Internetcensuur bestrijden: deblokkeer websites en gecensureerde inhoud

Internetcensuur bestrijden, websites en gecensureerde inhoud deblokkeren


Geobeperkingen en regionale onderdrukking kunnen de toegang tot online inhoud beperken. Ontdek hoe u gecensureerd internet kunt overwinnen en websites kunt deblokkeren – overal vandaan!

Sinds de oprichting is het internet al snel een plaats geworden voor het delen van ideeën en informatie, waardoor de vrijheid van meningsuiting over de hele wereld mogelijk werd. 

Tegenwoordig hebben meer dan 3,77 miljard mensen toegang tot internet. Maar wat we hier willen bespreken, zijn de verbazingwekkende 1,5 miljard mensen die geen vrije toegang hebben tot informatie online – sommigen van hen helemaal niet.  

Voor velen is internet een zeer bewaakte, beperkte en gecensureerde wereld waar individuen worden gecontroleerd en soms zelfs gestraft voor hun online acties.

Bij SaferVPN geloven we dat ongecensureerd internet zou beschikbaar moeten zijn iedereen.

Lees verder voor meer informatie over internetcensuur en hoe u onze services kunt gebruiken om websites te deblokkeren en toegang te krijgen tot gecensureerde inhoud – waar u ook bent.

Wat is online censuur?

Internetcensuur komt in vele vormen voor, maar de basis ligt in de controle van informatie op het internet, zowel toegankelijk als gepubliceerd, om een ​​gewenst verhaal te verbergen, te beperken of te ontwerpen.

Internetfiltering kan door personen, organisaties en overheden worden geplaatst, vaak vanwege morele, religieuze, zakelijke of politieke redenen. Als gevolg hiervan zijn netwerkhulpmiddelen en -toepassingen waarmee informatie kan worden gedeeld, gefilterd en geblokkeerd.

En hoewel er van land tot land aanzienlijke verschillen zijn, van enkele van ‘s werelds meest repressieve regimes tot het zogenaamd’ vrije ‘internet van het Westen, is censuur overal in de wereld te zien.

Of het nu gaat om het beperken van inhoud en applicaties, het begunstigen of blokkeren van bepaalde producten of websites, of zelfs het crimineel in rekening brengen van gratis denkers, censuur vervuilt de wereld.

Uit het Freedom on the Net 2016-rapport bleek dat:

 • De internetvrijheid over de hele wereld is in 2016 voor het zesde opeenvolgende jaar afgenomen.
 • Twee derde van alle internetgebruikers – 67 procent – woont in landen waar kritiek op de regering, het leger of de heersende familie onderhevig is aan censuur.
 • Gebruikers van sociale media worden geconfronteerd met ongekende straffen, aangezien autoriteiten in 38 landen het afgelopen jaar arrestaties hebben uitgevoerd op basis van berichten op sociale media. Wereldwijd woont 27 procent van alle internetgebruikers in landen waar mensen zijn gearresteerd voor het publiceren, delen of louter ‘liken’ van inhoud op Facebook.

Om censuur te overwinnen en websites te deblokkeren, moeten individuen privacy- en beveiligingstools zoeken. Lees verder om erachter te komen hoe SaferVPN gebruikers over de hele wereld onbeperkte toegang geeft tot gecensureerde inhoud.

Graden van censuur

Internetvrijheid komt niet gemakkelijk. De inspanningen voor politiek en sociaal activisme worden verpletterd door censuur van de overheid die zich richt op sites als Facebook, YouTube, Twitter, enz. 

“The Shifting Landscape of Global Internet Censorship” documenteert internetcensuur in 45 landen via 2.046 van ‘s werelds meest verhandelde en invloedrijke websites.

Uit het rapport van 2017 bleek dat 26 landen censureren: politieke en sociale inhoud, onderwerpen met betrekking tot conflicten en veiligheid, en internettools zoals sociale mediaplatforms.

Deblokkeer websites per thema - SaferVPNKrediet: Berkman Klein Center

De ernst van internetcensuur varieert. Het kan net zo subtiel zijn als het nauwkeurig afstemmen van zoekresultaten, tot zo extreem als het blokkeren van hele sites of apps, of zelfs het afsluiten van het hele internet.

De mate van censuur kan volgens Freedom House, een wereldwijd project dat online vrijheid beoordeelt, worden gemeten door:

 • Obstakels voor toegang beschrijft de infrastructurele en economische belemmeringen voor toegang, juridische en eigendomscontrole over internetproviders en onafhankelijkheid van regelgevende instanties;
 • Beperkingen op inhoud analyseert wettelijke voorschriften met betrekking tot inhoud, technische filtering en blokkering van websites, zelfcensuur, de levendigheid / diversiteit van online nieuwsmedia en het gebruik van digitale hulpmiddelen voor maatschappelijke mobilisatie;
 • Schendingen van gebruikersrechten pakt bewaking, privacy en repercussies aan voor online spraak en activiteiten, zoals gevangenschap, extralegale intimidatie of cyberaanvallen.

In 2016 maten ze internetvrijheid in 65 verschillende landen en ontdekten dat Overheden censureren tweederde van de internetgebruikers:

Invloedrijke rechtvaardiging van internetcensuur

Over de hele wereld brokkelt de vrijheid van meningsuiting af onder een toenemende wereldwijde trend van internetcensuur, vaak in naam van de nationale veiligheid.

