10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το CISA Bill

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το CISA Bill


Την περασμένη εβδομάδα η Γερουσία ψήφισε επίσημα το νομοσχέδιο της CISA. Αυτός ο λογαριασμός θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για το διαδικτυακό σας απόρρητο – ακόμα και αν ζείτε στο εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε γιατί…

Η Γερουσία ενέκρινε συντριπτικά το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο CISA (Cyber ​​Security Information Sharing Act) 74 έως 21. το νομοσχέδιο αυτό επηρεάζει άμεσα το διαδικτυακό απόρρητο των surfers Ιστού με πολλούς τρόπους..  

Στο SaferVPN, γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο είναι το διαδικτυακό απόρρητο για τους χρήστες μας, οπότε αυτή την εβδομάδα περιγράφουμε 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτόν τον λογαριασμό και πώς θα σας επηρεάσει:

1. Πού μπορώ να το διαβάσω μόνος μου και ποια είναι η ουσία?

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο του λογαριασμού CISA εδώ.

Ο κύριος στόχος αναφέρεται ως εξής: «Η βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της βελτιωμένης ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοασφάλεια και για άλλους σκοπούς».

Ουσιαστικά, που προκλήθηκε από το πρόσφατο κύμα hacks στον κυβερνοχώρο (όπως αυτά που παρατηρούνται κατά της Sony, του Target και του Office of Personnel Management), το νομοσχέδιο ενθαρρύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο μεταξύ ιδιωτικών οντοτήτων καθώς και μεταξύ ιδιωτικών φορέων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με ελπίζει να αποτρέψει καλύτερα τις κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

Το νομοσχέδιο παρέχει επίσης σε αυτές τις εταιρείες ευρεία ασυλία από τους νόμους περί απορρήτου όταν μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με την κυβέρνηση – και αυτό προκαλεί ανησυχία.

2. Ποια είναι τα επόμενα βήματα?

Το νομοσχέδιο CISA ψηφίστηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Θα υποβληθεί τώρα σε αναθεώρηση τροποποιήσεων και πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προτού διαβιβαστεί στον Πρόεδρο Ομπάμα για υπογραφή. Δεδομένου του γεγονότος ότι το Σώμα έχει ήδη εγκρίνει ένα σχεδόν πανομοιότυπο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τον νόμο περί προστασίας των κυβερνο-δικτύων, φαίνεται ότι θα περάσει ομαλά στο Oval Office.

3. Υπάρχει ένα δίκοπο σπαθί.

Εάν το νομοσχέδιο υπογραφεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα, θα επιτρέψει στις εταιρείες να μοιράζονται δεδομένα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να το κοινοποιήσει στην NSA και το FBI.

Εκείνοι που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο CISA υποστηρίζουν ότι θα ενισχύσει την ενεργό επικοινωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών για να αποτρέψει τη σοβαρότητα και την έκταση των κυβερνοεπιθέσεων Επομένως, εάν μια εταιρεία παραβίαζε, θα μπορούσαν να δώσουν τα δεδομένα τους στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να μεταδώσει αυτές τις πληροφορίες σε εταιρείες όπως το FBI και η NSA.

Αυτές οι εταιρείες θα εξετάσουν τότε την αιτία της παραβίασης και έκδοσης και θα ειδοποιήσουν όλες τις άλλες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών.

Από την άλλη πλευρά, άλλοι επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο ενθαρρύνει τις εταιρείες να μοιράζονται απλά δεδομένα υποσχόμενες γρήγορες διορθώσεις για ελαττώματα ασφάλειας δικτύου, αντί να τους ενθαρρύνουν να βάλουν πραγματικά το αμυντικό έργο, λαμβάνοντας μέτρα όπως ενίσχυση των δικών τους προστατευμάτων και αύξηση των προτύπων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Και φυσικά, είναι το θέμα της κοινής χρήσης δεδομένων που είναι ανησυχητικό…

4. Επηρεάζει την ιδιωτικότητα των καθημερινών πολιτών.

Το νομοσχέδιο της CISA αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ εταιρειών και κυβέρνησης, αλλά φυσικά έχει μεγάλες δυνατότητες να επηρεάσει τους απλούς πολίτες.

