SaferVPN pokreće deblokiranje web kampanje za rješavanje internetske cenzure

Deblokiranje weba - sloboda izražavanja i informiranja na mreži, za sve.


Naš moto je da necenzurirani internet treba biti dostupan svima. U nekim od najvećih represivnih zemalja na svijetu uobičajen je pojava blokirani pristup određenim web stranicama. Internet sloboda ne dolazi lako. Napori političkog i društvenog aktivizma srušeni su od strane vladine cenzure koja cilja web stranice poput Facebooka, YouTubea i Twittera.

Zajedno s Movements (platforma za unapređenje ljudskih prava) pokrenuli smo Unblock Web, kampanju za promicanje slobode na Internetu i pomaganju cenzuriranim građanima da dobiju sredstva za slobodno izražavanje putem interneta. SaferVPN radi na crowdfundingu necenzuriranog i sigurnog pristupa internetu osobama koje žive širom svijeta. Čitajte dalje kako biste otkrili kako možete pridonijeti globalnoj slobodi na mreži!

Problem: Internet cenzura širom svijeta

Razne vlade širom svijeta ograničavaju pristup internetu, kao i ilegalno nadziru vlastite građane. Nepravedno je da zemlje, općine i organizacije određuju kojem se sadržaju može ili ne može pristupiti na webu. Evo nekoliko najvećih skandala internetske cenzure iz 2014. do sada:

Ožujak 2014: Turska vlada odlučila je blokirati Twitter, pa je SaferVPN pružio ruku pomoći i dao masi sredstva da anonimno zaobiđu taj blok i povrate slobodu informiranja i govora. Naši napori rezultirali su s više od 45 000 sati necenzuriranog pristupa Internetu građanima Turske. Kampanja je postigla trenutni uspjeh, a licence su zatražene za nekoliko sati.

Travanj 2014: Rusija je donijela novi zakon kojim se zahtijevaju da se svi blogeri s preko 3000 posjetitelja dnevno registriraju kod državnog tijela za nadzor medija. Najgore je bilo što su blogeri mogli postati odgovorni za komentare trećih strana na svojim web stranicama ili društvenim mrežama. Visoke novčane kazne i strogi propisi znače smirivanje disidenta i izazivanje samocenzure.

Rujna 2014: Hiljade ljudi, uglavnom studenata, okupilo se u središnjem Hong Kongu kako bi prosvjedovalo za veću slobodu Narodne Republike Kine. Slike policije koja pokušava zaustaviti prosvjede širile su se poput požara na društvenim medijima u Kini i rezultirale kineskim blokom Instagrama. Pojmovi poput “suzavac”, “hongkonški studenti” i “zauzimaju središnji” blokirani su na glavnim kineskim pretraživačima.

 Naš moto je da je Internet bogatstvo znanja i globalna mreža koja nije u vlasništvu nikoga, da bi svima bila korisna.

Rješenje: VPN-ovi za mise

Naša misija na SaferVPN omogućuje ljudima iz cijelog svijeta da pristupe web-lokacijama nedostupnim u njihovoj zemlji, zaobiđu vladinu cenzuru i zaštite njihove osobne podatke sigurnim i šifriranim pregledavanjem potpuno anonimno. Od pokretanja 2013. godine, naši stručnjaci za cyber-sigurnost pomogli smo tisućama korisnika širom svijeta anonimno pregledavati Internet.

S obzirom na ispravne alate, građani u zatvorenim društvima poput prethodno spomenutih učinkoviti su u širenju svojih priča. Ti momci trebaju alate koji osiguravaju njihovu privatnost i anonimnost. Podržavamo njihova nastojanja tako što im pružamo pristup virtualnim privatnim mrežama (VPN-ima) kako bi šifrirali internetske veze i tako sakrili svoj identitet. Na taj način oni će ostati sigurni!

Plan: deblokiranje web kampanje za necenzurirani Internet

Sada proširujemo svoje napore na informiranju s ciljem da ljudima koji žive u zemljama širom svijeta u kojima je internet cenzuriran Internet izdaje više od milijun sati besplatnih licenci za radni stol i mobilni softver SaferVPN. To možemo ostvariti zahvaljujući našim partnerima:

Unapređivanje ljudskih prava je neprofitna organizacija koja se fokusira na ljudska prava. Oni povezuju aktiviste, osnažuju disidente i pojačavaju nove glasove za slobodu tako da svijet čuje i djeluje.

Movements.org je internetska platforma koju vodi Advancing Human Rights koja ima za cilj povezati disidente u zatvorenim društvima s pravnim, medijskim, PR i tehnološkim stručnjacima u otvorenim društvima. Aktivisti objavljuju svoje potrebe i traže pomoć, a stručnjaci i profesionalci objavljuju ono što imaju za ponuditi i odgovoriti na zahtjeve.

Da biste sudjelovali u kampanji i podijelili besplatne sate privatnosti i anonimnosti na mreži ljudima u visoko cenzuriranim režimima, sve što morate učiniti je:

Posjetite Unblock Web kako biste saznali o našim naporima i donirali tome!

Također vas molimo za vašu pomoć kako biste nešto promijenili. Podijelite kampanju za deblokiranje web stranice putem Facebooka, Twittera i Google+. Svi se pomažu kada je riječ o promicanju mrežne slobode!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map