SaferVPN lanceert deblokkering van de webcampagne om internetcensuur aan te pakken

Deblokkeer het web - Vrijheid van meningsuiting en informatie online voor iedereen.


Ons motto is dat ongecensureerd internet voor iedereen beschikbaar moet zijn. In enkele van ‘s werelds meest repressieve landen komt het vaak voor dat toegang tot specifieke websites wordt geblokkeerd. Internetvrijheid komt niet gemakkelijk. De inspanningen voor politiek en sociaal activisme worden verpletterd door overheidscensuur gericht op sites als Facebook, YouTube en Twitter.

Samen met Movements (een platform van Advancing Human Rights) hebben we Unblock the Web gelanceerd, een campagne om vrijheid op internet te bevorderen en gecensureerde burgers te helpen de middelen te krijgen om zich vrij online te uiten. SaferVPN werkt aan het ongecensureerd en veilig internetten van crowdfunding voor individuen die over de hele wereld wonen. Lees verder om te ontdekken hoe u kunt bijdragen aan wereldwijde online vrijheid!

Het probleem: internetcensuur over de hele wereld

Verschillende regeringen over de hele wereld hebben de internettoegang beperkt en hun eigen burgers illegaal gecontroleerd. Het is onrechtvaardig dat landen, gemeenten en organisaties bepalen welke inhoud wel of niet toegankelijk is op internet. Hier zijn enkele van de belangrijkste internetcensuurschandalen van 2014 tot nu toe:

Maart 2014: De Turkse regering besloot Twitter te blokkeren, dus SaferVPN bood een helpende hand en gaf de massa’s middelen om het blok anoniem te omzeilen en hun vrijheid van informatie en spraak te herwinnen. Onze inspanningen hebben geresulteerd in meer dan 45.000 uur ongecensureerde internettoegang voor de burgers van Turkije. De campagne was meteen een succes en de licenties werden binnen enkele uren aangevraagd.

April 2014: Rusland heeft een nieuwe wet aangenomen die vereist dat alle bloggers met meer dan 3.000 dagelijkse bezoekers zich moeten registreren bij de staatstoezichthouder van de staat. Het ergste was dat de bloggers verantwoordelijk konden worden voor de opmerkingen van derden op hun websites of sociale media. Hoge boetes en strikte regels zijn bedoeld om dissidenten tot bedaren te brengen en zelfcensuur te veroorzaken.

September 2014: Duizenden mensen, voornamelijk studenten, kwamen bijeen in Centraal-Hong Kong om te protesteren voor meer vrijheid van de Volksrepubliek China. Foto’s van de politie die de protesten probeerde te stoppen, verspreidden zich als een lopend vuurtje op sociale media in China en resulteerden in een Chinees blok Instagram. Termen als ‘traangas’, ‘Hong Kong-studenten’ en ‘Occupy Central’ zijn geblokkeerd in de belangrijkste zoekmachines van China.

 Ons motto is dat internet een schat aan kennis is en een wereldwijd netwerk dat niemand bezit, waar iedereen van kan profiteren.

De oplossing: VPN’s voor de massa

Bij SaferVPN is het onze missie om mensen van over de hele wereld toegang te geven tot sites die niet beschikbaar zijn in hun land, censuur door de overheid te omzeilen en hun persoonlijke informatie veilig en versleuteld te houden door volledig anoniem te browsen. Sinds onze lancering in 2013, onze cybersecurity-experts, hebben we duizenden gebruikers over de hele wereld geholpen anoniem op internet te surfen.

Met de juiste instrumenten zijn burgers in gesloten samenlevingen zoals hierboven genoemd effectief in het verspreiden van hun verhalen. Deze fellows hebben tools nodig die hun privacy en anonimiteit waarborgen. We ondersteunen hun inspanningen door hen toegang te bieden tot virtuele particuliere netwerken (VPN’s) om hun internetverbindingen te versleutelen en zo hun identiteit te verbergen. Op die manier blijven ze veilig!

Het plan: deblokkeer de webcampagne voor ongecensureerd internet

Nu breiden we onze outreach-inspanningen uit met als doel om meer dan een miljoen uur gratis licenties van de SaferVPN-desktop en mobiele software uit te geven aan mensen in landen over de hele wereld waar internet wordt gecensureerd. Dankzij onze partners kunnen we dit waarmaken:

Advancing Human Rights is een non-profit organisatie die zich richt op mensenrechten. Ze verbinden activisten, versterken dissidenten en versterken nieuwe stemmen voor vrijheid, zodat de wereld hoort en handelt.

Movements.org is een online platform, beheerd door Advancing Human Rights, dat dissidenten in gesloten samenlevingen wil verbinden met juridische, media-, PR- en technologische experts in open samenlevingen. Activisten posten hun behoeften en vragen om hulp, en experts en professionals posten wat ze te bieden hebben en reageren op verzoeken.

Om deel te nemen aan de campagne en gratis uren online privacy en anonimiteit weg te geven aan mensen in sterk gecensureerde regimes, hoeft u alleen maar:

Bezoek Unblock The Web voor meer informatie over onze inspanningen en doneer aan de goede zaak!

We willen ook graag uw hulp vragen om het verschil te maken. Deel alstublieft de Unblock the Web-campagne via uw Facebook, Twitter en Google+. Iedereen helpt bij het promoten van online vrijheid!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map