Зашто сваки професионалац мора користити ВПН

впн клијент за професионалце да чувају податке, корпоративну сигурност, спрече хакере, снајперисте и владе да вам украду податке


Да ли сте знали да кршење података компанија у просјеку кошта 3,5 милиона долара? Не можете си дозволити да прегледате незаштићено или ако то захтевате ваши запослени. Као запосленог професионалца, кључно је заштитити приватне документе ваше компаније, посебно када путујете или када доносите сопствени уређај (БИОД). Прочитајте како да заштитите податке своје компаније!

ВПН-ови су све важнији за осигурање корпоративне сигурности јер више запослених ради на даљину или доноси властите уређаје. Не само да ВПН пружају корпоративну сигурност, већ такође помажу запосленима да уживају у предностима које долазе радећи од куће, као што су већа флексибилност, повећана продуктивност и избегавање напорног посла. Очекује се да ће тренд телекомуникација порасти у наредним годинама, па је из тог разлога важно да су предузећа спремна да се носе с тим и да имају системе који чувају корпоративну тајну и приватне податке.

Како компаније и професионалци користе ВПН-ове

ВПН вам омогућава да створите сигурну и шифровану везу са другим рачунаром или сервером на удаљеној локацији преко јавног интернета. Са ВПН-ом сав ваш мрежни саобраћај пролази кроз сигуран виртуелни „тунел“. Технички вам омогућава да живите у виртуелној приватној мрежи сличној ЛАН (локалној мрежи), што корпоративне канцеларије користе, али без захтеване физичке ожичене везе.

ВПН-ови су првобитно развијени како би појединим запосленима омогућили сигуран приступ мрежи њихове компаније са удаљене локације на сигуран начин. Спајањем на мрежу компаније појединачни запослени може приступити свим ресурсима и услугама компаније као да се запослени физички налазио у канцеларији. Покушајте да замислите живот без ВПН-а: У 2010. години 9,4% америчких радника радило је најмање један дан код куће недељно.

4 разлога због којих професионалци морају да користе ВПН

Хајде да разговарамо о томе зашто препоручујемо сваком професионалцу да користи ВПН, а верујте ми, ово је важно! Идемо:

1. Јавна жаришта не нуде сигурност

Будући да ниједан ваш податак није шифриран на јавном ВиФису, сваки вјешти хакер може прескочити све ваше приватне податке. Лозинке се спремају и све датотеке се преносе. Не бисте желели да ваше датотеке повезане с радом буду у погрешним рукама, зар не? Шта би рекао ваш шеф ако сазна да немате сигурност и да су процуриле осетљиве информације? Обавезно будите сигурни уз СаферВПН на јавним врућим местима за сигурност на нивоу банке. То је посебно важно ако путујете пуно због посла и радите у хотелима и аеродромима где жаришта не нуде сигурност.

2. Ваша репутација и лозинке су угрожени

Како се већи део нашег рада креће у облак са сервисима као што су Гоогле Дриве, Асана, МаилЦхимп, Салесфорце и многи други, морате да заштитите своје лозинке. Можете лако схватити колико је важно да му нико други не може приступити, или још горе ако би неко променио ваше лозинке. Обавезно редовно мењајте своје лозинке, никако их немојте слати е-поштом (у случају да прималац буде хакован) и обавезно користите комбинацију малих и малих слова и бројева.

Уз то, сви имамо професионалну репутацију коју треба заштитити. Спречите хакере да добију приступ вашим Фацебоок и ЛинкедИн профилима – дефинитивно не желите да се неко други зеза са вашим профилима на тим веб локацијама.

3. Хакери могу да покушају да украду податке ваше компаније

Погледајте само недавни случај америчког Министарства правде који је поднео оптужбе против пет наводних кинеских војних хакера који су покушали упадати у америчке приватне корпорације како би украли пословне тајне. То је јасан пример колико је важно заштитити корпоративне мреже, без обзира да ли су наводи тачни или не. Ризик је вани, зато останите заштићени! Увек користите анти-малваре са заштитним зидом и ВПН када сте изван канцеларије.

4. Правне посљедице могу наштетити вашој каријери

Будући да се стримовање филмова и емисија са веб локација које подржавају огласе налази у легалној сивој зони, не бисте желели да ризикујете да будете кривично гоњени због кршења ауторских права. Овај је велики посао за све адвокате вани, али подједнако важан за све професионалце. У неким земљама, укључујући Шведску, адвокат који крши закон умањује његов углед и може ризиковати да изгуби право на обављање права или ће барем имати потешкоћа у проналажењу посла као адвокат. Сад би била штета, зар не? Такође за не-адвокате то представља проблем јер не желите да ризикујете да се појаве у кривичним досијеима ако регрут врши проверу позадине.

Прво се обавезно упознајте са ВПН смерницама ваше компаније

Неке компаније блокирају приступ веб локацијама као што су Фацебоок и ИоуТубе на послу како би ограничиле изгубљено време. То раде и на радним рачунарима, али и на свом ВиФису. Са СаферВПН можете заобићи сва ограничења и приступити било ком месту које желите. Међутим, морамо вас упозорити да је понекад противно политици компаније да користе ВПН-ове да би заобишли ограничења заштитног зида корпорације. Компаније користе заштитне зидове како би заштитили своје податке и осигурали да хакери не могу приступити њиховим системима. Иако је СаферВПН безбедан (као што му име каже) и омогућава вам заштићену енкрипцију, топло вас молимо да питате корпоративног мрежног администратора о политици коришћења ВПН-а у мрежи компаније. Не желимо да вам правимо проблеме и на вама је да се придржавате својих правила.

Како ће ВПН повећати вашу сигурност БИОД-а

Уз ВПН, сав саобраћај између вашег уређаја и крајње локације на коју се повезујете шифрира се са заштитом на нивоу банке. То значи да сви ваши подаци и лозинке остају приватни и недоступни хакерима. Наша препорука појединцима и предузећима без обзира на њихову величину је да увек користе ВПН да би побољшали своју безбедност.

Дајте СаферВПН бесплатан покушај одмах. Осигурајте да ви и ваше колеге останете на сигурном тако што ћете добити план за мала предузећа који омогућава до 7 истодобних веза са СаферВПН.

Бонус читање: СаферВПН представљен у Делловом блогу

Недавно је наш директор компаније Делл разговарао о техничком блогу за чланак о томе како компаније користе СаферВПН за ублажавање ризика од мобилне телефоније, док њихови запослени раде изван канцеларије. Прочитајте више о томе како се употреба ВПН-ова мења док компаније изгледају како би побољшале безбедност због повећаног БИОД-а на Делл Тецх Паге Оне.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map