Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ειδοποίηση απάτης Equifax

Ειδοποίηση απάτης EquifaxΕιδοποίηση απάτης Equifax: εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την τελευταία κρίση στον κυβερνοασφάλεια.


Την Πέμπτη, ο κόσμος παρακολούθησε καθώς η ειδοποίηση απάτης Equifax έφτασε στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε ότι είχαν ανακαλύψει μια σημαντική παραβίαση δεδομένων που έχει επηρεάσει τις ταυτότητες και τα προσωπικά δεδομένα όσων 143 εκατομμύρια καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης που συμπεριλήφθηκαν στην παραβίαση, έκαναν το τεράστιο χάκερ της Equifax κορυφαίο μέλημα. Το εύρος αυτής της παραβίασης θα επηρεαστεί στις ελάχιστα 44% του συνόλου του αμερικανικού πληθυσμού.

Ας μιλήσουμε για όλα όσα είχε να πει η Equifax, διαμάχη για την κρίση και τι σημαίνει αυτό για τους πληγέντες.

Τι είναι το Equifax?

Η Equifax είναι μια παγκόσμια εταιρεία λύσεων πληροφοριών που χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για τον υπολογισμό των πιστωτικών αποτελεσμάτων. Όντας ένας από τους τρεις κύριους οργανισμούς στις Η.Π.Α., η Equifax διατηρεί τις ιδιωτικές λεπτομέρειες έως και 143 εκατομμυρίων καταναλωτών. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από προσωπικά έως οικονομικά δεδομένα σχεδόν των μισών από κάθε Αμερικανό ενήλικα.

Τι είναι η Ειδοποίηση απάτης Equifax?

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, η Equifax ανακοίνωσε στο κοινό ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας ήδη από τα μέσα Μαΐου. Τα περισσότερα θύματα είναι στις ΗΠΑ, αλλά μερικά ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

ο Οι πληροφορίες στις οποίες προσπελάστηκαν οι χάκερ περιλαμβάνουν:

 • Ονόματα
 • Αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης
 • Ημερομηνίες γέννησης
 • Διευθύνσεις
 • Αριθμοί άδειας οδήγησης
 • Περίπου 209.000 αριθμοί πιστωτικών καρτών
 • 182.000 έγγραφα διαφωνίας Equifax (καταγγελίες που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα ταυτότητας)

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες που να δηλώνουν εάν επηρεάστηκαν επίσης τρίτοι κατασκευαστές της Equifax.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος είναι πίσω από την παραβίαση και η Equifax δεν έχει αποκαλύψει καμία πληροφορία εκτός από το ότι η επιβολή του νόμου εξακολουθεί να εργάζεται για την υπόθεση. Ωστόσο, τα έγγραφα διαφωνίας Equifax που περιλαμβάνονται στο hack φαίνεται να δείχνουν ότι οι hackers ενδέχεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα μέσω υπηρεσίας υποβολής πελατών ή παρόμοιων.  

Αυτο-σκηνοθετημένη “Απολογία” της Equifax: Rick Smith, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Equifax:

Τι θα συμβεί σε όσους επηρεάζονται?

Μια από τις πιο κρίσιμες πτυχές της ειδοποίησης απάτης Equifax πηγάζει από το γεγονός ότι μεταξύ των πληροφοριών που κυκλοφόρησαν, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης του ατόμου μπορεί να είναι οι πιο επιβλαβείς.

Αυτός ο αριθμός δεν αλλάζει ποτέ, και επειδή σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, να πωληθεί και να μεταπωληθεί ξανά στη μαύρη αγορά, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα είχαν κλαπεί από εγκληματίες και όχι από ένα εθνικό κράτος. Εξαιτίας αυτού, οι πληγέντες θα αισθανθούν τον αντίκτυπο αυτής της παραβίασης για πολλά χρόνια ακόμη.

