Rusija VPN Ban: Što trebate znati

Rusija VPN zabrana - sigurnijaVPN


Od 1. studenog na snagu stupa zabrana ruskog VPN-a. Bilo koja VPN koja ne poštuje trenutna internetska ograničenja bit će zabranjena. Tražilice se također suočavaju sa sankcijama za čak prikazivanje rezultata na web-lokacijama s ograničenjima.

Postavljanje internetskih ograničenja na VPN-ove u suprotnosti je s onim što mnogi VPN-ovi imaju za cilj: neograničen pristup Internetu, anonimno pregledavanje i sposobnost prevladavanja geo-ograničenja poput onih u Rusiji.

Ali što je zabrana ruskog VPN-a? Što to znači? Evo točno što možete očekivati ​​od ovih novih ograničenja.

Što je ruska VPN zabrana?

Razne vlade širom svijeta ograničavaju pristup internetu dok ilegalno nadziru vlastite građane. Dok i Kina i Rusija guraju daljnje cenzurne propise i blokiraju usluge virtualne privatne mreže (što je VPN?), Više od milijardu ljudi gubi mogućnost zaobilaženja zakona o cenzuri i pristupa otvorenom webu, također nemaju mogućnost sakriti njihovu IP adresu.

Međutim, zabrana se ne odnosi na svi VPN-ovi, upravo oni koji ne udovoljavaju ruskim cenzorskim ograničenjima. 

Rusija raskrinkava VPN-ove dok internetska cenzura raste i pati sloboda izražavanja. Kliknite za Tweet

Novi zakon: što to znači?

Novi prijedlog zakona koji je usvojio Putin i ruski parlament više je od samo “zabrane” VPN-a. Umjesto toga, izmjena je namijenjena snažnijim VPN službama da se pridržavaju ruskih zakona o cenzuri. To znači da nijednoj web stranici koju Rokomnadzor, ruskom zaštitnom pasu za komunikacije, trenutno na crnoj listi, neće biti dostupne ni putem odobrenih VPN-ova.

Trenutno su davatelji internetskih usluga i telekomi u Rusiji već dodali ove zaštitne zidove crne popise na crnom popisu koje je pružio Jedinstveni registar zabranjenih podataka. Ova “crna lista” već sadrži preko 100 VPN i proxy domena, prema Vedomosti.

Kako će se primijeniti novi zakon?

Federalna služba sigurnosti (FSB) provodit će propise o pridržavanju propisa kako bi osigurala potpuni identitet VPN-a, a vlasnici anonimnih korisnika poznati su crnim popisima cenzure Rusije. VPN-ovi će trebati registrirati svoje usluge kod Roskomnadzora u roku od 30 dana. Oni koji to ne učine, bit će blokirani u roku od 24 sata. Pristup će biti dodijeljen VPN-ima samo nakon što ih ispune. Internetske usluge također su obvezne blokirati pristup web-lokacijama na crnoj listi u roku od tri dana.

Kako sve više zemalja skače na ovaj internetski cenzurni pojas, možda ćemo gledati potpuno novi, ograničeni Internet u još kraćem vremenu nego što smo predviđali.

Zašto zabraniti VPN-ove?

Dok crna lista djeluje na tome da se demontira sposobnost korisnika da pristupa blokiranim web lokacijama od kuće, VPN-ovi mogu zaobići cenzuru mijenjanjem korisničkih IP adresa i šifriranjem njihovog prometa – omogućavajući im pristup ograničenim web lokacijama. Zbog toga se ruska vlada borila da se korisnici pridržavaju zakona o internetskoj cenzuri. Kao rezultat toga, Rusija želi zabraniti i blokirati VPN domene tako da ih korisnici više ne mogu tražiti.

Jedine VPN domene koje će ostati dostupne su one koje pristanu filtrirati rezultate za korisnike, zadržavajući rusku cenzuru. Na SaferVPN naš je moto da je Internet bogatstvo znanja i globalna mreža koju nitko ne posjeduje, kako bi svatko. Možete očekivati ​​da se ne pridržavamo.

Pa zašto VPN-ovi ne bi prihvatili uvjete?

Ako davatelji VPN-a pristanu na nove ruske propise, bit će prisiljeni pohraniti cjelokupnu komunikaciju, a ne samo metapodatke, i trebat će Rusiji omogućiti šifriranje na otvorenom. To narušava VPN sigurnost, uklanja VPN vjerodostojnost i cjelokupnu uslugu čini beskorisnom. Čak je i LinkedIn blokiran zbog odbijanja pružanja Rusije privatnih podataka korisnika koji se nalaze na ruskim poslužiteljima.

Nažalost, očekuje se da će se mnogi VPN-ovi vjerojatno pridržavati cenzurskih ograničenja ruske vlade. U stvari, Vedomosti izvijestili su da su mnogi VPN-ovi sa sjedištem u Rusiji već počeli cenzurirati isti sadržaj kao i davatelji internetskih usluga..

