Savršena naprijed tajna: korištenje sigurnijih ključeva za šifriranje

savršeni ključevi za enkripciju prema naprijed


Brinemo o vašoj privatnosti. Zbog toga smo uvrstili Perfect Forward Secrecy kao novi standard za rotiranje ključeva za šifriranje i dodatno ojačali vašu internetsku sigurnost i anonimnost.

Propisi za šifriranje važni su kada su u pitanju čuvanje podataka o vašem pretraživanju privatnim. Ovi protokoli odgovorni su za uzimanje vaših osobnih podataka i njihovo nesmetano čitanje, osiguravajući da ih može dekodirati samo predviđeni primatelj..

Šifrirani ključevi omogućuju ovu vrstu komunikacije, zbog čega je važno osigurati da su ti ključevi sigurni, jedinstveni i mogu ih dešifrirati izvana.

Na SaferVPN, mi smo rotiranje ključeva za kodiranje našeg korisnika svakih 60 minuta, dodavanjem dodatnog sloja preventivne sigurnosti kako bi se naši korisnici osjećali sigurnije i sigurnije nego ikad prije.

Ako niste tehničar i niste sigurni što sve to znači, ne brinite! U nastavku smo objavili sve detalje na našem blogu! Čitajte dalje kako biste saznali više.

Što su šifrirani ključevi?

U osnovi, ključevi za šifriranje su poput stvarnog ključa, ali umjesto zaštite i otključavanja vrata, ograničavaju i omogućavaju pristup šifriranom kanalu koji sadrži vaše prenesene podatke. Ovo uključuje svoju e-poštu, lozinke, bankarske podatke, web mjesta koja ste posjetili, datoteke za preuzimanje itd.

Pomoću tih informacija davatelji internetskih usluga mogu pratiti i pratiti vaše navike pregledavanja te prodavati te informacije oglašavačima. Vlade mogu upotrebljavati te informacije za kažnjavanje korisnika zbog posjećivanja ograničenih web stranica i preuzimanja ilegalnog sadržaja. Slijedi popis onoga što ljudi mogu učiniti s tim informacijama, upravo zbog toga je iznimno važno šifriranje i nepročitavanje i nešifriranje vanjskih strana..

Evo kako funkcioniraju ključevi za šifriranje:

Sada kada znamo zašto su ključevi za šifriranje važni i što rade ključevi za enkripciju, razgovarajmo o tome što je Perfect Forward Secrecy i kako ona igra ulogu u vašoj privatnosti.

Što je savršena naprijed tajna?

Savršena tajna unaprijed (PFS) ili samo „Naprijed tajna“ sigurnosna je značajka ugrađena u način funkcioniranja enkripcije. Za razliku od slabijih protokola enkripcije koji koriste isti ključ za šifriranje iznova i iznova, PFS generira novi, potpuno jedinstveni ključ za enkripciju na početku svake sesije. Ovaj ključ sesije mora biti generiran nasumično a ne proizlazi iz prethodnih sesija, čuvajući povijest pregledavanja korisnika privatnom.

Možda mislite: “Ali to je puno ključeva sesije!”
Zapravo da. Ali postoje 3.4 x 1038 mogućih jedinstvenih 128-bitnih AES ključeva za šifriranje. To je 340.282.366.920.938.000.000.000.000.000.000.000.000! Vrlo je nevjerojatno da bi korisnik ikad dvaput primio isti ključ za sesiju.

Što ako netko dobije ključ moje sesije?

Ako bi iz nekog razloga netko mogao ukrasti ili pogoditi ključ vaše sesije, neće moći dešifrirati povijest nijedne vaše druge sesije. Korisnicima ovo jamči povjerljivost, čak i ako je ugrožen ključ za šifriranje.  

Bez Perfect Forward Secrecy bilo kakvo kršenje sustava, poput zlonamjernog softvera ili sjeckanja, moglo bi otkriti svi osobni podaci koje korisnik prenosi pomoću ključa za šifriranje. To uključuje sve iz prošlosti i budućnosti.

Svaki VPN koji tvrdi da ozbiljno uzima vašu privatnost trebao bi implementirati ovu značajku u tehnologiju privatnosti. Ona koja bi se osigurala da VPN sesija ostane potpuno anonimna, čuvajući vašu internetsku aktivnost sigurnom i sigurnom.

SaferVPN koristi Perfect Forward Secrecy za rotaciju ključeva za šifriranje ikad 60 minuta.

Kako djeluje savršena tajna unaprijed

Savršena tajnost naprijed temelji se na dvije faze VPN veze, “stisku ruke” i “fazi tuneliranja”.

