Η μεγάλη συζήτηση: Διαδικτυακό απόρρητο έναντι εθνικής ασφάλειας

Online Απόρρητο έναντι Εθνικής Ασφάλειας Εικόνα Blog


Γνωρίζατε ότι το 45% των Αμερικανών λένε ότι το διαδικτυακό απόρρητο είναι πιο σημαντικό από την εθνική ασφάλεια; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε μία από τις πιο έντονες συζητήσεις του Διαδικτύου.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες ηθικές συζητήσεις γύρω από τον Ιστό: Ιδιωτικό απόρρητο στο Διαδίκτυο έναντι Εθνικής Ασφάλειας. Πού ξεκινά ακριβώς η ασφάλεια και τελειώνει το απόρρητο?

Με πολλές αναφορές για σημαντικές παραβιάσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τρόπους με τους οποίους τρομοκρατικές ομάδες όπως το ISIS χρησιμοποιούν επιδέξια τον ιστό και την εισαγωγή αμφιλεγόμενων κυβερνητικών λογαριασμών κοινής χρήσης δεδομένων, όπως το CISA και το νομοσχέδιο για τις δυνάμεις έρευνας, το ερώτημα μπαίνει όλο και περισσότερο. Και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση…

Ένα δελτίο τύπου από την τελευταία έκδοση του ετήσιου δείκτη εμπιστοσύνης TrusteConsumer αποκάλυψε ότι το 92% των Αμερικανών ανησυχούν περισσότερο για το διαδικτυακό τους απόρρητο. Το 42% ανησυχεί περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Εάν είναι αλήθεια, όταν παρουσιάζεται με τη δήλωση: «Το προσωπικό διαδικτυακό απόρρητο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η εθνική ασφάλεια», το 45% διαφωνεί.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 38 τοις εκατό, ανησυχούσαν για τη δυνατότητα των εταιρειών να μοιράζονται τα δεδομένα τους με άλλες εταιρείες. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι οι εταιρείες που είναι πιο διαφανείς σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης δεδομένων θα ήταν ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσουν τις ανησυχίες τους. Είκοσι επτά τοις εκατό είπε ότι η κυβέρνηση που εγκρίνει περισσότερη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών τους πληροφοριών θα βοηθήσει στην ανακούφιση των ανησυχιών τους.

Γιατί η αυξανόμενη διαδικτυακή ανησυχία απορρήτου?

Όπως φαίνεται, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία. Και για καλό λόγο. Εξάλλου, η μεσιτεία δεδομένων είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Steve Kroft σε 60 λεπτά, η Julie Brill, Ομοσπονδιακή Επίτροπος Εμπορίου, παρατήρησε:

«Κανείς δεν ξέρει καν πόσες εταιρείες εμπορεύονται τα δεδομένα μας. Αλλά είναι σίγουρα στις χιλιάδες, και θα περιλαμβάνει εταιρείες έρευνας, κάθε είδους εταιρείες Διαδικτύου, διαφημιστές, εμπόρους λιανικής και εμπορικές ενώσεις. Ο μεγαλύτερος μεσίτης δεδομένων είναι η Acxiom, ένας γίγαντας μάρκετινγκ που καυχιέται ότι έχει, κατά μέσο όρο, 1.500 κομμάτια πληροφοριών για περισσότερους από 200 εκατομμύρια Αμερικανούς. “

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ορισμένα από αυτά τα ορυχεία δεδομένων θα μπορούσαν να διανείμουν τις πληροφορίες σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. Ας πάρουμε για παράδειγμα, τα πρόσφατα νέα για το μεγαλύτερο διαδικτυακό φαρμακείο του Ηνωμένου Βασιλείου για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 $ για την πώληση προσωπικών δεδομένων ασθενών σε απατεώνες. Το Pharmacy2U βρέθηκε ότι πούλησε παράνομα τα ονόματα και τις διευθύνσεις περισσότερων από 21.000 ασθενών χωρίς να λάβει τη συγκατάθεσή τους ή ακόμη και να τους ενημερώσει εκ των προτέρων. Ακόμα πιο ανησυχητικό, μια από τις εταιρείες που αγόρασαν αυτά τα δεδομένα περιελάμβανε μια δόλια εταιρεία λαχειοφόρων αγορών της Αυστραλίας που σκόπευε σκόπιμα ηλικιωμένους άνδρες με χρόνιες παθήσεις υγείας.

