Επένδυση Bitcoin: αξίζει τον κόπο; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Bitcoin Investment - Αξίζει τον κόπο;


Πρόσφατα υπήρξαν πολλές συζητήσεις για το Bitcoin. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών μας για την επένδυσή σας στο Bitcoin.

Τι είναι το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που εφευρέθηκε το 2008 από έναν άγνωστο προγραμματιστή ή ομάδα, με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Είναι επίσης γνωστό ως ψηφιακό χρήμα, κρυπτογράφηση, ένα διεθνές δίκτυο πληρωμών και το Διαδίκτυο χρημάτων. Το Bitcoin επιτρέπει ανταλλαγές μεταξύ δύο χρηστών υπολογιστών, δημιουργώντας ένα “Σύστημα ηλεκτρονικών μετρητών Peer-to-Peer” και ένα δημόσιο αρχείο χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά στα οποία το Bitcoin ξεπερνά τα παραδοσιακά νομίσματα. Αυτές είναι στην πραγματικότητα βασικές αξίες του Bitcoin, με βάση την αποκέντρωση, το Open Source και τη δικτύωση Peer-to-Peer.

Το πιο σημαντικό, υποστηρίζεται από τους χρήστες του με καμία κεντρική αρχή ή μεσάζοντες.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ BITCOIN:

 • Η συνδυασμένη αξία των κερμάτων που κυκλοφορούν είναι τώρα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.
 • Ο μέσος αριθμός συναλλαγών ανά ημέρα πλησιάζει τις 300.000, δημιουργώντας όγκο συναλλαγών 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 • Το Bitcoin έχει γίνει παγκόσμια πλατφόρμα για εκατοντάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις, προσφέροντας υπηρεσίες από την ανταλλαγή νομισμάτων έως την παροχή δεδομένων αγοράς και ATM ATM.
 • Οι τιμές επένδυσης Bitcoin έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από 2.900 $.

Είναι το Bitcoin ανώνυμο?

Το Bitcoin αναφέρεται συχνά ως «ανώνυμο νόμισμα», ενώ στην πραγματικότητα θα περιγράφεται με μεγαλύτερη ακρίβεια ως «ψευδώνυμο» και όχι ανώνυμο. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε συναλλαγή μπορώ αναγνωρίζονται από τις δημόσιες διευθύνσεις τους – μεγάλες συμβολοσειρές περίπου 30 χαρακτήρων. Παρόλο που αυτές οι διευθύνσεις δεν περιέχουν το όνομα ενός ατόμου ή άλλες πληροφορίες αναγνώρισης, είναι εντελώς δημόσια ορατές και, με κάποια εργασία ενός μέσου αναλυτή, μπορούν να συνδεθούν με τις ταυτότητες των χρηστών.  

Σκεφτείτε τις ακόλουθες συμβουλές πριν από την επένδυσή σας στο Bitcoin:

ΣΥΜΒΟΥΛΗ # 1: Για να διατηρήσετε την ταυτότητά σας ιδιωτική, χρησιμοποιήστε μια νέα διεύθυνση για κάθε συναλλαγή, αν και τα περισσότερα σύγχρονα Πορτοφόλια Bitcoin έχουν σχεδιαστεί σε αυτό το πράγμα. Ωστόσο, παρόλο που αυτό αυξάνει την προσπάθεια που απαιτείται για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός χρήστη, είναι ακόμα δυνατό – νόημα Το Bitcoin είναι δεν 100% ανώνυμος.

Συμβουλή # 2: Εάν είστε πραγματικά ασταθής σχετικά με την ανωνυμία, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα “mixer” ή “tumbler” που πετά γύρω από τα bitcoin σας και τα ανακατεύει μέσω μιας σειράς διευθύνσεων έως ότου είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί. Παρόλο που αυτό ακούγεται αρκετά ανθεκτικό, η εμπιστοσύνη σε μια υπηρεσία ανώνυμης λειτουργίας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλα τα κομμάτια σας θα βγουν από την άλλη πλευρά.  

