5 причини да използвате VPN във ваканция

момиче на кола


Отивате на почивка това лято? Ето защо винаги трябва да пътувате с VPN.

Когато мислите за VPN, вероятно се сещате за кокетните неща, за които го използвате у дома или на работа – тоест, отблокиране на георестризирано съдържание, криптиране на вашите данни, получаване на анонимен IP адрес и т.н..

Но вземете VPN със себе си на почивка и бързо ще научите защо е почти толкова важно, колкото да си спомняте да опаковате паспорта си.

паспортВсе пак не забравяйте да опаковате паспорта си.

Независимо дали вече сте на почивка или планирате такава, прочетете напред, за да научите как и защо VPN може да ви бъде полезен при следващото ви пътуване.

Обяснени VPN

Най-просто казано, VPN е бърз и лесен начин да гарантирате, че всичко, което правите онлайн, е напълно частно.

Най-добре се мисли за защитен, криптиран „тунел“ между устройството, което използвате, и останалата част от Интернет. Стартирайте връзката си чрез VPN и вашата онлайн активност автоматично се криптира и пази в тайна от всички и всички трети страни.

VPN сървърите ви дават и нов и анонимен IP адрес, базиран в страна по ваша избор. За какво си струва, членовете на SaferVPN могат да избират от VPN сървъри в над 30 държави по целия свят – до което, между другото, можете да получите достъп от всяка дестинация за ваканция.

Защо имате нужда от VPN във ваканция

И така, как всичко това се отнася за вашата лятна ваканция? Ето първите пет начина, по които VPN е важна част от вашите пътувания.

1. VPN деблокира вашите поточни акаунти.

Дори и да сте на най-вълнуващото място в света, нека да се обърнем внимание: вероятно ще искате да декомпресирате с известно време на екрана. За съжаление, ако пътувате в чужбина, вероятно няма да имате достъп до развлекателните си акаунти поради досадни гео ограничения.

За да коригирате този проблем и да деблокирате акаунтите си, използвайте своята VPN, за да преместите IP адреса си, така че да е базиран във вашата страна. Вашият поточен акаунт ще смята, че все още сте вкъщи!

2. Можете да използвате обществен Wi-Fi, без да се излагате на риск.

Където и да пътувате, ще трябва да попаднете на обществен Wi-Fi (в салона на летището, в кафенета, в гари и т.н.).

Но ако използвате тези мрежи, има вероятност по невнимание да се свържете с някои неподходящи символи. Всичко, от което се нуждаете, е няколко прости инструмента за лошите хора да сканират и улавят вашите незашифровани данни – например имейли, пароли, номера на кредитни карти, планове за полети и т.н..

Използвайте VPN, за да запазите цялата тази информация в тайна!

3. Можете да се предпазите от Wi-Fi в хотела.

Настаняване в хотел? Използвайте тяхната безжична мрежа без подходящата защита и по същество излъчвате своята онлайн активност на всички останали, които са свързани – точно както в обществените безжични горещи точки.

Защитете се с VPN и не позволявайте на съседите да виждат какво правите!

4. Можете да спестите стотици долари на полети и хотелски стаи.

Ваканциите са скъпи! Преди да резервирате своите полети и места за настаняване, проверете дали можете да получите сделка с помощта на VPN.

По принцип, ако промените IP адреса си с помощта на VPN, можете да заблудите уебсайтове за хотели и полети да мислят, че сте базирани в друга държава – и често получавате достъп до специални оферти.

Използвайте правилните трикове и можете да получите стотици долари от сметките си за пътуване!

бипланДруг (вероятно по-опасен) начин за сключване на сделка с полет.

5. VPN не позволява на правителствата да наблюдават вашата онлайн активност.

Много страни са известни с това, че имат правителства, които наблюдават вашата интернет активност или цензурират големи части от мрежата. За съжаление, просто така се случва тези държави да са и едни от най-големите дестинации за ваканция на Земята. (За преглед на правителствата, за които говорим, вижте удобното ръководство на Freedom House по темата.)

Излишно е да казваме, че ако почивате на някое от тези места, не препоръчваме да използвате Интернет без VPN. Вероятно сте наблюдавани от властите и дори няма да имате достъп до сайтове, които правителството блокира – което може да е по-голямата част от Интернет.

За щастие, ако шифровате вашата уеб активност с VPN, тези правителства няма да могат да видят какво правите онлайн. В резултат на това те няма да могат да цензурират или проследяват какво правите!

Как да започнем с VPN

VPN е бърз и лесен начин да гарантирате, че всичко, което правите онлайн, е напълно частно и без ограничения – превръщането на акаунт (или безплатна пробна версия) е съществена част от планирането на вашата лятна ваканция.

И тъй като SaferVPN не заема скъпоценно пространство за куфар, това е вид неразбиращ.

куфарВсе още ще имате място за една риза, часовник и цяла бутилка Hennessy. Бон пътешествие!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map