Тъмната страна на безплатните VPN: Какво трябва да знаете

тъмната страна на безплатен VPN


Що се отнася до прокси и VPN, тези, които не ви таксуват пари, всъщност ви струват най-много, като изтощават вашата поверителност и сигурност. Прочетете повече за опасности на използване на безплатен VPN или прокси!

Може би сте забелязали как повечето поточни услуги са блокирани в чужбина или все още не са налични във вашата страна. Най-често срещаните решения за заобикаляне на такива гео ограничения са прокси сървъри и VPN, тъй като те пренасочват вашия трафик, за да изглежда така, сякаш сте на друго място. Например използването на такива услуги позволява на някой в ​​Англия да получи достъп до Pandora или потребител в Канада да използва британския BBC iPlayer.

Налични са множество различни опции, които ви позволяват да промените местоположението си за достъп до ограничено съдържание и тъй като всеки се радва на неща, които са безплатни, хората често стават жертва на измами чрез безплатни VPN мрежи. Що се отнася до прокси и VPN, тези, които не ви таксуват пари, ще ви струват най-много в личния живот и сигурността.

По-долу ще ви разкажем как точно безплатните VPN използват връзката ви за опасни дейности (дори незаконни) и как реномирана, платена премия VPN услуга може да ви позволи да получите достъп до блокирани сайтове, като същевременно запазвате поверителността си!

Опасностите от прокси и безплатни VPN

„Безплатно“ не е напълно безплатно, когато става въпрос за достъп до блокирани уебсайтове чрез безплатни VPN и прокси сървъри. Тези услуги всъщност позволяват злонамерени трети страни да прослушват вашите лични данни или, още по-лошо, оставете другите да използват вашата интернет връзка за извършване на незаконни действия в мрежата.

Безплатни VPN може да влезете и да следите цялото си съдържание, вашия IP адрес, типовете сайтове, които посещавате и т.н. – точните VPN-ове са предназначени да ви предпазят. В допълнение към проблемите с поверителността, които бихте искали да скриете своя IP адрес, може да изпитате бавна скорост на сърфиране, нестабилни връзки, ограничения за използване на данни и остаряло криптиране.

Най-лошото от всичко.. Много от тези „безплатни“ услуги ще продават личната ви информация на трети страни, като някои дори стигат до поставяне на допълнителна реклама (понякога злонамерена). Те дори могат да разпространяват вашия IP адрес, приветствайки престъпна дейност, която е проследена до вашата машина, а не тяхната.

Не забравяйте да споменем пълномощници също! Тъй като прокси просто препраща вашия интернет трафик, без да го криптира, те могат да четат всичко от вашите лични данни. Това означава, че вашата лична информация, изпратена през незащитената връзка, може да бъде заснета и запазена от оператора. Ако те са нечестни, те могат да правят каквото си поискат с него – често като го продават на трети страни или откраднат самоличността ви.

по същество, VPN мрежите са по-безопасни, по-стабилни и по-бързи от прокси – но популярните безплатни VPN сървъри не винаги са толкова безопасни, колкото твърдят.

Прочетете повече за това в нашата Сравнение между VPN и Proxy.

Как безплатните VPN мрежи използват вашата връзка

Важно е да проучите VPN услугата, която искате да използвате, преди да скочите в нея, просто за удобство. Въпреки че може да не звучи толкова вредно, предоставянето на сенчест сайт или услуга пълен достъп до всеки детайл от вашите дейности по сърфиране може да има по-лоши последствия, отколкото си мислите.

Според проучване на безплатни VPN в Top10VPN 59% от изследваните безплатни VPN са собственост на китайски компании. Тъй като Китай има строги забрани за VPN, тези компании вероятно са одобрени от правителството за събиране на чуждестранно разузнаване. Освен това, още 86% от безплатните VPN от разследването на Top10VPN имат сериозни пропуски в поверителността, включително споделяне на данни с трети страни.