Συνολικά, καθώς η «εγκληματολογία Blockchain» αναπτύσσεται ως βιομηχανία, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μείνετε μπροστά στην καμπύλη όσο το δυνατόν περισσότερο εάν οι ιδιωτικές συναλλαγές και άλλες λεπτομέρειες επένδυσης Bitcoin είναι σημαντικές για εσάς.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί το Bitcoin; Δείτε αυτό το σύντομο και ενημερωτικό βίντεο:

Τι είναι το Blockchain και το Bitcoin Mining?

Όλες οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται μόνιμα σε ένα κατανεμημένο καθολικό που ονομάζεται “blockchain” – όπως ένα βιβλίο ελέγχου συναλλαγών. Οι «ανθρακωρύχοι», μαζί με εξειδικευμένο λογισμικό, χρησιμοποιούν την εξόρυξη Bitcoin για την επίλυση των μαθηματικών παζλ που απαιτούνται για την επεξεργασία συναλλαγών στο δίκτυο Bitcoin και την εξασφάλιση τους στο blockchain.

Κάθε φορά που το κάνουν αυτό, οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται με 12,5 BTC (περίπου 33.000 USD) ανά μπλοκ.

Αυτό το καθολικό είναι δημόσια ορατό και μοιράζεται μεταξύ όλων των πλήρων ανθρακωρύχων Bitcoin και «κόμβων» σε όλο τον κόσμο που διατηρούν το δίκτυο ασφαλές.

Ακολουθεί λίγο περισσότερη λεπτομέρεια για το πώς λειτουργεί η εξόρυξη Bitcoin:

Δυστυχώς, η εξόρυξη παίρνει ένα απίστευτο ποσό γρήγορα και ξεπερασμένου εξοπλισμού και ενέργειας. Παρόλο που το Bitcoin.com έχει κυκλοφορήσει Cloud Mining Services που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κερδίσει bitcoin χρησιμοποιώντας μόνο τον δικό του υπολογιστή, η εξέταση μιας επένδυσης Bitcoin μπορεί να είναι πιο πρακτική για τους περισσότερους χρήστες.

Μπορεί μια επένδυση Bitcoin να σας επιτρέψει να αγοράσετε οτιδήποτε πραγματικό?

Παρόλο που τα ATM ATM εμφανίζονται σε ορισμένα καταστήματα, είναι απίθανο πολλά από αυτά να πάρουν πραγματικά το νόμισμα για πληρωμή. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μηχανήματα για να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας Bitcoin.  
Ένα άρθρο του The Guardian περιγράφει μια κατάσταση στην οποία ο συγγραφέας αντάλλαξε 20 GBP με Bitcoin (το οποίο μεταφράστηκε σε 0,00923 από ένα μόνο Bitcoin). Στη συνέχεια προσπάθησαν να αγοράσουν ένα DVD σε ένα τοπικό κατάστημα. 

Η γυναίκα στο μετρητή είπε, “Μην ξοδεύετε το Bitcoin σας. Γιατί θα τα ξόδευες; Υπάρχει μόνο ένας πεπερασμένος αριθμός που μπορεί να εξορύσσεται, οπότε όταν φτάσει σε αυτό το σημείο θα ανεβεί στην αξία του. “

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μια κοινή υπερβολή από εκείνους που δεν καταλαβαίνουν πλήρως το σκελετό των bitcoin. Παρόλο που υπάρχει ένα πεπερασμένο ποσό 21 εκατομμυρίων bitcoin και δεν μπορούν να δημιουργηθούν ποτέ περισσότερα (που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα όταν είναι βολικό), είναι επιτακτική ανάγκη να διευκρινιστεί ότι κάθε bitcoin μπορεί να χωριστεί έως και 8 δεκαδικά ψηφία.

Έτσι, παρόλο που έχουν ήδη εξορυχθεί 16,5 εκατομμύρια bitcoin, κάθε bitcoin διαιρείται με 100.000.000 satoshis (η μικρότερη μονάδα του νομίσματος bitcoin).