Για να επιδεινώσετε τις ανησυχίες της σκόπιμης κοινοποίησης δεδομένων, υπάρχει η ακούσια κοινή χρήση που προκύπτει από παραβιάσεις και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ορισμένα μεγάλα εταιρικά δεδομένα και παραβιάσεις ασφάλειας σημειώθηκαν τον περασμένο χρόνο, μεταξύ των οποίων:

 • Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης BlueCross BlueShield γνώρισε δύο επιτυχίες. Οι παραβιάσεις των Excellus BlueCross BlueShield και Premera BlueCross BlueShield οδήγησαν σε πιθανές διαρροές ονόματος, ημερομηνίας γέννησης, αριθμού κοινωνικής ασφάλισης, πληροφοριών τραπεζικού λογαριασμού, τηλεφώνου και διεύθυνσης για περισσότερους από 21,7 εκατομμύρια συνδρομητές υγείας..
 • Το Experian Provider Credit Service στοχεύτηκε από χάκερ, διακυβεύοντας τα ιδιωτικά δεδομένα των 15 εκατομμυρίων πελατών της T-Mobile. Τα παραβιασμένα δεδομένα περιελάμβαναν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς ταυτότητας.
 • Η CVS Pharmacy έπρεπε να τραβήξει τον δημοφιλή διαδικτυακό ιστότοπο παραγγελιών εκτύπωσης φωτογραφιών λόγω ύποπτης εισβολής. Δεδομένα πιστωτικής κάρτας, email & Λήφθηκαν ταχυδρομικές διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου και κωδικοί πρόσβασης. Δεν είναι σαφές πόσα εκατομμύρια επηρεάστηκαν.
 • Ο κατασκευαστής παιχνιδιών VTech υπέστη τρομακτικό παραβίαση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίθεση χάκετ επηρέασε την ιδιωτικότητα των αθώων νεαρών. Διαρροές προφίλ παιδιών (συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του φύλου και των γενεθλίων), τα αρχεία καταγραφής πωλήσεων, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι φωτογραφίες προφίλ και τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας που επηρεάζονται χάνουν σε 5 εκατομμύρια γονείς και περισσότερα από 6 εκατομμύρια παιδιά.

Και φυσικά, υπήρξαν οι περίφημες επιθέσεις του Ashley Madison, οι οποίες, για καλύτερα ή χειρότερα, είχαν ως αποτέλεσμα την έξοδο 37 εκατομμυρίων χρηστών εξαπάτησης.

Οι εταιρείες λαμβάνουν πολλά δεδομένα, αλλά κατανοητά οι καταναλωτές ανησυχούν εάν αυτά τα ιδιωτικά και πολύτιμα δεδομένα προστατεύονται επαρκώς.

Ωστόσο, νέοι λογαριασμοί στο Διαδίκτυο που έχουν εισαχθεί, οι οποίοι ιδανικά θα παρέχουν προηγμένη προστασία, σίγουρα δεν έχουν καθησυχάσει τους φόβους.

Η έγκριση του νομοσχεδίου CISA ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, καθώς συζητήσαμε στην ανάρτηση στο blog μας 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νομοσχέδιο CISA. Το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως δηλώνεται, στοχεύει στη «βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο» με την «ενισχυμένη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο», ουσιαστικά ενθαρρύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο μεταξύ ιδιωτικών φορέων και φορέων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την ελπίδα να αποτρέψουν τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στον κυβερνοχώρο..

Ωστόσο, έχει επικριθεί από πολλούς υπεύθυνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τους διαδικτυακούς υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής. Επισημαίνουν ότι ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να μοιράζονται τα δεδομένα τους με την κυβέρνηση και άλλες επιχειρήσεις, αντί να ενθαρρύνει την πραγματική βαριά ανύψωση που απαιτείται για να εξασφαλιστεί πραγματική προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Εθνική ασφάλεια: Η άλλη πλευρά του νομίσματος

Φυσικά, η πρόσφατη πορεία των γεγονότων, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και οι πυροβολισμοί στο Σαν Μπερναρντίνο, αποκαλύπτουν ότι ούτε η παγκόσμια διαδικτυακή προσέγγιση τρομοκρατικών ομάδων όπως το ISIS δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε.

Η χρήση των καναλιών διαδικτύου και κοινωνικών μέσων είναι όλο και πιο δημοφιλής στους εξτρεμιστές που κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κανάλια για να στρατολογήσουν, να ριζοσπαστικοποιήσουν και να συγκεντρώσουν χρήματα. Όπως ήδη γνωρίζουν πολλοί από εμάς, το ISIS χρησιμοποιεί απρόσεκτα όλες τις μορφές κοινωνικών μέσων όπως το YouTube, το Twitter, το Instagram και το Tumblr. Μια μέρα η ομάδα έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών σχεδόν 40.000 tweets σε μια μέρα καθώς βαδίστηκαν στην βόρεια πόλη του Ιράκ της Μοσούλης.

Δεδομένου ότι οι εξαιρετικά συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες πήραν τη ζωή 129 αθώων ανθρώπων, υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με τα μέτρα που πρέπει και θα λάβουν οι διεθνείς κυβερνήσεις.

Οι επιθέσεις υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών να παρακολουθούν και να αποτρέπουν τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς οι τρομοκράτες αυξάνουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο και κινούνται προς εξελιγμένες μεθόδους κρυπτογραφημένων επικοινωνιών..

