Највеће безбедносне кршења у 2014. години

Највеће кршење безбедности у 2014. години


Ове године смо видели застрашујући број великих кршења података. То само показује колико је важно да подаци буду заштићени и лозинке безбедне. Погледајмо кршења у прошлој години!

иЦлоуд – 100 славних, август

Иако није велика повреда, „Фаппенинг“ је у медијима и даље добио велику пажњу. Стотине голих слика славних процурило је док је Апплеов иЦлоуд сервис пробијен у веома циљаном нападу. Верује се да су рачуни прекршени лажним представљањем, али још увек није јасно. Једно је сигурно, међутим, за повећану сигурност требало би да почнете са двофакторном аутентификацијом када се пријављујете на своје приватне налоге.!

Сони Пицтурес – 1.000 запослених, новембар

Огромне количине веома осетљивих корпоративних података су процуриле јер су Сони Пицтурес недавно хаковане. Процуриле су приватне информације о десетинама хиљада запослених, заједно с још 5 необјављених филмова о блоцкбустеру, као и акредитација за пријаву на финансијске, веб сервисе и налоге на друштвеним мрежама. Иако ово не представља претњу за јавност, то је велики ПР скандал за Сони који се сада суочава са тужбама својих запослених – то ће компанији сигурно коштати више милиона да је реши.

Америчка поштанска служба – 800.000 запослених, 2,9 милиона купаца, обелодањени у новембру

Око 2,9 милиона купаца и 800 000 запослених УСПС-а покварило је своје податке јер је поштанска служба „негде“ хакована у 2014. То је био веома софистициран хацк који је требало да открије одељење безбедности недељама. Срећом, чини се да нема случајева крађе идентитета након кршења.

Снапцхат – 4,6 милиона корисничких имена и телефонских бројева, јануар

Апликација за анонимно слање порука Снапцхат се показала мање анонимном него што се претходно мислило. Ове године је дошло до неколико кршења услуге, иако је најгоре било када је у јануару прекршено 4,6 милиона корисничких имена и телефонских бројева. У октобру је било и „Снаппенинг“, остављајући хиљаде приватних слика и видео записа јавно доступних. Зато пазите шта објављујете на тим „анонимним услугама“ или ћете можда тамо стићи својих 15 минута срамоте!

Гоогле – 5 милиона корисника, септембар

Корисничка имена и лозинке за готово 5 милиона Гмаил корисника процурили су на руски Битцоин форум. Нејасно је да ли је Гоогле прекршен, јер су акредитиви могли бити украдени из другог несигурног извора. Ово само показује колико је важно користити сигурне алфанумеричке лозинке, заједно са различитим лозинкама за различите налоге.

Хоме Депот – 56 милиона власника картица, септембар

Означен као највеће кршење продавца, кршење Хоме Депота оставило је податке о рачуну 56 милиона власника картица. Злонамјерни софтвер је посебно осмишљен да би прекршио регистре плаћања трговаца. Срећом, компанија је понудила бесплатно надгледање кредита и заштиту идентитета за све клијенте који су плаћали кредитним или дебитним картицама у било којој од погођених продавница Хоме Депот-а..

ЈП Морган – 76 милиона домаћинстава, 7 милиона малих предузећа, октобар

Прекршај у банци ЈП Морган Цхасе & Цо се појављује као једно од највећих кршења података у историји до сада. Имена, адресе, телефонски бројеви и адресе е-поште са 83 милиона налога процурили су док су хакери приступили ИТ системима компаније. У изјави је банка открила да нису процурили бројеви рачуна, лозинке, ССН или датуми рођења.

еБаи – 145 милиона корисничких имена и лозинки, март

Ово је било гадно јер су сви чланови сајта аукције имали поломљене повериоце за пријаву. Штавише, компанија није благовремено обавестила кориснике нити их тражила да ресетују своје лозинке, што је погоршало ствари.

Гледајући унапред

Обично је потребно неко време да се ови прекршаји измире, посебно када клијенти или запослени подносе тужбе против компаније која је покварјена. На пример, процењено је да ће прошлогодишњи прекршај Таргет коштати компанију више од 148 милиона УСД до средине 2014..

Па шта можете учинити да осигурате своје и податке компаније? Идемо кроз неке основе. Прво, обавезно користите сигурне алфанумеричке лозинке које често мењате и не користите исту лозинку за више налога. Затим обавезно користите анти-малваре, ажурирајте га и покретајте га свакодневно. Коначно, увек се повежите на ВПН када радите ван канцеларије или у покрету да бисте шифровали све своје улазне и одлазне податке тако да их нико не може прескочити. Ако не користите ВПН, сви ваши подаци шаљу се у обичном тексту, ако сте незаштићена приступна тачка, па је спремају сви други на истој ВиФи!

Испробајте СаферВПН данас бесплатно или нас контактирајте ако је ваша компанија заинтересована за наше предузеће ВПН безбедносно решење.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map