Избегавање преваре са крипто валутама: Будите сигурни уз битцоин

Битцоин Сцам


Сви који користе крипто валуте морају знати све битконске преваре и колики су ризици. Читајте даље како бисте сазнали нашу тајну о томе да будемо сигурни док плаћате битцоинима.

Како Битцоин наставља да ломи наслове и привлачи инвеститоре и практичне кориснике из целог света, постало је још важније бити информисан о најновијим вестима у вези са преваром о Битцоин-у.

Када се бавите крипто валутама, изложени сте већим ризицима него било који други корисник интернета. Ако је ваш уређај хакован, ако вас саобраћај пресреће, губит ћете много више од уобичајеног налога на Фацебооку, али ваше тешко зарађене крипто-готовине.

Ако се запитате: „Да ли Битцоин вреди ризика?“, Прочитајте наш блог да бисте сазнали како можете остати безбедни док користите Битцоин.  

Шта је крипто валута?

Крипто валута, позната и као дигитална готовина, међународна је мрежа плаћања. Крипто валута омогућава размену између било која два рачунарска корисника, стварајући „Пеер-то-пеер“ електронски готовински систем ”и јавни снимак финансијских трансакција.

Ове крипто валуте, посебно Битцоин, поседују три атрибута која надилазе традиционалне валуте: децентрализација, отворени извор и умрежавање путем Интернета.

Најзначајније је да их покрећу корисници са нема централне власти или посредника. Иако ово може бити позитиван атрибут многима који живе у репресивним владама, то је и тај квалитет који омогућава да Битцоин преваре успевају. (Прочитајте више у наставку).

Ево како то функционише:

Битцоин Црасх: Кина

Кина је забранила битцоин и друге крипто валуте. Кина има строгу контролу валуте, елиминирајући могућност премјештања новца у земљу и ван ње, чинећи Кину највећим свјетским тржиштем криптовалута, чинећи око 80% укупних битцоин трансакција.

Сада, Кина блокира почетне понуде кованица (ИЦО)), нерегулисаног цровдфундинга коришћењем крипто валуте и Битцоин размјене. Влада је чак затражила да се затворе све размјене Битцоин-а у Пекингу и Шангају, наводећи како се криптовалуте „све више користе као оруђе у криминалним активностима као што су прање новца, трговина дрогом, кријумчарење и илегално прикупљање средстава“. Такође је обухватало:

 • Лични подаци: За размену је потребно да се локалним властима доставе ДВД-ови који садрже све податке о трговању и задржавању корисника.
 • Забрана путовања: Сви који су укључени у размене, укључујући акционаре, контролере, руководиоце и основно финансијско и техничко особље није дозвољено да напуштају град и мора у потпуности сарађивати са властима.

Али то можда није крај дигиталне валуте у Кини. Они заправо планирају издати своју дигиталну верзију ренминбија.

Предности употребе Цриптоцурренци

Битцоин и друге крипто валуте имају јединствену способност да превазиђу границе, надмашују накнаде за банковни пренос и не смију бити сигурни за курс без обзира на тренутно стање ваше владе или банке.

Чак може да помогне у финансирању слободе тако што омогућава корисницима да дају анонимне донације организацијама које локалне самоуправе не могу да одобре. На пример, ЛБГТ права, побачај, политичка опозиција итд. Имају могућност проналажења подршке путем крипто валуте.

Корисници могу чак и почети Куповина стварних предмета. Како Битцоин и даље расте, све се чешће користи за широк избор производа. Ево неколико примера:

 • Битцоин је коришћен за куповину куће у Тексасу.
 • Јужна Африка је други по величини ланац супермаркета суђења за плаћања Битцоин-а.
 • Лондонски програмер омогућава станарима да плаћају депозите у Битцоин-у.
 • Чак је и швајцарски град прихваћен Битцоин за плаћање пореза у 2018. години.

Ризици за крипто валуте

Иако постоји пуно погодности када је у питању коришћење крипто валута, постоји и много ризика. Превара о Битцоин-у може се десити било коме, тако да истражите пре него што тргујете на свом банковном рачуну за Битцоин новчаник.

Неки општи ризици укључују:

Нелегалне активности
Пошто су битцоин трансакције релативно анонимне, платформа има потенцијал да привуче илегалне активности. Ово привлачи негативну пажњу влада, подстичући могућу забрану Битцоин-а и других крипто валута.
Незаменљив
За разлику од трансакција извршених путем вашег банковног рачуна, Битцоин се никада не може заменити ако је изгубљен или украден. Нема начина да вратите своје битцоине ако неко уђе у ваш новчаник. И нема начина да вратите свој рачун ако погрешно додате своје податке за пријаву.
Није лако уновчити
Ако одлучите да желите уновчити своје битцоине, заиста не постоји једноставан начин да их продате. Иако многе размене нуде услугу користећи различите методе, то није тако једноставно као што је пренос новца са вашег Паипала.
Волатиле Инвестмент
Тренутно цене Битцоина значајно варирају. Свака веб продавница заинтересована за прихватање битцоина морала би готово свакодневно прилагођавати своје цене. Уз то, инвеститори узимају коцку када бацају средства у залихе.
Владине уредбе
Тренутно се велики део света није одлучио како да поступа са Битцоином. Будући да Битцоин није опорезован, представља претњу локалним валутама. Ако владе одлуче да Битцоин учине нелегалним, можда ћете имати
тешко је вратити новац.
Неповратна
Једноставно је: Ако су вам битцоини украдени, они се не враћају. Неко може ускочити у средину ако ваша трансакција и промени дестинацију вашег депозита – звани напад Ман-ин-тхе-Миддле (МИТМ).

