Най-големите нарушения на сигурността за 2014 г.

Най-големите нарушения на сигурността за 2014 г.


През изминалата година видяхме страшен брой големи нарушения на данните. Той просто показва колко важно е да запазите данните си защитени и паролите. Нека да прегледаме нарушенията за миналата година!

iCloud – 100 от знаменитости, август

Въпреки че не е голямо нарушение, „Fappening” все още получи много внимание в пресата. Стотици голи снимки на знаменитости бяха изтекли, когато услугата на Apple iCloud беше нарушена при много целенасочена атака. Смята се, че профилите са нарушени чрез фишинг, но все още не е ясно. Едно е сигурно обаче – трябва да започнете да използвате двуфакторна автентификация, когато влизате в личните си акаунти за повишена сигурност!

Sony Pictures – 1000 служители, ноември

Огромни количества високочувствителни корпоративни данни изтекоха, тъй като Sony Pictures бяха хакнати наскоро. Лична информация за десетки хиляди служители беше изтекла, заедно с 5 все още неиздадени филми за блокбастери, както и идентификационни данни за вход във финансови, уеб услуги и акаунти в социалните медии. Въпреки че това не представлява заплаха за обществото, това е голям PR скандал за Sony, който сега е изправен пред съдебни дела от служителите си – със сигурност ще струва на компанията много милиони, за да го реши..

Пощенска служба в САЩ – 800 000 служители, 2,9 милиона клиенти, разкрити през ноември

Около 2,9 милиона клиенти и 800 000 служители на USPS нарушиха информацията си, тъй като пощенската услуга беше хакнала „някъде“ през 2014 г. Това беше много сложен хак, който отне отделите за сигурност седмици. За щастие изглежда, че няма случаи на кражба на самоличност след нарушението.

Snapchat – 4,6 милиона потребителски имена и телефонни номера, януари

Приложението за анонимни съобщения Snapchat се оказа по-малко анонимно, отколкото се смяташе досега. Тази година имаше няколко нарушения на услугата, въпреки че най-лошото беше, когато през януари бяха нарушени 4,6 милиона потребителски имена и телефонни номера. През октомври имаше и „Snappening“, оставяйки публично достъпни хиляди частни снимки и видеоклипове. Затова внимавайте какво публикувате в тези „анонимни услуги“ или може би просто ще получите своите 15 минути срам там!

Google – 5 милиона потребители, септември

Потребителските имена и пароли на близо 5 милиона потребители на Gmail бяха изтекли на руски форум за биткойни. Не е ясно дали Google е нарушена, тъй като идентификационните данни може би са били откраднати от друг необезпечен източник. Това само доказва колко е важно да се използват безопасни буквено-цифрови пароли, заедно с различни пароли за различни акаунти.

Домашно депо – 56 милиона притежатели на карти, септември

Наречен като най-голямото нарушение на търговец на дребно, нарушението Home Depot остави информацията за сметката на 56 милиона притежатели на карти. Зловредният софтуер е създаден специално за нарушаване на регистрите за плащане на търговеца. За щастие, компанията предлага безплатен мониторинг на кредита и защита на самоличността на всички клиенти, които са платили с кредитни или дебитни карти във всеки от засегнатите магазини Home Depot.

JP Morgan – 76 милиона домакинства, 7 милиона малки предприятия, октомври

Нарушението в банката JP Morgan Chase & Co се понижава като едно от най-големите нарушения на данните в историята до момента. Имената, адресите, телефонните номера и имейл адресите на 83 милиона акаунти са изтекли, тъй като хакерите са получили достъп до ИТ системите на компанията. В изявление банката разкри, че не са изтекли номера на сметки, пароли, SSN или дати на раждане.

eBay – 145 милиона потребителски имена и пароли, март

Това беше гадно, тъй като всички членове на сайта на търга бяха нарушени идентификационните си данни за вход. Освен това компанията не е уведомила потребителите навреме, нито ги е помолила да нулират паролите си, което влошава нещата.

Гледам напред

Обикновено отнема известно време за уреждане на тези нарушения, особено когато клиенти или служители завеждат съдебни дела срещу нарушената компания. Например, през миналата година нарушението на Target се очаква да струва на компанията над 148 милиона щатски долара до средата на 2014 г..

И така, какво можете да направите, за да защитите своите собствени данни и данните на вашата компания? Нека да преминем през някои основи. Първо, уверете се, че използвате безопасни буквено-цифрови пароли, които често променяте, и не използвайте една и съща парола за няколко акаунта. След това, уверете се, че винаги използвате анти-злонамерен софтуер, поддържайте го актуализиран и го изпълнявайте ежедневно. И накрая, винаги се свързвайте с VPN, когато работите извън офиса или в движение, за да криптирате всичките си входящи и изходящи данни, така че да не може да бъде проникнат от никого. Ако не използвате VPN, всичките ви данни се изпращат като обикновен текст, ако сте необезпечена гореща точка, така че е грабната от всеки друг в същата WiFi!

Опитайте SaferVPN днес безплатно или се свържете с нас, ако вашата компания се интересува от нашето VPN решение за сигурност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map