Како доћи до ГДПР геоблокирања

Рачунар са ЕУ симболом и бравом


Да ли су вас ГДПР правила ЕУ блокирала са ваше омиљене веб странице? Сазнајте о ГДПР-у и како вратити приступ коришћењем ВПН-а.

Изгледа да сваки дан добијамо више лоших вести о приватности интернета. Једног дана то је кршење података на високом нивоу које утиче на милионе. Следећа, то је прича о томе како компаније прикупљају ваше податке без вашег пристанка или злоупотребе личних података које сте им поверили у руке..

За грађане Европске уније, нови закони ГДПР-а ЕУ надају се да ће прекинути ову праксу тако што ће законски дефинисати одговорности које компаније за прикупљање података имају према потрошачима. Ефекти овог закона превазилазе ЕУ јер су неке компаније промениле своју праксу података у свим деловима света како би мало олакшале поштовање закона..

Али ту има и слабе стране, па ћемо о томе рећи у наредном чланку – као и лако решење овог одређеног проблема уколико га наиђете..

Шта је ГДПР?

ГДПР је „Општа уредба о заштити података“, а у ЕУ је ступила на снагу маја 2018. Укратко, то је скуп правила која регулишу прикупљање, чување и употребу личних података које су прикупиле предузећа и организације на мрежи. Правила се односе на компаније са седиштем у ЕУ и компаније које послују са грађанима ЕУ – што утиче на пословање на глобалном нивоу.

ГДПР захтева да организације које прикупљају личне податке на мрежи:

 • Учините то на специфичан, законски начин.
 • Заштитите прикупљене податке од хаковања или злоупотребе.
 • Директно информишите потрошаче када су њихови подаци прекршени.
 • Објасните потрошачима како користе своје податке. (Ево како то радимо и ево наше политике приватности.)

Примери врста обухваћених података су имена, физичке адресе, ИП адресе и друге личне информације.

Због свега наведеног, многе компаније ангажују службенике за заштиту података како би осигурали поштовање новог сета закона. То има смисла, јер у зависности од природе кршења предузећа, предузећа која крше ГДПР, могу да подлежу максимално 20 милиона евра или четири процента свог годишњег глобалног прихода.

ГДПР (или неки његов облик) можда ће ускоро такође бити део америчког закона. Други предлажу да судије или државни законодавци примене идеју „фидуцијарне дужности“ на технолошке компаније (у суштини им дају обавезе сличне онима које лекари и правници имају према својим пацијентима и клијентима).

Калифорнија је чак прешла строге стандарде приватности података који омогућавају становницима Калифорније да виде личне податке које су компаније прикупиле, захтевају да се обришу и још много тога.

ГДПР може блокирати ваше омиљене странице

На много начина, ГДПР је одличан. Подиже стандарде заштите потрошача и помаже људима да преузму контролу над својим личним подацима, што би све требало да буде могуће иза себе.

Нажалост, због ових скупих и компликованих нових правила, одређене компаније одлучиле су само да блокирају своје веб странице у ЕУ, а не да се придржавају. Истакнути примери укључују вест са вестима попут оних које воде Лос Ангелес Тимес и Цхицаго Трибуне, услуге за проширење е-поште као што су Унролл.ме, па чак и веб локацију за Удружење за националне оглашиваче..

Апп на телефонНеке од многих апликација на које је утицао ГДПР.

Ово је чешће код мањих веб локација и компанија које немају времена или ресурса да ангажују службенике за поштовање прописа и испуњавају све стандарде које захтева ГДПР.

Како да деблокирате цео веб

Ипак ћете можда требати (или требате) да посетите ове веб странице. Срећом, ако сте становник Европе и установите да је ваша омиљена веб локација блокирана, још увек постоји начин да добијете приступ помоћу ВПН-а.

ВПН је сигурна “тунела” веза која анонимно усмерава ваш Интернет преко сервера у другу земљу и чини га остатком света – укључујући веб локацију коју желите да посетите – као да се налазите негде где нисте ‘т.

На пример, ако сте у Немачкој, али желите да приступите веб локацији која је видљива само у САД-у, само пребаците ВПН сервер тако да буде смештен у Сједињеним Државама. (Са СаферВПН, само је неколико клика или два и Интернет ћете прегледавати Интернет са потпуно нове виртуелне локације.)

Заштита података помоћу ВПН-а

ВПН није добар само за деблокирање Интернета. Вероватно је највећа корист од коришћења ВПН-а та што шифрира све ваше долазне и одлазне податке, чинећи их тако да треће стране не могу да гледају преко рамена и јасно виде шта радите на мрежи.

Поред тога, пошто ВПН сакрива вашу ИП адресу, компаније које желе да направе ваш мрежни профил не могу, јер ћете бити заштићени иза потпуно анонимног идентитета.

Нажалост, ништа од овога неће вам донијети никакву корист ако јефтини ВПН који користите продаје ваше податке и / или веб историју за промену ликова или ауторитарних влада.

Добра вест за вас: СаферВПН не чува ваше податке. Ако неко дође да то затражи, отићи ће празних руку, јер ми нећемо имати шта да дамо.

Празан комад папираЕвиденција историје прегледавања коју чувамо код наших купаца.

Започните са СаферВПН

У данашњи дан, интернетска приватност и заштита података стално су у току. Без обзира да ли желите да шифрирате своје податке и сакријете их од знатижељних очију, приступите веб локацијама ГДПР је блокирао или само анонимио вашу ИП адресу, СаферВПН је покривао – сада и у будућности.

Започните са чланство или започните с бесплатна реклама данас!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map