Otključajte svoju Kindle i koristite Kindle Neograničeno u inozemstvu

Amazon Kindle


Saznajte kako možete deblokirati uređaje Amazon poput Kindle i svoj Kindle Unlimited račun – bez obzira gdje se nalazite.

Što je zapaliti neograničeno?

Kindle Unlimited usluga je koju Amazon pruža kupcima koji mogu čitati preko milijun e-knjiga i slušati tisuće audio knjiga na svojim uređajima ili putem aplikacije Kindle. Također sam obožavatelj jer mi daje slobodan pristup časopisima poput Dobro U ponudi, Popularan Znanost, Golf Časopis i Poduzetnik.

Ova je usluga dostupna u Sjedinjenim Državama za samo 9,99 USD mjesečno. Započeo sam s besplatnim 30-dnevnim probnim postupkom kako bih testirao da li mi se sviđa i odmah sam postao kupac.

U ostalim je zemljama Kindle Unlimited skuplji: u Velikoj Britaniji je 7,99 £ mjesečno (oko 10,14 USD). U Australiji je dostupan za 13,99 AUD mjesečno (oko 9,87 USD). U Njemačkoj je 9,99 € mjesečno (oko 11,41 USD).

Ograničenja Kindle Unlimited

Sada, dok ja zaista volim ovu uslugu, usluga koju čitate Kindle Unlimited nije toliko neograničena kao što ime sugerira.

Jednostavno rečeno, ako želite koristiti svoj Kindle bez ograničenja, postoje dva osnovna problema:

 1. Zaglavili ste se s katalogom Kindle Unlimited koji je dostupan u vašoj zemlji – ako vaša zemlja ima dovoljno sreće da ima katalog. Stanovnici Sjedinjenih Država imaju pristup velikom izboru od preko milijun knjiga. Nažalost, ljudi koji žive izvan SAD-a često se moraju snalaziti u mnogo manjem katalogu – ili uopšte nemaju pristup Kindle Unlimitedu. Čak i ako kupuju američki Kindle račun, ne mogu ga koristiti ako ne putuju u SAD.
 2. Ako se nalazite izvan svoje zemlje, Kindle Unlimited vam neće dopustiti preuzimanje novih knjiga. Čim iskoračite izvan granica svoje države, Amazon otkriva vašu novu lokaciju na temelju vaše IP adrese i sprečava vas da u potpunosti koristite uslugu za koju ste platili.

Ako ste išta poput mene, najbolje je vrijeme za čitanje dobre knjige dok ste na odmoru. I ne samo to, već i najbolje vrijeme za to odabrati dobra knjiga za čitanje možda će biti kad se jednom odvojite od dnevnog mljevenja i imate nekoliko sati za pregled nekih mogućih naslova. Planirao sam raditi upravo ovo na nedavnom odmoru, ali bio sam iznenađen kada je otkrio da su na moj Kindle Unlimited pristup utjecala geo-ograničenja čim sam pokrenuo uređaj.

Ostala ograničenja zapaliti

Kindles nisu samo za čitanje. Kad su vam oči umorne i želite slušati Spotify ili želite ispostaviti zonu i gledati Amazon Prime Video na svom Kindle Fire, mogli biste otkriti i da računi za strujanje već plaćate su nedostupni ovisno o mjestu u inozemstvu.

To nije samo strujanje računa. Web lokacije poput Facebooka i Twittera blokirane su u zemljama poput Kine i drugim mjestima koja cenzuriraju svoje građane na webu. To znači da će vam trebati rješenje za pristup aplikacijama i web lokacijama na kojima ste navikli na uređaju Kindle..

Kako se VPN skuplja oko geo-ograničenja

Dobra vijest: Zaobilazno je rješenje prilično jednostavno.

Amazon vas može blokirati s vašeg Kindle računa ili iz kupovine u biblioteku Kindle Unlimited po vašem izboru gledanjem vašeg IP-a i određivanjem gdje se nalazite. Ali što ako postoji način da promijenite svoj IP, pa se činilo da ima sjedište u drugoj zemlji?

