Савршена тајна унапред: коришћење сигурнијих кључева за шифровање

савршени кључеви за енкрипцију напред


Бринемо о вашој приватности. Због тога смо уврстили Перфецт Форвард Сецреци као нови стандард за ротирање кључева за шифровање и додатно ојачали вашу сигурност на мрежи и анонимност.

Протоколи шифрирања су од кључног значаја за очување приватности података претраживања. Ови протоколи су одговорни за узимање ваших личних података и њихово шифрирање у нечитљиве лајкове, пазећи да их декодира само предвиђени прималац..

Шифрирани кључеви су оно што омогућава овакву врсту комуникације, због чега је важно осигурати да су ти кључеви сигурни, јединствени и који их могу дешифровати спољни извори.

На СаферВПН, су ротирање кључева за шифровање нашег корисника сваких 60 минута, додавањем додатног слоја превентивне сигурности тако да се наши корисници осећају сигурније и сигурније него икада раније.

Ако нисте техничар и нисте сигурни шта све ово значи, не брините! У наставку смо изнели све детаље на нашем блогу! Прочитајте да бисте сазнали више.

Шта су кључеви за шифровање?

У основи, кључеви за шифровање су попут стварног кључа – али уместо заштите и откључавања врата, он ограничава и дозвољава приступ шифрованом каналу који садржи ваше пренете податке. Ово укључује ваше адресе е-поште, лозинке, банкарске податке, веб локације које сте посетили, датотеке за преузимање итд.

Помоћу ових информација ИСП-ови могу пратити и пратити ваше навике прегледавања и продавати те информације оглашивачима. Владе могу користити ове информације да казне кориснике због посећивања ограничених веб локација и преузимања илегалног садржаја. Слиједи листа онога што људи могу урадити с овим информацијама, управо због тога је шифрирање ових података и нечитко и нешифрирање од стране вањских страна изузетно важно.

Ево како раде кључеви за шифровање:

Сада када знамо зашто су кључеви за шифровање важни и шта раде кључеви за шифровање, хајде да разговарамо о томе шта је савршена тајна напретка и како она игра улогу у вашој приватности.

Шта је савршена тајна за напред?

Савршена тајна унапред (ПФС) или само „Напредна тајна“ безбедносна је функција уграђена у начин функционисања шифрирања. За разлику од слабијих протокола шифрирања који користе исти кључ за шифровање изнова и изнова, ПФС генерише нови, потпуно јединствени шифрирајући кључ на почетку сваке сесије. Ово сесијски кључ мора бити генерисан насумично а не произлази из претходних сесија, чувајући историју прегледавања корисника приватном.

Можда размишљате: “Али то је много сесијских кључева!”
Уствари да. Али постоје 3.4 к 1038 могућих јединствених 128-битних АЕС кључева за шифровање. То је 340,282,366,920,938,000,000,000,000,000,000,000,000! Веома је невероватно да би корисник икад два пута примио исти кључ за сесију.

Шта ако је неко добио кључ моје сесије?

Ако би из неког разлога неко могао да украде или погоди кључ ваше сесије, неће моћи да дешифрује историју било које друге сесије. Ово корисницима гарантује поверљивост чак и ако је угрожен кључ за шифровање.  

Без савршене тајне било ког тренутног кршења система, попут злонамерног софтвера или хаковања, могло би се открити све лични подаци које корисник преноси помоћу кључа за шифровање. Ово укључује све како из прошлости тако и из будућности.

Сваки ВПН који тврди да вашу приватност схвата озбиљно требало би да примењује ову неопходну функцију у технологији приватности. Оно што би требало да осигура да ВПН сесија остане потпуно анонимна, чувајући вашу интернет активност сигурном и сигурном.

СаферВПН користи Перфецт Форвард Сецреци да ротира кључеве за шифровање икада 60 минута.

Како савршено напредна тајна делује

Савршена тајност унапред се ослања на две фазе ВПН везе, „руковање“ и „фазу тунелирања“.

