Как да избегнем данъка върху социалните медии на Уганда с VPN

банка от сметки за уганда


Правителството на Уганда облага с данъци своите граждани за използване на социални медии. Научете как можете да заобиколите този данък – и сърфирайте в мрежата свободно и анонимно.

Никой в ​​света не обича да плаща данъци. Но не всички данъци се създават еднакви – например какво ще стане, ако трябва да плащате данък всеки път, когато искате да използвате социални медии?

Това е GIF от GIF за Simoncowell

За съжаление, това е реалност за над 42 милиона угандианци, които сега са обект на първия в света „данък върху социалните медии“.

Уганда данък върху социалните медии

facebook икона

От юли 2018 г. правителството на Уганда въведе данък върху почти 60 платформи за социални медии, включително WhatsApp, Facebook, Instagram и Twitter. За да използват социалните медии, жителите на тази централноафриканска държава трябва да изкашлят 200 шилинга на ден – еквивалентът на около $ 0,054 в американска валута. Умножете това с 365 и получавате цифра от около 19,71 долара годишно.

Това може да не изглежда много, но над една четвърт от публиката в Уганда печели по-малко от 1,25 долара на ден (прага на бедност). И тъй като данъкът е фиксирана дневна такса, той непропорционално натоварва бедните – което прави много по-трудно икономическите лица в неравностойно положение да чуят гласовете си онлайн – или дори да общуват в мрежата.

Правителството на Уганда твърди, че данъкът е необходим за предотвратяване на „клюки“ онлайн, което едва ли е оправдание за нарушаване на свободата на хората да се изразяват в платформи, желаещи да им предоставят изход.

Запис на Уганда относно поверителността в мрежата

Знаме на Уганда, нарисувано на тухлена стена

Дори преди данъка Уганда беше доста ужасна, що се отнася до онлайн сигурността и поверителността в Интернет. Например правителството на Уганда е известно с арестуването на журналисти, академици, студенти и други граждани, които казват или правят неща, които властите не харесват – онлайн и офлайн.

Що се отнася до платформите, по време на изборите през 2016 г. правителството блокира социални медии и мобилни приложения за превод на пари в продължение на дни. Не само това, но правителството изисква онлайн издателите – включително блоговете – да купуват лицензи, струващи 20 долара, за да работят. “Комитетът за контрол на порнографията” на Ugandans също може да гледа каквато и да е порнография от всякакъв вид.

Най-загриженото е, че правителството на Уганда е в състояние да изследва комуникациите и онлайн дейностите на потребителите без съдебен контрол.

Ако искате да критикувате правителството, използвайте интернет, без да бъдете наблюдавани или участвате в политически активизъм, вашата онлайн свобода на изразяване е не гарантирано в Уганда. И ако подкрепяте свободата на изразяване, поверителността на интернет и сигурността онлайн, този данък е само най-новият в поредицата репресивни действия на правителството на Уганда.

Как да заобиколите данъците и ограниченията

Устройства за по-безопасни VPN

Независимо дали избягвате данъка върху социалните медии или защитата от хвърляне на очите на правителството, има много причини, поради които може да искате да използвате VPN, когато разглеждате интернет от Уганда.

Как VPN може да ви помогне? Е, това е доста просто. VPN поставя вашата интернет връзка вътре в защитен, криптиран „тунел“ и ви дава напълно анонимен IP адрес. В резултат никой – нито правителството, нито вашият интернет доставчик – няма да могат да видят какво правите онлайн. В случая на социалните медии от Уганда, това означава, че правителството няма да може да блокира вашата дейност, тъй като те няма да могат да кажат какво правите.

Още един начин VPN може да подобри вашето онлайн изживяване: Маршрутизирането на вашата уеб връзка чрез VPN ви дава нов IP адрес в страната, в която се намира вашият сървър. Това означава, че ако изберете сървър, базиран в Съединените щати, Netflix, Hulu и други стрийминг сайтове, ще помислите, че и вие сте там.

Така че въпреки че може да нямате достъп до международни медийни платформи за стрийминг в Уганда, като превключите на друг сървър в друга държава с едно щракване, ще имате достъп до глобално развлечение в света.

Как да си осигурите връзката със SaferVPN

Можете да получите сметка в SaferVPN днес само за малко повече от данъчните разходи годишно. Можете също така да получите безплатна 30-дневна пробна версия, за да изпробвате услугата или просто трябва да направите бързи публикации, докато сте в Уганда.

Ако използвате само ограничен обем данни, можете да използвате социални медии с разширения за Chrome или Firefox на SaferVPN безплатно, колкото искате.

Вместо да финансирате усилията на правителството на Уганда да ви следи онлайн, ще се радвате на пълна поверителност в Интернет. И тъй като SaferVPN не поддържа журнали за това, което правите в мрежата, ако правителството на Уганда или някой друг ни попита за вашите записи в историята на сърфиране, няма да има какво да им дадем.

Освен това ще се насладите и на безблокиран достъп до глобалния Интернет – което означава достъп до Netflix, Hulu, BBC iPlayer и други.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map