Ειδοποίηση απάτης Equifax Αμφισβήτηση

Εκτός από την προφανή δημόσια αντίδραση σχετικά με την εκδήλωση, υπάρχουν μερικές πρόσθετες αντιπαραθέσεις σχετικά με τη διαφωνία Equifax.  

Εδώ είναι μερικά, που ρέουν χαλαρά από το κακό στο χειρότερο:

 • Casual χαιρετισμούς
  Ενώ πολλοί μόλις άκουγαν τα νέα, εκατομμύρια άνθρωποι στράφηκαν στον ιστότοπο και στις τηλεφωνικές γραμμές για βοήθεια. Δυστυχώς, τα chatbots της Equifax ευχαρίστησαν με ευχαρίστηση σε ξέφρενα άτομα μια «ευτυχή Παρασκευή» με ένα μήνυμα (τώρα διαγραμμένο), προκαλώντας οργή από τους πελάτες.
 • Αδύνατες τηλεφωνικές γραμμές
  Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την Equifax μέσω τηλεφώνου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς, το τηλεφωνικό κέντρο ήταν σχεδόν αδύνατο να περάσει, δεν είναι ανοιχτό 24 ώρες για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα των ανθρώπων που προσπαθούν να πιάσουν την κρίση ταυτότητάς τους και η γραμμή εξυπηρέτησης μπορεί να μην στελεχωθεί από πραγματικούς υπαλλήλους (οι άνθρωποι έχουν ανέφεραν τηλεφωνικά κέντρα που δεν αποτελούν μέρος του Equifax).  
 • Λεπτομέρειες εκτύπωσης
  Μια τρομακτική κίνηση από την Equifax ήταν η προσπάθειά τους να έχουν θύματα ακούσια χάνουν το δικαίωμά τους να μηνύσουν εάν έχουν εγγραφεί για τη δωρεάν παρακολούθηση πίστωσης που προσφέρει η εταιρεία. Ευτυχώς, οι χρήστες βρήκαν τη λεπτή εκτύπωση κρυμμένη στη ρήτρα και αντέδρασαν στα κοινωνικά μέσα, απαιτώντας την κατάργησή της.
 • Καθυστέρηση στην Ανακοίνωση
  Μια ερώτηση που ίσως έχετε ήδη αναρωτηθεί είναι: “Εάν το hack ανακαλύφθηκε στις 29 Ιουλίου, γιατί μόλις το ανακαλύπτουμε;” Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την καθυστέρηση.
  Μια ενδιαφέρουσα θεωρία; Το γεγονός ότι αμέσως μετά την ανακάλυψη της παραβίασης, ο Richard Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Equifax, ανακηρύχθηκε ένας από τους «Αξιότιμους Διευθύνοντες Συμβούλους της Ατλάντα του 2017» και τιμήθηκε σε ένα γκαλά στις 24 Αυγούστου 2017. Φαίνεται ότι ίσως ήθελε να περιμένει να ανακοινώσει η παραβίαση μέχρι που έλαβε την τιμή του.
 • Εκτελεστικές μετοχές
  Το Bloomberg News ανέφερε ότι τρεις ανώτεροι υπάλληλοι της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής οικονομικού διευθυντή John Gamble, πούλησαν μετοχές αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων τις ημέρες μετά την ανακάλυψη. Ωστόσο, η Equifax αρνήθηκε ότι τα ανώτατα στελέχη γνώριζαν την παραβίαση και «δεν γνώριζαν ότι είχε συμβεί τότε μια εισβολή».

Για μια εταιρεία που διαθέτει τόσο μεγάλο αριθμό πολύτιμων, προσωπικών δεδομένων και ακόμη και πουλά προϊόντα προσωπικής ασφάλειας και κλοπής ταυτότητας, δεν είναι σαφές πώς η Equifax θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη οποιωνδήποτε μελλοντικών πελατών.