Руковање

На почетку сесије ВПН сервер повезивао се са клијентом са аутентификацијом, затим кључем за шифровање који се размењује разменом кључева Диффие-Хеллман – изумљеним 1976. године и именованим за своје творце који су управо освојили Турингову награду за рачунање 2015. године.

Овај кључ се затим користи за шифрирање свих пренетих података током ваше ВПН сесије.

Тунел

Након руковања, фаза тунелирања чува ваше шифроване податке приватним и сигурним кроз шифровани тунел.

Погледајте овај видео да сазнате како све то функционише:

Зашто користити Перфецт Форвард Сецреци?

Предност је овде прилично јасна. Без ПФС-а, сваки пут када се повежете са својим ВПН-ом, ваша сесија би била повезана са истим кључем за шифровање. То значи да ће се тајна за сваки део података који сте пренели путем ВПН-а ослањати на само један кључ. Ако би неко украо или погодио ваш кључ сесије, не би имао само информације за ваше будуће сесије, већ би имао приступ свим подацима који се преносе путем ВПН-а током сваке појединачне сесије, икад.

Коришћење савршене тајности унапред и стварање новог кључа сесије за сваку везу значи да чак и ако је искључена шанса да неко добије приступ вашем сесијском кључу, он ће имати приступ само једној сесији јер ће се тај кључ икада користити само једном.

Што више ротирате тастере, сигурнија је веза, стварајући додатни слој сигурности путем ВПН-а.

Пре савршене тајне унапред

Без савршене тајне напада, нападач је могао да снима и чува шифровани саобраћај онолико дуго колико је желео, само чекајући да приступи кључу за шифровање. Једном добијени, могли би дешифрирати све историјске податке о снимању. Прилично је застрашујуће када већ знамо да НСА чува шифровани саобраћај у недоглед.

Осим ВПН веза, исто важи и за веб локације које не шифрирају ваш саобраћај (веб локације које немају „хттпс ” са кључем за закључавање који показује шифровану везу). Било који Веб локација која не имплементира савршену тајну унапред може се затражити да преда свој кључ за шифровање агенцијама попут НСА – пружајући им неограничену прошлу и будућу комуникацију путем тог вебсајта. Застрашујуће!

Са савршеном тајношћу унапред, НСА ће морати да дешифрује јединствени приватни кључ за сваку сесију, дешифрујући их један по један (бесконачно тежи задатак).

У ауторитарним земљама које имају строжији, репресивнији надзор интернета, потреба за савршеном тајношћу унапред је још већа. “За земље које имају и националног пружаоца интернетских услуга и репресивни режим, оваква пресретања није могућа, већ је тривијална”, каже Паркер Хиггинс, активиста из Фондације Елецтрониц Фронтиер. ”  – Жично

Нажалост, није свака веб локација користи ПФС. Међутим, без обзира на то како веб локација одлучује да обрађује ваше личне сесије прегледавања, имате могућност коришћења ВПН-а. Када сав ваш саобраћај прође кроз сигуран, шифровани ВПН тунел, ни веб локација не може да каже који је саобраћај ваш, чувајући ваше податке безбедним и безбедним.  

Зашто користити СаферВПН-ову савршену тајну унапред

Као што смо већ споменули, ротирамо своје јединствене кључеве за шифровање сваких 60 минута! То осигурава вашу сигурност чак и током дугих ВПН сесија.

Комбинујте то са нашом приватношћу без дневника, аутоматском Ви-Фи заштитом и другим додатним ВПН функцијама, а можете се осећати потпуно безбедно и сигурно користећи СаферВПН да бисте задржали приватне податке.

Надамо се да сте уживали у овом чланку. Ако још немате СаферВПН, набавите претплату данас (нудимо вам 30-дневна гаранција поврата новца, немате шта изгубити!) или испробајте СаферВПН бесплатно тако да можете уживати у душевном миру на мрежи.

Имате ли каквих повратних информација, предлога или захтева за функцију? Слободно нас контактирајте, поставите питања у коментарима и придружите нам се на друштвеним мрежама! Волели бисмо да чујемо од вас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map