Πως? Λοιπόν, η VICE αναφέρει ότι παρόλο που ο λογαριασμός απαιτεί: α) οι εταιρείες να αφαιρέσουν τυχόν προσωπικά στοιχεία πριν παραδώσουν σχετικά δεδομένα στο DHS και β) να ενημερωθούν οι ιδιώτες εάν μοιραστούν ακούσια τα προσωπικά τους στοιχεία, επιτρέπει επίσης στην κυβέρνηση, όταν αισθανθείτε ότι υπάρχει μια απειλή, να ρίξετε μια ματιά στα συστήματα δεδομένων των εταιρειών που έχουν επιλέξει το πρόγραμμα.

Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να παρέχει σε κυβερνητικούς φορείς όπως το FBI και η NSA πλήρη και αφιλόξενη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικές πληροφορίες. 

Και φυσικά, είναι αυτονόητο ότι δεδομένου ότι το νομοσχέδιο της CISA παρέχει ρήτρα ασυλίας σε εκείνες τις εταιρείες που αποκαλύπτουν πληροφορίες, υπάρχει πολύ μικρή ευθύνη εάν κοινοποιούνται προσωπικά δεδομένα πελατών.

5. Τι λέει ο Snowden?

Ο πληροφοριοδότης της NSA Edward Snowden επέκρινε ανοιχτά το νομοσχέδιο, δηλώνοντας στο Twitter ότι η ψήφος για τη CISA είναι «μια ψήφος κατά του Διαδικτύου»:

Θα ονομάσουμε τα ονόματα των ατόμων που ψήφισαν μετά. Η ψήφος για το #CISA είναι μια ψήφος κατά του Διαδικτύου. https://t.co/IctF0UYSO6

– Edward Snowden (@Snowden) 27 Οκτωβρίου 2015

Το προοδευτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Common Dreams αναφέρει ότι όταν ο Snowden εντάχθηκε στο Fight for the Future’s Q&Μια συνεδρία στο reddit έγραψε στο νήμα “IAmA”:

«Δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις. Δεν θα μας κάνει πιο ασφαλείς. Είναι ένας λογαριασμός παρακολούθησης. Αυτό που επιτρέπει είναι για τις εταιρείες με τις οποίες αλληλεπιδράτε καθημερινά – ορατά, όπως το Facebook ή αόρατα, όπως το At&T– να μοιραστείτε αδιάκριτα ιδιωτικά αρχεία σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις και τις δραστηριότητές σας με την κυβέρνηση.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ανάρτηση του Snowden εδώ.

6. Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο εισήχθη στο παρελθόν, αλλά καταρρίφθηκε.

Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, ο νόμος περί κοινοποίησης πληροφοριών και προστασίας του κυβερνοχώρου (CISPA) εισήχθη από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2013. Καταργήθηκε μετά από εκτεταμένη αντίρρηση από το Διαδίκτυο και καταδίκη από τον Λευκό Οίκο.

Λοιπόν, τι κάνει το νομοσχέδιο CISA διαφορετικό; Υιοθετήθηκε επίσημα από τον Μπαράκ Ομπάμα τον Αύγουστο.

7. Το νομοσχέδιο CISA έχει επικριθεί για σύγχυση και αντιφατικές διατάξεις.

Ο γερουσιαστής Rand Paul υπέβαλε αναφορά για τη διακοπή της CISA. Υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο είναι «γεμάτο με αόριστους ορισμούς που παρέχουν επιθετικές νέες κατασκοπευτικές δυνάμεις που εντείνουν τους νόμους περί απορρήτου και επιτρέπουν στους παρόχους Διαδικτύου και τους ιστότοπους να παραδίδουν προσωπικά δεδομένα σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Όπως αναφέρει η Daily Dot, οι ακτιβιστές της ιδιωτικής ζωής προειδοποίησαν ότι η γλώσσα του νομοσχεδίου δίνει έμφαση στην αφαίρεση πληροφοριών «που είναι γνωστό ότι είναι άσχετες με τη συγκεκριμένη απειλή στον κυβερνοχώρο». Αλλά τι ακριβώς χαρακτηρίζεται ως «οριστικά» σε μια διερευνητική κατάσταση; Εδώ υπάρχει πολλή γκρι περιοχή.

8. Ποιος το υποστηρίζει και ποιος δεν το υποστηρίζει?

Αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Twitter, η Apple, το Salesforce, το Yelp, η Wikipedia και το reddit αντιτίθενται άμεσα στο νομοσχέδιο. Όπως και οι ομάδες πολιτικών και ψηφιακών δικαιωμάτων, όπως το Electronic Frontier Foundation.

Η Αμερικανική Ένωση Τραπεζών και η Ένωση Βιομηχανιών Τηλεπικοινωνιών υποστήριξαν τη CISA. Εν τω μεταξύ, το Facebook προφανώς αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι κρυφά άσκησε πιέσεις για το νομοσχέδιο.

9. Υπάρχουν αμφιβολίες για την πραγματική πρόθεση και αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου CISA.

Η Elissa Shevinsky, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Jekudo Privacy Company της κυβερνοασφάλειας, έγραψε πρόσφατα ένα op-ed, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για το νομοσχέδιο. Εκτός από την έκφραση ανησυχιών για το γεγονός ότι πιστεύει ότι το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στις εταιρείες να «παραβιάσουν τις πολιτικές απορρήτου τους χωρίς ευθύνη», επεσήμανε επίσης ότι το νομοσχέδιο υποβλήθηκε στην πραγματικότητα από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

Η συλλογή πληροφοριών, όπως επισημαίνει ο Shevinsky, είναι «πιο χρήσιμη για τη δίωξη εγκλημάτων από ό, τι για την ασφάλεια των τεχνικών μας υποδομών (διακομιστές, δίκτυα, υπολογιστές, συστήματα επικοινωνίας κ.λπ.)».

Ο Trevor Timm, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ελευθερίας του Τύπου, έχει εκφραστεί ενάντια στο νομοσχέδιο επίσης: «Προσπαθήστε να ρωτήσετε τους χορηγούς του νομοσχεδίου πώς το νομοσχέδιο θα αποτρέψει τις κυβερνοεπιθέσεις ή θα αναγκάσει εταιρείες και κυβερνήσεις να βελτιώσουν την άμυνά τους». έγραψε. “Δεν μπορούν να απαντήσουν.”

10. Το νομοσχέδιο έχει διεθνείς επιπτώσεις.

Μια έκθεση του Guardian την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο της CISA θα δώσει στις αρχές περισσότερες ευκαιρίες να διώξουν ξένους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εάν τα εγκλήματά τους αφορούσαν μια αμερικανική εταιρεία.

«[Αν] ένας Γάλλος υπήκοος χαράρει την MasterCard ενός Ισπανού υπηκόου, θα μπορούσε να υποβληθεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νόμους που αλλάζει από το νομοσχέδιο», δήλωσε η έκθεση..

Φυσικά, πολλές εταιρείες και μεγάλες εταιρείες που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, λειτουργούν επίσης παγκοσμίως. Φαίνεται λοιπόν ότι οι ευρύτερες, παγκόσμιες συνέπειες για την έγκριση αυτού του νομοσχεδίου είναι αναπόφευκτες.

Λοιπόν, πώς να προστατεύσετε προληπτικά το διαδικτυακό απόρρητο και τη δραστηριότητά σας?

Η πιθανή έγκριση αυτού του λογαριασμού καθιστά τα οφέλη ενός VPN ακόμη πιο πολύτιμα.

Όταν συνδέεστε σε έναν από τους παγκόσμιους διακομιστές του SaferVPN, μπορείτε να περιηγηθείτε στον Ιστό με πλήρως κρυπτογραφημένη σύνδεση. Αυτό προσθέτει ουσιαστικά ένα επίπεδο προστασίας από την επιτήρηση της κυβέρνησης και σας επιτρέπει να περιηγηθείτε με απόλυτο απόρρητο και ανωνυμία.

Εάν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε το πολύτιμο διαδικτυακό σας απόρρητο, καθώς και να απολαμβάνετε πολλά άλλα οφέλη VPN, όπως η διαδικτυακή ασφάλεια, την πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο με περιορισμούς γεωγραφικού περιεχομένου και τη δυνατότητα παράκαμψης των διακρίσεων τιμών στις πτήσεις και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εγγραφείτε στο SaferVPN ή ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή VPN σήμερα.

Και φυσικά, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προτάσεις – είτε πρόκειται για το προϊόν μας είτε για το προσωπικό σας διαδικτυακό απόρρητο και ασφάλεια, μην διστάσετε να συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook, το Twitter ή το Google+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map