«Αυτό είναι σαφώς ένα απογοητευτικό γεγονός για την εταιρεία μας, και αυτό που χτυπά στην καρδιά του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Ζητώ συγνώμη από τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς πελάτες μας για την ανησυχία και την απογοήτευση που προκαλεί αυτό », δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Equifax, Richard Smith. «Είμαστε υπερήφανοι που πρωτοστατούμε στη διαχείριση και την προστασία των δεδομένων».

Πώς μπορώ να μάθω εάν έχω επηρεαστεί από τη διαφωνία Equifax?

Η γάτα είναι έξω από την τσάντα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι χρήστες είναι να ελέγξουν αν έχουν επηρεαστεί προσωπικά ή όχι.

Ενώ οι τηλεφωνικές γραμμές φαίνεται να είναι άχρηστες, η Equifax προσφέρει έναν ιστότοπο – www.equifaxsecurity2017.com – όπου μπορείτε να ελέγξετε εάν τα δεδομένα σας έχουν παραβιαστεί.

Προς το παρόν, ο ιστότοπος δεν σας δίνει πολλές λεπτομέρειες πως έχετε επηρεαστεί, αλλά σας λέει εάν δεν έχετε:

Ειδοποίηση απάτης Equifax - δεν επηρεάζεται

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ιστότοπος δημιουργεί τυχαίες απαντήσεις. Η Techcrunch είχε έναν ενδιαφέρον χρόνο να εισάγει τυχαία ονόματα και αριθμούς στο σύστημα, για να διαπιστώσει ότι αυτοί οι φανταστικοί άνθρωποι είχαν επίσης επηρεαστεί από την παραβίαση. Δεν ακούγεται καθόλου πραγματικό πούλι, το κάνει?

Πολλοί χρήστες είναι πεπεισμένοι ότι ο ιστότοπος ειδοποίησης απάτης της Equifax μπορεί να έχει λιγότερη σημασία για την προστασία των καταναλωτών και περισσότερο για να τους κάνει να εγγραφούν στο προϊόν TrustID.

Παρακολούθηση πίστωσης Equifax δωρεάν

Η Equifax προσφέρει ένα μονόκλινο έτος δωρεάν παρακολούθησης πίστωσης και ασφάλισης κλοπής ταυτότητας. Παρόλο που η προσφορά είναι γνήσια, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος τα θύματα να διαβάσουν τη λεπτή εκτύπωση εάν αποφασίσετε να επιλέξετε την υπηρεσία. Μόλις αποδεχτείτε το δωρεάν έτος παρακολούθησης της πίστωσης, ενδέχεται να απογοητευτείτε όταν μάθετε ότι έχετε αποχωρήσει ταυτόχρονα από το δικαίωμά σας να μηνύσετε την εταιρεία (διαβάστε παραπάνω εάν το χάσατε). Ανόητη κίνηση, Equifax.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης είναι για πάντα και ένας χρόνος δεν κάνει πολλά στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων.

Και τώρα τι?

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο απελπισμένοι σε αυτό το σημείο, οπότε εδώ είναι μερικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβετε τις επόμενες μέρες (ή χρόνια):

 • Παρακολουθήστε τα οικονομικά σας.
 • Παρακολουθήστε την προσωπική σας έκθεση πίστωσης και τη δραστηριότητά σας.
 • Ελέγξτε για νέες αιτήσεις πίστωσης στο όνομά σας.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα πάγωμα πίστωσης σε αρχεία, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους απατεώνες να ανοίξουν νέους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το όνομά σας.
 • Υποβάλετε φόρους νωρίς για να μετριάσετε τον κίνδυνο φοροδιαφυγής (όταν κάποιος χρησιμοποιεί τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης για να λάβει επιστροφή φόρου).

Μετά την ειδοποίηση για την απάτη Equifax, αναμφίβολα θα υπάρξουν περισσότερες ερωτήσεις τις επόμενες μέρες.

Έχετε οποιαδήποτε σχόλια, προτάσεις ή αιτήματα χαρακτηριστικών; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να εγγραφείτε μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Θα θέλαμε πολύ να σας ακούσουμε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map