Kako promijeniti IP adresu u 30 sekundi

Kako promijeniti IP adresu u 30 sekundi


Tražite jednostavan način da postanete anonimni putem Interneta i neograničen pristup bilo kojoj web stranici? Imamo rješenje! Istražimo detaljno kako promijeniti IP adresu!

Na ovom blogu naučit ćete o:

IP adresa je vaš jedinstveni identifikator na webu; to možete smatrati svojim digitalnim otiskom prsta. Vlade i davatelji internetskih usluga (ISP-ovi) mogu pratiti sve vaše mrežne aktivnosti i pratiti ih unatrag pretražujući vašu IP adresu. Čak i vašu približnu fizičku lokaciju može potražiti bilo tko ili bilo koja web stranica ako zna vašu IP adresu. U ovom blogu reći ćemo vam kako promijeniti IP adresu za 30 sekundi!

Evo videozapisa o tome kako promijeniti IP adrese ako ih radije vidite u akciji!

Objašnjene IP adrese

IP označava Internet Protocol, što je okvir koji regulira aktivnosti na Internetu. Omogućuje dvosmjernu komunikaciju dodjeljivanjem jedinstvenih numeričkih adresa internetskog protokola svakom uređaju spojenom na svjetsku mrežu koju nazivamo Internetom.

IP adresa sastoji se od dva dijela: mrežnog ID-a (smatrajte to susjedstvom) i domaćina ID-a uređaja (smatrajte to točnom adresom ulice). Zahvaljujući IP adresama, računala širom svijeta mogu međusobno komunicirati. Omogućuju davatelji internetskih usluga razlikuju vaš uređaj od milijardi drugih koji su povezani s Internetom.

U osnovi, IP adrese su za pronalaženje i identificiranje na mreži, osiguravajući da vaš uređaj može komunicirati sa web lokacijama ili sadržajem kojem želite pristupiti..

Promijenite moju IP adresu sada sa SaferVPN

Zašto biste trebali promijeniti IP adresu

Dok ležerno pregledavate web ili komunicirate na društvenim mrežama, možda niste svjesni tko vas promatra. Davatelji internetskih usluga mogu nadgledati sve vaše mrežne aktivnosti – i još gore, kao što smo vidjeli s nekim američkim internetskim pružateljima usluga, oni mogu nadzirati vaše podatke u reklamne svrhe bez vašeg pristanka. Kako navodi Fondacija Electronic Frontier, vlade čak imaju evidenciju o korištenju IP adresa kao temelja za pravni napad na kuće ljudi!

Evo još nekoliko razloga zbog kojih biste trebali promijeniti IP adresu:

 • Čuvajte svoje podatke od bučnih vlada
  Vlade širom svijeta prate upotrebu svojih građana na internetu kako bi ih pratile. U posljednjih nekoliko godina bilo je dosta otkrića u vijestima o tome kako agencije poput američkog NSA i britanskog GCHQ-a špijuniraju ljude širom svijeta. Možete spriječiti mrežno praćenje putem skrivanje vaše IP adrese ograničava sposobnost vlade da njuška u vašim osobnim podacima.
 • Anonimnost i privatnost
  Sa skrivenom IP adresom, vašu se lokaciju ne može pratiti i nitko neće moći vidjeti što ste radili na mreži – a sve zato što ne mogu povezati bilo koju vašu aktivnost sa vama!
 • Deblokirajte web stranice
  Web stranice koriste vašu IP adresu za određivanje vaše lokacije, dopuštajući im da ograničavaju sadržaj ako surfate iz zemlje u kojoj njihove usluge nisu dostupne. Jednostavnom izmjenom svoje IP adrese u zemlju čiji sadržaj želite pristupiti, možete prevladati geo-ograničenja i strujati sve filmove, emisije, sportove i glazbu kao da ste tamo! 

Kako promijeniti IP adresu u 30 sekundi

Bez VPN-a, bilo tko može vidjeti vašu lokaciju i vaše privatne podatke u opasnosti.
Uz VPN, možete promijeniti IP adresu i nitko ne može preskočiti vaše podatke i možete pristupiti bilo kojoj web lokaciji s ograničenom geološkom ograničenju.

Zašto ne koristiti samo proxy?
Mnogi ljudi koriste proxyje za pristup ograničenim web lokacijama, ne shvaćajući da i dalje imaju istu IP adresu, a njihove mrežne aktivnosti i dalje su u potpunosti sljedive. Čak potencijalno nepoštenom proxy operateru pružate neograničen pristup svim informacijama koje odašiljete putem njihovih poslužitelja! Zato mi zbog sigurnosti i anonimnosti preporučujemo VPN, a ne proxy.

Ostale prednosti korištenja VPN-a o kojima smo prethodno raspravljali na blogu SaferVPN uključuju:

 • Pronalaženje uštede na letovima prilikom pretraživanja avionske karte na mreži
 • Uštedite dok kupujete digitalnu robu putem Interneta od Amazona, Microsofta, iTunesa, Adobea itd.
 • Nazovite besplatno na sve američke i kanadske mobitele i fiksne telefone s bilo kojeg mjesta na svijetu
 • Zaustavite druge na javnim Wi-Fi žarišnim točkama da vide (i potencijalno kradu) vaše podatke
 • Šifrirajte svoje podatke – sprečite hakere i snajpere da ukradu vaše osobne i financijske podatke

Kako promijeniti IP adresu sa SaferVPN

Nevjerojatno je lako promijeniti IP adresu, samo je jedan trenutak potrebno uz SaferVPN!

Kako promijeniti IP adrese:
Sve što trebate za početak je da se registrirate za besplatno probno razdoblje SaferVPN, preuzmete našu aplikaciju za bilo koji uređaj, instalirate je i spremni ste za početak!
Povežite se s jednim od naših poslužitelja. To je to!

Pogledajte naš brzi video i uvjerite se sami kako promijeniti IP adresu:

Ako želite ponovo provjeriti, idite na whatismyipaddress.com i uvjerite se sami – pokušajte i prije i nakon promjene IP-a. Vidjet ćete da bilježi promjenu na vašoj lokaciji.

Kako promijeniti IP adresu putem VPN-a

Preuzmite SaferVPN da biste jednim pritiskom na mrežu dobili sigurnost, slobodu i anonimnost! Dostupno za Windows, Mac, iOS, Android, Chrome i još mnogo toga – isprobajte ga sada besplatno! Ne zaboravite se povezati s nama na društvenim mrežama ili nas kontaktirati 24/7 na [email protected]

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map