Битцоин Инвестмент: Да ли је то вредно? Све што треба да знате

Битцоин Инвестмент - Да ли је то вредно?


У последње време се доста причало о Битцоин-у. Ево свега што треба да знате о Битцоинима, укључујући наше савете за вашу Битцоин инвестицију.

Шта је битцоин?

Битцоин је дигитална валута коју је непознати програмер или група измислила 2008. године, под псеудонимом Сатосхи Накамото. Познат је и као дигитални новац, крипто валута, међународна платна мрежа и интернет новца. Битцоин омогућава размену између било која два корисника рачунара, стварајући „Пеер-то-пеер електронски кеш систем“ и јавни снимак финансијских трансакција.

Постоје три атрибута у којима Битцоин надмашује традиционалне валуте. То су заправо основне вредности Битцоина, засноване на децентрализацији, отвореном извору и умрежавању.

Још важније, напајају га корисници са нема централне власти или посредника.

БИТЦОИН ЧИЊЕНИЦЕ:

 • Комбинована вредност кованица у оптицају сада је 40 милијарди долара.
 • Просечан број трансакција дневно се приближава 300.000, генеришући обим трговине од 1,5 милијарди долара.
 • Битцоин је постао глобална платформа за стотине стартупа, нудећи услуге од трговања валутом до пружања података о тржишту и Битцоин банкомата..
 • Инвестиционе цијене Битцоина достигле су рекордне вриједности изнад 2900 долара.

Је Битцоин Анонимоус?

Битцоин се често назива „анонимном валутом“ када би се у стварности тачније описао као „псеудоним“ а не анониман. То је зато што свака трансакција моћи бити идентификовани по њиховим јавним адресама – дуги низови од око 30 знакова. Иако ове адресе не садрже име особе или друге идентификационе информације, оне су у потпуности видљиве у јавности и уз понеки рад просечног аналитичара могу се повезати са идентитетима корисника.  

Размислите о следећим саветима пре улагања у Битцоин:

САВЕТ # 1: Да бисте сачували свој идентитет, користите нову адресу за сваку појединачну трансакцију, мада је већина модерних Битцоин новчаника дизајнирана управо према овој ствари. Међутим, иако ово повећава напор потребан за откривање идентитета корисника, то је и даље могуће – што значи Битцоин је не 100% анониман.

Савет бр. 2: Ако сте заиста несретни због анонимности, увек можете користити „миксер“ или „бубамара“ који баца око ваших битцоина и прелистава их кроз низ адреса док их практички није могуће пронаћи. Иако ово звучи прилично беспријекорно, поверење у анонимно покренуту услугу можда не гарантује да ће сви ваши битови искочити на другу страну.  

Све у свему, како “Блоцкцхаин форензика” расте као индустрија, требали бисте покушати да стојите испред криве што је више могуће ако су приватне трансакције и други детаљи улагања у Битцоин важни за вас.

Желите знати више о томе како функционише Битцоин? Погледајте овај кратки и информативан видео:

Шта је Блоцкцхаин и Битцоин Мининг?

Све трансакције Битцоин-ом биљеже се трајно у дистрибуираној књизи званој “блоцкцхаин” – попут чековне књижице трансакција. “Рудари”, уз специјализовани софтвер, користе Битцоин мининг за решавање математичких загонетки потребних за обраду трансакција на Битцоин мрежи и њихово осигурање у блоцкцхаин.

Сваки пут када то учине, рудари се награђују са 12,5 БТЦ (отприлике 33 000 УСД) по блоку.

Ова књига се може јавно гледати и дели је са свим пуним Битцоин рударима и „чворовима“ широм света који мрежу одржавају сигурном.

Ево мало више детаља о томе како функционира рударство Битцоин-а:

Нажалост, за рударство је потребна невероватна количина брзо застареле опреме и енергије. Иако је Битцоин.цом издао Цлоуд Мининг Сервицес који омогућава било коме да зарађује битцоине користећи само свој рачунар, гледање у Битцоин Инвестмент може бити практичније за већину корисника.

Може ли вам битцоин инвестиција омогућити да купите било шта стварно?

Иако су банкомати на Битцоинима отворени по одређеним радњама, мало је вероватно да многи од њих заправо узимају валуту за плаћање. Уместо тога, можете помоћу машина да уложите новац на свој Битцоин рачун.  
Чланак Тхе Гуардиан описује ситуацију у којој је писац разменио 20 ГБП за Битцоин (што је преведено на 0,00923 једног Битцоин-а). Потом су покушали да набаве ДВД у локалној продавници. 

Жена на шалтеру је рекла, „Не трошите свој Битцоин. Зашто бисте их потрошили? Постоји само коначан број који се може минирати, па када достигну ту тачку, они ће само повећати вредност. “

То је тачно, али уобичајено преувеличавање оних који не разумеју у потпуности рационализацију битцоина. Иако постоји ограничен износ од 21 милион битцоина и више се не може створити (што значи да нико не може одлучити да би требало бити више када је то прикладно), неопходно је разјаснити да сваки битцоин може бити подељен до 8 децималних места.

