Mikä on salaus? Ja miksi se on niin tärkeää yksityisyydellesi?

Mikä on salaus? Ja miksi se on niin tärkeää yksityisyydellesi? SaferVPN-blogi


Salaus ei ole vain tekninen termi, sillä on todellinen vaikutus tietosuojaan. Tässä blogiviestissä kerromme kaikille salauksesta ja miksi sillä on merkitystä. 

Whatsapp kiinnitti miljoonien huomion, kun he ilmoittivat suunnitelmastaan ​​ottaa käyttöön päästä päähän -salaus kaikissa palvelun tarjoamissa viestinnän muodoissa..

Joten mistä on kyse? Mikä on salaus? Ja miksi sillä on merkitystä arjen netizenille niin paljon?

Mikä on salaus?

Lyhyesti sanottuna salaus on viestien ja / tai tiedon koodausprosessi. Teknomaailmassa sitä pidetään yleisesti tehokkaimpana tapana tietoturvan saavuttamiseksi.

Salaus on oikeastaan ​​hyvin yksinkertainen käsite. Jos ajattelet takaisin palapeliin, jonka ratkaisit lapsena ja joka vaati lauseen purkamiseen koodin murtamista, sinulla on ollut henkilökohtainen kokemus salauksesta.

Koodi, jolla löysit lauseen, on salaus – tunnetaan myös nimellä salausavain. Salausavainta tarvitaan, jotta viestin vastaanottaja voi salata viestin. 

Voitko murtaa tämän? Ensimmäinen, joka murtaa tämän ja lähettää Facebook-viestin dekoodatulla viestillä, saa vapaa kuukausi of SaferVPN! Tässä se on:

SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK!

Tarvitsetko apua? Jaa se!

Auta minua murtamaan koodi, jotta voin voittaa # ilmaisen kuukauden! SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK! Napsauta Lähettää

Kuinka salaus toimii?

Verkkomaailmassa salaus on tietojen muuntaminen sekoittuneeksi, haalistuvaan muotoon, jotta sitä voivat lukea vain sellaiset henkilöt, joille se on tarkoitettu – niille ihmisille, joilla on pääasiassa ”salausavain” purkaaksesi sen..

Salaus on kahta päätyyppiä: Symmetrinen avainsalaus ja julkisen avaimen salaus. Mitkä ovat näiden kahden erot?

Kuten Microsoft selittää TechNet-kirjastossaan, Symmetrinen avaimen salaus käyttää samaa avainta tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen. Symmetrinen avain tunnetaan myös salaisena avaimena. Tämä johtuu siitä, että se on jaettu salaisuus tiedon lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Muutoin osapuolten välillä jaettavien tietojen luottamuksellisuus vaarantuisi.

Julkisen avaimen salaus, joka tunnetaan myös nimellä epäsymmetrinen avainalgoritmi, on eräänlainen salaus, joka käyttää erilaisia ​​avaimia tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen. Julkisen avaimen salaus sisältää sekä yksityisen avaimen (vain sen omistajalle tiedossa) että julkisen avaimen (avain, joka on käytettävissä ja tunnettu muille verkon yksiköille) käytön. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että julkisella avaimella salatut tiedot voidaan salata vain vastaavilla yksityisillä avaimilla.

Salaus on myös eri tasoilla. Korkeimpia tasoja ovat 128-bittinen ja 256-bittinen. Bittien lukumäärä ilmaisee näppäimen koon. Aivan kuten pidempi salasana, myös suuremmalla avaimella on enemmän mahdollisia yhdistelmiä, ja tietenkin mitä enemmän yhdistelmiä, sitä vaikeampi koodi on murtaa. Esimerkiksi 128-bittinen salaus on yksi biljoona kertaa vahvempi kuin 40-bittinen salaus. Sekä 128-bittinen että 256-bittinen ovat edullisia sotilas- ja pankkitason salausasteita.

Mikä on salauksen tarve??

Nyt kun olemme vastanneet palavaan kysymykseen, mikä on salaus, on aika puhua sen tarpeesta ja miksi se on niin tärkeä. Tietojen salauksen koodaus on avain tapa suojata henkilökohtaisia ​​tietojasi ja arkaluontoisia tietojasi verkossa, erityisesti taloudellisia tietojasi. Kuten huomaat aina käydessäsi pankkisi verkkosivustolla, on HTTPS-verkko, jossa on pieni vihreä lukko verkko-osoitteen alussa. Tämä tarkoittaa, että verkkosivusto tarjoaa suojatun, salatun selauksen ja tiedonvaihdon verkossa.