Voorbeelden van overheidsinmenging en toenemende censuur over de hele wereld zijn duidelijk te zien aan de hand van de volgende voorbeelden (om er maar een paar te noemen):

 • De Duitse minister van Justitie Heiko Maas kondigde hun draconische streven naar censuur van sociale media aan en beloofde binnen 24 uur “haatdragende taal” van sociale mediasites te verwijderen. Dit betekent dat alles wat niet in overeenstemming is met het beleid van de regering, nu mogelijk ‘crimineel’ is.
 • In Turkije is de vrijheid van meningsuiting agressief beperkt: meer dan 100.000 werknemers in de publieke sector worden ontslagen wegens “banden met een terroristische organisatie of bedreiging van de nationale veiligheid” en nog eens 184 mediakanalen worden definitief gesloten.
 • In Egypte hebben de autoriteiten de vrijheid van meningsuiting ernstig beperkt, aangezien journalisten en activisten te maken hebben gehad met arrestatie, vervolging en gevangenisstraf wegens het melden van of deelnemen aan protesten.

Krachtige belangen, politieke partijen en grote mediabedrijven zijn begonnen met het uitbuiten van nationale tragedies om massaal toezicht op internet te rechtvaardigen. Door de ongecensureerde cyberspace de schuld te geven voor het bieden van een voedingsbodem voor extremistische inhoud, heeft censuur de publieke aandacht gewonnen doordat nieuwsnetwerken terrorisme blijven gebruiken als middel om toezicht op en censurering van het internet te rechtvaardigen.

We kunnen het internet echter niet ontdoen van extremistische inhoud zonder daarmee de individuele rechten op vrije meningsuiting te schrappen.

Ongeacht de mate van censuur, het misdrijf is hetzelfde: beperkte toegang tot informatie en het einde van de vrijheid van meningsuiting.

Waarom het uitmaakt

Verschillende regeringen over de hele wereld hebben internettoegang beperkt en illegaal toezicht gehouden op hun eigen burgers. Ze onderdrukken vaak de vrijheid van meningsuiting, arresteren dissidenten, verwijderen inhoud en lanceren zelfs verkeerde informatie om de publieke opinie vorm te geven. Het is onrechtvaardig dat landen, gemeenten en organisaties bepalen welke inhoud wel of niet toegankelijk is op internet.

Zonder de vrije informatiestroom worden mensen hun recht op informatie, kennis, ideeën en hun vermogen om deze afzetmogelijkheden te gebruiken, ontnomen om bij te dragen aan vooruitgang en innovatie.

Zonder ons verzet is onze toekomst overal ter wereld volledig gecensureerd internet.

Bij SaferVPN geloven we dat internet een schat aan kennis is en een wereldwijd netwerk dat niemand bezit, waar iedereen van kan profiteren. Daarom bieden we superieure beveiliging, zodat gebruikers websites kunnen deblokkeren en toegang hebben tot gecensureerde inhoud – overal vandaan!

Wat we eraan doen

Onze missie is om mensen van over de hele wereld toegang te geven tot sites die anders niet beschikbaar zijn in hun land, censuur door de overheid te omzeilen en hun persoonlijke informatie veilig en versleuteld te houden door te bladeren door anonieme servers. Sinds onze lancering in 2013 hebben onze cybersecurity-experts duizenden gebruikers over de hele wereld geholpen veilig en anoniem op internet te surfen.

Met de juiste tools kunnen burgers in gesloten samenlevingen hun privacy en anonimiteit waarborgen. Door hen toegang te geven tot virtuele particuliere netwerken (VPN’s) om hun internetverbindingen te versleutelen en hun identiteit te verbergen, kunnen individuen veilig en beveiligd op internet surfen!

Deblokkeer het web Campagne voor ongecensureerd internet

Samen met Movements (een platform van Advancing Human Rights) zijn we gestart Deblokkeer het web, een campagne om vrijheid op internet te bevorderen en gecensureerde burgers te helpen de middelen te krijgen om zich vrij online uit te drukken.

SaferVPN breidt onze outreach-inspanningen uit met als doel om meer dan een miljoen uur gratis licenties van de SaferVPN-desktop- en mobiele software uit te geven aan mensen in landen over de hele wereld waar het internet wordt gecensureerd. 

Unblocktheweb - deblokkeer websites

Ga naar UnblockTheWeb.org om deel te nemen aan de campagne en gratis uren online privacy en anonimiteit weg te geven aan mensen in sterk gecensureerde regimes.!

Iedereen helpt bij het promoten van online vrijheid en het helpen van mensen bij het deblokkeren van websites!

Websites deblokkeren en toegang krijgen tot gecensureerde inhoud

Volgens GlobalWebIndex gebruiken meer dan 400 miljoen mensen virtuele particuliere netwerken om censuur te omzeilen, de privacy te vergroten en websites te deblokkeren.

Met SaferVPN kunnen gebruikers websites deblokkeren en vanaf elke locatie toegang krijgen tot gecensureerde inhoud:

 1. Download en installeer SaferVPN (als u nog geen account heeft, log dan in met onze gratis proefperiode).
 2. Voer SaferVPN uit en maak verbinding met de server waar uw gewenste locatie is.
 3. Overwin geografische beperkingen, deblokkeer websites en krijg toegang tot gecensureerde inhoud vanaf elke locatie.

Browse veilig met SaferVPN

Als u onmiddellijk wilt beginnen met het beschermen van uw apparaten, download dan een van onze zeer veilige VPN-apps en begin vandaag met browsen met bankversleuteling en een anoniem IP-adres.

Heeft u feedback, suggesties of functieverzoeken? Neem gerust contact met ons op en doe mee op social media! We zouden graag van je horen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map