Kako sakriti davatelja usluga od svog davatelja internetskih usluga

Sakrij povijest pregledavanja od ISP SaferVPN


Čitajte dalje kako biste naučili kako točno spriječiti davatelje internetskih usluga da prate svaki vaš internetski potez i prodaju vaše osobne podatke!

Trenutno se na internetu puno zuji u vezi s nedavnim ukidanjem FCC-ovih pravila o privatnosti. To je izravni rezultat jednostavne činjenice da sada pružatelji internetskih usluga imaju potpuno dopuštenje za prikupljanje i prodaju vaših osobnih podataka … i gotovo svega ostalog o vašim mrežnim aktivnostima – bez vašeg dopuštenja.

Budući da davatelji internetskih usluga mogu prodavati vašu web povijest i osobne podatke, možda želite naučiti kako sakriti svoje mrežne aktivnosti.

Skupili smo sve što trebate znati kako blokirati praćenje ISP-a i sakriti povijest pregledavanja od ISP-a!

O FCC-ovom pravilu o privatnosti interneta

U listopadu 2016. Federalna komisija za komunikacije (FCC) primijenila je propise o neutralnosti pametnih mreža, donoseći pravilo o privatnosti širokopojasne mreže koje bi američkim pružateljima internetskih usluga ograničilo pristup, pohranu i prodaju vaših osobnih podataka.

Nažalost, Kongres nas je rasprodao jer je ovo pravilo brzo poništeno, čime su pružatelji internetskih usluga mogli slobodno prodavati vaše podatke i osobne podatke najvišem ponuđaču.

Sada vaš davatelj internetskih usluga može prodati vaše podatke o prometu, a da ne morate pristojno tražiti vaše dopuštenje.

Što je ISP i koje vrste podataka mogu prikupiti?

Davatelji internetskih usluga (ISP) su tvrtke koje pružaju pristup internetu, a imaju neograničenu moć vađenja podataka nad vašim osobnim podacima prateći svaki vaš potez na mreži. Oni znaju svaku web lokaciju koju posjetite, u koliko sati ste aktivni i s koje lokacije, pa čak i koji uređaj koristite. Oni vide više od nekoliko web mjesta koja često posjećujete, ali mogu vidjeti 100% cjelokupnog nešifriranog internetskog prometa.

Nakon što je Kongres ukinuo naša prethodno utvrđena pravila o privatnosti, davatelji internetskih usluga sada imaju neograničen potencijal prodaje i pohranjivanja svih tih podataka oglašivačima kako bi:

 • Umetnite ciljane oglase na temelju vaše povijesti pregledavanja.
 • Potencijalno distribuirajte osobne podatke kao što su: ime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte, podaci o plaćanju, sigurnosni kodovi i povijest usluge.
 • Koristite “eksplicitne pouzdane proxyje” za brisanje i potencijalno ugrožavanje šifriranih paketa informacija.
 • Predinstalirajte špijunski softver na svoje uređaje.
 • Ubrizgajte neotkrive kolačiće za praćenje.

Ako mislite da je ovo pomalo invazivno, slažemo se!

Ne samo da imaju mogućnost distribucije tih podataka, već i njih Davatelji internetskih usluga više ne moraju klijentima navoditi što točno prikupljaju ili kako koriste ga ili dijele. Ove se informacije mogu slobodno prodavati bez pristanka njihovih kupaca.

Alarmantno je da čak nisu ni dužni poduzimati „razumne“ korake da bi zaštitili informacije kupaca od neovlaštenog pristupa, što znači da vaš davatelj internetskih usluga nije odgovoran ako netko hakira njihovu bazu podataka.

“Bez ovih pravila, davatelji internetskih usluga moći će nadzirati, prikupljati i pohraniti gotovo sve što radite na mreži i prodavati te informacije oglašivačima i kompanijama za rudarstvo podataka – i koristiti ih za izradu gotovo cjelovitog profila vaših mrežnih aktivnosti”, rekao je Evan Greer Borbe za budućnost.

Možete li izabrati svog davatelja internetskih usluga?

Svaki davatelj internetskih usluga pokretat će se u skladu s vlastitom moralnom strelicom, što znači da ako vaš lokalni davatelj internetskih usluga odluči upotrijebiti svaku od ovih invazivnih mjera i iskoristiti osobne podatke svog kupca, to je potpuno na njima.

Predlažemo da pokušate pronaći davatelja internetskih usluga koji će vašu privatnost uzeti u svoje ruke i poštivati ​​vaše osobne podatke. Slijedi njihov popis.

Nažalost, odabir vašeg omiljenog davatelja internetskih usluga možda nije toliko jednostavan, jer mnogi ljudi nemaju izbora ovisno o svojoj lokaciji.

Ako vam je to slučaj, ne brinite se. Imamo sve što trebate znati tako da možete naučiti kako sakriti povijest pregledavanja od ISP-a i blokirati praćenje ISP-a.

Kako sakriti povijest pregledavanja od davatelja internetskih usluga

Prikupili smo 3 najbolje opcije koje možete koristiti za skrivanje povijesti pregledavanja od ISP-a.

