Ημέρα κοινωνικών μέσων: 6 συμβουλές που πρέπει να διαβάσετε για την προστασία του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων

Προστασία του απορρήτου του Διαδικτύου σας στις εφαρμογές κοινωνικών μέσων Παγκόσμια ημέρα κοινωνικών μέσων


Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικών Μέσων! Κάθε χρόνο, στις 30 Ιουνίου, ο κόσμος αφιερώνει λίγο χρόνο για να αναγνωρίσει τον απίστευτο αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων στην παγκόσμια επικοινωνία. Στο SaferVPN, θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη σημασία της διατήρησης της ασφάλειας και της προστασίας του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο! Σε αυτό το ιστολόγιο, θα επισημάνουμε έξι βασικούς παράγοντες που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

Ο αντίκτυπος των κοινωνικών μέσων στον κόσμο έχει αυξηθεί πέρα ​​από το να μοιράζεστε φωτογραφίες και να συλλέγετε ένα “Top 8” από τους αγαπημένους σας φίλους. Σήμερα, συνδέει ανθρώπους, πολιτισμούς, κινήσεις σε όλο τον κόσμο.

Καθώς η επιρροή των κοινωνικών μέσων συνεχίζει να εξαπλώνεται, το ίδιο κάνουν και οι πιθανές απειλές που συνδέονται με την ευρέως συνδεδεμένη και αλληλένδετη τεχνολογία. Οι ιοί, το κακόβουλο λογισμικό, οι χάκερ, η εισβολή δεδομένων και οι παραβιάσεις απορρήτου έχουν γίνει εκθετικά πιο συνηθισμένοι. Αυτές τις μέρες, όπως επεσήμανε ο Joseph Steinberg, ειδικός στον κυβερνοχώρο και ιδρυτής του SecureMySocial σε πρόσφατο άρθρο, ακόμη και η συμμετοχή σε μια φαινομενικά ακίνδυνη ιογενή δημοσίευση «10 συναυλιών» μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο.!

Προς τιμήν της Ημέρας των Κοινωνικών Μέσων, σας δίνουμε κάποιους εξαιρετικούς δείκτες για το πώς να διατηρήσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασφαλή.

Δείτε αυτές τις σημαντικές συμβουλές #InternetPrivacy και #OnlineSecurity για το φετινό #SMDay! Κάντε κλικ στο Tweet

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικών Μέσων?

Το 2010, η Mashable ξεκίνησε την Ημέρα Κοινωνικών Μέσων ως έναν τρόπο να αναγνωρίσει και να γιορτάσει τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά μέσα έχουν φέρει επανάσταση στην παγκόσμια επικοινωνία. Από τη μαζική συνδεσιμότητα των κατοίκων στις ΗΠΑ με τις λογοκριμένες χώρες που αγωνίζονται να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η Ημέρα των Κοινωνικών Μέσων πυροδοτεί συγκεντρώσεις ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Αυτή η ετήσια παγκόσμια εκδήλωση μας επιτρέπει να προβληματιστούμε για την πρόοδο των κοινωνικών μέσων και πώς συμβάλλει στην ικανότητά μας να συνδεθούμε με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους.   

Για να το θέσουμε σε προοπτική, ο αριθμός των tweets, αναρτήσεων και εικόνων που retweweet, άρεσε, κοινοποιήθηκε και καρφιτσώθηκε στο Διαδίκτυο έχει συσσωρεύσει έναν απίστευτα συγκλονιστικό αριθμό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά χρήσης του Internet Live Stats και τα δεδομένα του Domosphere Never Sleeps:

 • Κελάδημα Οι χρήστες συνήθως στέλνουν πάνω από 350.000 tweets κάθε λεπτό – ή περίπου 6.000 tweets κάθε δευτερόλεπτο.
 • Facebook Οι χρήστες αρέσουν 4.166.667 δημοσιεύσεις κάθε λεπτό – ή σχεδόν 70.000 δημοσιεύσεις κάθε δευτερόλεπτο.
 • Ίνσταγκραμ Οι χρήστες συμπαθούν 2.430.555 δημοσιεύσεις κάθε λεπτό – ή περίπου 40.000 δημοσιεύσεις κάθε δευτερόλεπτο.
 • Pinterest οι χρήστες καρφιτσώνουν 9.722 εικόνες κάθε λεπτό – ή περίπου 160 ακίδες κάθε δευτερόλεπτο.