Избегавајте битцоин превару

Ако користите Битцоин или друге крипто валуте, требали бисте бити свјесни сљедећих ризика:

Напади човека у средини

Једноставно речено, напади „човека у средини“ (МИТМ) могу променити одредиште трансфера новца (или било коју трансакцију података у вези с тим). Као што име говори, хакери пресрећу пакете података док путују између двију жртава. 

Ако покушавате да уложите депозит користећи Битцоин, МИТМ може да промени дестинацију ваше трансакције, остављајући вам новац и вашег намераваног примаоца питајући где је депозит – све што је потребно да користе је злонамерни софтвер путем е-поште или заједничке Ви -Фи мрежа.

Да останем на сигурном, користите ВПН. Будући да су протоколи за аутентификацију посебно дизајнирани да спрече ове врсте напада, ВПН обезбеђује крајње шифровање, чинећи вас анонимним преко јавних мрежа.

Хакери могу приступити Битцоин новчаницима

Дигитални новчаници, у којима „безбедно“ чувате своју крипто валуту, криви су за обезбеђивање слабе заштите корисничких налога. Очигледно, минимални лични подаци о жртви – њихово име, презиме и телефонски број – били су довољни за хакирање тестног новчаника у Цоинбасе-у, наводе из Позитивне технологије.

Као што је рекао ЦриптоИнсидер:

„Напади цибер напада везани за криптовалуте. Док крипто валута и даље експлодира у вриједности и свијести јавности, можемо само очекивати да ће се тај тренд наставити. Недавно сам био мета таквог напада. Лично знам и за више других случајева истог напада који су успешно изведени. Још горе, ова врста напада постаје све чешћа и вероватно ће видети још већи пораст захваљујући професионалној изврсности фирми попут Екуифака, што је чини хитном темом јер су скоро сви у непосредној опасности. “

Поред тога, сви корисници криптовалута требало би да побољшају своју крипто валуту активирањем 2ФА (2-факторска аутентификација) на свим размењивачким рачунима.

Компликације о приватности

Чак и када су ваше активности на крипто валути заштићене, постоје и даље спољни проблеми са приватношћу којих корисници морају бити свјесни.

 • ИСП-ови: Ваш Интернет провајдер (ИСП) зна сваки пут када се пријавите на Битфинек или било коју другу размјену Битцоин-а. Да ли стварно желите да они знају сваки од „анонимних“ евиденција саобраћаја? Не баш, тачно?
 • Јавни Ви-Фи:  Ако сте на јавном Ви-Фи-у, дефинитивно не бисте желели да откријете чињеницу да сте Битцоин трговац људима који су у Ви-Фи-у исте кафетерије као и ви.

Ако ваш ИСП или Ви-Фи “суседи” виде шта радите са мрежом, ваша анонимност криптовалута потпуно се отима. Интернетске размјене које често учитавате, алати за трговање и новчанике које користите, постају познати другима. А заједничка тајна више није тајна.

Како можете остати заштићени

Не постоје свеобухватна рјешења за сваку битцоин превару и сигурносни ризик. Али постоје грађевни блокови из којих морате изградити свој лични заштитни зид криптовалуте. Имајте на уму ове савете:

 • Пазите на покушаје крађе идентитета.
 • Уверите се да је ваш ОС закрпљен најновијим безбедносним исправкама.
 • Имајте на уму рансомваре.
 • Користите сигурне лозинке које нису погодне и предузмите друге мере да се заштитите.
 • Користите поуздан ВПН.

Када користите ВПН, сав ваш саобраћај (укључујући УРЛ адресе које прегледавате) је шифриран. Ни ваш даватељ интернетских услуга или ваш комшија из кафића не могу добити појма о вашим мрежним активностима. Можете да посећујете онлајн размене, користите новчанике и тргујете потпуно анонимно – као што треба да буде!

ВПН такође доприноси вашој сигурности. Пошто је ваш саобраћај шифрован, хакери са вифи-ја не могу да отму своје сесијске колачиће нити украду своје лозинке у обичном тексту..

СаферВПН поуздано провјерава све ове горе наведене кутије. Он шифрира сав промет користећи модерну енкрипцију класе банке. Можете одабрати било коју од 700+ локација у 36 земаља да бисте усмерили саобраћај и сакрили га од знатижељних очију. Што је још важније, ваша стварна ИП адреса се никада не бележи тако да ваше криптовалуте остају заиста приватне. СаферВПН је такође наведен на ВеУсеЦоинс, једној од највећих веб локација за крипто валуте. 

Иако ВПН није комплетно безбедносно решење за ваше кованице, изузетно је важна компонента заштите.

Како се користе Битцоини за плаћање сигурнијег ВПН

Куповина, трговина, држање и ископавање криптовалута приватне су активности које би требало изводити на приватни и сигуран начин. Коришћење поузданог Битцоин ВПН-а веома је важна компонента у обезбеђивању приватности ваших криптовалута. Приватна (без дневника) СаферВПН-а, брза и једноставна платформа не само да доприноси вашој приватности док користите Битцоин, већ чак прихваћа Битцоин као начин плаћања. 

Једноставно одаберите план који најбоље одговара вашим потребама и одаберите Битцоин на страници за плаћање. Ако се још нисте пријавили, одмах испробајте наш СаферВПН (са 30-дневна гаранција поврата новца, немате шта да изгубите)!

Да ли сте били жртва преваре Битцоин? Какве су твоје мисли о Битцоину? Поделите своје мисли у одељку Коментари испод.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map