Γιατί κάθε επαγγελματίας πρέπει να χρησιμοποιεί ένα VPN

πελάτης vpn για επαγγελματίες που προστατεύουν τα δεδομένα, την εταιρική ασφάλεια, αποτρέπουν τους χάκερ, τους κατασκοπευτές και τις κυβερνήσεις να κλέψουν τα δεδομένα σας


Γνωρίζατε ότι μια παραβίαση δεδομένων κοστίζει εταιρείες κατά μέσο όρο 3,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ? Δεν μπορείτε να κάνετε περιήγηση χωρίς προστασία ή να κάνετε τους υπαλλήλους σας να το κάνουν. Ως απασχολημένος επαγγελματίας, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τα ιδιωτικά έγγραφα της εταιρείας σας, ειδικά όταν ταξιδεύετε ή όταν φέρετε τη δική σας συσκευή (BYOD). Διαβάστε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα της εταιρείας σας!

Τα VPN είναι όλο και πιο σημαντικά για τη διασφάλιση της εταιρικής ασφάλειας καθώς περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως ή φέρνουν τις δικές τους συσκευές. Όχι μόνο τα VPN παρέχουν εταιρική ασφάλεια, αλλά βοηθά επίσης τους υπαλλήλους να απολαμβάνουν οφέλη που προέρχονται από την εργασία από το σπίτι, όπως μεγαλύτερη ευελιξία, αυξημένη παραγωγικότητα και αποφυγή κουραστικών μετακινήσεων. Η τάση με την τηλεργασία αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να είναι έτοιμες να το αντιμετωπίσουν και να διαθέτουν συστήματα για τη διασφάλιση των εταιρικών τους μυστικών και των ιδιωτικών τους δεδομένων.

Πώς οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν VPN

Ένα VPN σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ασφαλή και κρυπτογραφημένη σύνδεση με άλλον υπολογιστή ή διακομιστή σε απομακρυσμένη τοποθεσία μέσω του δημόσιου διαδικτύου. Με ένα VPN όλη η κίνηση του δικτύου σας περνά από ένα ασφαλές εικονικό «τούνελ». Σας επιτρέπει τεχνικά να κατοικείτε σε ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο παρόμοιο με ένα LAN (Τοπικό Δίκτυο) το οποίο χρησιμοποιούν τα εταιρικά γραφεία, αλλά χωρίς να απαιτείται φυσική ενσύρματη σύνδεση.

Τα VPN αναπτύχθηκαν αρχικά για να δώσουν στους μεμονωμένους υπαλλήλους τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο της εταιρείας τους από μια απομακρυσμένη τοποθεσία με ασφαλή τρόπο. Με τη σύνδεση στο δίκτυο μιας εταιρείας, ένας μεμονωμένος υπάλληλος μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλους τους πόρους και τις υπηρεσίες της εταιρείας σαν να ήταν φυσικά ο υπάλληλος στο γραφείο. Προσπαθήστε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς VPN: Το 2010, το 9,4% των εργαζομένων στις Η.Π.Α. εργάστηκε τουλάχιστον μία μέρα στο σπίτι την εβδομάδα.

Οι 4 λόγοι για τους οποίους οι επαγγελματίες πρέπει να χρησιμοποιούν VPN

Τώρα, ας μιλήσουμε για το γιατί προτείνουμε σε κάθε επαγγελματία να χρησιμοποιεί ένα VPN, και πιστέψτε με, αυτό είναι σημαντικό! Ορίστε:

1. Τα δημόσια σημεία πρόσβασης δεν προσφέρουν ασφάλεια

Εφόσον κανένα από τα δεδομένα σας δεν είναι κρυπτογραφημένο σε δημόσια WiFis, οποιοσδήποτε εξειδικευμένος χάκερ μπορεί να παρακολουθεί όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι έτοιμοι για αρπαγή και έτσι όλα τα αρχεία μεταφέρονται. Δεν θα θέλατε τα αρχεία που σχετίζονται με την εργασία σας σε λάθος χέρια, έτσι; Τι θα έλεγε το αφεντικό σας αν ανακάλυψε ότι δεν είχατε ασφάλεια και διαρρέονταν ευαίσθητες πληροφορίες; Φροντίστε να παραμείνετε ασφαλείς με το SaferVPN σε δημόσια σημεία πρόσβασης για ασφάλεια σε επίπεδο τράπεζας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ταξιδεύετε πολύ για δουλειά και δουλειά σε ξενοδοχεία και αεροδρόμια όπου τα hotspots δεν προσφέρουν ασφάλεια.

2. Η φήμη και οι κωδικοί πρόσβασής σας βρίσκονται σε κίνδυνο

Καθώς περισσότερες από τις εργασίες μας μετακινούνται στο cloud με υπηρεσίες όπως το Google Drive, Asana, MailChimp, Salesforce και πολλά άλλα, πρέπει να προστατεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι ότι κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, ή ακόμα χειρότερα αν κάποιος άλλαζε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασής σας, μην τους στέλνετε ποτέ μέσω e-mail (σε περίπτωση παραβίασης του παραλήπτη) και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε συνδυασμό μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων και αριθμών.

