Kako deblokirati YouTube na bilo kojem uređaju


Jeste li ikad pokušali pogledati videozapis na YouTubeu i dobili ovu poruku: “Ovaj videozapis nije dostupan u vašoj zemlji”?

Jeste li trenutno u zemlji u kojoj YouTube nije dostupan i želite znati kako deblokirati YouTube?

Nekoliko je zemalja trajno ili privremeno blokiralo najpopularniju web stranicu za strujanje videozapisa na planeti. Razlozi za to uključuju ograničenja autorskih prava, ograničavanje neprikladnog sadržaja i čak sprječavanje izlaganja videozapisima i informacijama koje bi mogle izazvati politička previranja.

Ako vam se ne sviđa ideja da vlade kontroliraju vaš protok digitalnih informacija, poslužite se tim svojim krajnjim vodičem o tome kako deblokirajte YouTube videozapise na svim uređajima s VPN-om.

Ograničenja na YouTubeu

YouTube vam omogućuje da uživate u svemu, od glazbe, do videozapisa, dokumentarnih filmova, streamova uživo i obrazovnih videozapisa. Korisnici mogu prenijeti, pregledavati, ocjenjivati, dijeliti, komentirati, pretplatiti se na druge korisnike i još mnogo toga. Čak i medijske korporacije, uključujući CBS, BBC, Vevo i Hulu, nude dio svog sadržaja kroz svoj partnerski program YouTube.

Ograničenja u inozemstvu

Ako ste izvan SAD-a, čini se da uopće ne možete pristupiti YouTube TV-u! To je zbog geoblokiranja – tehnologije koja identificira vašu lokaciju pomoću vaše IP adrese, vašeg jedinstvenog identifikatora na webu. Stoga, ako ste u zemlji u kojoj YouTube nije dostupan, nećete se moći povezati s YouTubeovim streaming uslugama.

Za pristup, trebat će vam drugo rješenje.

Zemlje koje blokiraju YouTube

Zemlje u kojima je Youtube potpuno blokiran:

Kina Od 2009. godine strujni gigant bio je nepristupačan u Kini. Vlada strogo ograničava sav web video sadržaj, posebno sadržaj koji može potaknuti javne nemire, a sve dok štiti svog domaćeg video giganta, Youku.
Sjeverna Koreja Zbog internetskih ograničenja Sjeverne Koreje YouTube je potpuno blokiran. Nadalje, svi koji pokušaju pristupiti, čak i ovlaštenjem, bit će kažnjeni.
Iran YouTube je blokiran zbog rizika od političkih nemira, antiislamskog sadržaja i seksualnog materijala koji se smatraju nemoralnim. Iran je čak uspostavio domaći Internet kako bi podržao islamski moral i stekao građansku kontrolu.
Sirija YouTube je u Siriji zabranjen zbog Arapskog proljeća i kao odgovor na višegodišnji građanski rat u zemlji koji je počeo u ožujku 2011..
Turkmenistan YouTube je blokiran u Turkmenistanu 2009. godine iz sigurnosnih razloga i od tada nema pristup YouTubeu.

Zemlje u kojima je Youtube rutinski blokiran / cenzuriran:

Njemačka GEMA, njemačko tijelo za prikupljanje autorskih prava, vodi trajni spor s YouTubeom od 2009. godine. 31. listopada 2016. YouTube i GEMA postigli su dogovor oko tantijema, okončavši sedmogodišnju bitku zbog blokiranja glazbenih spotova u Njemačkoj.
Pakistan Web stranica videozapisa bila je blokirana od 2012. zbog prijenosa antiislamskog sadržaja. Godine 2013. Google je ponudio lokalnu "youtube.com.pk" verzija u Pakistanu, koja lokalnim vlastima omogućuje uklanjanje "za osudu" materijal s lokalne verzije YouTubea. Od 18. siječnja 2016. zabrana je službeno ukinuta jer je YouTube pokrenuo lokalnu verziju web stranice za Pakistan.
Rusija Rusija je optužena da je pritiskala YouTube da ukloni videozapise za koje smatra da su “neprikladni”. 28. srpnja 2010., sud u gradu Komsomolsk-on-Amur naredio je lokalnom davatelju internetskih usluga da blokira pristup youtube.com, web.archive.org, zajedno s još nekoliko web stranica koje nude knjige za preuzimanje, navodeći ekstremističke materijale kao razlog. Naredba nije izvršena i kasnije je poništena.
Sudan 17. septembra 2012. godine Nacionalna korporacija za telekomunikacije zabranila je YouTube jer nije uklonila nevinost muslimana, kontroverzni antiislamski film.
Južni Sudan YouTube je blokiran u Južnom Sudanu zbog slične polemike u vezi s filmom Nevinost muslimana
Tadžikistan Tadžikistan je više puta blokirao YouTube. 2012. godine YouTube je zatvoren jer je prikazao kako predsjednik pjeva i pleše na vjenčanju svog sina.
Početkom 2017. YouTubeu nije bio dostupan iz Tadžikistana.
purica Turska suzbija medijsko izvještavanje o političkim incidentima u pokušaju da se spriječe građanski nemiri. 23. prosinca 2016. YouTube je ponovo postao nakratko nepristupačan u Turskoj, prema izvještajima koje je potvrdila internetska nadzorna grupa Turkey Blocks. To je rezultat snimki podijeljenih na mjestu koje su navodno pokazale paljenje turskih vojnika od strane džihadista. Stranica je ponovno bila dostupna 25. prosinca.

