8 начина да увеличите вашата мобилна сигурност, без да я забавяте

Увеличете вашата мобилна сигурност, без да забавяте


Напоследък се говори много в новините за уязвимостта на смартфона и мобилната сигурност. В тази публикация ще ви кажем как точно защитите вашия Android или iOS смартфон срещу хакване, вируси, шпионски софтуер и други заплахи без да го забавя

Мобилният ви телефон носи толкова много от ценната ви информация, така че искате да се уверите, че е абсолютно 100% сигурна и защитени по всяко време.

Понастоящем 90% от американските възрастни притежават смартфон, а 55% от потребителите на мобилни телефони използват телефоните си, за да излизат онлайн, да сърфират в интернет, да обменят имейли или да изтеглят приложения, според доклада на PewResearch Center Mobile Technology. Смартфоните са все по-важни в ежедневието ни – ние спестяваме и излагаме все повече и повече наши лични и лични данни на тези устройства. 

Но трябва ли да се уверим, че тези устройства са адекватно защитени?

Проучване на Consumer Reports установи, че 34% от всички потребители на смартфони в Америка не правят абсолютно нищо, за да защитят своите телефони. Това е лудо число, като се има предвид, че миналата година над 3 милиона телефона са били откраднати, 1,4 милиона са загубени или никога не са възстановени, а половината от всички възрастни американци са били хакнати миналата година.

Сигурността, разбира се, е проблем – но това е и скоростта. Докладът на PewResearch Center също така установява, че 77% от потребителите на клетъчен интернет казват, че изпитват бавна скорост на изтегляне, която не позволява на нещата да се зареждат толкова бързо, колкото биха искали. А от тези потребители на клетъчен интернет 46% от скоростите за изтегляне се изправят седмично или дори по-често.

За да сте сигурни, че вашите iPhone и Android са абсолютно безопасни и сигурни, но все пак работят бързо, препоръчваме следните 8 съвета:

1. Парола Защита на вашия екран

Можете ли да си представите, че повече от 30% от хората не защитават паролата на мобилните си устройства? Трудно е да се повярва като се има предвид какъв лесен и лесен начин е да защитите устройството си.

Създаването на парола за екрана за вашето мобилно устройство е наложително, тъй като ви предпазва от вземане на личната ви информация, ако оставите телефона си без надзор, изгубите го или той бъде откраднат.

Има два популярни метода за парола, които можете да използвате:

  1. Заключване на модел. Това е персонализирана форма, нарисувана на екрана, която позволява достъп. Тегленето на това е, че е по-бързо и лесно от въвеждането на парола.
  2. Класическият ПИН код. Това също е бърз метод за парола, въпреки това, трябва да внимавате да не поставите код, който е твърде основен и лесен за напукване, така че не забравяйте да избягвате „1234“, „4567“, „1111“ и т.н..

Сега, ако наистина искате да повишите вашата мобилна сигурност, можете също да изберете да създадете по-дълга, по-сложна парола.

За iOS можете да направите това, като изключите опцията си Simple Passcode. Това ще ви позволи да използвате по-дълъг код вместо типичния четирицифрен код. И ако имате iPhone 5s или по-нова версия, можете дори да използвате Touch ID, за да създадете уникален сензор за идентификация на пръстови отпечатъци за вашия телефон. Това е бърз и сигурен начин да защитите телефона си.

Парола Защита на вашия екран за подобряване на мобилната сигурностСега iPhones ви позволяват да защитите телефона си с Touch ID

За телефони с Android можете да намерите опцията под Заключване на екрана в секцията Защита на екрана. От тук можете да изберете „Парола“, което ще ви позволи да изберете по-дълга и по-сложна парола.

2. Заключете вашата SIM карта

Сега заключването на екрана е полезно, но не може да попречи на някой да премахне вашата SIM карта и да я използва на друг телефон. За да предотвратите това, добра препоръка е да настроите заключване на SIM картата под формата на ПИН номер.

Този ПИН трябва да бъде въведен, когато телефонът е включен, за да позволи мрежова връзка, което гарантира, че ако телефонът ви бъде откраднат, той ще бъде от много малка полза за крадец.

3. Инсталирайте антивирусни приложения

Антивирусният софтуер е ключов компонент за защита на сигурността на вашето мобилно устройство. Тези програми сканират операционната система на мобилно устройство, идентифицират рисковете и ги премахват. Те работят безпроблемно във фонов режим по предварително зададен график, така че потребителите на мобилни устройства да са спокойни, че техните устройства са постоянно защитени.

Освен това много приложения за антивирусен софтуер са проектирани да не пречат на обичайната скорост и производителност на вашето мобилно устройство. Всъщност те често включват функции и са предназначени да поддържат вашия iPhone или Android да работи по-бързо.

