Топ 10 онлайн курса за кибер сигурност

Най-добрите онлайн курсове за киберсигурност


Искате да знаете кой предлага курсове, които да ви помогнат да се защитите от нарушения в киберпространството? Вижте нашите Топ 10 курса за кибер сигурност!

Нарушенията на сигурността и други случаен или неоторизиран достъп до лични данни са заглавия, особено през 2016 г. Ето няколко, за които може би сте чували:

 • FACC, австрийски производител на космически части, стана жертва на хакери, които спечелиха с $ 54,5 милиона долара в САЩ.
 • Най- S. Министерство на правосъдието бяха пуснати данните на 10 000 служители на Министерството на вътрешната сигурност, освободени само за един ден, с 20 000 допълнителни служители на ФБР на следващия ден.
 • През март Snapchat пуснаха личната информация на 700 служители, освободени след като служителите изпаднаха за фишинг измама, като ги измамиха да изпратят личната си информация.
 • Verizon се сблъскахме с нарушение на данните за 1,5 милиона клиенти на информация, продавана под земята, оставяйки Verizon да отговаря за компенсирането на засегнатите клиенти.
 • LinkedIn имаше 117 милиона комбинации от имейли и пароли, откраднати от хакери през 2012 г. и за съжаление тази информация стана обществено достъпна през май 2016 г..
 • През септември, Yahoo! обяви, че през 2014 г. са били хакнати потресаващи 500 милиона акаунта, което го прави едно от най-експанзивните нарушения на данните за всички времена.

Тъй като това са само няколко от хакове през 2016 г. САМО, ясно е, че всеки и всички са изложени на риск от атаки за сигурност. За щастие, има много онлайн курсове, дори някои, които са напълно БЕЗПЛАТНО които предлагат обучение, за да ви помогнат да сте защитени! Някои от тях са обучение на служители, въпреки че почти всички се удвояват като информация за лични мрежи.

За да се защитите от подобни атаки, най-доброто нещо, което можете да направите, е да бъдете образовани! Ето ги Топ 10 курса за кибер сигурност помага ви да направите точно това!

Топ 10 онлайн курса за кибер сигурност

1. Ultima Risk Management – @UltimaRisk

За последните 12 години Ultima Risk Management е една от най-надеждните програми за обучение в областта на информационната сигурност, непрекъснатостта на бизнеса, защитата на данните за управление на риска и управлението на софтуерни активи. Предлагайки както решения, базирани на класове, така и решения за управление на електронното обучение чрез своята програма Alurna, компанията предлага професионални курсове за сертификати и без сертификати. Курсовете за сертификати се акредитират от независими сертификационни органи (BCS, Институт за професионалисти по сигурността на информацията (IISP) и като част от сертифицираното обучение на GCHQ), след като посещават 3 или 5 дневен курс за настаняване, последван от администриран изпит. Вижте тяхната програма и информация за цените тук.

2. International Tree International – @LearningTree

Learning Tree предлага натрупване от над 400 ИТ & Курсове по мениджмънт от 1974 г. Тези курсове варират от индивидуално обучение (онлайн бързи варианти за един ден или в дълбочина 2 – 5-дневни курсове за обучение) и обучение в екип (на място). Тези курсове включват обучение по киберсигурност (GCHQ сертифицирано с други допълнителни опции за сертифициране), което е структурирано да учи служителите как да защитават вашата организация срещу кибер заплахи. Вижте техните такси за обучение тук.

3. Бъдещо обучение – @FutureLearn

Бъдещи оферти за обучение БЕЗПЛАТНО онлайн курсове за киберсигурност, създадени да ви помогнат да защитите дигиталния си живот. Този 8-седмичен курс, разработен от Отворения университет и Националната програма за киберсигурност на правителството на Обединеното кралство, предлага допълнителни сертификати, включително GCHQ сертифицирано обучение и акредитация от IISP. Ако искате да разберете по-добре сигурността онлайн както у дома, така и на работа, вижте уебсайта им за конкретните начални дати и се регистрирайте за този 8 седмичен курс!

