Intrekking van FCC-netneutraliteit: negeren van de digitale privacy van miljoenen gebruikers

Congres trekt FCC internetprivacyregels digitale privacy in


Na een lang jaar komt de strijd voor digitale privacy wellicht teleurstellend ten einde. De laatste FCC-netneutraliteitsstemming vindt plaats op 14 december.

De VS worden geconfronteerd met een extreme degeneratie van digitale privacybescherming. Zoals de voorzitter van de Federal Communications Commission (FCC), Ajit Pai, beweert dat het “de vrijheid van het internet herstelt”, protesteert de wereld, marcheert door de straten, verspreidt het bewustzijn en doet alles wat ze kunnen om het open internet te beschermen. 

Een stemming over het voorstel vindt plaats op 14 december. – een stem die naar verwachting het internet zal veranderen zoals we het kennen.

Over de privacyregels

In 2014, na de Snowden-lekken, waren we getuige van een van de meest succesvolle pushs voor internetprivacy. Burgerprotesten en basisorganisaties zoals Restore the Fourth organiseerden duizenden internetgebruikers om op te komen tegen de Amerikaanse regering en te strijden voor online beveiliging, privacy en netneutraliteit. 

Waarom zijn deze regels van kracht??

Internet Service Providers (ISP) hebben onbeperkte macht over uw persoonlijke gegevens. Ze kunnen al uw bewegingen online volgen, weten welke website u bezoekt, welke uren u actief bent op verschillende sites, uw exacte locatie en zelfs welk apparaat u gebruikt.

En nu zal de intrekking van de FCC-netneutraliteit uw ISP’s de mogelijkheid bieden om al uw informatie op te slaan en te verkopen aan adverteerders (samen met iedereen die bereid is er een mooie prijs voor te betalen).

De nieuwe regel zou hogesnelheidsbreedband opnieuw classificeren als een “informatiedienst” dan als een “telecommunicatiedienst”. Waarom is dit belangrijk? Het is de FCC verboden informatiediensten te reguleren. Door herindeling krijgen ze volledige controle.

Hoe beschermt netneutraliteit mij??

De netneutraliteitsregels beschermen uw digitale privacy door ISP’s te verplichten om:

 • Vertel klanten wat ze verzamelen, hoe ze het gebruiken en hoe ze het delen
 • Vereist toestemming om gevoelige informatie zoals financiële en gezondheidsinformatie, burgerservicenummers, surfen op het web en toepassingsgeschiedenis te gebruiken en te delen
 • Sta klanten toe om zich met minimale inspanning af te melden voor het verzamelen van informatie
 • Neem redelijke maatregelen om de gegevens van klanten veilig te houden
 • Breng klanten tijdig op de hoogte van datalekken, en in geval van een grotere inbreuk, meld dit aan wetshandhavers

Dit is natuurlijk niet gedaan zonder grote pushbacks. Breedband-ISP’s zoals AT&T, Verizon, T-Mobile en Sprint waren tegen deze beperkingen, omdat ze hun vermogen belemmerden om geld te verdienen aan de persoonlijke informatie van gebruikers. Ze lobbyen bij het Congres om die regels in te trekken en hebben zelfs een verzoekschrift ingediend bij de FCC – die allemaal bijdragen aan onze huidige situatie.

De huidige situatie

De FCC heeft een definitief voorstel uitgebracht om voor eens en altijd een einde te maken aan de netneutraliteit. Wat betekent dit voor Amerikaanse gebruikers? ISP’s kunnen uw browsersnelheden dicteren op basis van uw datapakket en bieden snelle en langzame rijstroken. Ze kunnen de toegang tot bepaalde websites blokkeren en prioriteit geven aan hun eigen inhoud. Ze kunnen bijvoorbeeld de toegang beperken tot sites van concurrenten of andere streamingdiensten die inhoud bieden die afleidt van die van henzelf. 

We zeggen dit niet om je bang te maken. Dit is precies wat wordt uiteengezet in hun voorstel, dat u hier kunt vinden.

Enkele stukken uit hun recente “Fact Sheet” zijn onder meer:

  • Hun onvermogen om te ontkennen dat de intrekking van de FCC-netneutraliteit zal leiden tot “snelle rijstroken” en “langzame rijstroken” op het internet. 
  • Hoe ze de mogelijkheid van internetaanbieders om u te beletten de websites die u wilt bezoeken, niet te beperken. Hun eigen weerwoord is dat ISP’s dit misschien niet doen omdat het publiek van streek raakt. 
  • Ze kunnen niet voorkomen dat internetproviders u een premie in rekening brengen voor het bereiken van bepaalde online inhoud. De FCC verdoezelt dit door te zeggen dat het niet zal gebeuren, hoewel ze zich er terdege van bewust zijn dat het 100% mogelijk en absoluut waarschijnlijk is.

