8 начина да повећате своју мобилну сигурност без успоравања

Повећајте своју безбедност за мобилне уређаје без успоравања


У последње време се доста прича у вестима о рањивости смартфона и безбедности мобилних уређаја. У овом посту ћемо вам рећи тачно како заштитите свој Андроид или иОС паметни телефон против хаковања, вируса, шпијунског софтвера и других претњи а да га не успорите

Ваш мобилни телефон носи толико ваших драгоцених информација да бисте били сигурни да је то апсолутно 100% сигурно и заштићен у сваком тренутку.

Тренутно 90% одраслих Американаца поседује паметни телефон, а 55% корисника мобилних телефона користи своје телефоне за интернет, прегледавање интернета, размену е-поште или преузимање апликација, наводи се у извештају ПевРесеарцх Центер Мобиле Тецхнологи. Паметни телефони постају све средишњи у нашем свакодневном животу – на тим уређајима чувамо и излажемо све више и више наших приватних и личних података. 

Али да ли будемо сигурни да су ови уређаји адекватно заштићени?

Истраживање Цонсумер Репортс открило је да 34% свих америчких корисника паметних телефона не чини апсолутно ништа да би заштитило своје телефоне. Ово је луди број с обзиром да је прошле године украдено преко 3 милиона телефона, изгубљено или никада опорављено 1,4 милиона, а половина свих одраслих Американаца прошле године је хакована.

Сигурност је, наравно, брига – али брзина је таква. Извештај центра ПевРесеарцх такође је открио да 77% корисника мобилног интернета каже да имају брзе брзине преузимања које спречавају учитавање ствари онолико брзо колико би желеле. А од тих корисника мобилног интернета, 46% се суочава са брзином преузимања недељно или чак и чешће.

Да бисте били сигурни да су ваши иПхоне и андроиди апсолутно безбедни и сигурни, али и даље раде, препоручујемо следећих 8 савета:

1. Заштита вашег екрана лозинком

Можете ли замислити да више од 30% људи не штити лозинку својим мобилним уређајима? Тешко је поверовати с обзиром на то како је на једноставан и једноставан начин заштитити свој уређај.

Стварање лозинке за екран за ваш мобилни уређај је неопходно јер вас штити од личних података уколико оставите телефон без надзора, изгубите га или га украду.

Постоје две популарне методе лозинке које можете користити:

  1. Закључавање узорка. Ово је персонализовани облик нацртан на екрану који омогућава приступ. Извлачење овога је брже и лакше него уношење лозинке.
  2. Класични ПИН број. Ово је такође брз начин лозинке, Међутим, морате водити рачуна да не ставите код који је преобилан и једноставан за пуцање, па припазите да избегавате „1234“, „4567“, „1111“ итд..

Сада, ако заиста желите да појачате сигурност мобилног телефона, можете да одаберете и дужу и сложенију лозинку.

За иОС то можете учинити искључивањем опције Симпле Пассцоде. Ово ће вам омогућити да користите дужи код уместо типичног четвороцифрени код. А ако имате иПхоне 5с или новију верзију, чак можете да употребите Тоуцх ИД да бисте створили јединствени сензор идентитета отиска прста за свој телефон. То је брз и сигуран начин заштите вашег телефона.

Заштита екрана лозинком за побољшање сигурности у мобилним уређајимаСада иПхоне уређаји омогућавају да свој телефон заштитите Тоуцх ИД-ом

За Андроид телефоне ову опцију можете пронаћи под закључавањем екрана у одељку Сигурност екрана. Одавде можете одабрати ‘Лозинку’ која ће вам омогућити да одаберете дужу и сложенију лозинку.

2. Закључајте своју СИМ картицу

Сада је закључавање екрана корисно, али не може спречити некога да уклони вашу СИМ картицу и користи је на другом телефону. Да бисте то спречили, добра препорука је постављање закључавања СИМ картице у облику ПИН броја.

Овај ПИН ће требати да буде унесен када је телефон укључен како би се омогућила мрежна веза, што гарантује да ће, ако вам буде украден, лопов бити од мале користи..

3. Инсталирајте Анти-Вирус Аппс

Анти-Вирус софтвер кључна је компонента за заштиту безбедности вашег мобилног уређаја. Ови програми скенирају оперативни систем мобилног уређаја, препознају ризике и уклањају их. Они функционишу без проблема у позадини по унапријед заданом распореду, тако да корисници мобилних уређаја могу бити сигурни да су њихови уређаји досљедно заштићени.

Поред тога, многе антивирусне софтверске апликације дизајниране су тако да не ометају уобичајену брзину и перформансе вашег мобилног уређаја. У ствари, они често садрже функције и дизајниране су за бржи рад иПхоне-а или Андроид-а.

