Прославимо права потрошача и слободу информација

Ананас са сунчаним наочарима и шеширом за забаве


Ова недеља обележава два важна датума у ​​календару: Светски дан права потрошача 15. марта и Дан слободе информисања 16. марта. Прочитајте како бисте сазнали како ми у СаферВПН славимо ова два посебна дана – и филозофије за које се залажу – током целе године..

Светски дан права потрошача

15. марта 1962, председник Јохн Ф. Кеннеди доставио је Конгресу САД поруку у којој је изнео своју концепцију права потрошача. Рекао је:

Потрошачи по дефиницији укључују све нас. Они су највећа економска група, на које утичу и утичу скоро све јавне и приватне економске одлуке. Ипак су једина важна група … чији се погледи често не чују.

Уз то као инспирацију, Цонсумерс Интернатионал је 1983. године основао Светски дан права потрошача, који се од тада обележава сваког 15. марта. Празник има за циљ препознавање права потрошача широм света и скретање пажње на непоштене поступке и неправде које се односе на њих.

Цонсумерс Интернатионал најављује тему за сваки Дан права потрошача. Овогодишња тема је „Поуздани паметни производи“. Како каже Цонсумерс Интернатионал:

Од паметних телефона до носивих фитнесова, до помоћника који се активирају гласом и паметних телевизора, многи производи које користимо постају по дефаулту повезани … Желимо истакнути шта потрошачи желе и требају од повезаног света и колико је важно ставити их у средиште развоја ових дигиталних производа и услуга.

Како поштујемо права потрошача

Ми у СаферВПН се од срца слажемо. Ево како поштујемо потрошаче користећи дигиталне уређаје:

 • Заштитом података. Као што Цонсумерс Интернатионал истиче, производи широм света су “подразумевано повезани”. То значи да се пуно података креће напријед-назад – понекад врло лично, а понекад без вашег знања. На жалост, нису сви ови “паметни” уређаји високи стандард шифрирања, што значи да би ваши подаци могли бити рањиви за свакога ко је у њу могао да уђе у веб везу..Али док се повежете на веб путем ВПН-а, ниједна трећа страна не може пресрести ове податке док иду са ваших уређаја у облак. То је зато што ће сав ваш саобраћај проћи кроз сигурну „тунел“ везу док ваш рачунар шаље и прима податке – чувајући вас од снајперса и свих осталих који траже.
 • Тако што не пратите шта радите на мрежи. То може изгледати очигледно за ВПН компанију. Али неки ВПН сервери ниског степена прате оно што радите на мрежи, што побија сврху коришћења ВПН-а за приватност. Можда продају вашу историју прегледавања оглашавачима, или је можда предају владама. Доња линија повезује се на веб путем једног од ових ВПН-ова може бити горе од сурфања без икаквог шифрирања.Срећом, на СаферВПН-у не водимо евиденцију о томе где идете или шта радите на мрежи. Дакле, ако неко дође до нас захтевајући вашу личну историју прегледавања, нећемо имати шта да дате. Као потрошач, имате право на своју приватност – и уз СаферВПН, задржаћете га.

Дан слободе информисања

Само дан након Дана права потрошача, Дан слободе информисања, који се обележава 16. марта или око њега. То се поклапа са рођенданом Јамеса Мадисона, четвртог предсједника Сједињених Држава и архитекте америчког Устава. Као што америчко библиотечко удружење описује Мадисон, он је био “главни заговорник отворености у влади.”

У Сједињеним Државама Закон о слободи информисања гарантује да људи могу да захтевају и често могу да прегледају информације или записе које влада није објавила. Овим чином Васхингтон је посљедњих 50 година дао до знања да (углавном) поштују „право јавности на то“.

Нажалост, нису све владе посвећене транспарентности. Други су потпуно византијски у начину на који поступају са владиним информацијама, а јавност се ослања на звиждаче и новинаре који истражују како би сазнали шта се дешава.

Како славимо слободу информација

Ево како славимо слободу информисања – 16. марта и током целе године:

 • Деблокирамо веб. Ако покренете интернетску везу преко неког од наших многих међународних сервера, можете неприметно да избегнете цензуру владе и друга ограничења. Без обзира шта ваша влада одлучила да не можете радити на мрежи, пребацивањем своје „локације“ на мрежи путем наших многих глобалних веб сервера, имаћете цео свет на дохват руке.
 • Заштитимо вас од владиног праћења. Ако сте муцкракер који истражује корупцију владе или политички дисидент који покушава да остане на миру док останете повезани, хтећете да користите ВПН. Уз ВПН, све што радите на мрежи биће у потпуности шифровано. Добићете и нову, потпуно анонимну ИП адресу која ће спречити владе да повезују оно што радите на мрежи са вашим стварним идентитетом.

Више о СаферВПН

СаферВПН се обавезује на ваша права као потрошача и глобалног грађанина. Да бисте уживали у свету слободе Интернета и приватности која долази са 256-битним шифрирањем на нивоу банке, пријавите се за 80-постотну снижену ВПН претплату – или започните бесплатно пробно раздобље сада!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map