Как да скриете историята на сърфиране от вашия интернет доставчик

Скриване на историята на сърфиране от ISP SaferVPN


Прочетете, за да научите как точно да попречите на доставчиците на интернет услуги да следят всеки ваш ход онлайн и да продават личните ви данни!

В момента има много бръмчане в Интернет относно скорошното отменяне на правилата за поверителност на FCC Това е пряк резултат от простия факт, че сега интернет доставчиците имат пълно разрешение да събират и продават личните ви данни … и почти всичко останало за вашите онлайн дейности – без вашето разрешение.

Сега, когато интернет доставчиците могат да продават вашата уеб история и лични данни, може да искате да научите как да скриете своите онлайн дейности.

Събрахме всичко, което трябва да знаете как да блокирам проследяването на ISP и да скрие историята на сърфиране от интернет доставчик!

За правилото за поверителност на интернет на FCC

През октомври 2016 г. Федералната комисия за комуникации (FCC) наложи правилата за неутралност на интелигентните мрежи, като прие правило за поверителност на широколентовите мрежи, което ще ограничи американските доставчици на интернет от достъп, съхраняване и продажба на личната ви информация.

За съжаление Конгресът ни разпродаде, тъй като това правило беше бързо отменено, оставяйки доставчиците на интернет услуги (ISP) да могат свободно да продават вашите данни и лична информация на най-високия участник в търга.

Сега вашият интернет доставчик може да продава вашата информация за трафика, без дори да се налага учтиво да поиска вашето разрешение.

Какво е ISP и какъв вид данни могат да събират?

Доставчиците на интернет услуги (ISP) са компаниите, които предоставят достъп до Интернет, притежаващи неограничена власт за извличане на данни над вашата лична информация, проследявайки всеки ваш ход онлайн. Те знаят всеки уебсайт, който посещавате, в какви часове сте активни и от какво местоположение и дори какво устройство използвате. Те виждат повече от няколко уебсайта, които често посещавате, но могат да видят 100% от целия некриптиран интернет трафик.

След като Конгресът отмени предишните ни правила за поверителност, сега интернет доставчиците имат неограничен потенциал да продават и съхраняват цялата тази информация на рекламодателите, за да:

 • Вмъквайте насочени реклами въз основа на вашата история на сърфиране.
 • Потенциално разпространявайте лични данни като: име, адрес, телефонен номер, имейл адрес, данни за плащане, кодове за сигурност и история на услугата.
 • Използвайте „Явни надеждни прокси“, за да изтриете и потенциално компрометирате криптирани пакети информация.
 • Предварително инсталирайте шпионски софтуер на устройствата си.
 • Инжектирайте неоткриваеми проследяващи бисквитки.

Ако смятате, че това е малко инвазивно, ние се съгласяваме!

Те не само имат способността да разпространяват тази информация, но и Интернет доставчиците вече не трябва да казват на клиентите какво точно е това, което събират или как те го използват или споделят. Тази информация може да се продава свободно без съгласието на техните клиенти.

Тревожно е, че дори не се изисква да предприемат „разумни“ стъпки, за да защитят информацията на клиентите от неоторизиран достъп, което означава, че вашият интернет доставчик не носи отговорност, ако някой хакне тяхната база данни.

„Без тези правила интернет доставчиците ще могат да наблюдават, събират и съхраняват почти всичко, което правите онлайн, и да продават тази информация на рекламодатели и компании за извличане на данни – и да я използват за изграждане на почти пълен профил на вашата онлайн активност“, казва Еван Гриър на Борбата за бъдещето.

Можете ли да изберете вашия интернет доставчик?

Всеки доставчик на интернет услуги ще работи според собствената си морална стрелка, което означава, че ако местният доставчик на интернет услуги реши да използва всяка от тези инвазивни мерки и да използва личната информация на клиента си, това зависи изцяло от тях.

Предлагаме да се опитате да намерите интернет доставчик, който ще вземе поверителността ви в свои ръце и ще уважава личната ви информация. Ето списък с тях.

За съжаление, избирането на любимия ви интернет доставчик може да не е толкова просто, тъй като много хора нямат избор в зависимост от местоположението си.

Ако това е така за вас, не се притеснявайте. Имаме всичко, което трябва да знаете, за да можете да научите как да скриете историята на сърфиране от интернет доставчик и да блокирате проследяването на ISP.

Как да скриете историята на сърфиране от интернет доставчик

Събрахме топ 3 опции, които можете да използвате, за да скриете историята на сърфиране от интернет доставчик.

