Οι 15 κορυφαίοι παράγοντες που επηρεάζουν την ελευθερία στο Διαδίκτυο

γη ζωγραφισμένα με δύο χέρια στον ουρανό


Θέλετε να μάθετε ποιος ηγείται του αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων σας στο Διαδίκτυο; Τότε μην χάσετε το γύρο του Κορυφαίοι 15 Διαδραστές Ελευθερίας στο Internet!

Το δικαίωμά μας στην ελευθερία του Διαδικτύου αμφισβητείται συνεχώς από την κυβερνητική καταστολή της προσβασιμότητας και την οργανωμένη παραβίαση της ικανότητάς μας να εκφράζουμε ανοιχτά και να μοιραζόμαστε ιδέες. Ευτυχώς, οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Διαδικτύου που μελετούν προς τα εμπρός αγωνίζονται με τόλμη για να διατηρήσουν τις ελευθερίες μας στο Διαδίκτυο.

Εδώ είναι η επιλογή των κορυφαίων 20 Internet Freedom Influencer που ηγούνται. Ακολουθήστε αυτούς τους οργανισμούς και άτομα για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με το τι κάνουν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά σας!

Οι 15 κορυφαίοι επηρεαστές της ελευθερίας στο Διαδίκτυο

1. ΕΤΑ – @EFF

https://www.eff.org/

Το EFF, ή το Electronic Frontier Foundation είναι ένας κορυφαίος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζει την προσοχή του στην υπεράσπιση, την προστασία και την εδραίωση του απορρήτου των χρηστών, της ελεύθερης έκφρασης και της καινοτομίας στην τρέχουσα και αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Το ίδρυμα έχει επιτύχει μια απαράμιλλη φήμη στον αγώνα για την ελευθερία του Διαδικτύου υπερασπιζόμενο την ελεύθερη ομιλία και καταπολεμώντας την παράνομη επιτήρηση. Η λίστα πλυντηρίων με τις επιτυχημένες νίκες στο δικαστήριο τις καθιστά έναν από τους βαθύτερους υπερασπιστές διαδικτυακής ασφάλειας στον κόσμο.

2. Μπλοκ της Τουρκίας – @TurkeyBlocks

https://turkeyblocks.org/

Το TurkeyBlocks είναι ένα ανεξάρτητο, μη κομματικό σχέδιο ψηφιακής διαφάνειας που εστιάζει σε καταστάσεις λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στην Τουρκία. Χρησιμοποιώντας εργαλεία παρακολούθησης λογοκρισίας, πληροφοριακό περιεχόμενο και ερευνητική τεχνολογία και ανάπτυξη, είναι σε θέση να ενημερώνουν το κοινό, σε πραγματικό χρόνο, για συμβάντα δικτύου. Αυτά τα γεγονότα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν και να περιορίσουν την πρόσβαση σε πληροφορίες, έκφραση, ασφάλεια και διεθνείς επιχειρήσεις ή εμπόριο.

Η TurkeyBlocks εργάζεται σκληρά για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών των πολιτών στην Τουρκία!

3. Σπίτι ελευθερίας – @FreedomHouseDC

https://freedomhouse.org

Το Freedom House εργάζεται για την προστασία της ελευθερίας του Διαδικτύου, σχεδιάζοντας ασφαλή προγράμματα για ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας που θα χρησιμοποιήσουν στην υπεράσπισή τους για την ελευθερία του Διαδικτύου. Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν στους ακτιβιστές να επικοινωνούν με ασφάλεια τις ιδέες τους και να αντιστέκονται στον αυξανόμενο έλεγχο στο Διαδίκτυο. Η ομάδα ερευνά και αναλύει τους κανονισμούς του ιστότοπου και την παρακολούθηση των χρηστών.

Το Freedom House είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημοσίευση του ετήσιου Η έκθεση «Ελευθερία στο Διαδίκτυο», που μετρά την ελευθερία στο διαδίκτυο και μπορείτε να βρείτε εδώ. Μια άλλη βαθιά συμβολή στο κίνημα, ήταν η επίσκεψη της ομάδας Freedom House Internet Freedom στη Βιρμανία το 2014, όπου συνεργάστηκε με έναν τοπικό εταίρο για να εκπαιδεύσει 126 ακτιβιστές, μπλόγκερ και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

4. Κινήσεις – @movements_org

https://www.movements.org/

«Οι μεγάλες, συλλογικές δράσεις είναι δυνατές μόνο μέσω μικρών, μεμονωμένων. Όλοι πρέπει να παίξουν ρόλο. “

Το Movements.org είναι μια πλατφόρμα crowdsourcing που επιτρέπει σε ακτιβιστές και αντιφρονούντες σε κλειστές κοινωνίες να συνδεθούν με κάθε είδους ειδικευμένα άτομα σε ανοιχτές κοινωνίες. Αυτό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων και επιτρέπει στους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συνεργαστούν ενισχύοντας τις φωνές τους και να κάνουν βαθιές αλλαγές.