U kunt hier meer lezen over de zorgwekkende implicaties van het alom niet-ondersteunde voorstel van de FCC.

Bij SaferVPN hebben we een verdere analyse van het probleem bij VPNRanks gegeven.

De publieke opinie in diskrediet brengen

Hoewel mensen al meer dan tien jaar een verzoekschrift indienen om internetgebruikers te beschermen tegen oneerlijke praktijken, lijkt het erop dat de FCC een manier heeft gevonden om de publieke opinie in diskrediet te brengen.

Misleidende identiteiten

Hoewel de FCC een platform bood voor het publiek om hun standpunten in te dienen, slaagden veel van deze inzendingen niet. Vaak bevatten de opmerkingen valse of misleidende persoonlijke informatie, wat betekent dat mensen hun ware identiteit niet prijsgaven. 

Vreemd? We denken van niet. Op het FCC-inzendingsformulier staat duidelijk dat alle verstrekte informatie, inclusief namen en adressen, openbaar beschikbaar zou zijn via de FCC-site. Het is gemakkelijk voor te stellen dat sommige mensen zich ongemakkelijk voelen als ze hun echte naam gebruiken die is gekoppeld aan hun werkelijke e-mailadres, duidelijk weergegeven met hun opmerkingen voor de hele wereld om te zien …

Vergelijkbare bewoordingen

Een grote meerderheid van de opmerkingen bevatte exacte of vergelijkbare bewoordingen, die onderzoekers associëren met spamberichten die niet echt bijdragen aan de publieke opinie. Veel van deze dubbele opmerkingen kunnen echter gemakkelijk het gevolg zijn van vooraf ingevulde aanmeldingsformulieren zoals hieronder – wat niet betekent dat deze opmerkingen moeten worden genegeerd.

De opmerkingen die er nog toe deden, deden er niet toe.

Een belangrijk stuk informatie is het feit dat zelfs de volledig unieke, gepersonaliseerde opmerkingen nog steeds geen effect lijken te hebben. De opmerkingen die tegen de intrekking waren, waren maar liefst 1,5 miljoen, terwijl slechts 23.000 opmerkingen de ontmanteling van de netneutraliteit ondersteunden.. 

Laten we dat nog eens duidelijker zeggen. Dat betekent 98,5% van de unieke opmerkingen over netneutraliteit zijn tegen Ajit Pai’s intrekking van netneutraliteit.

98,5% van de unieke opmerkingen zijn tegen de intrekking van #netneutrality door de FCC. Klik om te tweeten

Wat betekent dit voor de FCC?

Ongeacht deze duidelijke gunst voor netneutraliteit, verklaarde de FCC: “Dit toont aan waarom een ​​regelgevingsprocedure geen opiniepeiling is en waarom de FCC zich richt op de kwaliteit en niet op de kwantiteit van de opmerkingen.”

Hier is meer over de FCC-ramp:

Goed voor zaken? Waarschijnlijk niet.

Meer dan 200 bedrijven, waaronder Airbnb, Reddit en Twitter, stuurden een brief aan de FCC met het argument dat het intrekken van netneutraliteit de Amerikaanse economie zou schaden. De regelgeving zou kleine en middelgrote bedrijven benadeelen en startups aanzienlijk belemmeren om grip te krijgen.

Monopolistische dienstverleners zoals Comcast, AT&T en Verizon krijgen een enorme macht. Het eindresultaat? Minder keuzes, hogere prijzen en stagnerende service.

Bescherming via technische reuzen

Sommigen hopen dat als de neutraliteitsregels eenmaal zijn ingetrokken, technische bedrijven zoals Facebook, Google en Netflix ISP’s voor ons zullen reguleren. Hoe optimistisch deze gedachte ook mag zijn, ze wijkt af van het kernprobleem. Netneutraliteit betekent dat iedereen op internet deelneemt aan een gelijk speelveld. Dat betekent dat iedereen, gevestigd bedrijf of gloednieuw op internet, evenveel internetverkeer zal krijgen en de mogelijkheid heeft om een ​​populaire site, product of bedrijf te creëren.

