СаферВПН покреће деблокирање веб кампање за борбу против интернет цензуре

Одблокирајте Интернет - Слобода изражавања и информисања на мрежи, за све.


Наш мото је да нецензурирани интернет треба бити доступан свима. У неким од највећих репресивних земаља на свету, блокиран приступ одређеним веб локацијама је уобичајена појава. Интернет слобода не долази лако. Напори политичког и друштвеног активизма су срушени владиним цензурама које циљају сајтове попут Фацебоока, ИоуТубеа и Твиттера.

Заједно са Мовементс (платформа за унапређење људских права) покренули смо Унблоцк Веб, кампању за промоцију слободе на Интернету и помагању цензурисаним грађанима да добију средства за слободно изражавање на мрежи. СаферВПН ради на цровдфундингу нецензурираног и сигурног приступа интернету особама које живе широм свијета. Читајте даље како бисте открили како можете да допринесете глобалној слободи на мрежи!

Проблем: Интернет цензура широм света

Разне владе широм света ограничавају приступ интернету као и илегално надгледају сопствене грађане. Неправедно је да земље, општине и организације одређују коме се садржају може или не може приступити на Интернету. Ево неких главних скандала са цензуром интернета из 2014. до сада:

Март 2014: Турска влада одлучила је да блокира Твиттер, па је СаферВПН пружио руку помоћи и дао маси средства да анонимно заобиђу тај блок и поврате своју слободу информисања и говора. Наши напори резултирали су с преко 45 000 сати нецензурираног приступа Интернету грађанима Турске. Кампања је постигла тренутни успех, јер су се лиценце затражиле у року од неколико сати.

Април 2014: Русија је усвојила нови закон којим се од блогера са преко 3.000 дневних посетилаца захтева да се региструју у државном телу за надзор медија. Најгори део је био што су блогери могли постати одговорни за коментаре трећих страна на својим веб локацијама или друштвеним мрежама. Високе казне и строги прописи имају за циљ смиривање дисидента и изазивање аутоцензуре.

Септембар 2014: Хиљаде људи, углавном студената, окупило се у Централном Хонг Конгу како би протестовало због веће слободе од Народне Републике Кине. Слике полиције која покушава зауставити протесте шириле су се попут пожара на друштвеним медијима у Кини и резултирале кинеским блоком Инстаграма. Појмови попут „сузавац“, „хонгконшки студенти“ и „заузимају централни“ блокирани су на главним кинеским претраживачима.

 Наш мото је да је Интернет богатство знања и глобална мрежа која није нико у власништву, да би свима била од користи.

Решење: ВПН-ови за масе

На СаферВПН наша мисија је омогућити људима из целог света приступ веб локацијама недоступним у њиховој земљи, заобићи владину цензуру и сачувати њихове личне податке безбедним и шифрованим прегледавањем потпуно анонимно. Од свог представљања 2013. године, наши стручњаци за кибернетичку сигурност помогли смо хиљадама корисника широм света да анонимно прегледају Интернет.

С обзиром на праве алате, грађани у затвореним друштвима попут претходно наведених ефикасни су у ширењу својих прича. Овим момцима су потребни алати који осигуравају њихову приватност и анонимност. Подржавамо њихове напоре пружајући им приступ виртуелним приватним мрежама (ВПН-овима) како би шифрирали своје интернетске везе и тако сакрили свој идентитет. На тај начин, остаће безбедни!

План: деблокирање веб кампање за нецензурирани Интернет

Сада проширујемо напоре на пољу информисања са циљем да људима који живе у земљама широм света у којима је интернет цензурисан Интернет издаје више од милион сати бесплатних лиценци за преносни рачунар и мобилни софтвер СаферВПН. То можемо остварити захваљујући нашим партнерима:

Унапређење људских права је непрофитна организација која се фокусира на људска права. Они повезују активисте, оснажују дисиденте и појачавају нове гласове за слободу тако да свет чује и делује.

Мовементс.орг је интернетска платформа, коју води Адванцинг Хуман Ригхтс, која има за циљ да повеже дисиденте у затвореним друштвима са правним, медијским, ПР и технолошким експертима у отвореним друштвима. Активисти постављају своје потребе и траже помоћ, а стручњаци и професионалци објављују оно што имају за понудити и одговорити на захтеве.

Да бисте учествовали у кампањи и поклонили бесплатне сате приватности на мрежи и анонимности људима који су високо цензурирани режими, све што морате да урадите је:

Посетите Унблоцк Веб да бисте сазнали о нашим напорима и донирали томе!

Такође бисмо желели да вас замолимо за помоћ да то промените. Делите кампању за деблокирање веба помоћу својих Фацебоок, Твиттер и Гоогле+. Свака помоћ броји када је у питању промоција слободе на мрежи!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map