Какво е шифроване? И защо е толкова важно за вашата поверителност?

Какво е шифроване? И защо е толкова важно за вашата поверителност? Блог на SaferVPN


Шифроването не е само технически термин, а има реално влияние върху поверителността ви. В тази публикация в блога ще ви разкажем всичко за криптирането и защо има значение. 

Whatsapp привлече вниманието на милиони, когато обявиха плановете си да внедрят криптиране от край до край във всяка форма на комуникация, налична от тяхната услуга.

И така, за какво е шумът? Какво е криптиране? И защо има толкова голямо значение за всекидневния нетизен?

Какво е шифроване?

С две думи, криптирането е процесът на кодиране на съобщения и / или информация. В технологичния свят обикновено се счита за най-ефективния начин за постигане на сигурност на данните.

Шифроването всъщност е много проста концепция. Ако се сещате за всеки пъзел, който сте решили като дете, който изисква „пропукване на кода“, за да декодира изречение, тогава имате известен личен опит с криптирането.

Кодът, който сте използвали за напукване на изречението, е „шифърът“ – известен също като ключ за криптиране. Необходим е ключ за криптиране, който позволява на лицето, което получава съобщението, да го разшифрова. 

Можете ли да пукнете този ?? Първият, който пукне това и изпрати съобщение, което ще получи нашия Facebook с декодираното съобщение безплатен месец на SaferVPN! Ето го:

SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK!

Нуждаете се от помощ? Туит!

Помогнете ми да разбия кода, за да мога да спечеля # безплатен месец! SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK! Кликнете върху Туит

Как работи шифроването?

В онлайн света криптирането е преобразуване на данни в разбъркана, безсмислена форма, така че да може да бъде прочетена само от хората, за които е била предназначена – тези хора, които по същество имат „ключ за криптиране“, за да го разкодират..

Има два основни типа шифроване: Симетрично шифроване на ключове и криптиране на публичен ключ. Какви са разликите между двете?

Както обясняват от Microsoft в библиотеката им TechNet, Симетрично шифроване на ключове използва същия ключ за криптиране и дешифриране на информация. Симетричният ключ е известен и като секретен ключ. Това е така, защото това е споделена тайна между изпращача и получателя на информацията. В противен случай поверителността на информацията, споделена между двете страни, би била нарушена.

Шифроване на публичен ключ, известен също като асиметрични ключови алгоритми, е вид криптиране, което използва различни ключове за криптиране и дешифриране на информация. Криптирането на публичния ключ включва използването както на частен ключ (известен само на неговия собственик), така и на публичен ключ (ключ, достъпен и известен на други субекти в мрежата). По същество това означава, че информацията, криптирана с публичен ключ, може да бъде дешифрирана само със съответните частни ключове.

Има и различни нива на криптиране. Сред най-високите нива са 128-битови и 256-битови. Броят на битовете показва размера на размера на ключа. Точно като по-дълга парола, по-големият клавиш има повече възможни комбинации и разбира се, колкото повече възможни комбинации, толкова по-трудно е да се напука кода. Например, 128-битово криптиране е един трилион пъти по-силен отколкото 40-битово криптиране. И 128-битовите, и 256-битовите са предпочитаните военни и банкови нива на криптиране.

Каква е необходимостта от шифроване?

Сега, когато отговорихме на горещия въпрос какво е криптирането, е време да поговорим за необходимостта от това и защо е толкова важно. Кодирането на криптирането на информацията предоставя е ключов начин за защита на вашите лични данни и чувствителна информация онлайн, особено вашата финансова информация. Както ще забележите всеки път, когато посещавате уебсайта на вашата банка, в началото на уеб адреса има HTTPS с малка зелена ключалка. Това означава, че уебсайтът предлага сигурно, криптирано сърфиране и обмен на данни онлайн.

Интернет асоциацията има фантастично видео, обясняващо „Какво е криптиране?“ И как гарантира поверителността:

Досега може да предположите, че много платформи и уебсайтове са шифровани в наши дни – но изненадващо това не е така. Всъщност в своя Доклад за прозрачност Google призна, че 25% от трафика си не е шифровано и че някои от най-големите уебсайтове в света не успяват да добавят криптиране.

Google анализира топ 100 сайтове извън Google – представляващи 25 процента от целия уеб трафик и откри, че големи сайтове като eBay, BBC, Alibaba, CNN, Craigslist, New York Times и Yelp и повече от 60 други оставят потребителите уязвими от спазване на HTTPS като стандарт!

Докато Gmail, Търсене и Диск са благодарно доставени изцяло над сигурен HTTPS, поради „технически и политически предизвикателства“, техните продукти за реклами, новини, финанси и карти все още не са достигнали 100 процента. Липсата на HTTPS сигурност е особено чувствителна, що се отнася до Карти, тъй като означава, че данните на местоположението в действителност могат да се предават по интернет.

В светлината на това е много важно като потребител да вземете шифроване и вашата онлайн сигурност в свои ръце и за щастие има много лесен начин как.

Перфектното решение за шифроване

Има лесно и много просто решение, което предлага криптиране във всичките ви дейности за сърфиране в интернет – дори в движение. Това решение е VPN.

Технологията на виртуалната частна мрежа предлага няколко невероятни предимства и едно от тях е възможността да сърфирате в мрежата чрез защитен, криптиран тунел.

Начинът на работа: 

Сигурна връзка: Когато се свържете с VPN, вие настройвате частна, защитена връзка с друга, отдалечена мрежа. Първоначално използвана като начин служителите да получат безопасен достъп до офис мрежата си от разстояние, VPN технологията прави същите предимства лесно достъпни за всички на всяко устройство.

Криптиран тунел: Този шифрован тунел означава, че вашите данни не могат да бъдат прихващани от трети страни и че дори ако WiFi мрежата или сайтът, който разглеждате, са необезпечени, вашите данни все още са напълно безопасни и здрави.

Друго предимство на VPN технологията е, че тя вече е лесно достъпна и достъпна в приложения за различни устройства – така че няма ограничения за това, когато можете да я използвате.

SaferVPN, например, предлага лесни за използване приложения с едно кликване за браузър Windows, Mac, iOS, Android и Chrome и използва 256-битово криптиране на ниво банка, за да защити данните на нашите клиенти, като гарантира пълна сигурност.

Какво е шифроване? VPN защита SaferVPN на всички устройства

Ако искате да се възползвате от технологията за криптиране и да защитите поверителността си на всяко устройство, сайт или местоположение, опитайте нашето Безплатно 24-часов пробен период или се запишете за нашата услуга (имаме a 30 дневна гаранция за връщане на парите, така че няма какво да губите!)

Надяваме се, че ще отговори на всичките ви въпроси за това какво е криптиране. Имате още въпроси? Свържете се с нашия екип за поддръжка на [email protected], достъпен за вас 24/7.

Щастливо безопасно сърфиране!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map