Узмимо за пример Авира и 360 Сецурити, ове антивирусне апликације садрже функције за блокирање вируса, тројана и злонамјерног софтвера, али нуде и погодности попут чишћења непотребних датотека, уштеде трајања батерије и оптимизације брзине.

АнтиВирус Апп 360 безбедност за побољшање безбедности мобилних уређаја са успоравањем телефона360 Сецурити је пример мобилне антивирусне апликације која не само да пружа заштиту од вируса, већ и побољшава брзину телефона.

Све у свему, антивирусним апликацијама је потребно само неколико минута да преузму и могу да вам уштеде време ако се телефонски вирус догоди на вашем уређају.

4. Инсталирајте сигурносне апликације

Сигурносне апликације су одличан и ефикасан избор за решавање безбедносних проблема јединствених за мобилне уређаје. Велика корист за многе мобилне безбедносне апликације је што омогућавају корисницима да даљински управљају својим уређајима.

На пример, апликације као што су аваст! Сигурносне апликације за мобилне уређаје за заштиту од крађе, пронађите мој иПхоне и Церберус не само да омогућују ГПС праћење да открију тачну локацију изгубљеног или украденог телефона, већ вам омогућавају и даљинско закључавање паметног телефона у случају да га погрешно замените. Поред тога, омогућите вам уклањање осетљивих података на даљину ако сте забринути да ли је ваш уређај пао у погрешне руке.

Сигурносне апликације за побољшање заштите мобилне телефоније даљинским управљањем телефономСигурносне апликације попут ФиндМииПхоне, пружају даљинску сигурност у случају губитка или крађе телефона

А што се тиче утицаја на брзину? У односу на просјечну величину апликације од 23 МБ, ове апликације раде између 5-7 МБ тако да не заузимају пуно простора на телефонима и зато неће успорити ваш телефон, само га чувајте у случају нужде!

5. Надгледање ваших дозвола за апликације

Иако може бити примамљиво да се препустите одобрењима за дозволу за апликацију коју стварно желите, изузетно је важно да обратите велику пажњу на приступ који ове апликације траже. Они би могли имати огроман утицај на безбедност мобилног телефона.

Недавно је Аппле забранио стотине иПхоне апликација које су тајно прикупљале личне податке од оних који их преузимају. Већина апликација направљена је у Кини, али су биле доступне широм света. Помоћу софтвера дизајнираног за постављање огласа, ове апликације прикупљале су информације о људима који су их преузели, укључујући њихове адресе е-поште и серијске бројеве иПхонеа, а затим су податке послали на сервере програмера софтвера. Јао.

надгледајте дозволе апликација за безбедност мобилних уређајаСтотине апликација забрањено је у Аппле Сторе-у због застрашујућег цурења приватности

Морал приче – важно је бити опрезан када су у питању апликације које преузмете и врсте информација којима могу приступити. Чак и преузимање из поузданог извора или програмера можда није довољно гаранција. Узмимо за пример кршење података до којих је дошло код популарне апликације Снапцхат, од којих је једна открила најмање 100.000 украдених слика корисника, а друга у којој су процурила имена и телефонски број 4,6 милиона корисника..

Један једноставан начин за спречавање пропадања података из неке апликације је да приликом преузимања апликације будно пазите и проверите да ли су захтеви за приступ разним функцијама на вашем телефону разумни. На пример, апликацији за узимање белешки неће бити потребна ваша локација, наравно, апликација за превоз.

Међутим, уз све веће захтеве за дозволу и захтеве за преузимањем апликација, понекад је тешко одбити одређени приступ, чак и ако то желите. На пример, ако желите да преузмете апликацију за пренос порука у Фејсбуку, али не желите да апликација приступи вашем дневнику позива, нажалост немате среће.

Ту је корисна апликација попут КСПриваци-а. Ова апликација отвореног кода (тренутно доступна за Андроид) омогућава вам да заобиђете подешавања дозволе која вам се не допадају тако што ћете нахранити податке о тим захтевима (сјајан, зар не?) Ту је и МиПермиссионс, који вам помаже да управљате подешавањима и дозволама апликација на свом телефону. Добијате упозорења када апликације приступају вашим приватним подацима, тако да можете одмах потврдити или опозвати дозволе.

КСПриваци користи готово никакву меморију и батерију, а МиПермиссионс има величину од 7 МБ.

6. Блуетоотх дозволе

Можда не очекујете да Блуетоотх приступ угрози вашу безбедност мобилног телефона, али може. Хакери могу да користе Блуетоотх дозволе за даљински приступ телефону и користе га за позивање, приступ подацима, слушање разговора и прегледавање интернета.

