Защо всеки професионалист трябва да използва VPN

vpn клиент за професионалисти за защита на данни, корпоративна сигурност, предотвратяване на хакери, снайперисти и правителства да откраднат вашите данни


Знаете ли, че нарушаването на данните струва на компаниите средно 3,5 милиона долара? Не можете да си позволите да разглеждате незащитено или да накарате служителите си да го правят. Като зает професионалист е изключително важно да защитите личните документи на вашата компания, особено когато пътувате или когато носите собствено устройство (BYOD). Прочетете как да защитите данните на вашата компания!

VPN мрежите са все по-важни за гарантиране на корпоративната сигурност, тъй като все повече служители работят отдалечено или носят свои устройства. VPN не само осигуряват корпоративна сигурност, но също така помага на служителите да се наслаждават на предимствата, които идват при работа от дома, като по-голяма гъвкавост, повишена производителност и избягване на досадни пътувания. Очаква се тенденцията с телекомуникациите да се засили през следващите години и по тази причина е важно предприятията да са готови да се справят с него и да имат системи за защита на корпоративните си тайни и лични данни.

Как предприятията и професионалистите използват VPN

VPN ви дава възможност да създадете защитена и криптирана връзка с друг компютър или сървър на отдалечено място през публичния интернет. С VPN целият ви мрежов трафик преминава през защитен виртуален „тунел“. Технически ви позволява да пребивавате във виртуална частна мрежа, подобна на LAN (Local Area Network), която използват корпоративните офиси, но без да се изисква физическа кабелна връзка.

Първоначално VPN мрежите са разработени, за да дадат възможност на отделните служители да имат достъп до мрежата на своята компания от отдалечено място по сигурен начин. Свързвайки се с мрежата на компанията, отделен служител може да получи достъп до всички ресурси и услуги на компанията, сякаш служителят е физически в офиса. Опитайте се да си представите живот без VPN мрежи: През 2010 г. 9,4% от американските работници са работили поне един ден у дома на седмица.

Четирите причини, поради които професионалистите трябва да използват VPN мрежи

Сега, нека поговорим защо препоръчваме на всеки професионалист да използва VPN, и повярвайте ми, това е важно! Ето ни:

1. Публичните горещи точки не предлагат сигурност

Тъй като никоя от вашите данни не е криптирана в обществена WiFis, всеки квалифициран хакер може да проникне във всички ваши лични данни. Паролите са за грабване и всички файлове се прехвърлят. Не бихте искали вашите файлове, свързани с работата, в грешни ръце, нали? Какво би казал шефът ви, ако разбере, че имате нулева сигурност и е изтекла чувствителна информация? Уверете се, че сте в безопасност с SaferVPN на публични горещи точки за сигурност на ниво банка. Това е особено важно, ако пътувате много за работа и работите в хотели и летища, където горещите точки не предлагат сигурност.

2. Репутацията и паролите ви са изложени на риск

Тъй като повече от нашата работа се движи в облака с услуги като Google Drive, Asana, MailChimp, Salesforce и много други, трябва да защитите паролите си. Можете лесно да разберете колко е важно никой друг да не получи достъп до него, или още по-лошо, ако някой би сменил вашите пароли. Не забравяйте редовно да променяте паролите си, никога не ги изпращайте по електронна поща (в случай че получателят се хакне) и не забравяйте да използвате микс от малки и главни букви и цифри.

Освен това всички ние имаме професионална репутация. Предотвратете хакерите да получат достъп до вашите Facebook и LinkedIn профили – определено не искате някой друг да се забърква с вашите профили в тези сайтове.

3. Хакерите може да се опитат да откраднат данните на вашата компания

Погледнете неотдавнашния случай на Министерството на правосъдието на САЩ, повдигнал обвинения срещу петима предполагаеми китайски военни хакери, които се опитват да проникнат в американските частни корпорации, за да откраднат търговските тайни. Това е ясен пример за това колко е важно да се защитят корпоративните мрежи, без значение дали твърденията са верни или не. Рискът е там, така че останете защитени! Винаги използвайте анти-злонамерен софтуер със защитна стена и VPN, когато сте извън офиса.

4. Правните последствия могат да навредят на вашата кариера

Тъй като поточното предаване на филми и предавания от поддържани от реклами сайтове е в законната сива зона, не бихте искали да рискувате да бъдете преследвани за нарушаване на авторски права. Този е голям проблем за всички адвокати навън, но също толкова важен за всички професионалисти. В някои страни, включително Швеция, адвокат, който нарушава закона, омаловажава репутацията си и може да рискува да загуби правото да упражнява право или поне да има трудности при наемане на работа като адвокат. Сега това би било жалко, нали? Също така за не-адвокати това е проблем, защото не искате да рискувате да се покажете в криминални досиета, ако рекрутер провери проверка на вас.

Първо, уверете се, че знаете политиката на VPN на вашата компания

Някои компании блокират достъпа до сайтове като Facebook и YouTube на работа, за да ограничат загубеното време. Те правят това както на работните компютри, но и на своите WiFis. Със SaferVPN можете да заобиколите всички ограничения и да получите достъп до сайта, който искате. Трябва обаче да ви предупредим, че понякога е против фирмената политика да се използват VPN за заобикаляне на ограниченията на корпоративната защитна стена. Компаниите използват защитни стени, за да защитят своите данни и да се уверят, че хакерите нямат достъп до техните системи. Въпреки че SaferVPN е безопасен (както казва името) и ви осигурява защитено криптиране, настоятелно ви призоваваме да попитате администратора на корпоративната мрежа за правилата за използване на VPN в рамките на мрежата на компанията. Не искаме да ви създаваме проблеми и от вас зависи да спазвате правилата си.

Как VPN ще повиши вашата BYOD сигурност

С VPN целият трафик между вашето устройство и крайното местоположение, към което се свързвате, се шифрова със защита на ниво банка. Това означава, че всичките ви данни и пароли остават лични и недостъпни за хакерите. Нашата препоръка към физически лица и фирми, независимо от техния размер, е винаги да използват VPN, за да подобрят сигурността си.

Опитайте безплатно SaferVPN сега. Уверете се, че вие ​​и вашите колеги сте в безопасност, като получите план за малък бизнес, който дава до 7 едновременни връзки към SaferVPN.

Бонусно четене: SaferVPN, включен в блога на Dell

Наскоро нашият главен изпълнителен директор беше интервюиран от технологичния блог на Dell за статия за това как компаниите използват SaferVPN за намаляване на рисковете за мобилна сигурност, докато служителите им работят извън офиса. Прочетете повече за това как използването на VPN се променя, тъй като компаниите гледат да подобрят сигурността поради увеличената BYOD в Dell Tech Page One.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map