7 yksinkertaista vaihetta Facebook-tietosuojasi suojaamiseksi

Suojaa Facebook-yksityisyyttäsi


Katsotaanpa kuinka suojataan yksityisyytesi Facebookissa. Monet ihmiset julkaisevat asioita sosiaalisessa mediassa ajattelematta toista ajatusta siitä, kuka näkee sen ja miten se voidaan havaita. Katsotaanpa kuinka pysyä yksityisenä Facebookissa!

Facebook on kokenut paljon kritiikkiä heidän tietosuojakäytännöstään ja käyttäneensä 1,3 miljardin käyttäjän tietoja mainontaan. Jos olet jo käynyt Ads Managerissa, huomaat kuinka paljon Facebook tietää sinusta, se on vähän pelottavaa!

Selviytyäkseen heillä on erittäin hienosti suunniteltu sivu, nimeltään Facebook Privacy Basics, jossa voit lukea lisää siitä, mitä muut näkevät sinusta, kuinka muut ovat vuorovaikutuksessa kanssasi ja kuinka räätälöidä sitä, mitä näet ystäviltä ja mainostajilta.

Tietysti ei pidä unohtaa, että Facebookilla on vahva kiinnostus myydä mainontaa kaiken käyttäjän käyttämiin tietoihin perustuen. Kaikki Facebook-toiminnot ja siihen yhteydessä olevat sovellukset (esimerkiksi missä kirjaudut sisään Facebook-profiilissasi) auttavat heitä rakentamaan profiilinsa sinusta. He jopa kysyvät sinulta, mitkä mainokset ovat sinulle merkityksellisiä, ja käyttävät kaikkea mitä Facebookissa teet kohdistaaksesi mainoksia sinua kohti. He seuraavat jopa toimintaa kolmansien osapuolien verkkosivustoilla ja käyttävät sitä mainontaan, ellet ole aktiivisesti kieltäytynyt siitä.

Jotkut yleiset Facebook-tietosuojavinkit

1. Lue Facebookin datakäytäntö

Lue heidän koko tietokäytäntönsä, joka kattaa millaisia ​​tietoja he keräävät, miten he käyttävät niitä, miten he jakavat tietojasi, kuinka hallita tai poistaa sinusta tietojasi, miten he vastaavat laillisiin pyyntöihin ja miten ottaa heihin yhteyttä yksityisyyttä koskevissa kysymyksissä.

Facebook-Data-politiikkaFacebook tarjoaa selkeät ohjeet siitä, millaista tietoa he keräävät ja miten he käyttävät sitä, lue lisää tietokäytännöstään

2. Muuta yksityisyysasetuksia paremman henkilöllisyyden suojaamiseksi

Tietosuojaasi ei ole oletuksena suojattu Facebookissa, sinun on tehtävä joitain muutoksia Facebookin yksityisyysasetuksiin. Siellä voit muuttaa kuka voi nähdä tavaroitasi, kuka voi ottaa sinuun yhteyttä ja kuka voi etsiä sinut. Mene sen läpi.

Facebookin yksityisyys-asetuksetMukauta tietosuoja-asetukset tarpeitasi vastaaviksi

3. Älä hyväksy muukalaisten ystäväpyyntöjä

Jos hyväksyt jonkun ystäväksi, hän näkee kaikki profiilisi tiedot ja kuvat, jotka ystävät näkevät. Joten jos olet huolissasi yksityisyydestäsi, älä hyväksy näitä muukalaisia. Muista, että voit aina poistaa ja estää ne, jos olet hyväksynyt ne vahingossa. Voit myös luokitella tietyt ihmiset tutustumiseksi, jotta he näkevät vain rajoitetun version profiilistasi. Sitten, kun olet lähettänyt jotain, voit valita, minkä ystäväryhmän pitäisi voida nähdä se.

4. Älä näytä hakukoneissa

Oletuksena profiilisi indeksoidaan hakukoneiden, kuten Google, ja voi siten näkyä hakutuloksissa, jos joku etsii nimeäsi. Voit lopettaa tämän siirtymällä tilisi asetuksiin, sitten yksityisyyteen (vasemmalla) ja poista valinta kohdasta “Haluatko muiden hakukoneiden linkittävän aikajanallesi?” vaihtoehto.

Facebook-tietosuoja - Poista hakukoneet indeksoimasta profiilisiVoit estää hakukoneet indeksoimasta Facebook-profiilisi

5. Lopeta sijaintisi jakaminen

Läheiset ystävät -toiminnolla voit nähdä kuka ympärilläsi on, mutta samalla se antaa Facebookin kerätä tietoja sijaintihistoriastasi. Tämän jälkeen he käyttävät sitä rakentamaan tietokannan käytetyistä paikoista ja voivat kohdistaa mainoksia sinua kohti sen perusteella.

Poista sijainnin jakaminen käytöstäLopeta sijaintisi jakaminen Facebookissa estääksesi kohdistettua mainontaa

6. Tyhjennä hakuhistoria

Mene toimintolokiin, jossa voit nähdä kaikki aktiviteetit Facebookissa. Siirry vasemmanpuoleiseen navigointiin Lisää ja napsauta sitten Etsi. Voit sitten nähdä koko hakuhistoriasi ja jopa poistaa hakuja yksitellen tai täydellisen luettelon napsauttamalla Tyhjennä haut. Kuten huomaat, Facebook seuraa kaikkia ihmisille, sivuille ja muille tekemiäsi hakuja.

Tyhjennä Facebook-hakuhistoriasiTyhjennä hakuhistoriasi. Napsauta hakukentän alla olevaa Muokkaa.

7. Hanki yksityisyyttä tarkistava ystävällinen pieni dinosaurus

Voit myös antaa Facebookin ystävällisen pienen dinosauruksen antaa sinulle yksityisyyden tarkistuksen, jos napsautat oikeassa yläkulmassa olevaa lukkosymbolia, kun olet kirjautunut sisään Facebookiin, se näyttää tältä:

 Facebookin yksityisyysasetusten tarkistus

Pieni dinosaurus vie sitten 3 vaihetta yksityisyyden suojaamiseksi viestisi, sovellustesi ja profiilisi suhteen – se näyttää tältä:

 Facebookin yksityisyyden tarkistusasetukset

Se on yksinkertainen ja erittäin suoraviivainen, Facebook teki hienoa työtä rekrytoidessaan ystävällisen pienen dinosauruksen!

Jos sinulla on lisäkysymyksiä, suosittelen tutustumaan Facebookin yksityisyyden suojaan liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lopulliset ajatukset…

Vaikka SaferVPN auttaa salaamaan tietosi ja tekemään sinusta nimettömänä verkossa, kuten näette, sinun on silti aktiivisesti poistettava seuranta ja muutettava tietosuoja-asetuksiasi sosiaalisessa mediassa. Varmista yksityisyytesi sosiaalisessa mediassa – käy nyt Facebookin pienessä tietosuojadinosauruksessa!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map