Varo tällä lomakaudella verkkoturvallisuusriskejä

Pelottava pähkinänsärkijä


Varo näitä kyberriskejä ennen lomakautta, sen aikana ja sen jälkeen.

Lomakausi on aika perheen, ystävien, hauskanpitoon, kastanjojen paistamiseen avotulella ja – pidä siitä tai ei – tonnia ostoksia.

Vanhempienne päivinä suurimmat jouluostosriskit liittyivät taskuvarkaisiin, pelottaviin Santasiin ja vetoamiseen ostoskeskuksen pysäköintialueelta laukkujen ollessa vielä auton päällä. Ihmiset, jotka elävät silloin, eivät koskaan uneksin joutumista torjumaan verkkorikollisia, välttämään luottokorttivarkauksia tai tarkistamaan salaus ennen oston tekemistä.

Niiden ei myöskään tarvinnut huolehtia lahjoista, kuten kelloista, televisioista tai nallekarhuista, joita tosielämän virheet ovat hakkeroineet. Mutta “esineiden Internet” syntyy, näyttää siltä, ​​että kaikilla nykyään on tapa muodostaa yhteys Internetiin ja laittaa tietomme paikoille, joihin emme odota sen menevän.

Viisikymmentä vuotta myöhemmin, kaikki modernin tekniikan mukavuudet ovat tuoneet meille, siihen liittyy paljon vaaroja. Lue eteenpäin oppiaksesi suurimmista online-riskeistä, jotka sinun tulisi olla tietoinen lomakaudesta.

Nallekarhu jalkakäytävällä

^ Tämä nalle vaatii yhteyden muodostamista Internetiin, joten älä unohda salasanaasi.

Ostosriskit

Joina päivinä joudut kävelemään ostoskeskuksen läpi kipeillä jaloilla, väsyneillä käsillä ja aivan liian paljon vähittäiskaupan joulumusiikkia, jotka soivat korvissasi. Mutta nuo ajat ovat poissa. Nyt voit tehdä jouluostoksiasi kirjaimellisesti melkein missä tahansa maapallolla – kun odotat seuraavaa lentoa, kun saat kupillisen kahvia kadunurkkakahvilassa tai yksinkertaisesti sohvasi lämpimästä mukavuudesta.

Jos pidät useimmista amerikkalaisista, teet suurimman osan lomastasi ostoksista verkossa tänä vuonna. Ja kuten teet, numero yksi asia, jonka sinun pitäisi varmistaa, on osta salatulla yhteydellä. Sillä ei ole merkitystä, jos olet suojaamattomalla verkkosivustolla tai Internet-verkossa – jos yhteytesi on vaarantunut, snoopperit voivat helposti selvittää:

 • Mitä ostit
 • Minne se lähetetään
 • Salasanasi ja tilisi tiedot
 • Luottokorttitietosi
 • Maksukorttitietosi
 • laskutusosoitteesi

mies käyttää kannettavaa tietokonetta kahvilassa

^ Tämä kaveri on aika onnellinen saaneensa kaikki lomalle ostokset päätökseen … mutta julkista verkkoa, jossa hän oli, ei salattu, joten taustalla oleva kaveri varasti maksukorttinumeron.

Joten millaiset verkkoyhteydet ovat haavoittuvimpia? No, julkiset verkot ovat melko vaarallisia yhdelle. (Ajattele kirjastoja, hotelleja, lentokenttätiloja, kahviloita jne.) Tarvitsee vain kohtuullisen taitava hakkeri käyttää muutama halpa ”nuuskimis” -työkalu salasanojen tunnistamiseen kirjoittaessasi niitä – tai jopa siepata taloudelliset tiedot heti, kun napsautat ”Tee tilaus”.

Jopa kotiverkosi ei ehkä ole niin turvallinen kuin luulet sen olevan. Toki, voit varmistaa, että reitittimessäsi on kaikki viimeisimmät päivitykset, ja vaihtaa salasanasi kahden viikon välein. Se saattaa estää vieraita kirjautumasta kotiverkkoosi, mutta se ei estä Internet-palveluntarjoajaasi seuraamasta mitä teet verkossa. Nämä tiedot voidaan myydä mainostajille ja muille yrityksille, jotka rakentavat online-profiilin sinusta.

Lahjoihisi liittyvät riskit

Tänä jouluna ostetaan ja myydään enemmän Internet-yhteyslaitteita kuin koskaan. Termostaatit, droonit, kuntopyörät ja jopa vauvamonitorit käyttävät Internet-yhteyksiä käyttäjien mukavuuteen.

Valitettavasti kaikilla verkkoyhteydessä olevilla laitteilla ei ole yhtä turvallista.

Esimerkiksi PlayStation 4 -laitteesi käyttää salausta – mikä on hyvä! Mutta se voi jakaa tietosi kolmansien osapuolten kanssa – ja sinun pitäisi todennäköisesti perustaa tilillesi kaksifaktorinen todennus, jotta pidät itsesi kaksinkertaisesti turvassa ihmisiltä, ​​jotka tekevät luvattomia ostoja. Paitsi, että PlayStation on melko turvallinen tuote.

Spektrin toisessa päässä FREDI-vauvamonitori väittää, että se ei käytä salausta, sillä ei ole automaattisia tietoturvapäivityksiä, eikä yrityksen näytä hallitsevan turvallisuushaavoittuvuuksia hyvin. Ja jos unohdat vaihtaa oletussalasanan, sitä ei ilmeisesti ole ongelma arvata – sinulle tai ryömöille. (Tämä johtuu siitä, että se on “123”.)

Valkoinen lahjarasia männynkäpyjen ja kuuman suklaan edessä

^ Mitä laatikossa on? Emme ole varmoja, mutta se todennäköisesti muodostaa yhteyden Internetiin.

Voit tarkistaa laitteesi itse Mozilla-säätiön raportissa ”Yksityisyyden suoja ei sisälly”. Ei, emme halua heittää varjoa joululahjoihin – mutta jännityksessä, kun asetat siistit uudet laitteet tänä jouluna, sinun tulee silti olla varovainen.

Kuinka VPN voi pitää sinut turvassa

VPN voi auttaa suojaamaan sinua monilta näiltä vaaroilta. Tämä johtuu siitä, että kun suoritat laitteiden verkkoyhteyksiä VPN: n kautta, käytät niitä suojatun “tunnelin” kautta. (SaferVPN menee niin pitkälle, että käyttää 256-bittistä pankkitason salausstandardia, joten tiedät, että tietosi ovat suojattuja.) Voit jopa yhdistää reitittimen itse SaferVPN: ään..

Riippumatta siitä, mitä olet ostamassa, myymässä tai tekemässä verkossa, VPN suojaa online-toimintaa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map