4. QA Ltd – @QAtraining

QA Ltd е друг водещ доставчик на курсове за обучение, включително кибер сертификати. Техният курс за киберсигурност има за цел да помогне на служителите от всички нива да се защитават от злонамерен софтуер, най-голямата заплаха за сигурността на информационните технологии през 2016 г. Техните най-съвременни Cyber ​​Labs предоставят на компаниите възможността да симулират кибератаки в реалния живот помага им да предвидят нарушения на сигурността, без да рискуват собствената си мрежа. С наличните шест различни сертификати те предлагат всичко – от класовете за кибер осведоменост за всички нива до класове за професионалисти по сигурността, правоприлагащи органи & правителство.

5. Киберпреквалификация – @CyberRetraining

Първата в Обединеното кралство Академия за киберпреподготовка, която си партнира с @SANSEMEA, най-голямото и най-доверено обучение в областта на киберсигурността, основано през 1989 г., което всяка седмица достига повече от 200 000 специалисти по сигурност, е предназначено за тези с малък или никакъв опит в киберсигурността, както и за тези. които биха искали да се преквалифицират и да преминат от друга кариера. Този курс по киберпреквалификационна академия (сертифициран по GCIH) изисква оценка в процеса на кандидатстване в 5 стъпки, който ще определи нивото ви на познания за киберсигурност, преди да започнете курса, след което таксите ще бъдат покрити.

6. Coursera – @coursera

Курсът осигурява универсален достъп до образование. Организацията си партнира с топ университети и организации, които предлагат курсове онлайн. От тези курсове са множество опции, включително курсове за киберсигурност. Например курсът „Основи на киберсигурността“ е 7-седмичен курс, предлаган чрез Университета в Мериленд. Въпреки че курсовете изискват разходи за обучение, има възможности за финансова помощ за онези, които не могат да си позволят таксата.

7. Хеймдал Сигурност – @HeimdalSecurity

Хеймдал сигурността предлага 5 седмици от БЕЗПЛАТНО курсове за киберсигурност, насочени към защита от атаки. Тези класове включват основите на киберсигурността, как работят кибер атаките, как да противодействат на техните злонамерени последици и други умения за киберсигурност. Това обучение се състои от стъпка по стъпка съвет, доставян директно във вашата пощенска кутия на всеки 2 дни, включително „Безплатна самооценка на сигурността“.

8. Кибер асо – @CyberAces

Cyber ​​Aces Online също предлага БЕЗПЛАТНО, онлайн курсове за киберсигурност в партньорство с SANS, глобалния лидер в обучението по киберсигурност. Този формат на отворен курс обхваща трите основни области на информационната сигурност: операционни системи, работа в мрежа и администриране на системите. Приемайки тези курсове, студентите могат да започнат навсякъде от започване на кариера в киберсигурността или просто укрепване на собствената си домашна мрежа.

9. Кинотеатър – @cybraryIT

Cybrary е една от най-големите общности за киберсигурност в света, предлагащи отворен код БЕЗПЛАТНО онлайн обучение за киберсигурност. Борба за революцията за безплатно образование, Cybrary ви позволява да избирате от огромно разнообразие от курсове, като търсите почти всеки курс за киберсигурност, който искате. Това може да бъде всичко – от курсове за въвеждане, сигурна комуникация с данни или дори усъвършенствани сертификати за опитни специалисти по киберсигурност. Те дори предлагат уроци чрез приложението си за Android!

10. Алисън – @AlisonCourses

Този световен лидер в БЕЗПЛАТНО онлайн обучение на умения на работното място предлага 750 паралелки на настоящите 8 милиона студенти в 250 страни. Техният безплатен онлайн курс, който преподава основите на мрежовата сигурност, е насочен към тези, които се интересуват от ИТ професионализъм или кариера като ИТ или мрежов администратор. Докато изучавате със свое собствено темпо, можете да спечелите официалната си диплома или сертификат на Алисън, като вкарате 80% или по-високо във всички модули и оценки. В резултат на това ще разберете фактори за сигурност, като криптиране, които се използват за защита на вашата компютърна мрежа.

Тъй като киберсигурността става все по-важна и нарушаването на киберсигурността е още по-разпространено, надяваме се, че този списък от Топ 10 онлайн курса за кибер сигурност ви помага да сте информирани и образовани.

Ако искате да предложите допълнителни курсове или организации, които не бяха включени в списъка, не се колебайте да ни уведомите!

Искате ли да продължите да получавате всички най-нови новини за сигурност в киберсигурността? Следвайте ни във Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+, където винаги ви информираме!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map