Είναι επίσης συνεργάτες μας στο #UnblockTheWeb, μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για την παροχή ανώνυμης και ασφαλούς πρόσβασης VPN σε αντιφρονούντες και ακτιβιστές που ζουν σε κλειστές κοινωνίες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στον Κατάργηση αποκλεισμού του ιστότοπου Web.

5. YaLa-Young ηγέτες – @YaLa_YL

https://www.yalaacademy.org/

Το Aileen Getty School of Citizen Journalism της Ακαδημίας YaLa έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο ηγέτες YaLa-Young από το 2011. Συνιδρυμένο από το Κέντρο Ειρήνης Peres και την YaLa Παλαιστίνη, η ομάδα είναι ένα ειρηνικό κίνημα με επικεφαλής νέους από τη Μέση- Ανατολική και Βόρεια Αφρική (MENA). Αν και δεν είναι άμεσα μια ακτιβιστική ομάδα με πολιτική ατζέντα, η ομάδα είναι αφιερωμένη στην προώθηση του διαλόγου και της αλλαγής μέσω του φακού της δημοσιογραφίας των πολιτών.

Το Aileen Getty School of Citizen Journalism δεν στοχεύει στην παραγωγή επαγγελματιών δημοσιογράφων, αν και πολλοί από αυτούς είναι. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ειρήνης των Η.Π.Α., παρέχει εκπαίδευση σε βασικά θέματα δημοσιογραφίας, νέα μέσα μαζικής ενημέρωσης, φωτο-δημοσιογραφία και βιντεο-δημοσιογραφία σε ένα ασφαλές, άνετο και γαλήνιο περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες συμμετέχουν παρακολουθώντας διαδικτυακές διαλέξεις, συμμετέχοντας σε συνομιλίες στο Facebook, ολοκληρώνοντας εργασίες για επαγγελματικά και ομότιμα ​​σχόλια – και ακόμη και συναντήσεις σε επιλεγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η ομάδα ήταν τόσο επιτυχημένη που έχουν δημιουργήσει ακόμη μια συνεργασία με τους Sharon Stone και Richard Gere μεταξύ άλλων διασημοτήτων και πολιτικών ακτιβιστών.

Μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα έργα τους στο YaLa Press.

“Το YaLa-Young Leaders είναι ένα κίνημα νέων Μεσανατολικών που δημιουργούν μια πραγματικότητα ελευθερία, ισότητα και ειρήνη.”

6. Έντουαρντ Σνόουντεν – @ Σνόουντεν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι μια αμφιλεγόμενη και πολωτική φιγούρα – ορισμένοι τον βλέπουν ως ήρωα και αληθινό πατριώτη, ενώ άλλοι τον θεωρούν καταγγέλλοντα και προδότη. Αλλά αυτό που μπορεί να δηλωθεί, αναμφισβήτητα, είναι ότι άνοιξε το δρόμο για την ελευθερία στο διαδίκτυο αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με το απόρρητο των πληροφοριών.

Το 2013, ο Snowden, πρώην υπάλληλος της CIA, διέκοψε την έννοια του μέσου πολίτη για το επίπεδο της ιδιωτικής ζωής τους όταν διέρρευσε διαβαθμισμένα έγγραφα NSA, αποκαλύπτοντας την τεράστια εμβέλεια των πολυάριθμων προγραμμάτων παρακολούθησης διαδικτύου και τηλεφώνου της κυβέρνησης..

Τώρα ο Snowden, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να ζητήσει άσυλο στη Ρωσία, ενεργεί ως Διευθυντής του Ιδρύματος Ελευθερίας του Τύπου (@Freedomof Press), ενός οργανισμού που υπερασπίζεται τη δημοσιογραφία διαφάνειας παρέχοντας στους δημοσιογράφους και τους καταγγέλλοντες τα μέσα να επικοινωνούν ιδιωτικά και ασφαλώς.

