Как да отворите блокирани уебсайтове: Лесно ръководство

Компас в ръка


Блокирани или цензурирани са любимите ви уебсайтове? Прочетете напред, за да научите как да отворите отново интернет връзката си.

Знаете усещането: Търсите да предавате филм, докато сте на почивка, влизате в подземен сайт за новини или може би дори използвате Google, докато сте в страна като Китай. Но не можете – вместо това на екрана получавате съобщение за грешка, което ви казва, че сте блокирани.

Може да бъде напълно влудяващо, когато сте запазени от любимите си сайтове – особено когато няма просто земна причина. Повечето хора откровено се отказват в този момент!

Но вие сте настойчиви – затова четете това ръководство.

Очила на книгаНе се притеснявайте, няма да е прекалено четене.

Когато досадни гео ограничения или цензурни режими възпрепятстват вашия безплатен достъп до Интернет, искате да знаете как да ги заобиколите. За щастие тази публикация ще ви каже всичко, което трябва да знаете защо вашите любими уебсайтове се блокират и как да преминем тези ограничения с VPN.

Разблокирайте незабавно уеб сайтове с SaferVPN

Защо уебсайтовете се блокират

Има три основни причини някои уебсайтове да бъдат блокирани: държавна цензура, права на разпространение и ограничения за организация.

 • Правителствена цензура: Някои правителства използват цензурата, за да блокират уебсайтове, за които смятат, че заплашват властта им, обиждат националните ценности или предоставят на хората безпристрастна информация. Този тип блокиране на уебсайтове може да се наблюдава в различна степен в цял свят. Например:
  • Google е напълно блокиран в Китай.
  • Саудитското правителство блокира всяка уеб страница, която реши, че е „аморална“, включително много статии в Уикипедия.
  • Порнографски уебсайтове и уебсайтове, критикуващи краля, са блокирани в Тайланд.
  • YouTube е напълно блокиран в Китай, Иран, Сирия, Судан и няколко други страни.
 • Ограничения за разпространение: Много сайтове също са гео блокирани в чужбина поради ограничения за разпространение на съдържание. Например може да сте забелязали, че нямате достъп до акаунта си в Pandora, докато сте в чужбина. Това е така, защото Pandora трябва да спазва споразумения за съдържание, които не й позволяват да прави бизнес в други страни.Pandora блокиран екранДруги услуги, които страдат от геоблокиране (или които предлагат напълно различни библиотеки за развлечения в различни страни), включват Netflix, Hulu, Spotify, BBC iPlayer и Amazon Prime. Обърнете внимание, че дори да имате (и платите за!) Акаунт в тези платформи, няма да имате пълен достъп с IP адрес, базиран извън вашата страна.
 • Организационни ограничения: Много заведения, предлагащи интернет услуги, избират да ограничат достъпа и до определено съдържание. Може също да забележите, че много училища и работни места блокират уебсайтове, които решат, че са неприемливи.

Как VPN отблокира уебсайтовете

Ще забележите две общи теми за това как и защо уебсайтовете се блокират: Определени типове уеб сайтове са блокирани в зависимост от местоположението ви в света.

Това, което се случва е, че някой – вашият доставчик на интернет услуги (доставчик на интернет услуги), вашето правителство или уебсайт по ваш избор – разглежда сайта, до който се опитвате да получите достъп, и реши това поради местоположението ви не сте позволени.

VPN решава и двете части на този проблем.

1. Промяна на местоположението ви

Всеки път, когато се свържете с интернет, правите това чрез уникален IP адрес, който разкрива почти точно къде се намирате. (Продължете напред и го тествайте през уебсайт като mylocation.org!)

Тази информация позволява на уебсайтовете, които блокират определени държави, да ви блокират, ако вашето местоположение е в техния черен списък.

Но когато използвате VPN, получавате напълно нов и анонимен IP адрес, базиран в държава, която сте избрали. Това ще скрие вашата идентичност, местоположение и навици за сърфиране от външни лица – включително съдържателни платформи, които гео ограничават.

2. Шифроване на вашите данни

Когато вашето училище, офис или правителство ви блокира, това е, защото са решили, че не трябва да бъдете свободни да правите това, което искате онлайн.

Но ако те не знаят какво правите онлайн, няма да могат да ви блокират.

Като стартирате връзката си чрез VPN, всяко едно нещо, което правите в мрежата, е криптирано. Казано по-просто, това означава, че всяка трета страна – правителства, корпорации, интернет доставчици, които се опитват да шпионират връзката ви, ще видят само неизползваеми глупости. Те няма да имат идея какво да цензурират, тъй като няма да могат да кажат какви сайтове посещавате.

Как да отворите блокираните сайтове с SaferVPN

Със SaferVPN можете да избирате от сървъри в 34 различни страни – дава ви пълен достъп до Интернет, независимо къде се намирате!

Ето кратко видео за това как работи:

Ето как да започнете със SaferVPN в три лесни стъпки:

 1. Изтеглете и инсталирайте SaferVPN.
 2. Стартирайте SaferVPN на вашия мобилен или десктоп (iOS, Android или Windows). Можете дори да опитате нашето бързо и безпроблемно вътрешно браузърно VPN разширение за Chrome. Не е необходима конфигурация!
 3. Свържете се с международен сървър по ваш избор.

Екрани на сървъра на приложението SaferVPN

И готово – сте готови да отворите блокирани сайтове и достъп до ограничено съдържание.

Искате да го изпробвате сами? Свържете се към всеки SaferVPN сървър чрез нашето приложение или разширение и след това се върнете към mylocation.org. Ще видите, че сайтът смята, че се намирате в страната на избрания от вас сървър.

Как да започнем с SaferVPN

Ако все още нямате SaferVPN, вземете пробен период или абонамент днес (с 30-дневна гаранция за връщане на парите) и се насладете на отблокиран Интернет, без цензура.

Имате още въпроси за това, до какво можете да получите достъп и как работи SaferVPN? Свържете се с нас в социалните медии или ни застрелете имейл на [email protected] Тук сме за вас 24/7.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map