Παρόλο που ενδέχεται να μην μπορείτε να αγοράσετε ένα τυχαίο DVD σε ένα τυχαίο κατάστημα, ακόμα, υπάρχουν ήδη πολλά χρήσιμα πράγματα που ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσετε στο διαδίκτυο όπως κράτηση τρένων για αγορά τροφίμων και ποτών, πτήσεις με την Expedia, υπολογιστές με την Dell, τη Microsoft κ.λπ..

Τρέχουσα αντιπαράθεση: Ο εμφύλιος πόλεμος του Bitcoin

Το θέμα: Το μέγεθος ενός “μπλοκ”.

Ένα μπλοκ περιγράφει το μέγεθος των παρτίδων που συναρμολογούνται οι συναλλαγές Bitcoin προτού προστεθούν στο blockchain.

Κατά τη δημιουργία, ο Nakamoto περιόρισε το μέγεθος του μπλοκ σε ένα μόνο megabyte, πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να χειριστεί μόνο επτά συναλλαγές το δευτερόλεπτο. Συγκριτικά, συστήματα πληρωμής όπως η Visa μπορούν να επεξεργαστούν χιλιάδες εκείνη τη στιγμή.

Καθώς η δημοτικότητα και τα ποσοστά συναλλαγών αυξήθηκαν, το σύστημα επιβραδύνθηκε, ωθώντας τους χρήστες να πληρώσουν στους ανθρακωρύχους πρόσθετα τέλη για να αυξήσουν το χρόνο επεξεργασίας συναλλαγών τους.

Όμως, εάν αυξηθεί το μέγεθος του μπλοκ, οι ανθρακωρύχοι θα λάβουν λιγότερα χρήματα για την «επιβράβευση μπλοκ» 12,5 bitcoin.

Όπως σημειώνει η Λευκή Βίβλος του RootStock,

“Εάν το μέγεθος του μπλοκ Bitcoin δεν αυξάνεται μέσω ενός σκληρού πιρουνιού, όταν η επόμενη επιβράβευση Bitcoin μειώνεται στα μισά, τα τέλη συναλλαγών Bitcoin ενδέχεται να αυξηθούν απαγορευτικά για ορισμένες εφαρμογές.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Satoshi Nakamoto δήλωσε το 2010:

«Θα ήταν ωραίο να διατηρούμε τα αρχεία [block chain] μικρά όσο μπορούμε.

Η τελική λύση θα είναι να μην νοιάζεται πόσο μεγάλο γίνεται.

Αλλά προς το παρόν, ενώ είναι ακόμα μικρό, είναι ωραίο να το κρατήσετε μικρό, ώστε οι νέοι χρήστες να μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Όταν τελικά εφαρμόζω τη λειτουργία μόνο για πελάτες, αυτό δεν θα έχει πλέον σημασία. “

Καθώς το Bitcoin αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από άλλα ψηφιακά νομίσματα, έπρεπε να επιτευχθεί συναίνεση.

Το SegWit Split αποτράπηκε

Μια επιλογή ήταν να αυξήσετε το μέγεθος του μπλοκ σε δύο megabyte για να προστεθούν συναλλαγές στο blockchain. Το άλλο; Εφαρμόστε το “Segregated Witness” ή, εν συντομία, το SegWit. Αυτό θα αύξανε το όριο μεγέθους μπλοκ αφαιρώντας δεδομένα υπογραφής από συναλλαγές Bitcoin, ελευθερώνοντας χώρο για περισσότερες συναλλαγές.

Η επιλογή μιας από αυτές τις επιλογές από την άλλη θα οδηγούσε σε ένα διαχωρισμός αλυσίδας μπλοκ.

Αντ ‘αυτού, μια ομάδα επιχειρήσεων bitcoin βρήκε έναν συμβιβασμό που ονομάζεται “SegWit2x”, ο οποίος προέβλεπε την εφαρμογή του SegWit στα μέσα Αυγούστου και στη συνέχεια την αύξηση του μεγέθους του μπλοκ σε δύο megabyte 3 μήνες αργότερα.