Ако из било којег разлога користите Блуетоотх везу у којој се други корисници могу повезати с вашим уређајем у блиском радијусу, посебно заузето место попут кафетерије, бара или воза, обавезно занемарите или одбијте све непознате захтеве за упаривање са уређајем.

Пратите Блуетоотх дозволе за безбедност мобилних уређајаБудите пажљиви када користите Блуетоотх на препуним јавним местима попут кафића

Да бисте спречили Блуетоотх безбедносне претње, најбоља мера предострожности за потпуно искључивање Блуетоотх функције уређаја када га не користите. Пребацивање Блуетоотх-а у режим „не може се открити“ није довољно јер постоје лоше апликације које могу поново да укључе ваш уређај.

Многе апликације за управљање батеријама ће то аутоматски урадити за вас, укључујући ЈуицеДефендер и Баттери Доцтор. Док заштитите телефон, оптимизираћете и његове перформансе батерије.

7. Шифрирајте податке свог телефона

Шифрирање података датотека на вашем телефону је добар начин да се осигура мобилна сигурност у случају да ваш телефон падне у руке лопова и да га не можете даљински блокирати.

Шта ради шифровање података? У суштини, мења електронске податке и информације у нечитљиво стање кроз алгоритме или шифре.

Иако можда неће бити могуће потпуно шифровати све, можете да шифрирате неке осетљиве датотеке и поруке које је боље да остану нетакнуте!

Шифрирање података ради побољшања сигурности мобилних уређајаШифрирајте своје мобилне податке тако да их не могу прочитати сви хакери или лопови

За иПхоне једноставно активирајте функцију закључавања лозинке у одељку Опћенито у менију поставки. Виола! Ваше одлазне иМессагес треба да буду шифроване, а неки подаци ће бити шифровани јединственим кључем који се генерише из вашег шифре. Да бисте били сигурни да шифрирање функционише, проверите да ли је функција заштите података у вашем менију за закључавање лозинке укључена.

За Андроид отворите подешавања уређаја, а затим идите на ставку менија Безбедност. Одатле одаберите ставку менија за закључавање екрана, одаберите ПИН или лозинку и потврдите (обавезно упишите ову лозинку сада – требат ће вам!). Затим, дођите до опције Шифровање телефона у подешавањима Безбедности и потврдите потврдни оквир изаберите опцију Шифрирај СД картицу. Изаберите Следеће и потврдите свој ПИН. Затим притисните шифрирање телефона.

Остало је само да сачекате 30+ минута док траје процес шифровања. За то време уређај ће се поново покренути неколико пута. По завршетку, од вас ће се затражити да унесете одабрану лозинку.

** Имајте на уму да не можете да вратите шифровање за Андроид. Ако одлучите да дешифрујете уређај, мораћете да извршите ресетовање на фабрику, чиме ћете обрисати све податке.

Иако постоје неке забринутости у вези са ефектом шифрирања података на брзину и перформансе мобилности и радни век батерије, телефони направљени последњих година су највероватније повезани са посебним хардвером како би се убрзало шифровање.

8. Користите ВПН софтвер

На крају, али свакако не најмање важно, употреба ВПН-а је одличан начин да побољшате безбедност свог телефона са врло мало утицаја на брзину вашег телефона..

Када се повежете са СаферВПН, можете прегледавати Интернет путем шифрованог тунела на нивоу банке како бисте уживали у потпуно сигурној вези и задржали све своје приватне податке заштићене од хакера и снајперса.

Како СаферВПН обезбеђује безбедност мобилних уређаја

Ово је посебно важно када се повезујете на јавне бежичне мреже у кафићима, аеродромима, хотелима, аутобусима и возовима. Јавне вифи мреже често нису заштићене и због тога могу угрозити ваше личне податке и осетљиве податке.

Наше иОС и Андроид апликације штите све ваше осетљиве податке за пријаву, е-пошту и пословне податке, тако да никада не морате бринути о томе да будете изложени на свом мобилном телефону.

Штавише, апликације СаферВПН једним кликом за иОС и Андроид покрећу се у позадини, па неће успорити телефон.

Безбедни дизајн сигурнијих мобилних апликација СаферВПНАпликација СаферВПН бежично ради у позадини тако да неће успорити телефон

Ако данас желите да започнете заштиту свог мобилног телефона, испробајте наша 24 сата бесплатна реклама или се пријавите за претплату СаферВПН.

Надамо се да сте нашли ову објаву на блогу информативном и корисном. Ако имате било каквих питања или препорука како да побољшате безбедност мобилног телефона, а да притом брзо постигнете перформансе свог телефона, молимо вас да се повежете са нама на Фацебооку, Твиттеру или Гоогле+. Ми очекујемо да чујемо од вас!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map