Google pruža Izvješće o transparentnosti u kojem su navedene zemlje koje su potpuno zabranile svoje proizvode (uključujući YouTube). Međutim, nekoliko zemalja blokira samo određeni sadržaj a ne cijelu web stranicu.

Trebat će vam VPN

Iako biste zbog popisa rublja trebali imati pretplatu za virtualnu privatnu mrežu (VPN), zasigurno će vam trebati jedan da biste osmislili svoj put do pristupa YouTubeu. YouTube TV blokira pristup otkrivanjem zemljopisnog položaja vaše IP adrese.

Uz VPN uslugu, možete izbjeći geoblokiranje i pristupanje sadržaju dobivanjem nove IP adrese. Na taj način možete se pojaviti kao da ste u nekoj drugoj zemlji. Jednostavno se povežite s VPN-om, promijenite svoju virtualnu lokaciju i jednostavno tako dobit ćete trenutni pristup sadržaju YouTubea bez obzira gdje se nalazite.

Kako deblokirati YouTube na svim svojim uređajima

Pomoću VPN usluge možete izbjeći geoblokiranje i pristupiti bilo kojem sadržaju s bilo kojeg mjesta dobivanjem nove IP adrese. Na ovaj način možete prevariti web mjesto u uvjerenju da ste u drugoj zemlji. Na primjer, ako ste u Njemačkoj i želite pristupiti američkom sadržaju na YouTubeu, jednostavno se povežite s američkim poslužiteljem i pristupite američkoj verziji web mjesta s potpunim pristupom.

Deblokiranje YouTubea doslovno je jednostavno kao 1, 2, 3 s @SaferVPN! Kliknite za Tweet

Evo jednostavnog detaljnog vodiča za deblokiranje YouTubea na bilo kojem uređaju:

 1. Nabavite plan SaferVPN ili pokrenite besplatno probno razdoblje ako još nemate račun.
 2. Nakon preuzimanja povežite se na VPN poslužitelj koji se nalazi u zemlji u kojoj je YouTube dopušten (poput SAD-a) samo jednim klikom miša ili dodirom prsta.
 3. Otvorite svoj omiljeni preglednik i surfajte na YouTube.com. Pristupite YouTubeu i vidjet ćete da djeluje kao da ste u zemlji koja slobodno struji. Sada možete deblokirati YouTube s bilo kojeg mjesta! Jednostavno kao to!

Potrebno je samo jedan klik i možete uživati ​​u deblokiranom Youtubeu izravno na svom uređaju!

Počnite gledati YouTube bilo gdje!

Imajte na umu da se savjeti mogu koristiti i za deblokiranje YouTubea u školi ili na radnom mjestu.

Pa što čekaš?! Koristite VPN i pristupajte YouTubeu s bilo kojeg mjesta na svijetu! Pretplatite se sada ili besplatno isprobajte SaferVPN (nudimo vam 30-dnevno jamstvo povrata novca, nemaš šta izgubiti!).

Imate li bilo kakvih povratnih podataka, prijedloga ili zahtjeva za značajku? Slobodno nas kontaktirajte, postavite pitanja u komentarima i pridružite nam se na društvenim mrežama! Voljeli bismo čuti od vas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map