Internet-yhdistyksellä on upea video, joka selittää ‘Mikä on salaus?’ Ja miten se varmistaa yksityisyyden:

Voit jo nyt olettaa, että monet alustat ja verkkosivustot ovat salattuja nykyään – mutta yllättävää, että näin ei ole. Itse asiassa Google myönsi avoimuusraportissaan, että 25% sen liikenteestä ei ole salattu ja että jotkut maailman suurimmista verkkosivustoista eivät pysty lisäämään salausta.

Google analysoi 100 parasta muuta kuin Google-sivustoa, jotka edustavat 25 prosenttia kaikesta Web-liikenteestä, ja havaitsi, että suuret sivustot, kuten eBay, BBC, Alibaba, CNN, Craigslist, New York Times ja Yelp ja yli 60 muuta, jättävät käyttäjät haavoittuviksi. kiinni HTTPS: ään vakiona!

Vaikka Gmaili, haku ja Drive toimitetaan onneksi kokonaan suojatun HTTPS: n kautta, niiden teknisten ja poliittisten haasteiden takia niiden mainokset, uutiset, talous ja Maps -tuotteet eivät ole vielä saavuttaneet 100 prosenttia. HTTPS-tietoturvan puute on erityisen herkkä Mapsille, koska se tarkoittaa, että sijaintitiedot voitaisiin todella siirtää Webissä.

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että kuluttaja ottaa salauksen ja online-tietoturvasi omiin käsiisi, ja onneksi siellä on erittäin helppo tapa kuinka.

Täydellinen salausratkaisu

Siellä on helppo ja erittäin yksinkertainen ratkaisu, joka tarjoaa salauksen kaikille online-selailutehtävillesi – jopa liikkeellä ollessasi. Tämä ratkaisu on VPN.

Virtual Private Network -tekniikka tarjoaa useita uskomattomia etuja, ja yksi näistä on kyky selata verkkoa turvallisen, salatun tunnelin kautta.

Tapa, jolla se toimii: 

Suojattu yhteys: Kun muodostat yhteyden VPN: ään, muodostat yksityisen, suojatun yhteyden toiseen etäverkkoon. VPN-tekniikka, jota käytetään alun perin työntekijöinä pääsemään turvallisesti päästä toimistoverkkoon etäyhteyden kautta, tarjoaa samat edut helposti kaikkien käytettävissä millä tahansa laitteella.

Salattu tunneli: Tämä salattu tunneli tarkoittaa, että kolmannet osapuolet eivät pysty sieppaamaan tietojasi ja että vaikka selaamasi WiFi-verkko tai sivusto olisi suojaamaton, tietosi ovat silti täysin turvallisia ja moitteettomia..

Toinen VPN-tekniikan etu on, että se on nyt helposti saatavilla ja saatavana useiden laitteiden sovelluksissa – joten sen käyttämiselle ei ole rajoituksia..

Esimerkiksi SaferVPN tarjoaa helppokäyttöisiä, yhden napsautuksen sovelluksia Windows-, Mac-, iOS-, Android- ja Chrome-selaimille. Se käyttää pankkitason 256-bittistä salausta asiakkaidemme tietojen suojaamiseen ja varmistaa täydellisen tietoturvan.

Mikä on salaus? VPN-suojaus SaferVPN kaikissa laitteissa

Jos haluat hyödyntää salaustekniikkaa ja suojata yksityisyyttäsi millä tahansa laitteella, sivustolla tai sijainnissa, kokeile vapaa 24 tunnin kokeilu tai kirjaudu palveluumme (meillä on 30 päivän takuu Rahat takaisin -takuu, joten ei ole mitään menetettävää!)

Toivomme, että se vastaa kaikkiin kysymyksiisi siitä, mikä on salaus. Onko sinulla lisää kysymyksiä? Ota yhteys tukitiimiimme osoitteessa [email protected], joka on käytettävissäsi sinulle ympäri vuorokauden.

Hyvää turvallista selaamista!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map