Използвайте HTTPS навсякъде:

В лентата за търсене някои сайтове имат HTTP, докато други имат HTTPS. Всеки уебсайт, който посещавате, трябва да бъде придружен от заключен символ на катинара и думата „Сигурен“ отляво на HTTPS. Фондацията за електронни граници предлага HTTPS Everywhere, разширение за браузър, което криптира вашата информация и за блокиране на проследяването на ISP.

Когато сте свързани с HTTP сайтове, HTTPS Everywhere принуждава сайта да криптира вашите данни, ако уебсайтът поддържа HTTPS.

Въпреки че това защитава съдържанието на вашата информация, вашият интернет доставчик все още може да вижда всеки от сайтовете, които посещавате. Например, вашият интернет доставчик може да види, че сте посетили Facebook, но той не може да вижда вашата емисия, докато сте там.

Имайте предвид: Личният или анонимният режим на браузъра ви НЕ пречи на интернет доставчиците да наблюдават вашата интернет активност.

Използвайте Tor:

Ако искате да запазите цялата информация за сърфиране скрита и да блокирате проследяването на ISP, Tor е абсолютно сигурен метод. Браузърът Tor шифрира вашия трафик и ефективно предотвратява доставчиците на интернет услуги и други хора да проследяват вашите онлайн дейности, като насочват трафика си през поредица от виртуални тунели.

Недостатъци в сравнение с VPN:

Браузърът предлага пълна анонимност, което позволява на потребителите дори да се разправят в тъмната мрежа, но много потребители намират Tor за малко по-сложен и по-малко удобен от VPN поради следните причини:

 • VPN криптира целия предаван трафик, докато Tor защитава само информацията, която изпращате през браузъра Tor. Всяко друго устройство или приложение няма да бъде анонимно.
 • Tor не е съвместим със сайтове, които управляват софтуера за защита на Cloud Flare, който повечето сайтове в мрежата използват. 
 • Почти всеки път, когато въвеждате нов домейн, ще трябва да напишете капсула за сигурност, за да докажете, че сте човек, задача, която става все по-досадна, колкото повече разглеждате.
 • Държавните агенции като NSA са изключително подозрителни към всеки, който използва Tor, дори когато вашите намерения са честни.
 • Може да забележите намаляване на скоростта на интернет в зависимост от маршрута на вашия трафик в Tor.

Използвайте платена виртуална частна мрежа:

Виртуалната частна мрежа (VPN) ви позволява виртуално да променяте IP адреси и изпраща вашата информация през криптиран тунел, което ви позволява да разглеждате анонимно и да маскирате вашите онлайн дейности.

Въпреки че съществуват безплатни VPN мрежи, никога не трябва да се доверявате на безплатна услуга (или нереално евтина), за да се грижите за поверителността си или да защитите личната си информация. Обикновено тези услуги са “твърде добри, за да бъдат верни”.  

Един добър VPN ще обещае да не регистрира вашия трафик или IP адрес, ще предложи силно, актуално криптиране, допълнителни елементи като превключвател за интернет убийство, автоматична защита на wifi и всъщност с желание петиции за цялостна интернет сигурност и свободи по целия свят. 

За разлика от потребителите на Tor, които рискуват да се превърнат в подозрителна цел за властите или интернет доставчиците, които може да започнат да се чудят защо използвате носител, свързан с тъмната мрежа, VPN просто криптира целия интернет трафик и го маршрутизира през различни сървъри , Освен това вашият интернет доставчик не може да вижда трафика на вашия браузър, каквото и да е съдържание, предавано по интернет, или да инжектира насочени реклами, което ви позволява да скриете историята на сърфиране от интернет доставчик. 

Проверете състоянието си:

След като сте избрали предпочитания от вас метод за анонимност, трябва да отделите време, за да се уверите, че информацията ви е действително защитена. Можете да направите това, като използвате  IPLeak.net и DNS тест за теч за да проверите дали някоя от вашите данни се предава.

Какво можете да направите, за да защитите вашата поверителност в интернет

Фактът, че интернет доставчиците не носят отговорност за „разумната“ защита на личните ви данни, честно е да се каже, че криптирането на вашите данни е по-важно от всякога.

За да разберете как можете да помогнете в борбата за дигитална поверителност, разгледайте Фондацията за електронни граници и кажете на избраните от вас служители какво мислите за правилата на FCC и усилията на Конгреса да ги отмени..  

Ако искате незабавно да започнете да защитавате вашата онлайн поверителност, изтеглете някое от нашите много сигурни VPN приложения и започнете да разглеждате с криптиране на ниво банка и анонимен IP адрес днес.

Надяваме се този блог да ви помогне да постигнете пълната поверителност, която заслужавате онлайн. Имате ли отзиви, предложения или заявки за функции? Чувствайте се свободни да се свържете с нас и да се присъедините към нас в социалните медии! Ще се радваме да чуем от вас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map