Какво трябва да знаете, преди да използвате Facebook, за да се свържете с WiFi

Ето какво трябва да знаете, преди да използвате Facebook, за да се свържете с WiFi


Ако търсите безплатен WiFi, не очакваме да тичате из целия град, търсейки сигурна връзка! Ето как можете да използвате SaferVPN за свързване с WiFi – благополучно.

Ако желаете просто да се регистрирате в бизнес във Facebook в замяна на безплатен WiFi, новата безплатна WiFi функция на Facebook може да е идеалната опция за вас!

Новата оферта насърчава както малките, така и големите фирми да използват популярния сайт за социални медии, за да поддържат бизнес страници. В замяна те улесняват свързването с WiFi по целия свят.

Новата достъпност до безплатен WiFi обаче означава, че потребителите трябва да бъдат особено предпазливи при свързване.

Прочетете, за да разберете как изтеглянето на VPN, преди да се свържете с WiFi, може да ви защити, докато сърфирате онлайн. Възползвайте се изцяло от новия безплатен WiFi на Facebook, където и да отидете!   

Безплатен WiFi за чекиране

Ако се озовете в пространства като летища, кафенета и други обществени места, намирането на безплатен WiFi и запазването на ценните ви (също скъпи) данни може да е важно за вас.

Сега намирането на WiFi може да е по-лесно от всякога! Facebook WiFi позволява на клиентите да се регистрират в участващите фирми във Facebook в замяна на безплатен WiFi достъп.

Собствениците на бизнес също се възползват от това, като им позволяват да споделят оферти и съобщения с потребители, които са се регистрирали. Освен това предприятията получават незабавен достъп до демографски данни, като възраст, пол и интереси на клиентите (подробност, която някои потребители може да не са любители).

И ей! Ако ти не харесвайте споделянето на неща във Facebook, целевите страници на браузъра ще включват връзка, която хората могат да използват, за да пропуснат процеса на регистрация и вместо това да въведат код. Хубава алтернатива, ако искате да запазите профила си от него.

Как работи безплатният WiFi Facebook?

Въпреки че функцията предлага безплатен WiFi, първо се нуждаете от първоначални данни, за да имате достъп до приложението Facebook. Имайки това предвид, всичко, което просто трябва да направите, за да се свържете с WiFi, е да отворите приложението и да натиснете раздела „Още“. След това превъртете надолу и изберете функцията „Намери WiFi“:

FB връзка с wifi - SaferVPN

След това ще бъдете подканени да коригирате настройките на местоположението си (ако те вече не са „Винаги включени“:

FB връзка с wifi - SaferVPN

Тук ще видите интерактивна карта, показваща разстоянието и упътванията до близките безплатни публични WiFi места.

Но там нещата започват да се размиват … Това, че местоположението ви е винаги включено, може да причини някои проблеми със сигурността.  

Опасностите от използването на Facebook за свързване с WiFi

Напълно осъзнаваме, че очакването на хората никога да не се свързват с безплатен WiFi само поради рисковете, които крие, не винаги надвишава ползите от запазването на данни по време на пътуване. Вместо това ние просто насърчаваме потребителите да бъдат в безопасност. Ако си задавате въпроса как, значи ще стигнете до правилното място!

Безплатният WiFi идва с редица проблеми с поверителността. Най-очевидното е, че функцията Find WiFi изисква да активирате услугите за местоположение, които са винаги включен.

Това създава История на местоположенията, винаги свързана с физическото ви местоположение. Това означава, че вашият телефон и Facebook редовно ще добавят вашето местоположение в дневника на активността във Facebook, дори да не сте в приложението.

Въпреки че самите Facebook заявиха, че няма да направят нищо с тази информация. Ерик Ценг от Facebook каза пред The ​​Verge:

„Дизайнът на продукта е специално проектиран по такъв начин, че веднага след като потребителят се регистрира във Facebook, чрез Wi-Fi в Facebook, Facebook след това връща потребителя обратно на рутера и напълно излиза от картината“, каза той , „Целият трафик за сърфиране, който осъществявате във Facebook Wi-Fi след първоначалното удостоверяване и регистрация, е напълно извън мрежата на Facebook. Ние, във Facebook, не виждаме никой от този трафик. Ние не участваме във вашето сърфиране. “

Въпреки че това е добър знак от Facebook, това не означава, че местното кафене, в което сте свързан, осигурява сигурна връзка. Хакери, снайперисти и всеки друг, който се опитва да прихване личната ви информация, може лесно да се докосне до тази мрежа и да ви открадне чувствителните данни.