Απίστευτο, σωστά ;! Για να μην είναι το Debbie Downer της όλης κατάστασης, αλλά κάθε φορά που συμβαίνουν αυτές οι αλληλεπιδράσεις, αυξάνεται σημαντικά η ικανότητα κάθε χρήστη να είναι θύμα από απειλές στον κυβερνοχώρο και ασφάλεια. Ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια και ασφάλεια στα κοινωνικά μέσα.

Απόρρητο στις εφαρμογές κοινωνικών μέσων

Η διατήρηση του απορρήτου του Διαδικτύου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δεν είναι απλή εργασία. 

Έχουμε μάθει να αγνοούμε το απόρρητο σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Η προσβασιμότητα του “like”, “follow”, “sharing” και “reposting” έχει ενθαρρύνει τους χρήστες σε κάθε πλατφόρμα να μοιράζονται ελεύθερα τις σκέψεις και τα ενδιαφέροντά τους για να δουν τον κόσμο..

Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις αναρτήσεις σας είναι αυτό που πρέπει να ανησυχείτε. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα που αφήνονται πίσω από τις αβλαβείς αναρτήσεις που μοιράζεστε, πράγματα που σας αρέσουν και τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί. Συλλέγοντας αυτά τα κομμάτια προσωπικών πληροφοριών, μπορούν να σας μετατρέψουν σε θύμα κακόβουλου λογισμικού, μόλυνσης, ανεπιθύμητου περιεχομένου , ηλεκτρονικό ψάρεμα και πολλούς άλλους τύπους απάτες.

Ακολουθεί ένα υπέροχο βίντεο από τις Υπηρεσίες Τεχνολογίας στο Ιλινόις με περισσότερα για το τι συμβαίνει στα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο:

6 συμβουλές για την προστασία του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο

Αν θέλετε να μειώσετε την ευαισθησία σας σε αυτούς τους τύπους εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, ενώ απολαμβάνετε τα οφέλη των εφαρμογών κοινωνικών μέσων, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας προστατεύσουν:

 1. Προσοχή σε ύποπτους συνδέσμους

  Εάν δείτε μια ανάρτηση που περιλαμβάνει συντομευμένους συνδέσμους χωρίς αυτόματες προεπισκοπήσεις, είναι πιθανό ένας σύνδεσμος απάτης ή ηλεκτρονικού ψαρέματος. Με απλά λόγια, μην κάνετε κλικ σε αυτά.

 2. Να είστε προσεκτικοί ως προς την υπερβολική κοινή χρήση

  Όταν συμπληρώνετε το προφίλ σας σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων, θα πρέπει να περιορίσετε τις λεπτομέρειες που συμπεριλαμβάνετε. Για παράδειγμα, παραλείψτε πληροφορίες όπως τα γενέθλιά σας, τον αριθμό τηλεφώνου, τον τόπο κατοικίας σας ή τον τόπο εργασίας σας. Εκτός από πιθανά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, οι φυσικές επιθέσεις και οι καταστροφές στο σπίτι γίνονται ένα εντελώς νέο επίπεδο απειλών για την ασφάλεια. Όπως αναφέραμε παραπάνω, ακόμη και η συμμετοχή σε ορισμένες ιογενείς έρευνες μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο! Για αυτόν τον λόγο, μην προβάλλετε δημόσια τη φυσική σας τοποθεσία, κοινοποιώντας την τρέχουσα τοποθεσία σας ή τη διεύθυνση της οικίας σας.  

 3. Ενημέρωση ρυθμίσεων απορρήτου

  Η ενημέρωση των ρυθμίσεων απορρήτου στο Διαδίκτυο είναι το πρώτο βήμα προς ασφαλείς πρακτικές σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Εάν δεν έχετε ξαναπαίξει ποτέ τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, πιθανότατα η δική σας είναι προεπιλεγμένη για κοινή χρήση των πληροφοριών σας. Όσο λιγότερα άτομα μπορούν να δουν τα προσωπικά σας στοιχεία, τόσο ασφαλέστεροι θα είστε. Επομένως, μειώστε τις ρυθμίσεις σας για προβολή μόνο από φίλους.  