Srećom, upravo to čini VPN poput SaferVPN-a. Preusmjeravanjem svoga internetskog prometa putem poslužitelja smještenom u odabranu zemlju, Amazonu (ili Netflixu, Spotifyju, Huluu itd.) Možete lako pokazati da ste zapravo u toj zemlji. Ovo će ukloniti geo-ograničenja koja Amazon izbacuje u lice kad želite samo preuzeti novu knjigu.

Promjena IP adrese omogućit će vam i kupovinu računa Kindle Unlimited po vašem izboru, bez obzira putujete li. Na primjer, ako ste u Velikoj Britaniji, ali želite dobiti račun u američkoj usluzi, jednostavno promijenite svoju internetsku lokaciju putem aplikacije SaferVPN i učinite da Amazon smatra da ste tamo. Zatim kupite račun kao da se nalazite u Americi.

Naravno, VPN-ovi ne otključavaju mrežu samo za Kindles. Pomažu u deblokadi Interneta na svim vašim uređajima – prijenosnom računalu, pametnom telefonu, tabletu itd. – tako da možete pregledavati web sa potpunom slobodom i privatnošću.

VPN-ovi također rade na deblokiranju aplikacija i usluga strujanja poput Amazon Prime, Netflix, Hulu i drugih – omogućujući vam upotrebu ovih platformi bez obzira gdje se nalazite.

Kako postaviti sigurniji VPN na zapaliti

Nakon što ste se odlučili oprostiti od internetskih ograničenja i započeti s upotrebom Kindle Unlimited bez ograničenja, postavlja se pitanje: Kako postaviti SaferVPN na svoj Kindle?

Na većini zapaljivih modela

Nažalost, noviji modeli Kindle i drugi uređaji koji rade na FireOS-u (verzija 5 ili novija) nemaju matičnu VPN podršku.

Ali ne brini! Postoji još nekoliko načina za rješenje problema.

 1. Na svom prijenosnom računalu možete stvoriti virtualnu žarišnu točku s omogućenom VPN-om i zatim se povezati s tim žarištem s uređajem Kindle..
 2. Svoj Kindle možete povezati i na DD-WRT usmjerivač koji spajate na SaferVPN.
 3. Postoji i tehnički pristup koji se naziva “ukorijenjivanje”, pri čemu Kindleov OS zamjenjujete standardnijom verzijom Androida. Međutim, to vam ne preporučujem jer to može poništiti jamstvo vašeg uređaja i zato ne pokrivam ovdje.

Na vatri zapaliti (uz FireOS verziju 4 ili starije)

Ako koristite tablet Kindle Fire s verzijom 4 ili starijom verzijom, imate sreću, jer ima izvornu podršku za PPTP i sigurnije L2TP protokole. Ako niste upoznati s takvom vrstom tehnološkog govora, pročitajte vodič SaferVPN-a za VPN protokole kako biste ih shvatili. Da biste pojednostavili stvari, samo za sada koristite sigurniji protokol L2TP.

Ako vaš Kindle Fire ima FireOS verziju 4 ili starije, slijedite ove korake za postavljanje VPN-a:

 1. Pomaknite prstom prema dolje s vrha zaslona i dodirnite Wireless.
 2. Dodirnite VPN, a zatim dodirnite znak plus da biste uredili svoje VPN postavke.
 3. Unesite svoje podatke za prijavu na SaferVPN:
  1. Ime: SaferVPN
  2. Tip: Vaš odabrani sigurnosni protokol (predlažem korištenje PPTP-a)
  3. Adresa poslužitelja: Željena zemlja s popisa poslužitelja SaferVPN
  4. PPP enkripcija (MPPE): Odaberite je li potrebno PPP šifriranje (MPPE)
 4. Dodirnite Spremi. Vaš će se profil SaferVPN pojaviti na VPN zaslonu.
 5. Dodirnite SaferVPN sa zaslona VPN.
 6. Ispunite svoje korisničko ime i lozinku za SaferVPN.
 7. Dodirnite Poveži.

Sažetak

Upotrebom SaferVPN sa svojim Kindle uređajem možete koristiti svoj Kindle Unlimited račun i druge zabavne usluge bez obzira na to gdje se nalazite u svijetu. Iako noviji FireOS uređaji više nemaju matičnu VPN podršku, i dalje ih je jednostavno koristiti s VPN-om koristeći gore navedene korake!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map