Вземете за пример Avira и 360 Security, тези антивирусни приложения включват функции за блокиране на вируси, троянски програми и зловреден софтуер, но също така предлагат предимства като почистване на ненужни файлове, спестяване на живота на батерията и оптимизиране на скоростта.

AntiVirus App 360 Сигурност за подобряване на мобилната сигурност с забавяне на телефона надолу360 Security е пример за мобилно антивирусно приложение, което не само осигурява защита от вируси, но и подобрява скоростта на телефона.

Като цяло, антивирусните приложения отнемат само няколко минути за изтегляне и могат да спестят часовете ви на утежняване, ако телефонният вирус се разруши на устройството ви.

4. Инсталирайте приложения за сигурност

Приложенията за сигурност са отличен и ефективен избор за решаване на проблеми със сигурността, уникални за мобилните устройства. Голямо предимство за много мобилни приложения за сигурност е, че те позволяват на потребителите да контролират устройствата си от разстояние.

Например приложения като avast! Приложенията за защита на мобилни устройства против кражба, Намерете моя iPhone и Cerberus не само позволяват GPS проследяването да разкрива точното местоположение на изгубен или откраднат телефон, но също така ви позволяват да заключите смартфона си дистанционно, в случай че сте го променили. Плюс това ви позволява да премахвате чувствителни данни дистанционно, ако се притеснявате, че устройството ви е попаднало в грешни ръце.

Приложения за сигурност за подобряване на мобилната сигурност, като управлявате телефона си дистанционноПриложения за сигурност като FindMyiPhone осигуряват отдалечена сигурност в случай на загуба на телефон или кражба

А що се отнася до скоростта? В сравнение със средния размер на приложението от 23 MB, тези приложения работят между 5-7 MB, така че не заемат много място на телефоните и следователно няма да забавят телефона ви, просто го пазете в случай на спешност!

5. Мониторинг на вашите разрешения за приложения

Макар че може да е изкушаващо да премине през разрешенията за разрешение за приложение, което наистина искате, е изключително важно да обърнете голямо внимание на достъпа, който тези приложения изискват. Те могат да окажат огромно влияние върху сигурността на мобилния ви телефон.

Неотдавна Apple забрани стотици приложения за iPhone, които тайно събираха лична информация от тези, които ги изтеглят. Повечето приложения са направени в Китай, но са достъпни в целия свят. Използвайки софтуер, предназначен за разположение на реклами, тези приложения събираха информация за хората, които са ги изтеглили, включително имейл адресите им и серийните номера на iPhone и след това изпращаха данните до сървърите на софтуерните разработчици. Олеле.

следете разрешенията за приложения за мобилна сигурностСтотици приложения бяха забранени в Apple Store заради страшно изтичане на поверителност

Морал на историята – важно е да бъдете предпазливи, що се отнася до приложенията, които изтегляте и вида информация, до която те имат достъп. Дори изтеглянето от надежден източник или програмист може да не е достатъчно гаранция. Вземете за пример нарушенията на данните, възникнали с популярното приложение Snapchat, едното от които разкри най-малко 100 000 снимки на откраднати потребители, а другото, в което са изтекли имената и телефонният номер на 4,6 милиона потребители.

Един прост начин да предотвратите навлизане на данни от приложението е, когато изтеглите приложението, да обърнете голямо внимание и да се уверите, че исканията за достъп до различни функции на вашия телефон са разумни. Например приложението за водене на бележки няма да се нуждае от вашето местоположение, разбира се, приложение за транспорт.

Въпреки това, с всички увеличаващи се искания за разрешения и изисквания за изтегляне на приложения, понякога е трудно да откажете определен достъп, дори и да искате. Например, ако искате да изтеглите приложението за месинджър на Facebook, но не искате приложението да има достъп до вашия регистър на обажданията, за съжаление нямате късмет.

Точно тук е удобно приложение като XPrivacy. Това приложение с отворен код (понастоящем достъпно за Android) ви позволява да заобиколите настройката на разрешенията, която не ви харесва, като подавате тези искания за нежелани данни (брилянтни, нали?) Има и MyPermissions, което ви помага да управлявате настройките и разрешенията на приложението на телефона си. Получавате сигнали, когато приложенията имат достъп до вашата лична информация, така че можете да потвърдите или оттеглите разрешенията незабавно.

XPrivacy не използва почти никаква памет и батерия, а MyPermissions има размер от 7 MB.

6. Bluetooth разрешения

Може да не очаквате достъпът до Bluetooth да застраши вашата мобилна сигурност, но може. Хакерите могат да използват Bluetooth разрешения за отдалечен достъп до телефон и да го използват за извършване на повиквания, достъп до данни, слушане на разговори и сърфиране в интернет.