7. Rebecca MacKinnon – @rmack

https://consentofthenetworked.com/

Η Rebecca MacKinnon είναι ακτιβίστρια της ελευθερίας του Διαδικτύου, ειδικός της κινεζικής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, συνιδρυτής του δικτύου πολιτικών μέσων Global Voices και συγγραφέας του βιβλίου: Συγκατάθεση του Δικτύου: Ο Παγκόσμιος Αγώνας για την Ελευθερία του Διαδικτύου που της προσγειώθηκε Βραβείο βιβλίου Goldsmith 2013.

Η εμπειρία της προσφέρει πληροφορίες για την πολυπλοκότητα και την εξουσία της κυβέρνησης και της εταιρικής επιρροής στην τεχνολογία, τις πολιτικές ελευθερίες και την ιδιωτική ζωή. Μας πιέζει επειγόντως να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε ψηφιακές πλατφόρμες και να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον του Διαδικτύου. Ο MacKinnon είναι διευθυντής στο έργο New America of the Ranking Digital Rights, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων και μέλος του ιδρυτικού συμβουλίου της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιου Δικτύου, ανάμεσα σε πολλά άλλα αξιοσημείωτα επιτεύγματα και συνεισφορές.

8. Μάικλ Αντί – @ Μράντι

Ο Τζινγκ Ζάο, γνωστός με το μαρκαδόρο του Michael Anti, είναι γνωστός συνήγορος για την ελευθερία του Διαδικτύου. Ως αρθρογράφος, δημοσιογράφος Διεθνών Υποθέσεων και ανεξάρτητος blogger χρησιμοποιεί αυτές τις πλατφόρμες για να εκφράσει ανησυχίες για τα δικαιώματά μας στο Διαδίκτυο.

Είναι πιο γνωστός για τις πολιτικές του θέσεις σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Κίνα, το οποίο αποτελεί παράδειγμα στην ομιλία TED 2012: Πίσω από το Μεγάλο Τείχος της Κίνας. Είναι επίσης Harvard Nieman Fellow ’08.

9. La Quadrature du Net- @laquadrature

laquadrature.net

Το La Quadrature du Net είναι ένας Γάλλος μη κερδοσκοπικός πολίτης, κοινοτικός όμιλος, ομάδα υπεράσπισης που στοχεύει στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Προωθώντας τις δημόσιες συζητήσεις, η ομάδα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, την ελευθερία της έκφρασης, τα πνευματικά δικαιώματα και το διαδικτυακό απόρρητο ενώ υποστηρίζει την ελεύθερη κυκλοφορία γνώσεων στο Διαδίκτυο.

10. Bytes για όλους, PK – @bytesforall

www.bytesforall.pk

Το Bytes for All είναι ένας οργανισμός ψηφιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εστιάζει στην ελευθερία του Διαδικτύου, στην ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο, στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των φύλων. Η έρευνα και η συζήτησή τους σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια παρέχουν υποστήριξη για υπεράσπιση πολιτικής και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ πολλών άλλων προγραμμάτων, το Bytes for All είναι υπεύθυνο για την παγκόσμια αναγνωρισμένη εκστρατεία Take Back The Tech που χρησιμοποιεί ΤΠΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στο Πακιστάν.

11. Birgitta Jonsdottir – @birgittaj

birgitta.is

Η Birgitta Jonsdottir είναι μια ισχυρή φωνή για ελεύθερη ομιλία ως Ισλανδός πολιτικός, μέλος του ισλανδικού κοινοβουλίου από το 2009, ο οποίος είναι γνωστός για τη δημοσιοποίηση του βίντεο WikiLeaks Collateral Murder, ως συν-συντάκτης, στο κοινό. Είναι δημόσια υποστηρικτής του Chelsea Manning & Ο Snowden, εξελέγη βουλευτής για το Κίνημα των Πολιτών το 2009 προτού ενταχθεί στο The Movement, και δημιούργησε το Διεθνές Ινστιτούτο Μοντέρνων Μέσων, και έγινε εκτελεστικός διευθυντής το 2011.

Είναι επίσης ένας από τους ενάγοντες μήνυση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις προτεινόμενες εξουσίες επιτήρησης που παρέχονται από το νομοσχέδιο NDAA.

12. Tim Berners-Lee – @timberners_lee

https://www.w3.org/People/Berners-Lee/

Ο Tim Berners-Lee, εφευρέτης του παγκόσμιου ιστού το 1989, είναι η κινητήρια δύναμη για τα παγκόσμια ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα και αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα ενός διαδικτύου δύο επιπέδων. Η συμβολή του σε δικαιώματα όπως το απόρρητο, η ελευθερία και η διαφάνεια του Διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα.