Koristite HTTPS svugdje:

Na traci za pretraživanje neke web lokacije imaju HTTP, dok druge imaju HTTPS. Svaka web stranica koju posjetite mora biti popraćena simbolom zaključanog lokota i riječju „Sigurno“ s lijeve strane HTTPS-a. Zaklada Electronic Frontier nudi HTTPS Everywhere, proširenje preglednika koji šifrira vaše podatke i blokira praćenje ISP-a.

Kad ste povezani s HTTP mjestima, HTTPS Everywhere prisiljava web mjesto da šifrira vaše podatke, ako web mjesto podržava HTTPS.

Iako to štiti sadržaj vaših podataka, vaš davatelj internetskih usluga može i dalje vidjeti svaku od web lokacija koje posjetite. Na primjer, vaš davatelj internetskih usluga može vidjeti da ste posjetili Facebook, ali on ne može vidjeti vaš feed dok ste tamo.

Imati na umu: Privatni ili anonimni način vašeg preglednika NE sprečava davatelje internetskih usluga da prate vaše internetske aktivnosti.

Koristite Tor:

Ako želite sve podatke pregledavanja sačuvati i blokirati praćenje ISP-a, Tor je apsolutna sigurna metoda. Preglednik Tor kriptira vaš promet i učinkovito sprječava davatelje internetskih usluga i bilo koga drugoga u praćenju vaših mrežnih aktivnosti usmjeravanjem prometa putem niza virtualnih tunela.

Nedostaci u usporedbi s VPN-om:

Preglednik nudi potpunu anonimnost, omogućujući korisnicima čak i da mrdaju u mračnom webu, ali mnogi korisnici smatraju da je Tor malo složeniji i manje prikladan od VPN-a iz sljedećih razloga:

 • VPN kriptira sav preneseni promet dok Tor samo štiti podatke koje šaljete preko Tor pretraživača. Bilo koji drugi uređaj ili aplikacija neće biti anonimni.
 • Tor nije kompatibilan sa web lokacijama koje pokreću sigurnosni softver Cloud Flare koje većina web mjesta koristi na webu. 
 • Skoro svaki put kad uđete u novu domenu, morat ćete upisati sigurnosnu captcha da biste dokazali da ste čovjek, zadatak koji postaje sve neugodniji što više pregledavate.
 • Vladine agencije poput NSA izrazito su sumnjive prema svima koji koriste Tor, čak i kad su vaše namjere iskrene.
 • Možete primijetiti smanjenje internetske brzine, ovisno o ruti vašeg prometa u Toru.

Koristite plaćenu virtualnu privatnu mrežu:

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje vam virtualnu izmjenu IP adresa i slanje vaših podataka kroz šifrirani tunel, omogućujući vam anonimno pregledavanje i maskiranje mrežnih aktivnosti.

Iako postoje besplatni VPN-i, nikad ne biste trebali vjerovati besplatnoj usluzi (ili nerealno jeftinoj) za brigu o svojoj privatnosti ili zaštiti svojih osobnih podataka. Te usluge “previše dobre da bi bile istinite” obično su upravo to.  

Dobar VPN obećavat će da neće bilježiti vaš promet ili IP adresu, ponudit će snažnu i najnoviju enkripciju, dodatne stavke poput internetskog prekidača za ubijanje, automatsku sigurnost WiFi-a i zapravo voljno podnijeti molbe za cjelokupnu internetsku sigurnost i slobode širom svijeta.. 

Za razliku od Torovih korisnika, koji riskiraju da postanu sumnjiva meta za vlasti ili davatelje internetskih usluga koji se mogu zapitati zašto koristite medij povezan s tamnim mrežama, VPN jednostavno kriptira sav internetski promet i usmjerava ga preko različitih poslužitelja , Uz to, vaš davatelj internetskih usluga ne može vidjeti promet u vašem pregledniku, bilo koji sadržaj koji se prenosi putem Interneta ili umetnuti ciljane reklame, što vam omogućuje sakrivanje povijesti pregledavanja od ISP-a.. 

Provjerite svoj status:

Nakon što odaberete željeni način anonimnosti, uzmite trenutak da provjerite jesu li podaci stvarno sigurni. To možete učiniti pomoću  IPLeak.net i DNS test propuštanja kako biste provjerili prenose li se neke od vaših podataka.

Što možete učiniti kako biste zaštitili svoju internetsku privatnost

Činjenica da davatelji internetskih usluga nisu odgovorni za “razumnu” zaštitu vaših osobnih podataka, fer je reći da je šifriranje vaših podataka važnije nego ikad prije.

Da biste saznali kako možete pomoći u borbi za digitalnu privatnost, pogledajte zakladu Electronic Frontier i recite svojim izabranim dužnosnicima što mislite o pravilima FCC-a i naporima Kongresa da ih ukine..  

Ako želite odmah započeti zaštititi svoju internetsku privatnost, preuzmite bilo koju od naših vrlo sigurnih VPN aplikacija i započnite pregledavanje putem šifriranja na razini banke i anonimne IP adrese već danas.

Nadamo se da će vam ovaj blog pomoći da postignete potpunu privatnost koju zaslužujete na mreži. Imate li bilo kakvih povratnih podataka, prijedloga ili zahtjeva za značajku? Slobodno nas kontaktirajte i pridružite nam se na društvenim mrežama! Voljeli bismo čuti od vas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map