 4. Διαχείριση εξουσιοδοτήσεων εφαρμογής τρίτων

  Θυμηθείτε όταν δημιουργήσατε έναν λογαριασμό σε έναν τυχαίο ιστότοπο ή μια εφαρμογή, αλλά δεν σας αρέσει να εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία, οπότε κάνατε κλικ σε αυτήν την εξαιρετικά εύχρηστη επιλογή «σύνδεση με Facebook»; Όταν το Facebook ζητά άδεια για εξουσιοδότηση τρίτου μέρους στον λογαριασμό σας, Λοιπόν, όταν επιτρέπετε στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας, δίνετε στους κυβερνοεγκληματίες τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυό σας. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και ελέγξτε αυτές τις εφαρμογές και αποεγκρίνετε όσο το δυνατόν περισσότερα. Επιτρέψτε μόνο αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες.

 5. Διαλέξτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

  Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Η χρήση μοναδικών κωδικών πρόσβασης για καθεμία από τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων θα διατηρήσει τον λογαριασμό σας επιπλέον ασφαλή. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να ελέγχετε πάντα τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα προσθέτοντας έναν πρόσθετο “παράγοντα” για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας κατά τη σύνδεση. Όταν ένας ιστότοπος προσφέρει για να προσθέσει ένα εναλλακτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για παράδειγμα, επωφεληθείτε από αυτόν.
  Διαβάστε το ιστολόγιό μας Πώς να επιλέξετε έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης Για περισσότερες πληροφορίες.

 6. Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση

  Αποφύγετε τη χρήση δημόσιου Wi-Fi, ώστε να μην μεταδίδετε ακούσια τα προσωπικά σας στοιχεία για να βλέπουν οι χάκερ. Για αυτόν τον λόγο, όλοι χρειάζονται ένα VPN (Virtual Private Network). Με ένα ανώνυμο VPN, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό με κρυπτογραφημένη σύνδεση δρομολογώντας τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο μέσω απομακρυσμένου διακομιστή. Αυτό εξασφαλίζει απόλυτο απόρρητο, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει τους ISP και τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Με το SaferVPN, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε εσάς! Περιηγηθείτε σε μια κρυπτογραφημένη σήραγγα σε επίπεδο τράπεζας 256-bit, snoopers, hackers και τρίτα μέρη δεν έχουν τρόπο πρόσβασης σε οποιαδήποτε από τις πληροφορίες σας, διατηρώντας τα στοιχεία σας απόρρητα.

          Διαβάστε περισσότερα για πώς να παραμένετε αυτόματα ασφαλείς σε δημόσια σημεία πρόσβασης!

Πώς μπορείτε να γιορτάσετε

Βρείτε έναν εορτασμό για την Ημέρα των Κοινωνικών Μέσων κοντά σας στον ιστότοπο του Mashable! Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να φτάσετε σε αυτό, ανεξάρτητα από το πού ζείτε, μπορείτε να γιορτάσετε ακολουθώντας το @MashSMDay στο Twitter, ακολουθώντας το #SMDay για ενημερώσεις ή εγγραφείτε στην ομάδα Mashable Meetup Organizer στο Facebook!

Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να προστατεύετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων, κατεβάζοντας οποιαδήποτε από τις εξαιρετικά ασφαλείς εφαρμογές VPN και ξεκινήστε την περιήγηση με κρυπτογράφηση σε επίπεδο τράπεζας και μια ανώνυμη διεύθυνση IP σήμερα!

Ελπίζουμε ότι αυτό το ιστολόγιο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Έχετε οποιαδήποτε σχόλια, προτάσεις ή αιτήματα χαρακτηριστικών; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να εγγραφείτε μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Θα θέλαμε πολύ να σας ακούσουμε.

Καλή ημέρα κοινωνικής δικτύωσης!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map