Έχει ιδρύσει ομάδες όπως το Ίδρυμα Ιστού που αντιπροσωπεύει το WWW ως υπηρεσία για την Ανθρωπότητα, το Open Data Institute στο Λονδίνο, το World Wide Consortium (W3C) που επικεντρώνεται στην τεχνική ανάπτυξη του Ιστού και έχει ερευνητική ομάδα στο MIT’s Computer Το Science and AI Lab (“CSAIL”) εργάζεται για την αποκέντρωση του Ιστού.

Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Διαφάνειας του Ηνωμένου Βασιλείου και το 2011 διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ford.

13. Heather Brooke – @newsbrooke

http://heatherbrooke.org/

Η Heather Brooke είναι μια βραβευμένη συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβιστής που είναι γνωστός για την εκστρατεία της για την ελευθερία της πληροφόρησης και την αντίθεση στο κράτος επιτήρησης. Ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονταν στο έργο WikiLeaks, αποκτώντας τα καλώδια της πρεσβείας του WikiLeaks και ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις νομικές ενέργειες που αποκαλύπτουν την κατάχρηση του συστήματος δαπανών των βουλευτών.

Ο Μπρουκ είναι τώρα στο συμβουλευτικό συμβούλιο της Ομάδας Ανοικτών Δικαιωμάτων, συγγραφέας του The Silent State (Heinemann), του δικαιώματός σας να γνωρίζετε (Pluto Press) και του The Revolution θα ψηφιοποιηθεί: Αποστολές από τον πόλεμο πληροφοριών.

14. Γερουσιαστής Ron Wyden – @RonWyden

https://www.wyden.senate.gov/

Ο Ron Wyden είναι γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Όρεγκον, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του για την προστασία του Διαδικτύου και του απορρήτου του. Ως μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Wyden έχει πιέσει συγκεκριμένα προγράμματα NSA, θέτοντας απευθείας ερωτήσεις στον Διευθυντή της Εθνικής Νοημοσύνης μέχρις ότου τελικά αποδειχθεί ότι η NSA συλλέγει πράγματι τηλεφωνικά δεδομένα σχεδόν όλων των Αμερικανών.

Η καμπάνια του εξασφάλισε ακόμη και με επιτυχία απεριόριστη φορολογική ελευθερία στο Διαδίκτυο, περνώντας τον νόμο περί φορολογικής ελευθερίας του Διαδικτύου (ITFA), ο οποίος τελικά είναι απαλλαγμένος από ημερομηνία λήξης.

15. Σίνα Χανιφάρ – @sinak

https://taskforce.is

Ο Sina Khanifar είναι ένας προγραμματιστής ιστού, γνωστός για τον ιστότοπό του Stop Watching Us, ο οποίος οργάνωσε με επιτυχία 575.000 υπογραφές αναφορών κατά των προγραμμάτων της NSA και τις παρουσίασε στο Κογκρέσο. Έχοντας γίνει σύμμαχος με οργανισμούς όπως το EFF, το Reddit, το Occupy Wall Street και το Fight For the Future, έχει γίνει ισχυρός υποστηρικτής των νόμων για την καλύτερη τεχνολογία..

Ως συνεργάτης τεχνολογίας για το EFF, ο Khanifar βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας εργαλείων ανοιχτού κώδικα του EFF. Έχει δημιουργήσει εργαλεία για χρήστες του Διαδικτύου και εργάζεται στη μεταρρύθμιση του DMCA ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Digital Right to Repair Coalition, είναι συνιδρυτής / σύμβουλος @OpenSignal, συνιδρυτής @RepeaterStore και ιδρυτής του Taskforce.is.

Καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να αμφισβητούν τα δικαιώματά μας χειραγωγώντας, παρακολουθώντας και φιλτράροντας την έκφρασή μας στο διαδίκτυο, ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα Κορυφαίοι 15 Διαδραστές Ελευθερίας στο Internet σας βοηθά να μείνετε ενημερωμένοι και να εμπλακείτε.

Αν θέλετε να προτείνετε άτομα ή οργανισμούς που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, μην διστάσετε να μας ενημερώσετε!

Θέλετε να είστε ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την ελευθερία και το απόρρητο στο Διαδίκτυο; Λάβετε μέρος στη συνομιλία στο Facebook, το Twitter, το LinkedIn και το Google+. Θα θέλαμε πολύ να σας ακούσουμε!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map