Представяме новата функция за автоматична WiFi сигурност на SaferVPN

Представяме новата функция за автоматична WiFi сигурност на SaferVPN


SaferVPN с гордост обявява старта на новото ни функция за автоматична WiFi защита! Сега можете да разглеждате всяка публична точка за Wi-Fi без притеснения или страх. В тази публикация ще разкрием нарастващите опасности от обществения Wi-Fi и ще разкрием как тази нова функция незабавно защитава вашето сърфиране.

Общественият Wi-Fi е навсякъде, често е безплатен и много удобен – но също така е доста опасен. Знаете ли, че 99 процента от тези мрежи са необезпечени или имат споделени пароли и следователно са лесно компрометирани от снайперисти и хакери? Така че преди да получите достъп до следващата налична Wi-Fi гореща точка, за да останете свързани, важно е да знаете рисковете от компрометиране на личните ви данни, никога не са били по-големи.

SaferVPN с гордост обявява старта на нова, вълнуваща функция, която може да промени всичко това. Сега, с нашата автоматична Wi-Fi сигурност, веднага щом телефонът ви се свърже с необезпечен обществен WiFi хот-спот, автоматично ще бъдете защитени от кражба на онлайн идентичност и заплахи за киберсигурност – без да се налага да правите нещо!

В този блог ще ви покажем какво точно трябва да бъдете наясно, когато разглеждате и как може да бъде първата автоматична функция за защита на WiFi на SaferVPN веднага защита на вашите данни и онлайн идентичност.

Истината за WiFi сигурността

От множеството фалшиви горещи точки за WiFi на тазгодишните летни олимпийски игри в Рио, до нарастващата заплаха от споделени мрежи на Airbnb, сигурността на Wi-Fi е нарастваща грижа за всички нас.

Неосигурените обществени Wi-Fi мрежи са убежище за хакерите, които обичат да плячкат в кафенета, хотели и където и да е другаде, тълпите се събират, за да получат интернет връзка, тъй като те са изключително лесни мишени за анонимно нарушаване на системите и кражба на лични данни. Хакерите могат да видят какво правите в незашифровани сайтове (сайтове без https в началото на URL адреса), както и кои криптирани сайтове, които посещавате, и да използват тази възможност за инсталиране на злонамерен софтуер, който може да улавя поверителна информация като данните на кредитната ви карта, потребителски имена, пароли и обмен на лични имейли.

И има добър шанс през идните години, рисковете ще станат още по-високи. Днес има над 50 милиона публични горещи точки за Wifi в световен мащаб, като се очаква този брой да нарасне 7 пъти повече от тази сума, до над 440 милиона горещи точки до 2020 г.!

Скорошно проучване, публикувано от международната група за софтуерна сигурност Kaspersky, разкри това оver ⅓ на хората допускат влизане в незащитена, безплатна обществена WiFi мрежа на летища, кафенета или ресторанти със своето работно устройство. Около 25% признават, че са направили покупка и въвеждат карта или банкови данни, докато използват обществена WiFi през последните 12 месеца. Проучването също разкри това 1 на 5 души и 3 на 10 висши бизнес мениджъри са били засегнати от киберпрестъпността, докато са в чужбина.

Средно на днешния черен пазар хакерите могат да продават всяка открадната кредитна карта за над 30 долара! С този вид стимул е безопасно да се каже, че скорошното увеличение на кражбите на идентичност е пряко свързано с увеличаването на обществените Wi-Fi мрежи.

Как се случва хакерството на WiFi?

Може би се чудите как тези хакери са в състояние да проникнат във вашия компютър. Има няколко различни начина, по които хакер ще се опита да получи достъп до вашия компютър, това идва под формата на смъркане, странично криене и медени саксии.

през носа:

Sniffing е най-разпространеният инструмент, който хакер ще използва за достъп. Sniffing е когато злонамерен човек използва лесно достъпен софтуер, за да прехване данните, изпращани до и от вашето устройство. Това може да се случи, когато се свържете с публичен WiFi, който не включва никакво криптиране, индивидът може да използва същите идентификационни данни за вход за достъп до акаунти, които използвате като онлайн банкиране или пазаруване.

Sidejacking:

Тази атака включва смъркане на пакети данни, за да открадне уеб бисквитките на потребителя и да отвлече сесията. Въпреки че хакерите може да нямат достъп до вашата информация за вход, те могат да ви представят по време на вашата отворена сесия и да правят промени във вашата социална медия или дори да изпращат съобщения до вашите контакти.

Honeypotting:

И не на последно място, има Honeypotting, известен още като атака на Злия близнак. Това е когато се създава измамна WiFi мрежа и се появява като законна връзка. Когато потребителите се присъединят към мрежата, хакерите ще започнат атака “човек в средата”, прихващайки всички данни между вас и мрежата.

Поддържайте WiFi сигурност – автоматично

За да помогнем в борбата срещу киберкражбите, ние разработихме нова, модерна функция за автоматична WiFi сигурност, която ще ви позволи незабавно и лесно да сърфирате безопасно през Public WiFi.

Автоматичната Wi-Fi защита, вече достъпна за всички наши VPN приложения, автоматично свързва устройството ви със защитен и криптиран VPN канал, веднага щом се свържете с незащитена WiFi връзка. Не е нужно дори да се свързвате с VPN!

Нашите приложения ви позволяват да сърфирате в мрежата с 256-битово криптиране на ниво банка, за да можете да защитите личните си данни от хакери, които се опитват да откраднат най-ценната ви информация. Насладете се на спокойствието, че можете безопасно да сърфирате в интернет по всяко време и навсякъде.

Щастливо безопасно сърфиране!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map