе, у нади да ће спречити велике сајбер нападе.

Међутим, многи заговорници цибер-сигурности и приватности на мрежи критиковали су то. Они истичу да то подстиче предузећа која деле своје податке са владом и другим предузећима, уместо да подстиче стварно тешко дизање потребно за осигурање стварне заштите од сајбер напада.

Национална сигурност: друга страна новчића

Наравно, недавни ток догађаја, попут напада у Паризу и тероризма у Сан Бернардину, открива да се ни глобални домет терористичких група попут ИСИС-а не може занемарити.

Употреба интернета и канала друштвених медија све је популарнија међу екстремистима који успешно користе ове канале за регрутовање, радикализацију и прикупљање средстава. Као што многи од нас већ знају, ИСИС жарко користи све облике друштвених медија, укључујући ИоуТубе, Твиттер, Инстаграм и Тумблр. Једног дана група је достигла свеукупни максимум од скоро 40 000 твитова у једном дану, док су марширали у северни ирачки град Мосул..

Пошто су изузетно координирани напади у Паризу, који су одузели животе 129 невиних људи, било је доста разговора о мерама које би међународне владе требале и предузети.

Напади наглашавају све веће потешкоће западне обавештајне агенције прате и спречавају терористичке нападе док терористи повећавају своје присуство на мрежи и крећу се ка софистицираним методама шифрованих комуникација.

Како је известио Иахоо Невс, Ницк Расмуссен, тренутни директор НЦТЦ-а, Националног центра за борбу против тероризма, рекао је конгресном одбору да терористи показују све већу способност комуникације “изван нашег досега”, а потешкоће у праћењу њихових парцела “повећавају се с временом. . “

Агресиван и софистициран приступ терориста у вези са мрежном комуникацијом, заједно с новим препрекама у праћењу њихове активности, представља јединствени изазов за владине обавештајне агенције.

Као реакција, владине органи су покушали успоставити нова, снажнија законодавства. На пример, закон о истражним овлашћењима Велике Британије има за циљ да обнови правила која регулишу начин на који власти могу да приступе комуникацијама људи како би помогле влади у борби против криминала, тероризма и других претњи националној безбедности.

Међутим, попут ЦИСА-е, овај закон је изазвао озбиљну забринутост за приватност. На пример, то укључује нову снагу која захтева комуникационе компаније, попут широкопојасног или мобилног телефона да чувају комуникационе податке потрошача у вредности од годину дана. У прошлости, према постојећем закону, владине агенције су могле тражити од компанија да започну прикупљање ових података, али нису могле да приступе историјским информацијама, јер их компаније нису чувале.

Предлог закона о истражним овлашћењима Велике Британије такође је дошао под топлу воду због приступа ка шифровању. Предлог закона укључује клаузулу која би присиљавала компаније у Великој Британији да предају свој шифрирајући кључ како би шифроване поруке могле да се декодирају и прочитају.

Аппле је недавно заузео став да изрази забринутост због тога, истичући да би то могло нехотице створити слабост коју би други могли да искористе, чинећи податке корисника мање безбедним..

Како јавља ББЦ, компанија је изјавила: „Кључ који је остављен испод врата већ само за добре момке. И лоши момци би га нашли. “

Дакле, шта даље?

Све у свему, дебата између приватности на мрежи и националне безбедности не нуди једноставне одговоре.

Као извршни директор Цхрис Бабел, ТРУСТе је напоменуо након објављивања својих открића:

„С највећим бројем података о кршењу података у 2014. години, тешко да је изненађујуће да су приватност и сигурност мрежних података Американцима вруће питање и све већа забринутост. Али, с честим терористичким претњама које су објављене на вестима, изненађује да толико много људи сматра да је њихова лична приватност важнија од супротстављања тој претњи.

„Владе газе танку линију између балансирања националне сигурности и права на приватност потрошача; за предузећа су улози такође велики. У све више међусобно повезаном свету, недостатак поверења може ограничити раст и задавити иновације, јер су компаније лишене података потребних за покретање продаје.

„Ови налази показују опсег утицаја јер су 3 од 4 Американаца који су забринути због своје приватности, модификовали понашање на мрежи током последње године, значи мање података, мање кликова и изгубљене продаје. Порука је једноставна: не чекајте законодавство или следеће кршење података – делујте сада да бисте добили своју стратегију приватности како бисте поново изградили поверење са својим купцима. “

У међувремену, као обичан потрошач, нема потребе да се осећате беспомоћно. Можете преузети приватност у своје руке тако што ћете бити опрезни и употребити алате за заштиту својих личних података.

На пример, коришћење ВПН-а нуди додатни ниво заштите путем потпуно обезбеђене и приватне интернетске везе. Да бисте сазнали више о начинима заштите ваших вредних и личних података на мрежи, прочитајте наш блог на 6 брзих савета за заустављање крађе интернетског идентитета.

Па, шта мислите о овој дебати? Где стојите? Дођите до нас и придружите се разговору. Ми смо на Фацебооку, Твиттеру и Гоогле+ и волели бисмо да чујемо вашу перспективу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map