Vertrouwen op technische reuzen is precies het tegenovergestelde van wat we moeten doen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat ze veel belang hechten aan het aanmoedigen van concurrentie. Dit benadrukt wat er echt op het spel staat met de intrekking van de FCC-netneutraliteit: duizenden kleine bedrijven (zelfs kleine ISP’s) zullen geen kans meer hebben om te vechten.

Nieuwe privacyrisico’s geïntroduceerd zonder netneutraliteit

Pai, de voormalige advocaat van Verizon, stopte zelfs een regel voor gegevensbeveiliging die ISP’s verplichtte om “redelijke” maatregelen te nemen om klantinformatie te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik of toegang, om ervoor te zorgen dat internetproviders geen fouten maken als uw gegevens worden blootgesteld.

Encryptie wissen – ook voor hackers

Op dit moment bespioneren ISP’s alleen de stukjes verzonden informatie die niet zijn versleuteld (sites die beginnen met alleen http, in plaats van https). Ze kunnen ook alleen de domeinpagina zien waarop u zich bevindt, maar niet de exacte pagina en de details ervan. Om dit gebrek aan informatie te compenseren, hebben internetproviders “Explicit Trusted Proxies” voorgesteld, waarmee ze uw gegevens kunnen onderscheppen, de versleuteling kunnen verwijderen, de gegevens kunnen lezen en vervolgens opnieuw kunnen versleutelen voordat ze weer worden verzonden.

Helaas is dit proces van “hercodering” niet even veilig, wat de risico’s op cyberaanvallen vergroot en de mogelijkheid van een MiTM-aanval [Man-in-The-Middle] mogelijk maakt. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 54% van de onderschepte verbindingen die zijn gedecodeerd en vervolgens opnieuw zijn gecodeerd, heeft geleid tot een zwakkere codering en dus tot beveiliging.

Als ISP’s deze systemen gaan gebruiken, is het niet duidelijk wat voor soort beveiligingsmaatregelen zullen worden genomen, waardoor de mogelijkheid wordt geopend om alles van e-mails tot gevoelige persoonlijke informatie aan hackers bloot te stellen.

Software of spyware vooraf op uw telefoon installeren

Hoe dit ook klinkt, het is gedaan – meestal op mobiele telefoons. Bij het kopen van een telefoon bij uw serviceprovider is gebleken dat velen spyware hebben geïnstalleerd, zoals Carrier IQ.

Dit geeft uw ISP de mogelijkheid om alles te zien wat u op uw telefoon doet – dat wil zeggen, elke toetsaanslag, sms, inhoud en allerlei andere zeer gevoelige informatie die naar uw apparaat wordt verzonden. Hierdoor hebben hackers toegang tot uw persoonlijke gegevens zonder zelfs maar hun best te hoeven doen. Eng!

Zombie Supercookies – Niet-detecteerbare tracking cookies in uw HTTP-verkeer

In 2014 heeft Verizon Wireless supercookies ingevoegd in al het verkeer van zijn mobiele klanten. Er was zelfs geen manier om de functie uit te schakelen, wat betekent dat u niets kon doen om het te stoppen: geen incognitomodus, modus voor privé browsen of iets anders. Dit betekent dat elke website en derde partij die is ingebed in websites die u bezoekt, u allemaal kan volgen.

De nieuwe rollback van de regelgeving zal dit invasieve, niet-detecteerbare instrument van ISP’s heropenen.

Blijkbaar is Twitter de schuldige

Pai heeft de wereld verbaasd met zijn harde standpunt tegen het beschermen van digitale privacy – maar de schuld verleggen naar Twitter was komisch onverwacht.

Pai heeft volgehouden dat “als het gaat om een ​​open internet, Twitter een deel van het probleem is”, legde hij uit. ‘Het bedrijf heeft een standpunt en gebruikt dat standpunt om te discrimineren.’

Het is een interessante positie … Het reguleren van internet is niet discriminerend, maar op de een of andere manier is het open platform van Twitter …

Bescherm uw digitale privacy met een VPN

Hoewel we niet veel meer hoeven te doen, maar kijken wat er op 14 december gebeurt, is er een stap die u proactief kunt nemen om uw digitale privacy te beschermen: gebruik een VPN. Met een Virtual Private Network (VPN) kunt u uw IP-adres wijzigen en uw informatie via een gecodeerde tunnel verzenden, zodat u anoniem kunt bladeren en uw online activiteiten kunt maskeren.

Als de FCC het publieke belang blijft negeren, bereidt de wereld zich voor om de zaak voor de rechter te brengen. De strijd voor netneutraliteit en uw digitale privacy is nog niet voorbij.

ACTIE ONDERNEMEN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map