5 разлога за кориштење ВПН-а за вријеме одмора

девојка у ауту


Идете на одмор овог лета? Ево зашто увек бисте путовали са ВПН-ом.

Када размишљате о ВПН-овима, вероватно размишљате о уредним стварима за које их користите код куће или на послу – тј. Деблокирању георестрираног садржаја, шифровању података, добијању анонимне ИП адресе итд..

Али понесите ВПН са собом на одмор и брзо ћете сазнати зашто је то готово једнако важно колико и сећање на спаковање пасоша.

пасошИпак, будите сигурни да још увек спакујете пасош.

Без обзира да ли сте већ на одмору или планирате, прочитајте унапред да бисте сазнали како и зашто ВПН може бити користан на вашем следећем путовању.

Објашњени ВПН-ови

Најједноставније речено, ВПН је брз и једноставан начин да осигурате да све што радите на мрежи буде потпуно приватно.

Најбоље је мислити као сигуран, шифрирани „тунел“ између уређаја који користите и остатка Интернета. Покрените везу путем ВПН-а и ваша мрежна активност аутоматски се шифрира и чува у тајности од било које и свих трећих страна.

ВПН сервери вам такође дају нову и анонимну ИП адресу са седиштем у држави по вашем избору. За оно што вреди, чланови СаферВПН-а могу бирати између ВПН сервера у преко 30 земаља широм света – који, успут, можете приступити са било које дестинације за одмор.

Зашто вам треба ВПН на одмору

Па како се то све односи на ваш летњи одмор? Ево првих пет начина на које је ВПН важан део ваших путовања.

1. ВПН деблокира ваше стреаминг налоге.

Чак и ако сте на најузбудљивијем месту на свету, суочимо се са тим: вероватно ћете желети да декомпресујете време са екрана. Нажалост, ако путујете у иностранство, вероватно нећете моћи да приступите рачунима за забаву због неугледних гео-ограничења.

Да бисте решили овај проблем и деблокирали налоге, користите ВПН да бисте преместили своју ИП адресу тако да је смештена у вашој земљи. Ваш рачун за стримовање ће помислити да сте и даље код куће!

2. Можете да користите јавни Ви-Фи, а да не будете изложени ризику.

Где год да путујете, обавезно ћете наићи на јавни Ви-Фи (у салону аеродрома, у кафићима, на железничким станицама итд.).

Али ако користите ове мреже, вероватно ћете се нехотице повезати са неким несавесним знаковима. Потребно је само неколико једноставних алата за лоше момке за скенирање и снимање нешифрованих података – нпр., Е-поруке, лозинке, бројеви кредитних картица, планови летова и тако даље.

Употријебите ВПН да бисте све те податке држали у тајности!

3. Можете се безбедно чувати на хотелском Ви-Фи-ју.

Боравак у хотелу? Користите њихову бежичну мрежу без одговарајуће заштите и у суштини емитујете своју мрежну активност свима осталима који су повезани – баш као и на јавним бежичним жариштима.

Заштитите се ВПН-ом и осигурајте да пузећи поред себе не виде шта намеравате!

4. Можете уштедети стотине долара на летовима и хотелским собама.

Одмор је скуп! Пре него што резервишете летове и смештај, проверите да ли можете добити уговор са ВПН-ом или не.

У основи, ако промените своју ИП адресу уз помоћ ВПН-а, можете преварити веб локације хотела и летова да мисле да сте седели у другој земљи – и често добијате приступ посебним понудама.

Користите праве трикове и могли бисте да добијете стотине долара са својих путних рачуна!

бипланеЈош један (можда опаснији) начин да се договори летом.

5. ВПН онемогућава владе да прате ваше мрежне активности.

Многе су земље познате по томе што имају владе које прате вашу интернет активност или цензуришу велике делове веба. Нажалост, управо се дешава да су ове земље неке од највећих дестинација за одмор на Земљи. (Погледајте о којим владама разговарамо, погледајте приручник Фреедом Хоусе о тој теми.)

Непотребно је рећи да ако одмарате на неком од ових места, не препоручујемо употребу Интернета без ВПН-а. Вјероватно вас надгледају власти и нећете моћи приступити ни веб локацијама које влада блокира – што би могао бити већи дио Интернета.

Срећом, ако шифрирате веб активност путем ВПН-а, те владе неће моћи да виде шта радите на мрежи. Као резултат тога, они неће моћи цензурирати или пратити шта радите!

Како започети са ВПН-ом

ВПН је брз и једноставан начин да осигурате да све што радите на мрежи буде потпуно приватно и без ограничења – чинећи добијање налога (или бесплатну пробну верзију) кључним делом вашег планирања летњег одмора.

А пошто СаферВПН не заузима драгоцени кофер, то је нека врста размишљања.

коферИ даље ћете имати места за једну кошуљу, сат и читаву Хеннесси боцу. Срећан пут!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map