Решението: За защита на данните използвайте VPN

Безплатен, достъпен обществен WiFi е толкова лесен за свързване, колкото и за всеки хакер – което означава, че всеки, който се интересува от прихващане на вашите пакети данни и чувствителна информация, може да получи в същата обществена мрежа и да открадне вашите лични данни.

И макар че мнозина признават факта, че сърфирането през отворена, безплатна и / или обществена WiFi не е защитена, много от тях не са напълно наясно, че техните устройства могат всъщност да се свързват автоматично с тези опасни WiFi мрежи, без дори да знаят.

За да се възползвате максимално от безплатната WiFi функция на Facebook, като същевременно се уверите, че се свързвате с WiFi безопасно и сигурно, дори ако устройството ви се свързва с обществени мрежи, трябва да инсталирате едно, просто решение – VPN.

Какво е VPN

Виртуална частна мрежа или VPN скрива сърфирането ви от любопитни очи, така че ако някой шпионира трафика ви в кафене, ще вижда само криптирани данни. Това означава, че те не могат да видят вашите лични данни, данни за вход и т.н. Всичко, което те могат да видят, са малки пакети от неразгадаеми глупости. Вземете тези хакери!

И така, как да изберете VPN, който да използвате?

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да изберете VPN и да ги поверите с подробностите си за сърфиране. Например, много безплатни VPN мрежи ще твърдят, че прикриват вашия трафик, когато в действителност техните политики за поверителност неуловимо им позволяват да проследяват и продават вашите лични данни и информация за сърфиране на рекламодатели и други трети страни. Точно затова Безплатно не е безопасно.

Съвет: Прочетете финия печат & политика за поверителност.

Поддържайте Wi-Fi сигурност – автоматично

В SaferVPN ние се ангажираме да предоставяме на потребителите пълна поверителност в Интернет. Ние предлагаме лесна настройка и автоматична конфигурация за всички ваши устройства и политика за поверителност, която гарантира, че не пазим журнали, съхраняваме детайли или следим данните на нашия потребител.

С автоматичната Wi-Fi защита на SaferVPN, в момента, когато устройството ви се свърже с незащитена WiFi, криптиран VPN канал се активира автоматично – дори ако телефонът ви е в заключен режим и вътре в джоба ви!

След това можете да се свържете с WiFi и да сърфирате с пълно спокойствие, като знаете, че цялата ви лична информация и чувствителни данни са 100% защитени.

3 прости стъпки към автоматична сигурност, като използвате безплатните Wi-Fi функции на Facebook

Ако обичате идеята Facebook да предлага безплатен WiFi – напълно сме съгласни! Въпреки че безплатните и обществени WiFi горещи точки са свързани с техните рискове, не можем да очакваме светът да се откаже от неговото удобство.  
Вместо това предлагаме да се възползвате напълно от безплатния WiFi – като същевременно се предпазвате. Вярвате или не, можете да направите и двете!

Всичко, което е необходимо, е 3 прости стъпки! Ето как:

 1. Изтеглете и инсталирайте SaferVPN (Ако все още нямате акаунт, влезте с нашата безплатна пробна версия).
 2. Пуснете SaferVPN и се свържете със сървър наблизо (или практически пребивавайте в друга държава, за да се възползвате от гео ограниченията!).
 3. Прескочете във безплатен WiFi във Facebook и се регистрирайте. Това е всичко! Можете спокойно да се свържете с безплатен фейсбук WiFi отвсякъде!

Това е толкова просто! С VPN можете да се свържете с WiFi с пълно спокойствие.

Имате ли отзиви, предложения или заявки за функции? Чувствайте се свободни да се свържете с нас и да се присъедините към нас в социалните медии! Ще се радваме да чуем от вас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map