FCC Net Neutrality leidt opnieuw tot wereldwijde online protesten

FCC-netneutraliteit


Op 12 december strijdt het internet om de toekomst van het internet te redden, terwijl duizenden protesteren om de internetvrijheid te verdedigen. Doe mee met deze enorme online actiedag die plaatsvindt op 12 december – “Verbreek het internet“!

De internetregels van de FCC voor netneutraliteit zullen het gelijke speelveld online vernietigen – waardoor wijdverbreide beperking, blokkering, censuur en vergoedingen door grote kabelbedrijven kunnen worden opgelegd – iets dat zo schadelijk is dat zowel activisten als bedrijven het erover eens kunnen en mogen niet gebeuren!

12 december, websites, apps en gebruikers nemen deel aan een internetbrede demonstratie in de hoop steun en bewustzijn voor netneutraliteit te vergroten.

Over FCC-netneutraliteit

Toen de voorzitter van de Federal Communications Commission (FCC), Ajit Pai, zijn plan aankondigde om de toewijding van het bureau aan het beschermen van netneutraliteit op te geven, was een wereldwijde terugslag onvermijdelijk. Netneutraliteit zorgt ervoor dat alle websites met dezelfde snelheid moeten worden geladen, ongeacht hun inhoud of wie de eigenaar is. Door het in te trekken, kunnen internetproviders (ISP’s) zoals Comcast, AT&T en Verizon:

 • Geef de voorkeur aan hun eigen inhoud boven de diensten van concurrenten
 • Blokkeer of vertraag het concurrentieverkeer
 • Breng kosten in rekening voor snellere service

Wanneer de FCC netneutraliteit intrekt, zal het internet vastlopen en onderbroken worden door censuur, ISP-beperking, snelle en langzame rijstroken die uw browsersnelheden dicteren, en mogelijk zelfs datapakketten die bepalen tot welke sites u toegang hebt, afhankelijk van hoeveel u bent kunnen betalen.

In wezen kunnen ze elke website pesten door hen te dwingen miljoenen te betalen om te ontsnappen aan geblokkeerde of vertraagde snelheden. De internetproviders kunnen het gemakkelijker en sneller maken om toegang te krijgen tot bepaalde websites als die sites betalen aan de ISP – ook wel ‘betaalde prioriteit”. Klanten gebruiken dus sommige websites boven andere, afhankelijk van de hoeveelheid kapitaal die de website bezit.

Misschien kan John Oliver het duidelijker zeggen.

BEKIJK DEZE VIDEO:

12 december – Verbreek het internet!

Op 12 december zijn sites van over het hele internet van plan om de wereld een idee te geven hoe het internet eruit zal zien als de FCC de bescherming onthult die is ingesteld om Amerikaanse gebruikers te beschermen.  

Sites zullen symbolisch hun website, app of socialemediakanalen “breken”. Surf op internet en bezoek sites en ontdek hoe de wereld van internet eruit zou kunnen zien wanneer de FCC uw recht om vrij op internet te surfen, wegneemt.

“Het medium waarmee we geweldige artiesten kunnen zijn, wordt bedreigd. Zonder een gratis en open internet zou zoveel muziek, schrijven, film, kunst, cultuur, passie en creativiteit verloren gaan. Voor de artiesten van de toekomst en de cultuur van de toekomst zullen we niet zwijgen ‘, schrijft Fight for the Future in een brief aan het Congres.

De brief maakt een van de belangrijkste onderdelen van het probleem:

“Als de FCC voor deze bescherming stemt, staat het internetproviders expliciet toe extra kosten in rekening te brengen die een belasting vormen voor de hele creatieve economie. Een paar bedrijven zullen controle hebben over wat je ziet en hoort, terwijl het vermogen van onafhankelijke en opkomende artiesten om de kost te verdienen, zal worden vernietigd. “

Alle bedrijven moeten eerlijk kunnen concurreren gebaseerd op hun kwaliteit van producten en diensten, niet op hun vermogen om internetproviders te betalen. Dit is wat een paar van de technische reuzen te zeggen hadden:

Facebook: “Facebook is al lang een voorstander van strenge netneutraliteitsregels”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Google: “” Google neemt volgende week deel aan de actiedag over netneutraliteit “, zegt Riva Sciuto, woordvoerder van het bedrijf,” We hebben altijd gepland om er deel van uit te maken. “

Netflix: het officiële account van het bedrijf tweette: ‘Netflix zal de strijd om #NetNeutrality nooit ontgroeien. Iedereen verdient een open internet. ‘

Waarom opkomen voor netneutraliteit?

Elk van deze principes loopt een ernstig risico door de FCC-netneutraliteitsinternetregels.

Wat kan ik doen?

Deze laatste kans is gewoon een schreeuw aan het Congres om degenen met de stemmen in hun handen te smeken om de moraal te hebben om de Amerikaanse burgers te begrijpen en te sympathiseren die verdrinken onder een opkomende fascistische beweging die de grondbeginselen wegneemt.

We kunnen alleen maar hopen dat als genoeg mensen bellen, contact opnemen en actie ondernemen op 12 december en wetgevers vragen om de stemming van de FCC te stoppen.

[Help netneutraliteit te besparen]

Het internet moet gratis, eerlijke en open toegang tot informatie bieden. Het moet voor alle individuen een plaats van vrijheid van meningsuiting zijn. Gebruikers moeten de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot hun gewenste inhoud, zonder ISP-beperking, monitoring en censuur.

Op donderdag 7 december zijn er meer dan 600 protesten in Verizon-winkels & Congreskantoren in alle 50 staten en Washington, DC eisen dat congres #StopTheFCC #NetNeutrality vermoordt!

Vind een protest bij jou in de buurt: https://t.co/OvdNJe0Idh pic.twitter.com/bbRVsVFFRE

– Vecht voor de toekomst (@fightfortheftr) 4 december 2017

Hoewel het gevecht misschien onmogelijk lijkt, het is niet te laat om je stem te laten horen. De huidige commentaarperiode duurt tot 17 juli en wordt gevolgd door een tweede ronde die tot augustus duurt. Bezoek de Battle for the Net-website voor meer informatie over FCC-netneutraliteit en de actiedag.

Als u zich zorgen maakt over grote ISP’s die beslissen hoe u internet gebruikt, vertel dit dan aan de FCC.
Onderneem actie en kom op voor netneutraliteit!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map