Rukovanje

Na početku sesije povezivanje VPN poslužitelja s klijentom s autentifikacijom, nakon čega je ključ za šifriranje razmijenjen razmjenom ključeva Diffie-Hellman – izumljen 1976. godine i imenovan za svoje tvorce koji su upravo osvojili Turingovu nagradu za računanje u 2015. godini.

Ovaj se ključ koristi za šifriranje svih vaših prenesenih podataka tijekom vaše VPN sesije.

Tunel

Nakon rukovanja, faza tuneliranja čuva vaše šifrirane podatke privatnim i sigurnim kroz šifrirani tunel.

Pogledajte ovaj videozapis da biste saznali kako sve to funkcionira:

Zašto koristiti savršenu tajnu unaprijed?

Prednost je ovdje izravna. Bez PFS-a, svaki put kad se povežete s VPN-om, vaša bi sesija bila povezana s istim ključem za šifriranje. To znači da će se tajna svakog podatka koji ste prenijeli putem VPN-a oslanjati na samo jedan ključ. Ako bi netko ukrao ili pogodio vaš ključ sesije, ne bi imao samo podatke za vaše buduće sesije, već bi imao pristup svim podacima koji se prenose putem VPN-a tijekom svake pojedine sesije, ikad.

Korištenje Perfect Forward Secrecy i stvaranje novog ključa sesije za svaku vezu znači da čak i ako je isključena mogućnost da netko dobije pristup vašem sesijskom ključu, on će imati pristup samo jednoj sesiji jer će se taj ključ ikada koristiti samo jednom.

Što više rotirate tipke, sigurnija je veza, stvarajući dodatni sloj sigurnosti putem VPN-a.

Prije savršene tajne naprijed

Bez savršene tajne napadača, napadač je mogao snimati i pohranjivati ​​šifrirani promet onoliko dugo koliko je želio, samo čekajući da pristupi ključu za šifriranje. Kad ih dobiju, mogli bi dešifrirati sve povijesne podatke o snimanju. Prilično je zastrašujuće kada već znamo da NSA pohranjuje šifrirani promet u neograničeno vrijeme.

Osim VPN veza, isto vrijedi i za web stranice koje ne kriptiraju vaš promet (web stranice koje nemaju “https” s ključem za zaključavanje koji pokazuje šifriranu vezu). bilo koji web stranica koja ne primjenjuje savršenu tajnu prema naprijed mogla bi biti zatražena da svoj ključ za šifriranje preda agencijama poput NSA – pružajući im neograničenu prošlu i buduću komunikaciju putem te web stranice. Zastrašujući!

Sa savršenom tajnošću unaprijed, NSA će morati dešifrirati jedinstveni privatni ključ za svaku sesiju, dešifrirajući ih po jedan (beskrajno teži zadatak).

U autoritarnim zemljama koje imaju strožiji, represivniji nadzor interneta, potreba za savršenom tajnošću unaprijed je još veća. “Za zemlje koje imaju i nacionalnog pružatelja internetskih usluga i represivni režim, takvo presretanje nije jednostavno, već je trivijalno”, kaže Parker Higgins, aktivist iz Zaklade Electronic Frontier. ”  – Ožičeno

Nažalost, ne koristi svaka web lokacija PFS. No, bez obzira na to kako se web mjesto odluči baviti vašim osobnim sesijama pregledavanja, imate mogućnost korištenja VPN-a. Kada sav vaš promet prođe kroz siguran, šifrirani VPN tunel, ni web stranica ne može reći koji je vaš promet, čuvajući vaše podatke sigurnim i sigurnim.  

Zašto koristiti SaferVPN-ovu savršenu tajnu unaprijed

Kao što smo spomenuli, rotiramo svoje jedinstvene ključeve za enkripciju svakih 60 minuta! To osigurava vašu sigurnost čak i tijekom dugih VPN sesija.

To kombinirajte s našom privatnošću bez dnevnika, automatskom Wi-Fi zaštitom i drugim dodatnim VPN značajkama, a možete se osjećati potpuno sigurno i sigurno koristeći SaferVPN kako biste svoje osobne podatke zadržali privatnima.

Nadamo se da ste uživali u ovom članku. Ako još nemate SaferVPN, nabavite pretplatu danas (nudimo vam 30-dnevno jamstvo povrata novca, nemate što izgubiti!) ili isprobajte SaferVPN besplatno tako da možete uživati ​​u duševnom miru na mreži.

Imate li bilo kakvih povratnih podataka, prijedloga ili zahtjeva za značajku? Slobodno nas kontaktirajte, postavite pitanja u komentarima i pridružite nam se na društvenim mrežama! Voljeli bismo čuti od vas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map