Ако по някаква причина използвате Bluetooth връзка, където други потребители могат да се свържат с вашето устройство в близък радиус, особено заето място, като кафене, бар или влак, не забравяйте да игнорирате или отхвърляте всички неизвестни заявки за сдвояване с устройство.

Наблюдавайте Bluetooth разрешения за мобилна сигурностВнимавайте, когато използвате Bluetooth на многолюдни обществени места като кафенета

За да предотвратите заплахите за сигурността на Bluetooth, най-добрата предпазна мярка да изключите напълно Bluetooth функцията на устройството си, когато не го използвате. Поставянето на Bluetooth в режим „неоткриваем“ не е достатъчно, тъй като има лоши приложения, които могат да включат устройството ви отново.

Много приложения за управление на батерията ще направят това автоматично вместо вас, включително JuiceDefender и Battery Doctor. Така че докато защитавате телефона си, ще оптимизирате и неговата производителност на батерията.

7. Шифровайте данните на телефона си

Шифроването на данни на файловете на вашия телефон е добър начин да осигурите мобилна сигурност в случай, че телефонът ви попадне в ръцете на крадец и не можете да го блокирате дистанционно.

Какво прави криптирането на данните? По същество той променя електронни данни и информация в нечетливо състояние чрез алгоритми или шифри.

Въпреки че може да не е възможно напълно да се криптира всичко, можете да шифровате някои чувствителни файлове и съобщения, които е по-добре да оставите недокоснати!

Шифроване на данни за повишаване на сигурността на мобилните устройстваШифровайте мобилните си данни, така че да бъдат неразбираеми за всеки хакери или крадци

За iPhone просто активирайте функцията за заключване на парола в секцията Общи на менюто за настройки. Виола! Вашите изходящи iMessages трябва да бъдат кодирани и някои данни ще бъдат кодирани с уникален ключ, генериран от вашия парола. За да сте сигурни, че криптирането работи, проверете дали функцията за защита на данните в менюто ви за заключване на парола е включена.

За Android отворете Настройки на устройството и след това отидете на менюто Защита. Оттам изберете елемент от менюто Заключване на екрана, изберете ПИН или Парола и потвърдете (не забравяйте да запишете тази парола сега – ще ви е необходима!). След това превъртете до опцията Шифроване на телефона в настройките за защита и изберете опцията Шифроване на SD карта, като поставите отметка в квадратчето. Изберете Напред и потвърдете своя ПИН. След това натиснете Encrypt phone.

Остава само да изчакате 30+ минути, докато протича процесът на криптиране. През това време устройството ще се рестартира няколко пъти. След приключване ще бъдете подканени да въведете избраната от вас парола.

** Обърнете внимание, че не можете да обърнете криптиране за Android. Така че, ако решите да декриптирате устройството си, ще трябва да извършите фабрично нулиране, което ще изтрие всички данни.

Въпреки че има някои опасения относно ефекта на криптирането на данните върху скоростта и производителността на мобилните устройства и живота на батерията, телефоните, направени през последните години, най-вероятно са свързани със специален хардуер, за да ускорят криптирането..

8. Използвайте VPN софтуер

Не на последно място, но не на последно място, използването на VPN е отличен начин да подобрите сигурността на телефона си с много малък ефект върху скоростта на телефона ви.

Когато се свържете с SaferVPN, можете да сърфирате в Интернет през криптиран тунел на ниво банка, за да се насладите на напълно защитена връзка и да запазите цялата си лична информация защитена от хакери и снайперисти.

Как SaferVPN осигурява мобилна сигурност

Това е особено важно, когато се свързвате с обществени безжични мрежи в кафенета, летища, хотели и автобуси и влакове. Обществените wifi мрежи често не са защитени и следователно могат да изложат вашите лични данни и чувствителна информация.

Нашите приложения за iOS и Android защитават всички ваши деликатни данни за вход, имейли и бизнес данни, така че никога не трябва да се притеснявате да бъдете изложени на мобилния си телефон.

Освен това приложенията на SaferVPN с едно кликване за iOS и Android работят безпроблемно във фонов режим и следователно няма да забавят телефона ви.

Безопасен дизайн на мобилни приложения SaferVPNПриложението SaferVPN работи безпроблемно на заден план, така че няма да забави телефона ви

Ако искате да започнете да защитавате мобилния си телефон днес, опитайте нашите 24 часа безплатен пробен период или се регистрирайте за абонамент за SaferVPN.

Надяваме се, че сте намерили този блог информативен и полезен. Ако имате въпроси или препоръки как да подобрите сигурността на мобилния си телефон, като поддържате бързо работата на телефона си, моля, свържете се с нас във Facebook, Twitter или Google+. Очакваме да се чуем!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map