Интернет сигурност и запазване на защитата


Интернет сигурността е нарастваща грижа за всички нас. Около 70% от населението на САЩ е засегнато от хакери всяка година! Прочетете, за да научите повече за това как да бъдете защитени онлайн.

Какво е интернет сигурност?

Интернет не само предоставя на потребителите множество полезна информация, но също така може да даде на хакери Вашият ценна информация. Точно както звучи, интернет сигурността е процесът на обезопасяване на всички входящи и изходящи данни от вашия компютър, докато сте в Интернет. Това е нещо повече от сигурност на браузъра, това е мрежова сигурност! Той удостоверява и защитава цялата информация, изпратена през Интернет.

Много от ежедневните ни дейности включват интернет под различни форми като поддържане на връзка в социалните медии, пазаруване, финанси, забавление и работа. С цялото това време, което прекарваме в Интернет, помислете колко лични неща сме споделили, като банкова информация, снимки и данни. Очакваме Интернет да е безопасен и защитен, но има редица сериозни рискове за неприкосновеността на личния живот.

Някои неща, които излагат на риск нашата интернет сигурност

Зловреден софтуер

Наскоро HostingTribunal.com публикува 40 шокиращи факта за хакерството в интернет. Сред статистическите данни те разкриха, че има хакерска атака на всеки 39 секунди, всеки ден се създават 300 000 нови зловредни програми и че разходите за нарушения на данните ще се увеличат до 2,1 трилиона долара в световен мащаб през 2019 г..

Има няколко злонамерени софтуерни програми, които са опасни за вашия компютър, за които много от нас не са наясно. В зависимост от определени търсения и уебсайт, Adware е изскачаща реклама, която е натрапчива. Изключително лесно се получава, но също така е лесно да се премахне. Шпионският софтуер звучи като нещо извън филм, но в действителност е изключително опасен. Той наблюдава вашия вход в интернет и открадва вашата информация като адреси, кредитни карти и номера на социалното осигуряване.

И тогава имаме Malware, за тези от нас, които са достатъчно наивни, за да кликнат върху него, мислейки, че това е антивирусен софтуер, преди да осъзнаят, че е фалшив. След едно щракване имате инфекция в компютъра си и е трудно да се отървете от нея. Точно както можем да настинем, така и нашите компютри могат да получат вирус, който може да ги разболее. Целта на вируса е да се разпространи и това е точно това, което правят, след като инжектират код в компютъра.

Слаби пароли

Паролите гарантират конфиденциалност и сигурност, така че е важно те да са толкова трудни, колкото можете да направите и запомните! Някога получихте ли имейл от приятел, но всъщност не е изпратен от тях? Това е така, защото хакер получи достъп до паролата си и използва имейла, за да изпрати злонамерени съобщения до всички в адресната книга. Слабите пароли също позволяват на различни вируси да влизат в компютъра ви. Бъдете интелигентни и четете, за да разберете какво е, а не за паролите!

Обществен Wi-Fi

Трябва ли да се притеснявате, когато използвате обществен Wi-Fi? Да! Всички знаем, че това е най-лесният начин за получаване на интернет, когато работите извън дома или офиса, но това е незащитена, необезпечена връзка. Не се излагайте на риск, когато използвате лаптопа си за работа в кафене или използвате Wi-Fi на летището, за да проверявате имейлите си. Може да си помислите, че нямате нещо специално или частно, което да криете, но е толкова лесно хакерите да проникнат в компютъра ви от публични интернет връзки. Просто е необходим един погрешно поставен имейл за вход във Facebook или парола на банката, за да ви съсипе деня, така че защитите вашата интернет сигурност!

Сега ще ви кажем как точно …

Как можете да защитите вашата интернет сигурност

Всеки път, когато се свързвате с интернет, сте уязвими за хакери. Има няколко начина да блокирате всички тези вредни заплахи срещу нас и нашите компютри и да се защитите, докато сте онлайн:

Укрепете вашата парола

Когато създавате нови пароли, направете ги силни и креативни, точно както казва онова малко досадно поле – не го игнорирайте, това предполага с някаква причина! Оказва се, че повече от половината потребители не защитават парола своите мобилни устройства, което е лудо, защото това е толкова лесно и без усилие да се направи. Вече е края на десетилетието и хората все още не си слагат творчески шапки, когато измислят пароли! Някои от най-популярните пароли включват: „12345“, „abc123“, „qwerty“, „11111“, „password“ Хайде хора, използвайте въображението си! Избягвайте обичайните пароли, използвайки вашето име и рожден ден.

Следващия път, когато бъдете помолени да създадете силна парола, опитайте да използвате микс от азбучни и цифрови знаци. Тъй като паролите са чувствителни към малки букви, използвайте горна и малка буква, замествайте букви за цифри. Използвайте тези съвети и надхитрите сополи, опитвайки се да влезете в личните си данни. Но не забравяйте да запомните новата си и подобрена парола, така че не я правете твърде неясна!

Бъдете предпазливи в неизвестни сайтове

Онлайн пазаруването е забавно и лесно, но пазарувайте разумно и обръщайте внимание на законните уебсайтове и фишинг измами. Може да се натъкнете на уебсайт, който смятате за твърде добър, за да е истина, това може би е така, защото е така! Когато пазарувате онлайн, отделете време и избягвайте да давате личната си информация на компании, за които никога не сте чували досега. Можете да пазарувате онлайн и да добавяте неща в количката си, но както споменахме преди, изчакайте, докато сте на защитена Wi-Fi, преди всъщност да направите покупка.

Уверете се, че URL адресът на уебсайта започва с https, а не само с http, тъй като „s“ означава, че е защитен. И не пропускайте да кликнете върху изскачащи банери, не отговаряйте на неочаквани въпроси и бъдете нащрек при изтегляне на безплатни приложения. Последното нещо, което искате е да не получавате каквото сте поръчали по интернет и открадната кредитна карта!

Използвайте VPN

Може да го знаете като VPN, виртуална частна мрежа или тази услуга, която ви позволява да получите достъп до любимите си поточни услуги или дори да не използвате такава или да мислите, че имате нужда от такава. Всички трябва да използват VPN! Един от най-важните фактори, който VPN може да предложи, е неговата сигурност. Той осигурява интернет връзката на устройството, което използвате и гарантира, че всички входящи и изходящи данни са криптирани от други.

Както можете да видите, VPN е повече от гледане на любимите ви предавания от всяка точка на света, а за управление на сигурността на вашия Интернет. както ни каза от SEO KRU Частната връзка, която VPN осигурява, ви позволява безопасно да сърфирате в мрежата и да защитавате личната си информация, докато използвате обществени Wi-Fi горещи точки в авиокомпании, хотели, кафенета и навсякъде извън вашия защитен интернет.

Морал на историята? По-добре да сте в безопасност и да използвате VPN, отколкото да съжалявате! Услугата на SaferVPN ви позволява да получите сигурен достъп до частни мрежи, дори ако използвате обществен Wi-Fi с нашата интелигентна функция за автоматична Wi-Fi защита.

Ако все още нямате SaferVPN, вземете абонамент днес (с 30-дневна гаранция за връщане на парите, нямате какво да губите!) Или тествайте SaferVPN безплатно така че можете да стоите далеч от всички тези подли хакери и наистина да осигурите вашата интернет сигурност!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map