Αυτός ο συμβιβασμός κέρδισε την επίσημη υποστήριξη σχεδόν όλων των ανθρακωρύχων.

Έχει αποφευχθεί η διάσπαση – προς το παρόν.

Είναι σαφές ότι το Bitcoin πρέπει να καθιερώσει ένα είδος συστήματος διακυβέρνησης που θα επιτρέψει στο crypto-currency να προσαρμοστεί, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά του να εξελίσσεται χωρίς βασισμένος σε έναν ηγέτη τύπου ηγεμόνα.

Είναι μια επένδυση Bitcoin αξίζει τον κόπο?

Το Bitcoin έχει μια μοναδική ποιότητα, την ικανότητα να ξεπερνά τα σύνορα, να ξεπερνά τα τέλη μεταφοράς τραπεζών και να είναι αδιαπέραστο από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης ή της τράπεζάς σας.

Για όσους υποφέρουν από τις συνέπειες ενός ανεπιφύλακτου ή ανεπιτήρητου διεθνούς τραπεζικού συστήματος, που ζουν σε μια αναδυόμενη οικονομία ή ανεξάρτητος για πελάτες στο εξωτερικό, το Bitcoin προσφέρει μια λύση που δεν ήταν ποτέ διαθέσιμη.  

Σε διεθνές επίπεδο, το Bitcoin προσφέρει μια ελκυστική ευκαιρία για όσους διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια με έναν νέο τρόπο προσέγγισης στον υπόλοιπο κόσμο. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους οι μεγαλύτεροι αγοραστές του Bitcoin ήταν στην Κίνα – μια περιοχή όπου οι πολίτες παρακάμπτουν τους ελέγχους νομισμάτων που τους εμποδίζουν να πάρουν κεφάλαια από τη χώρα.

Το Bitcoin μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ανώνυμες δωρεές από οργανισμούς που ενδέχεται να μην έχουν εγκριθεί από τις τοπικές κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, τα δικαιώματα LBGT, η άμβλωση, η πολιτική αντιπολίτευση κ.λπ. έχουν τη δυνατότητα εύρεσης υποστήριξης μέσω κρυπτογράφησης.

Όταν επενδύετε σε Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα, ένα κοινό πρόβλημα είναι όταν ένας ICO (Initial Coin Offering) αποκλείει επενδύσεις από τη χώρα κατοικίας σας. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη έχουν πολύ αυστηρούς, ενδεχομένως ακόμη και ξεπερασμένους επενδυτικούς κανονισμούς. Ωστόσο, μια απλή λύση για την παράκαμψη του γεωγραφικού αποκλεισμού είναι η χρήση μιας υπηρεσίας VPN όπως το SaferVPN.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Bitcoin για να πληρώσετε για το SaferVPN

Στο SaferVPN εκτιμούμε το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο, επομένως σας προσφέρουμε επίσης αυτήν την επιλογή για πληρωμές.

Η χρήση VPN για Bitcoin επιτρέπει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και κρυπτογράφησης που συχνά αναζητούν οι χρήστες VPN. Η χρήση των Bitcoin προσφέρει αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και ανωνυμίας σε σύγκριση με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή το Paypal. Οι πληρωμές Bitcoin ωφελούν επίσης τους καταναλωτές, επιτρέποντάς τους να παραλείψουν τις χρεώσεις 2-3% που συνήθως χρεώνονται από εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Απλώς επιλέξτε το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και απλά επιλέξτε Bitcoin στη σελίδα πληρωμής. Πόσο εύκολο είναι αυτό?

Εάν δεν έχετε εγγραφεί ακόμα, δοκιμάστε το SaferVPN μας δωρεάν τώρα!

Ακόμα κι αν δεν έχετε θεωρήσει επένδυση Bitcoin, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ταυτότητά σας είναι ασφαλής μαζί μας.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το Bitcoin; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map