Дакле, иако је 16,5 милиона битцоина већ минирано, сваки битцоин дељив је са 100 000 000 сатоша (најмања јединица битцоин валуте).

Иако случајно ДВД можда нећете моћи да купите у насумичној продавници, већ постоји много корисних ствари које МОЖЕТЕ купити на мрежи попут резервација возова за куповину хране и пића, летови са Екпедијом, рачунари са Делл-ом, Мицрософт-ом итд.

Тренутна контроверза: Битцоин грађански рат

Питање: Величина „блока“.

Блок описује величину серија које се састављају преко Битцоин трансакција пре него што се додају у блоцкцхаин.

Након креирања, Накамото је ограничио величину блока на један мегабајт, што значи да систем може да поднесе највише седам трансакција у секунди. За поређење, платни системи попут Виса за то време могу да обраде хиљаде.

Како су популарност и стопе трансакција расли, систем се успоравао, што је нагнало кориснике да плаћају рударима додатне накнаде како би повећали време за обраду трансакција.

Али, ако се величина блока повећа, рудари ће добити мање новца за „награду за блок“ од 12,5 битцоина.

Као што бележи РоотСтоцк бели папир,

“Ако се величина блока Битцоин-а не повећа тврдом форком, када се следећа битцоин награда преполови, накнаде за трансакције Битцоин могу постати прекомерно високе за одређене апликације.”

Вреди поменути да је и сам Сатосхи Накамото 2010. године изјавио:

„Било би лепо задржати датотеке [блок ланца] малим колико можемо.

Евентуално решење биће небитно колико ће бити велико.

Али за сада, иако је још мали, лепо је држати га малим како би нови корисници могли да брже напредују. Када на крају применим режим само за клијента, то више неће бити важно. “

Како се Битцоин суочава са конкуренцијом из других дигиталних валута, мора се постићи консензус.

СегВит Сплит Авертед

Једна опција је била да се величина блока повећа на два мегабајта, како би се трансакције додале у блоковни ланац. Други; Примените „Сегрегирани сведок“ или, укратко, СегВит. Ово би повећало ограничење величине блока уклањањем потписаних података из Битцоин трансакција, ослобађајући простор за више трансакција.

Одабиром једне од ових опција преко друге, довели би до тога блок ланац сплит.

Уместо тога, група битцоин фирми смислила је компромис под називом „СегВит2к“, који је обезбедио имплементацију СегВита средином августа, а затим повећање величине блока на два мегабајта 3 месеца касније.

Управо је овај компромис добио службену подршку скоро свих рудара.

Расцеп је спречен – за сада.

Јасно је да Битцоин треба да успостави некакав систем управљања који ће омогућити да се крипто-валута прилагоди уз одржавање своје способности за еволуцију. без ослањајући се на вођу типа владара.

Да ли је битцоин инвестиција вредна тога?

Битцоин поседује јединствени квалитет, способност преласка граница, надмашивање накнада за банкарски пренос и непромењује курсне листе без обзира на тренутно стање ваше владе или банке.

За оне који трпе последице незаслуженог или недовољно чуваног међународног банкарског система, живота у економији у настајању или фрееланце за клијенте у иностранству, Битцоин нуди решење које никада раније није било доступно.  

У иностранству, Битцоин нуди атрактивну прилику за оне који иначе не могу приступити фондовима на нови начин да дођу до остатка света. Управо из тих разлога су највећи купци Битцоина били у Кини – региону у којем грађани заобилазе валутну контролу која их спречава да узимају капитал из земље..

Битцоин се такође може користити за анонимне донације од стране организација које локалне самоуправе не могу да одобре. На пример, ЛБГТ права, побачај, политичка опозиција итд. Имају могућност проналажења подршке путем крипто валуте.

Када инвестирате у Битцоин и друге крипто валуте, чест проблем је када ИЦО (Инитиал Цоин Офферинг) блокира инвестиције из ваше земље пребивалишта. Земље попут САД-а, Кине, Израела и Сингапура имају веома строге, можда чак и застареле инвестиционе прописе. Међутим, једноставно решење за заобилажење геоблокирања користи ВПН услугу као што је СаферВПН.

Како се користе Битцоини за плаћање сигурнијег ВПН

На СаферВПН цијенимо вашу приватност и интернетску сигурност, стога вам нудимо и ову опцију плаћања.

Кориштење ВПН-а за Битцоин омогућава исти ниво сигурности и шифрирања које често траже ВПН корисници. Коришћење Битцоина нуди повећани ниво сигурности и анонимности у поређењу са подацима кредитне картице или Паипал-ом. Плаћања Битцоин-ом такође помажу потрошачима, омогућавајући им да прескоче накнаде од 2-3% које обично наплаћују компаније са кредитним картицама.

Само одаберите план који најбоље одговара вашим потребама и једноставно одаберите Битцоине на страници за плаћање. Колико је то лако?

Ако се још нисте пријавили, одмах испробајте наш СаферВПН!

Чак и ако нисте размотрили инвестицију у Битцоин, можете бити сигурни да је ваш идентитет сигуран код нас.

Какве су твоје мисли о Битцоину? Поделите своје мисли у одељку Коментари испод!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map