Το FCC Net Neutrality πυροδοτεί παγκόσμιες διαδικτυακές διαμαρτυρίες – και πάλι

Καθαρή ουδετερότητα FCC


Στις 12 Δεκεμβρίου, το Διαδίκτυο μάχεται για να σώσει το μέλλον του Διαδικτύου καθώς χιλιάδες διαμαρτύρονται για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Διαδικτύου. Λάβετε μέρος σε αυτήν την τεράστια διαδικτυακή ημέρα δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου – “Σπάστε το Διαδίκτυο“!

Οι κανόνες διαδικτυακής ουδετερότητας της FCC θα καταστρέψουν τους ίσους όρους ανταγωνισμού στο διαδίκτυο – επιτρέποντας την επιβολή εκτεταμένων επιθέσεων, αποκλεισμού, λογοκρισίας και τελών από μεγάλες καλωδιακές εταιρείες – κάτι τόσο επιζήμιο που τόσο οι ακτιβιστές όσο και οι εταιρείες συμφωνούν ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συμβούν!

12 Δεκεμβρίου, ιστότοποι, εφαρμογές και χρήστες συμμετέχουν σε μια επίδειξη σε όλο το Διαδίκτυο με την ελπίδα να αυξήσουν την υποστήριξη και την ευαισθητοποίηση για την ουδετερότητα του Διαδικτύου.

Σχετικά με την Καθαρή Ουδετερότητα του FCC

Όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), Ajit Pai ανακοίνωσε το σχέδιό του να εγκαταλείψει τη δέσμευση του οργανισμού για την προστασία της ουδετερότητας του δικτύου, η παγκόσμια αντίδραση ήταν αναπόφευκτη. Η καθαρή ουδετερότητα διασφαλίζει ότι όλοι οι ιστότοποι πρέπει να φορτώνονται με την ίδια ταχύτητα, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους ή ποιος τους κατέχει. Η κατάργησή του επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) όπως Comcast, AT&T και Verizon:

 • Ευνοήστε το δικό τους περιεχόμενο έναντι των ανταγωνιστικών υπηρεσιών
 • Αποκλεισμός ή επιβράδυνση της κυκλοφορίας των ανταγωνιστών
 • Χρεώστε τα τέλη για ταχύτερη εξυπηρέτηση

Όταν το FCC καταργεί την ουδετερότητα του διαδικτύου, το Διαδίκτυο θα χαλάσει και θα σπάσει από λογοκρισία, πεταλούδες ISP, γρήγορες και αργές λωρίδες που υπαγορεύουν τις ταχύτητες περιήγησής σας και πιθανώς ακόμη και πακέτα δεδομένων που καθορίζουν σε ποιους ιστότοπους μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανάλογα με το πόσο είστε ικανός να πληρώσει.

Ουσιαστικά, μπορούν να εκφοβίσουν οποιονδήποτε ιστότοπο αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν εκατομμύρια για να ξεφύγουν από μπλοκαρισμένες ή επιβραδυνόμενες ταχύτητες. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν να κάνουν ευκολότερη και ταχύτερη την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους αν αυτοί οι ιστότοποι πληρώνουν έως τον ISP – αναφέρεται ως «πληρωμένη προτεραιότητα“. Έτσι, οι πελάτες χρησιμοποιούν ορισμένους ιστότοπους έναντι άλλων, ανάλογα με το κεφάλαιο που κατέχει ο ιστότοπος.

Ίσως ο Τζον Όλιβερ να το πει πιο καθαρά.

ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

12 Δεκεμβρίου – Διακοπή του Διαδικτύου!

Στις 12 Δεκεμβρίου, ιστότοποι από όλο το Διαδίκτυο σχεδιάζουν να δώσουν στον κόσμο μια ιδέα ακριβώς πώς θα μοιάζει το Διαδίκτυο εάν η FCC εκθέσει τις προστασίες που ισχύουν για να διατηρήσουν τους Αμερικανούς χρήστες ασφαλείς.  

Οι ιστότοποι συμβολικά “σπάζουν” τους ιστότοπους, την εφαρμογή ή τα κανάλια κοινωνικών μέσων. Περιηγηθείτε στον Ιστό και επισκεφθείτε ιστότοπους και δείτε ακριβώς πώς μπορεί να είναι ο κόσμος του Ιστού όταν το FCC αφαιρεί το δικαίωμά σας να περιηγηθείτε ελεύθερα στον Ιστό.