Освен това популярната безплатна VPN услуга Hotspot Shield беше наскоро обвинена в шпиониране на трафика на своя потребител. Американска група за защита на цифровите права е подала жалба до Федералната комисия по търговия (FTC), като твърди, че услугите проследяват, прихваща и събира данните на своите клиенти.

Въпреки че тяхната политика за поверителност обещава да запази цялата информация на потребителите сигурна и анонимна, те са намерени да регистрират връзки, да наблюдават навиците на сърфиране на потребителите, да продават клиентски данни на рекламодатели и да пренасочват онлайн трафика.

Този настоящ спор служи като напомняне, че безплатните VPN трябва да печелят пари как, и често е за ваша сметка.

В миналото може би дори си спомняте Hola Unblocker, услуга, която продаваше свободната честотна лента на потребителите, позволяваща връзката им да бъде използвана за злонамерени атаки с отказ на услуга (DoS) и незаконни цели – достъп до каквото и да било, от съдържание, защитено с авторски права, до изображения на насилие над деца.

Сигурното решение за достъп до блокирани уебсайтове

Платените услуги правят печалба, предлагайки сигурност, без да продавате личните си данни на трети страни. Безплатен VPN сървър може да доведе до пагубни неща като кражба на самоличност, докато платеният VPN може (макар и не всички) да запази информацията ви поверителна и сигурна.

Освен ако вашите данни не са тунелирани през HTTPS (това е, когато видите символ на заключване в адресната лента на браузъра си), те могат лесно да бъдат откраднати от други, тъй като са изпратени през несигурна връзка и не са шифровани. Правилният VPN криптира всички ваши данни, като ги пази от снайперисти и хакери.

Интернет защита за шифроване чрез VPN за тийнейджъри и деца

Като всичко, не всички платени VPN са еднакви. Затова събрахме няколко точки, които трябва да помислите, преди да закупите един:

 • Скорост на връзката: Когато става въпрос за интернет, скоростта е името на играта. Понякога VPN услугите могат да причинят намаляване на скоростта на връзката. Ето защо ние проектирахме нашата сървърна мрежа, за да повишим индустриалните стандарти – гарантирайки ви възможно най-бързата връзка.
 • VPN сървъри: По време на писането, в момента имаме глобална VPN сървърна мрежа от 400+ премиум VPN сървъри в над 30+ страни, което ви предоставя пълна свобода в интернет – по всяко време и навсякъде
 • VPN протоколи: С SaferVPN можете да получите достъп до цялото съдържание, откъдето и да се намирате. Нямаме прекъсвания или прекъсвания, благодарение на нашите авангардни протоколи. Нашата VPN услуга просто винаги работи.
 • Декларация за поверителност: Някои доставчици на VPN регистрират вашите данни, което напълно побеждава целта на използването на вашата VPN като инструмент за поверителност! Ние не пазим данни или дневници за трафик, така че всичко, което правите със SaferVPN, е напълно лично. Плюс това разширяваме вашия IP, така че никой да не може да разбере какво сте направили онлайн.
 • Поддръжка на клиенти: Нашата приятелска денонощна поддръжка на клиенти е тук за вас денонощно чрез чат на живо и имейл, за да ви помогне бързо да решите всички проблеми.

SaferVPN е платена VPN услуга, която освен всичко друго може да се използва за достъп до блокирани уебсайтове. В SaferVPN вярваме, че вашата сигурност и поверителност са важни и затова искаме да ви предупредим за опасностите от използването на вредни услуги.

Започнете с VPN …

Ако все още нямате SaferVPN, вземете абонамент днес (предлагаме а 30-дневна гаранция за връщане на парите, нямате какво да губите!) или опитайте SaferVPN безплатно така че можете да се наслаждавате на спокойствие, докато сигурно осъществявате достъп до всеки блокиран уебсайт отвсякъде!

Имате ли отзиви, предложения или заявки за функции? Чувствай се свободен да свържете се с нас и се присъединете към нас в социалните медии! Ще се радваме да чуем от вас.

Послепис (Моля те Дял) с вашите приятели, които използват безплатни VPN и прокси сървъри – те също заслужават онлайн сигурност и поверителност!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map