Eskalirajuća situacija

Ovdje ne govorimo samo o zabrani ruskog VPN-a. Rusija je također usvojila amandman kojim se zahtijeva da aplikacije za razmjenu poruka identificiraju korisnike s njihovim stvarnim identitetom. To uključuje krajnje završavajuće enkripcijske chatove koji počinju od 1. siječnja 2018. Poanta? Ruska vlada će tada moći povezati prikupljene metapodate sa konkretnim korisnikom.

Iznenađen? Ne baš. Zakon donesen 2015. godine rekao je da ruskim državljanima više nije dopušteno pohranjivanje osobnih podataka na poslužitelje izvan zemlje. Također su postavljeni dodatni propisi o blogerima i stranim tehnološkim tvrtkama. Ovo je bio tek početak. Zakon o Yarovaya u 2016. godini zahtijeva od ISP-a da metapodatke o svim kupcima čuvaju u trajanju ne kraćem od šest mjeseci – što omogućava ruskoj vladi da izradi detaljne profile građana.

Kritika ruskog zabrane VPN-a

Trend porasta cenzure i napada na slobodu izražavanja u Rusiji je jasan. Ruska zabrana VPN-a korak je bliže globalnom nadzoru Interneta.

“S obzirom na to da ruske vlasti sve više toleriraju neslaganje, tehnologije koje pomažu korisnicima interneta da izbjegnu cenzuru i zaštite njihovu privatnost, ključne su za slobodu izražavanja na mreži. Danas su vlasti dale sebi instrument za zabranu upotrebe VPN-a i drugih tehnologija koje pomažu ljudima da slobodno pristupe informacijama na mreži. “ – Denis Krivosheev, zamjenik direktora za Europu i Srednju Aziju u Amnesty International. 

Edward Snowden, zviždač NSA-e, također je pojasnio svoje stavove o situaciji:

Bilo da su to donijele Kina, Rusija ili bilo tko drugi, moramo biti jasni, to nije razumno "regulacija," već kršenje ljudskih prava. https://t.co/9iFLNk53M3

– Edward Snowden (@Snowden) 31. srpnja 2017

Zabrana "neovlašten" korištenje osnovnih internetskih sigurnosnih alata čini Rusiju manje sigurnom i manje slobodnom. Ovo je tragedija politike.

– Edward Snowden (@Snowden) 31. srpnja 2017

Utječe li zabrana ruskog VPN-a na sigurniji VPN?

Zasad se Rusi i dalje mogu prijaviti za naše usluge i pristupiti našoj mreži. Ako se ruska vlada odluči zaplijeniti naše poslužitelje ili zahtijeva osobne metapodatke prikupljene od korisnika, nećemo se moći pridržavati jer nikada ne prikupljamo i ne pohranjujemo privatne podatke naših korisnika. Ne možete sakupljati ono što jednostavno ne postoji.

U SaferVPN vjerujemo da sloboda interneta znači potpuni, neograničeni pristup za sve. To znaci nećemo se pridržavati ruske cenzure ili provoditi standarde utvrđene u Jedinstvenom registru zabranjenih podataka. Moramo ostati snažni i boriti se protiv ove zlouporabe temeljnih ljudskih prava.

Deblokirajte web

Naš moto je da necenzurirani Internet treba biti dostupan svima. U nekim od najvećih represivnih zemalja na svijetu uobičajen je pojava blokirani pristup određenim web stranicama. Internet sloboda ne dolazi lako. Napori političkog i društvenog aktivizma srušeni su od strane vladine cenzure koja cilja web stranice poput Facebooka, YouTubea, Twittera i još mnogo toga.

Zajedno s Pokretima (platforma za unapređenje ljudskih prava) pokrenuli smo Deblokirajte web, kampanju za promicanje internetske slobode i pomoći cenzuriranim građanima da dobiju sredstva za slobodno izražavanje putem interneta. Da biste sudjelovali u kampanji i podijelili besplatne sate privatnosti i anonimnosti na mreži ljudima u visoko cenzuriranim režimima, sve što morate učiniti je visit Otključaj web naučiti o našim naporima i donirati tome!

Nabavite sigurniji VPN

Na SaferVPN i dalje smo posvećeni vašoj internetskoj privatnosti. Ne prikupljamo nikakve zapisnike, pa možemo vas uvjeriti da s ruskom vladom nećemo dijeliti nikakve vaše podatke.

Ako još nemate SaferVPN, nabavite pretplatu danas (nudimo vam 30-dnevno jamstvo povrata novca, nemate što izgubiti!) ili isprobajte SaferVPN besplatno tako da možete uživati ​​u duševnom miru na mreži.

Imate li bilo kakvih povratnih podataka, prijedloga ili zahtjeva za značajku? Slobodno nas kontaktirajte, postavite pitanja u komentarima i pridružite nam se na društvenim mrežama! Voljeli bismo čuti od vas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map