«Το μέσο που μας επιτρέπει να είμαστε σπουδαίοι καλλιτέχνες απειλείται. Χωρίς ένα ελεύθερο και ανοιχτό ίντερνετ, τόση μουσική, γραφή, ταινία, τέχνη, πολιτισμός, πάθος και δημιουργικότητα θα χαθούν. Για τους καλλιτέχνες του μέλλοντος και την κουλτούρα του μέλλοντος, δεν θα είμαστε σιωπηλοί », γράφει σε μια επιστολή προς το Κογκρέσο το Fight for the Future.

Η επιστολή συνεχίζει να κάνει ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ζητήματος:

«Εάν η FCC ψηφίσει για να περιορίσει αυτές τις προστασίες, θα επιτρέψει ρητά στους παρόχους Διαδικτύου να χρεώνουν επιπλέον χρεώσεις που ισοδυναμούν με φόρο για ολόκληρη τη δημιουργική οικονομία. Μερικές εταιρείες θα έχουν τον έλεγχο σε ό, τι βλέπετε και ακούτε, ενώ η ανεξάρτητη και ανερχόμενη ικανότητα των καλλιτεχνών να κερδίζουν τα προς το ζην θα καταστραφεί. “

Όλες οι εταιρείες πρέπει να αγωνιστούν για να ανταγωνιστούν με βάση την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και όχι την ικανότητά τους να πληρώνουν παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Εδώ είπαν μερικοί από τους τεχνολογικούς γίγαντες:

Facebook: «Το Facebook υπήρξε από καιρό υποστηρικτής ισχυρών κανόνων ουδετερότητας στο δίκτυο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας..

Google: «« Η Google θα συμμετάσχει στην Ημέρα Δράσης της επόμενης εβδομάδας για την ουδετερότητα του δικτύου », λέει η Riva Sciuto, εκπρόσωπος της εταιρείας,« Πάντα σχεδιάζαμε να είμαστε μέρος αυτής ».

Netflix: Ο επίσημος λογαριασμός της εταιρείας έγραψε στο Twitter «Το Netflix δεν θα ξεπεράσει ποτέ τον αγώνα για το #NetNeutrality. Όλοι αξίζουν ένα ανοιχτό Διαδίκτυο. ”

Γιατί να υποστηρίξετε την ουδετερότητα του δικτύου?

Κάθε μία από αυτές τις αρχές διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από τους κανόνες Διαδικτύου ουδετερότητας της FCC.

Τι μπορώ να κάνω?

Αυτή η τελευταία ευκαιρία είναι απλώς μια κραυγή προς το Κογκρέσο που παρακαλεί όσους έχουν τις ψήφους στα χέρια τους να έχουν την ηθική να κατανοήσουν και να συμπαθούν τους Αμερικανούς πολίτες που πνίγονται κάτω από ένα ανερχόμενο φασιστικό κίνημα που αφαιρεί τις βασικές αρχές.

Μπορούμε να ελπίζουμε ότι αν αρκετοί άνθρωποι καλέσουν, επικοινωνήσουν και λάβουν μέτρα στις 12 Δεκεμβρίου και απαιτούν από τους νομοθέτες να σταματήσουν την ψηφοφορία της FCC.

[Βοηθήστε να σώσετε την καθαρή ουδετερότητα]

Το Διαδίκτυο πρέπει να παρέχει δωρεάν, δίκαιη και ανοιχτή πρόσβαση σε πληροφορίες. Θα πρέπει να είναι ένας τόπος ελευθερίας έκφρασης για όλα τα άτομα. Οι χρήστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο επιθυμητό περιεχόμενό τους, χωρίς περιορισμό ISP, παρακολούθηση και λογοκρισία.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν 600+ διαδηλώσεις στα καταστήματα Verizon & Γραφεία του Κογκρέσου και στις 50 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον, το DC απαιτούν από το Κογκρέσο #StopTheFCC να σκοτώσει το #NetNeutrality!

Βρείτε μια διαμαρτυρία κοντά σας: https://t.co/OvdNJe0Idh pic.twitter.com/bbRVsVFFRE

– Fight for the Future (@fightfortheftr) 4 Δεκεμβρίου 2017

Αν και ο αγώνας μπορεί να φαίνεται αδύνατος, δεν είναι πολύ αργά για να ακουστεί η φωνή σας. Η τρέχουσα περίοδος σχολίων διαρκεί έως τις 17 Ιουλίου και θα ακολουθήσει ένας δεύτερος γύρος που θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ουδετερότητα του δικτύου FCC και την ημέρα δράσης, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Battle for the Net.

Εάν ανησυχείτε για τους μεγάλους ISP που αποφασίζουν πώς χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, ενημερώστε το FCC.
Αναλάβετε δράση και υπερασπιστείτε την ουδετερότητα του δικτύου!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map