Όπως ανέφερε η Yahoo News, ο Nick Rasmussen, ο τρέχων διευθυντής του NCTC, National Counter Terrorism Center, δήλωσε σε μια επιτροπή του Κογκρέσου ότι οι τρομοκράτες επιδεικνύουν μια αυξανόμενη ικανότητα να επικοινωνούν «έξω από την αντίληψή μας» και η δυσκολία στην παρακολούθηση των πλοκών τους «αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. “

Η επιθετική και εξελιγμένη προσέγγιση των τρομοκρατών για την online επικοινωνία, σε συνδυασμό με τα νέα εμπόδια στην παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους, αποτελεί μια μοναδική πρόκληση για τις κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σε αντίδραση, οι κυβερνητικές αρχές προσπάθησαν να θεσπίσουν νέες, πιο ισχυρές νομοθεσίες. Το νομοσχέδιο Ερευνητικών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα, στοχεύει στην αναμόρφωση των κανόνων που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες των ανθρώπων προκειμένου να βοηθήσουν την κυβέρνηση να καταπολεμήσει το έγκλημα, την τρομοκρατία και άλλες απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ωστόσο, όπως η CISA, αυτό το νομοσχέδιο έχει εγείρει έντονες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Για παράδειγμα, περιλαμβάνει νέα ισχύ που απαιτεί εταιρείες επικοινωνιών, όπως ευρυζωνικό ή κινητό τηλέφωνο, να διατηρούν τα δεδομένα επικοινωνίας των καταναλωτών αξίας ενός έτους. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να ζητήσουν από τις επιχειρήσεις να αρχίσουν να συλλέγουν αυτά τα δεδομένα, αλλά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ιστορικές πληροφορίες, επειδή οι εταιρείες δεν τα κράτησαν.

Το βρετανικό νομοσχέδιο Research Powers Bill έχει επίσης βρεθεί κάτω από ζεστό νερό λόγω της προσέγγισής του προς την κρυπτογράφηση. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια ρήτρα που θα υποχρεώνει τις εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο να παραδώσουν το κλειδί κρυπτογράφησής τους, έτσι ώστε τα κωδικοποιημένα μηνύματα να μπορούν να αποκωδικοποιηθούν και να διαβαστούν.

Πιο πρόσφατα, η Apple έχει λάβει θέση για να εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με αυτό, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ακούσια μια αδυναμία που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν άλλοι, καθιστώντας τα δεδομένα των χρηστών λιγότερο ασφαλή.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία δήλωσε: «Ένα κλειδί που μένει κάτω από το θυρωρό δεν θα ήταν μόνο εκεί για τους καλούς. Οι κακοί θα το βρίσκουν επίσης. “

Λοιπόν τι ακολουθεί?

Συνολικά, η συζήτηση μεταξύ του διαδικτυακού απορρήτου και της εθνικής ασφάλειας δεν προσφέρει εύκολες απαντήσεις.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Chris Babel, η TRUSTe μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων τους:

«Με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων δεδομένων που καταγράφηκε το 2014, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το απόρρητο και η ασφάλεια των διαδικτυακών δεδομένων είναι ένα ζήτημα καυτού κουμπιού για τους Αμερικανούς και μια αυξανόμενη ανησυχία. Αλλά με τις συχνές τρομοκρατικές απειλές που αναφέρονται στις ειδήσεις, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί θεωρούν την προσωπική τους ιδιωτικότητα πιο σημαντική από την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

«Οι κυβερνήσεις ακολουθούν μια λεπτή γραμμή μεταξύ της εξισορρόπησης της εθνικής ασφάλειας και των δικαιωμάτων απορρήτου των καταναλωτών. Για τις επιχειρήσεις, τα μερίδια είναι επίσης υψηλά. Σε έναν ολοένα και περισσότερο διασυνδεδεμένο κόσμο, η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη και να στραγγαλίζει την καινοτομία, καθώς οι εταιρείες στερούνται των δεδομένων που χρειάζονται για να αυξήσουν τις πωλήσεις.

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν την κλίμακα του αντίκτυπου, καθώς 3 στους 4 Αμερικανούς που ανησυχούν για το απόρρητό τους έχουν τροποποιήσει τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή λιγότερα δεδομένα, λιγότερα κλικ και απώλειες πωλήσεων. Το μήνυμα είναι απλό: μην περιμένετε τη νομοθεσία ή την επόμενη παραβίαση δεδομένων – ενεργήστε τώρα για να λάβετε τη στρατηγική απορρήτου σας και να ξαναχτίσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας. “

Εν τω μεταξύ, ως απλός καταναλωτής, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε αβοήθητοι. Μπορείτε να πάρετε το απόρρητο στα χέρια σας, προσέχοντας και χρησιμοποιώντας εργαλεία για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών.

Η χρήση ενός VPN, για παράδειγμα, προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας μέσω μιας πλήρως ασφαλούς και ιδιωτικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους προστασίας των πολύτιμων και προσωπικών σας δεδομένων στο διαδίκτυο, διαβάστε το ιστολόγιό μας σε 6 γρήγορες συμβουλές για να σταματήσετε την κλοπή ταυτότητας στο διαδίκτυο.

Ποιες είναι λοιπόν οι σκέψεις σας για αυτήν τη συζήτηση; Πού στέκεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας και λάβετε μέρος στη συνομιλία. Είμαστε στο Facebook, το Twitter και το Google+ και θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map