Επιπλέον, όλοι έχουμε μια επαγγελματική φήμη για την προστασία. Αποτρέψτε τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα προφίλ σας στο Facebook και στο LinkedIn – σίγουρα δεν θέλετε κανένας άλλος να χάσει τα προφίλ σας σε αυτούς τους ιστότοπους.

3. Οι χάκερ ενδέχεται να προσπαθήσουν να κλέψουν τα δεδομένα της εταιρείας σας

Κοιτάξτε την πρόσφατη υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ασκήσει κατηγορίες εναντίον πέντε φερόμενων Κινέζων στρατιωτικών χάκερ που επιχειρούν να εισβάλουν σε ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ για να κλέψουν εμπορικά μυστικά. Αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι η προστασία των εταιρικών δικτύων, ανεξάρτητα από το αν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί ή όχι. Ο κίνδυνος είναι εκεί έξω, οπότε μείνετε προστατευμένοι! Χρησιμοποιείτε πάντα ένα πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό με τείχος προστασίας και VPN όταν είστε εκτός γραφείου.

4. Οι νομικές επιπτώσεις μπορεί να βλάψουν την καριέρα σας

Επειδή η ροή ταινιών και εκπομπών από ιστότοπους που υποστηρίζονται από διαφημίσεις βρίσκεται στη νόμιμη γκρίζα ζώνη, δεν θα θέλατε να διακινδυνεύσετε να διωχθείτε για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό είναι μεγάλο για όλους τους δικηγόρους εκεί έξω, αλλά εξίσου σημαντικό για όλους τους επαγγελματίες. Σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, ένας δικηγόρος που παραβιάζει το νόμο αμαυρώνει τη φήμη του και ενδέχεται να διακινδυνεύσει να χάσει το δικαίωμα άσκησης του νόμου ή τουλάχιστον να δυσκολευτεί να βρει δουλειά ως δικηγόρος. Τώρα αυτό θα ήταν κρίμα, σωστά; Επίσης, για τους μη δικηγόρους, είναι ένα πρόβλημα, επειδή δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να εμφανιστεί σε ποινικά αρχεία εάν ένας στρατολόγος εκτελεί έλεγχο ιστορικού σε εσάς.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την πολιτική VPN της εταιρείας σας

Ορισμένες εταιρείες αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστότοπους όπως το Facebook και το YouTube στην εργασία για να περιορίσουν το σπατάλη χρόνου. Το κάνουν τόσο στους υπολογιστές εργασίας όσο και στους WiFis τους. Με το SaferVPN, μπορείτε να παρακάμψετε όλους τους περιορισμούς και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όποιον ιστότοπο θέλετε. Ωστόσο, πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι μερικές φορές είναι αντίθετο με την πολιτική της εταιρείας να χρησιμοποιείτε VPN για παράκαμψη εταιρικών περιορισμών τείχους προστασίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τείχη προστασίας για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους και να διασφαλίσουν ότι οι εισβολείς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα συστήματά τους. Παρόλο που το SaferVPN είναι ασφαλές (όπως λέει το όνομα) και σας παρέχει ασφαλή κρυπτογράφηση, σας παροτρύνουμε να ρωτήσετε τον διαχειριστή εταιρικού δικτύου σχετικά με την πολιτική χρήσης VPN εντός του εταιρικού δικτύου. Δεν θέλουμε να σας ενοχλήσουμε και εναπόκειται σε εσάς να συμμορφωθείτε με τους κανόνες σας.

Πώς ένα VPN θα ενισχύσει την ασφάλειά σας BYOD

Με ένα VPN, όλη η κυκλοφορία μεταξύ της συσκευής σας και της τελικής τοποθεσίας στην οποία συνδέεστε αποκρυπτογραφείται με ασφάλεια σε επίπεδο τράπεζας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα και οι κωδικοί πρόσβασής σας παραμένουν ιδιωτικοί και απρόσιτοι για τους χάκερ. Η πρότασή μας σε άτομα και επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους είναι να χρησιμοποιείτε πάντα ένα VPN για να βελτιώσετε την ασφάλειά τους.

Δοκιμάστε το SaferVPN δωρεάν τώρα. Βεβαιωθείτε ότι εσείς και οι συνάδελφοί σας παραμείνετε ασφαλείς λαμβάνοντας ένα σχέδιο μικρών επιχειρήσεων που παρέχει έως και 7 ταυτόχρονες συνδέσεις με το SaferVPN.

Ανάγνωση μπόνους: Το SaferVPN εμφανίζεται στο Dell’s Blog

Ο Διευθύνων Σύμβουλός μας πρόσφατα πήρε συνέντευξη από το τεχνολογικό blog της Dell για ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν το SaferVPN για τον μετριασμό των κινδύνων για την ασφάλεια των κινητών συσκευών, ενώ οι υπάλληλοί τους εργάζονται εκτός γραφείου. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς αλλάζει η χρήση των VPN καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν την ασφάλεια λόγω του αυξημένου BYOD στη Dell Tech Page One.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map